Oğlum uyumuyor

YesilElma34343434

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2020
50
31
8
Merhaba arkadaslar

5 aylik bir oglum var ve uyku duzenimiz cok kotu durumda. Biz istanbulda yaşıyoruz ama 1 aya yakindir kendi memleketimize geldik ve gelmeden 1 hafta once uyku duzenimiz tamamen bozuldu. (O hafta aşı oldu) Bu durum beni cok yoruyor. Gunduz gunde 3 kere uyutuyorum. Kendi kendine max yarim saat uyuyor sonrasinda emzirip ayagimda sallayarak bi saat kadar daha uyutuyorum hep bu sekilde. Gece ise neredeyse yarim saatte bir uyanıyor mama bile veriyorum acliktan uyandığını zannetmiyorum sanirim cok gaz sancimiz var onda boyle diye dusunuyorum. Sizce gecici bir durum mu bu ? Birde 6. Aya girmek uzereyiz ama gaz sancilarimiz bitmedi ne zaman biter sizce ?

Gaz olayi kendi donmeye hareketlenmeye baslayana kadar oluyor. Uyku rutini olusturun. Aksam hava kararinca banyo yaptirip emzirip uyutun. Uyansa da o odadan cikarmayin isigi acmayin, emzirin tekrar koyun yatagina. Oyle oyle alisir

Ayaginizda sallamayın. Başkasının da sallanmasına izin vermeyin,babasının falan.
Bir de doktora sorun o gece beslenmesinin bir tablosu vardı ona gore her gün aynı saatte yedirip uyutun. Bence de açlıktan uyanmıyor.

Merhaba arkadaslar

5 aylik bir oglum var ve uyku duzenimiz cok kotu durumda. Biz istanbulda yaşıyoruz ama 1 aya yakindir kendi memleketimize geldik ve gelmeden 1 hafta once uyku duzenimiz tamamen bozuldu. (O hafta aşı oldu) Bu durum beni cok yoruyor. Gunduz gunde 3 kere uyutuyorum. Kendi kendine max yarim saat uyuyor sonrasinda emzirip ayagimda sallayarak bi saat kadar daha uyutuyorum hep bu sekilde. Gece ise neredeyse yarim saatte bir uyanıyor mama bile veriyorum acliktan uyandığını zannetmiyorum sanirim cok gaz sancimiz var onda boyle diye dusunuyorum. Sizce gecici bir durum mu bu ? Birde 6. Aya girmek uzereyiz ama gaz sancilarimiz bitmedi ne zaman biter sizce ?
Gaz sancısı her cockta farklı.
Emziriyorsanız sizin yediklerinize de dikkat etmeniz gerekiyor.
Uyku egitimine karsıyım.
Ama uyku rutini olusturulmalı.
Misal beyaz gürültü acıyorsanız sadece uyku zamanı acılmalı.
Banyo aksm uykusundan önce yaptırlmalı gibi.
Ama bebeklerde uyky tamamen sansmıs bunu anladım.
Kimi bebe gece gündüz uyuyor😣

Canım ya benim bebeğim 16 aylık hala geceleri uyumuyorummm 😭😭😭

Belki de dişi çıktığı için bu kadar uykusuzdur hiç kontrol ettin mi?
Benim bebeğim ard arda çıkarttığı için 4 ayından beri uyumuyorum nadir 3 saat uyuduğu olur gece.... :KK30:

Merhaba arkadaslar

5 ada ohooo biz 1 yaş sonrası az biraz düzeldik,2-3 aydır da daha bi rahatım 18 aylık
Sabah 6-6.30 arası uyanıyo ama gece beslemesini kesti kendi kendine. Beslemeyi kesince gazı sancısı falan bitti.
Biraz sabır emin olun düzelecek...

Merhaba arkadaslar

Uyku düzeni daha çok değişecek maalesef. Aşılar, diş çıkarma, hastalık, büyüme atakları vs tam düzene girdi diye sevineceksiniz hop bir aşı, bir ateş başa sarmışsınız 🙄

Kızımın uyku düzeni 7 aylıkken düzene girmişti, taaaa ki 1 yaşına kadar. 1 yaşına girerken mis gibi uslu, iştahlı kızım gitti her şeye ağlayan, istediği şeyi tutturan, uyumayan, yemek yemeyen bir bebek geldi yerine. Yaklaşık bir ay sürdü bu huzursuzluk hali. Onra duzeldi. Şu an 16 aylık, 2 haftadan beri yine istah ve uyku sorunu basladi. Ya sicaklardan, ya dis cikariyor bilmiyorum ama bu sabah 05.30 da uyandi gece uykusundan ve saat 9a kadar uyumadı ne yazikki😭😴 yan8 7 aylıktan beri genelde düzenli bir uykusu olsa da ara ara bozuluyor.

