- 29 Mart 2020
- 50
- 31
- 8
- Konu Sahibi YesilElma34343434
-
Gaz sancısı her cockta farklı.Merhaba arkadaslar
5 aylik bir oglum var ve uyku duzenimiz cok kotu durumda. Biz istanbulda yaşıyoruz ama 1 aya yakindir kendi memleketimize geldik ve gelmeden 1 hafta once uyku duzenimiz tamamen bozuldu. (O hafta aşı oldu) Bu durum beni cok yoruyor. Gunduz gunde 3 kere uyutuyorum. Kendi kendine max yarim saat uyuyor sonrasinda emzirip ayagimda sallayarak bi saat kadar daha uyutuyorum hep bu sekilde. Gece ise neredeyse yarim saatte bir uyanıyor mama bile veriyorum acliktan uyandığını zannetmiyorum sanirim cok gaz sancimiz var onda boyle diye dusunuyorum. Sizce gecici bir durum mu bu ? Birde 6. Aya girmek uzereyiz ama gaz sancilarimiz bitmedi ne zaman biter sizce ?
5 ada ohooo biz 1 yaş sonrası az biraz düzeldik,2-3 aydır da daha bi rahatım 18 aylıkMerhaba arkadaslar
5 aylik bir oglum var ve uyku duzenimiz cok kotu durumda. Biz istanbulda yaşıyoruz ama 1 aya yakindir kendi memleketimize geldik ve gelmeden 1 hafta once uyku duzenimiz tamamen bozuldu. (O hafta aşı oldu) Bu durum beni cok yoruyor. Gunduz gunde 3 kere uyutuyorum. Kendi kendine max yarim saat uyuyor sonrasinda emzirip ayagimda sallayarak bi saat kadar daha uyutuyorum hep bu sekilde. Gece ise neredeyse yarim saatte bir uyanıyor mama bile veriyorum acliktan uyandığını zannetmiyorum sanirim cok gaz sancimiz var onda boyle diye dusunuyorum. Sizce gecici bir durum mu bu ? Birde 6. Aya girmek uzereyiz ama gaz sancilarimiz bitmedi ne zaman biter sizce ?
Uyku düzeni daha çok değişecek maalesef. Aşılar, diş çıkarma, hastalık, büyüme atakları vs tam düzene girdi diye sevineceksiniz hop bir aşı, bir ateş başa sarmışsınızMerhaba arkadaslar
Gıda alerjisi olabilir. O da hem çok gaz yapar hem sancı. Sizin yediğiniz şeyler yA da mamanın içindekiler ona dokunuyorsa uyumaz. Yeğenimden biliyorum. Diyetle uykuları düzeldi çünküMerhaba arkadaslar
Benik 3,5 yasindaki kziim da ara ara tabiir caizse sacmalar. 1 hafta 10 gun kadar. Sonrasinda fark ederimki cok farkli yeni seyler ogrenmiz. Ogrenme atagi diye adlandiririm bunu. Su 3 gundur yine beni mahfediyor. Bakalim neler ogrenmis hanfendi. Sizinki de oyle birseydir belki.Kızımın uyku düzeni 7 aylıkken düzene girmişti, taaaa ki 1 yaşına kadar. 1 yaşına girerken mis gibi uslu, iştahlı kızım gitti her şeye ağlayan, istediği şeyi tutturan, uyumayan, yemek yemeyen bir bebek geldi yerine. Yaklaşık bir ay sürdü bu huzursuzluk hali. Onra duzeldi. Şu an 16 aylık, 2 haftadan beri yine istah ve uyku sorunu basladi. Ya sicaklardan, ya dis cikariyor bilmiyorum ama bu sabah 05.30 da uyandi gece uykusundan ve saat 9a kadar uyumadı ne yazikkiyan8 7 aylıktan beri genelde düzenli bir uykusu olsa da ara ara bozuluyor.
Uykusuzlar kulübüne hoşgeldiniz, burası böyle maalesef. Bundan sonra uyku da haram, yediğiniz içtiğinizde. Hele ki huysuz ve zor bir çocuğa sahipseniz geceniz gündüzünüze karışır, tuvalete gidecek zamanınız olmaz. Allah kolaylık versin diyelim korkutmak gibi olmasın.Merhaba arkadaslar
Kesinlikle katılıyorum bu yorumunuzaBu arada bebeğinize uyku eğitimi vermeyin, uyku eğitimi denilen şey aslında bebeğin güveninin kırılması ve annenin yokluğuna alıştırılması, yardım çağrısını bıraktığı için sessizce ve kendi kendine uykuya dalmasıdır. Güvensiz bağlanma bebeğinizi hayatı boyunca olumsuz etkileyecektir. Tüm ilişkilerinde var olacaktır. Bırakınız size ihtiyacı kalmayana kadar sizin güvenli kollarınızda uyusun, her ağladığında ona koşun. Sakın uyku eğitimcilerine kanmayın. Doğal ebeveynliği benimsemiş hiç kimse bebeğine uyku eğitimi vermez ve tavsiye etmez. Emin olun hiç ağlamayan bebek anneden tamamen ümidini kesmiş, güveni kırılmış bebektir. Sakin de olsa her bebek az çok ağlar ve kendini ağlayarak ifade etmesi sağlıklı olandır.
Zor olduğunu biliyorum ama siz bebeğinize güvendikçe ve her ihtiyacında yanında oldukça size güvenli bağlanacak. Ve emin olun bugünler çabucak geçecek, çabucak büyüyecek, tadını çıkarmaya bakın.
Her bebek uykusu konusunda uyku eğitimi tavsiye edildiği için yazma ihtiyacı hissettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?