- Konu Sahibi Herdaimgunes
-
Herseyin ismini biliyor aslında şunu getir veya şunu al babana ver desem yapıyor ama mesela evde kuşumuz var o ne diyor annecim cik cik mi diyorum sadece yüzüme bakıyor tekrarlamaya çalışmıyor hiçBiraz daha sabretmelisin, şuan hafızasında kaydediyor 3 yaşına kadar iyice konuşması düzelir, söylediğin gibi kelimeleri söylebiliyorsa sıkıntı yok demektirbir süre sonra sen bile inanamıcaksın neler dediğine
Hiç endişe etmeyin bence, bizimki de 27 aylık oldu daha yeni yeni iki üç kelimeli cümleler kuruyor o da çok sınırlı. Her dediğimizi anlıyor, yapıyor. Annem çocuk gelişimi uzmanı anormal bir durum görse söylerdi diye düşünüyorum. Ben 27 aylık olmasına rağmen dert etmiyorum, sizinki çok daha küçük. Eşim 3 yaş civarı konuşmuş, erkek çocuklar biraz daha geç konuşuyor. Yine de gösterin çocuk doktoruna anormal bir durum görürse yönlendirir.Birkaç gün sonra 20 aylık olacak bir oğlum var eşime göre normal ama benim içimi huzursuz eden bir durum var konuşması... bizi anlıyor duyuyor yaptıklarımızı yapıyor komutlarımızı dinliyor uyguluyor göz temasımız var genel olarak normal aslında. Fakat konuşmamız yok bizi bilinçli olarak anne baba diye çağırıyor eşimin ve benim adımı söylüyor aldı, gitti, düştü, anneanne, dayı bildiği kelimeler bu kadar. Kitaplarından hayvanları sorduğumda gösteriyor ama onların seslerini sorduğumda söylemiyor. Başka çocuklarla kıyaslama gibi algılanmasın ama arkadaşlarmın çocuklarından yaşıtları bir çok şey yapıp söylüyor. Korkmaya başladım ve çok üzülüyorum hafta içi kontrole götüreceğiz eşimle hangi bölüme götürmeliyiz direk çocuk doktoruna mı? Sevgili anneler bu durum normal mi çok sıkılıyor içim. Eşim ve annem çocuğu çok incelemekle suçlayıp durdular beni hep ertelediler götürmeyi. Ama 20 aylık bir bebeğe şunu söyle bunu söyle dediğinizde söyleyemez mi? Yapamaz mı?
Birkaç gün sonra 20 aylık olacak bir oğlum var eşime göre normal ama benim içimi huzursuz eden bir durum var konuşması... bizi anlıyor duyuyor yaptıklarımızı yapıyor komutlarımızı dinliyor uyguluyor göz temasımız var genel olarak normal aslında. Fakat konuşmamız yok bizi bilinçli olarak anne baba diye çağırıyor eşimin ve benim adımı söylüyor aldı, gitti, düştü, anneanne, dayı bildiği kelimeler bu kadar. Kitaplarından hayvanları sorduğumda gösteriyor ama onların seslerini sorduğumda söylemiyor. Başka çocuklarla kıyaslama gibi algılanmasın ama arkadaşlarmın çocuklarından yaşıtları bir çok şey yapıp söylüyor. Korkmaya başladım ve çok üzülüyorum hafta içi kontrole götüreceğiz eşimle hangi bölüme götürmeliyiz direk çocuk doktoruna mı? Sevgili anneler bu durum normal mi çok sıkılıyor içim. Eşim ve annem çocuğu çok incelemekle suçlayıp durdular beni hep ertelediler götürmeyi. Ama 20 aylık bir bebeğe şunu söyle bunu söyle dediğinizde söyleyemez mi? Yapamaz mı?
Doktorlar diyor ki, anne baba diyorsa konuşmasında bir sıkıntı yok eğer anne baba demiyorsa durumu normal değil diyorlar .yani sizin bebeğinizde bir sorun yok. Zaten erkek çocuklar kız çocuklarına nazaran geç dillenirler. Sıkıntı yok üzmeyin kendinizi.Birkaç gün sonra 20 aylık olacak bir oğlum var eşime göre normal ama benim içimi huzursuz eden bir durum var konuşması... bizi anlıyor duyuyor yaptıklarımızı yapıyor komutlarımızı dinliyor uyguluyor göz temasımız var genel olarak normal aslında. Fakat konuşmamız yok bizi bilinçli olarak anne baba diye çağırıyor eşimin ve benim adımı söylüyor aldı, gitti, düştü, anneanne, dayı bildiği kelimeler bu kadar. Kitaplarından hayvanları sorduğumda gösteriyor ama onların seslerini sorduğumda söylemiyor. Başka çocuklarla kıyaslama gibi algılanmasın ama arkadaşlarmın çocuklarından yaşıtları bir çok şey yapıp söylüyor. Korkmaya başladım ve çok üzülüyorum hafta içi kontrole götüreceğiz eşimle hangi bölüme götürmeliyiz direk çocuk doktoruna mı? Sevgili anneler bu durum normal mi çok sıkılıyor içim. Eşim ve annem çocuğu çok incelemekle suçlayıp durdular beni hep ertelediler götürmeyi. Ama 20 aylık bir bebeğe şunu söyle bunu söyle dediğinizde söyleyemez mi? Yapamaz mı?
Olur sıkıntı etme, bizimkinde 4 yaşına girecek yabancılarla konuşmuyor, büyüklerden özellikle o yüzden zorlamıyoruz okula başlayınca açılır diyeHerseyin ismini biliyor aslında şunu getir veya şunu al babana ver desem yapıyor ama mesela evde kuşumuz var o ne diyor annecim cik cik mi diyorum sadece yüzüme bakıyor tekrarlamaya çalışmıyor hiç
Kizim ikibucuk yasina kadar herseyin ilk iki harfini soyluyordu. Kapi/ ka kaydirak/ka dolap/do gibi.Birkaç gün sonra 20 aylık olacak bir oğlum var eşime göre normal ama benim içimi huzursuz eden bir durum var konuşması... bizi anlıyor duyuyor yaptıklarımızı yapıyor komutlarımızı dinliyor uyguluyor göz temasımız var genel olarak normal aslında. Fakat konuşmamız yok bizi bilinçli olarak anne baba diye çağırıyor eşimin ve benim adımı söylüyor aldı, gitti, düştü, anneanne, dayı bildiği kelimeler bu kadar. Kitaplarından hayvanları sorduğumda gösteriyor ama onların seslerini sorduğumda söylemiyor. Başka çocuklarla kıyaslama gibi algılanmasın ama arkadaşlarmın çocuklarından yaşıtları bir çok şey yapıp söylüyor. Korkmaya başladım ve çok üzülüyorum hafta içi kontrole götüreceğiz eşimle hangi bölüme götürmeliyiz direk çocuk doktoruna mı? Sevgili anneler bu durum normal mi çok sıkılıyor içim. Eşim ve annem çocuğu çok incelemekle suçlayıp durdular beni hep ertelediler götürmeyi. Ama 20 aylık bir bebeğe şunu söyle bunu söyle dediğinizde söyleyemez mi? Yapamaz mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?