Merhaba arkadaslar

Gıda alerjisi olabilir. O da hem çok gaz yapar hem sancı. Sizin yediğiniz şeyler yA da mamanın içindekiler ona dokunuyorsa uyumaz. Yeğenimden biliyorum. Diyetle uykuları düzeldi çünkü

Uyku egitimi verin. Ben kizima 6 haftalikken basladim ( cok gazli bebek olmasina ragmen) ve kendi odasinda yataginda yatirdim. Ne salladim nede dis agrisina, hastaliga gecelerk hix uyanmadi. Cunku uyandiginda kendini uyutmasini bildigi icin geri uyuyordu. Guzel uyuyan bebegin istahi da guzel oluyor.

3 bucuk yasinda, aksam 20.30 sabah 7 arasi uyur masallah. Artik cis e de kaldirmiyorum masallah. Uyku egitimi yemek su kadar onemli. Gerekirse profeysonel destek alin.

Kızımın uyku düzeni 7 aylıkken düzene girmişti, taaaa ki 1 yaşına kadar. 1 yaşına girerken mis gibi uslu, iştahlı kızım gitti her şeye ağlayan, istediği şeyi tutturan, uyumayan, yemek yemeyen bir bebek geldi yerine. Yaklaşık bir ay sürdü bu huzursuzluk hali. Onra duzeldi. Şu an 16 aylık, 2 haftadan beri yine istah ve uyku sorunu basladi. Ya sicaklardan, ya dis cikariyor bilmiyorum ama bu sabah 05.30 da uyandi gece uykusundan ve saat 9a kadar uyumadı ne yazikki😭😴 yan8 7 aylıktan beri genelde düzenli bir uykusu olsa da ara ara bozuluyor.
Benik 3,5 yasindaki kziim da ara ara tabiir caizse sacmalar. 1 hafta 10 gun kadar. Sonrasinda fark ederimki cok farkli yeni seyler ogrenmiz. Ogrenme atagi diye adlandiririm bunu. Su 3 gundur yine beni mahfediyor. Bakalim neler ogrenmis hanfendi. Sizinki de oyle birseydir belki.

Merhaba arkadaslar

Uykusuzlar kulübüne hoşgeldiniz, burası böyle maalesef. Bundan sonra uyku da haram, yediğiniz içtiğinizde. Hele ki huysuz ve zor bir çocuğa sahipseniz geceniz gündüzünüze karışır, tuvalete gidecek zamanınız olmaz. Allah kolaylık versin diyelim korkutmak gibi olmasın.

asi,
farkli eve / iklime gecis,
muhtemelen aliskin olmadigi kisilere maruz kalmak...

bunlarin hepsi zaten uykusunu etkiler.

bir de cok sik emzirip, mama vs veriyorsaniz o da bir guzel gaz yapar.

ha bu cocuk nasil uyusun :confused:

benim doktorum 3 saatte bir emzir demisti, asla daha sik degil ( farkli doktorlar farkli onerilerde bulunuyorlar ama ben bunu uyguladim ve gazi azaldi)

yine gun icinde 3 uyku normal ama hepsinde 2.5 saat kadar uyuyorsa cok gibi geldi bana,
bir uzun gunduz uykusu ve 2 kisa gunduz uykusu yeterli olabilir.
Yattigi odayi tamamen sessiz ve isiksiz yapmak da birz yardimci olur.

Bu arada bebeğinize uyku eğitimi vermeyin, uyku eğitimi denilen şey aslında bebeğin güveninin kırılması ve annenin yokluğuna alıştırılması, yardım çağrısını bıraktığı için sessizce ve kendi kendine uykuya dalmasıdır. Güvensiz bağlanma bebeğinizi hayatı boyunca olumsuz etkileyecektir. Tüm ilişkilerinde var olacaktır. Bırakınız size ihtiyacı kalmayana kadar sizin güvenli kollarınızda uyusun, her ağladığında ona koşun. Sakın uyku eğitimcilerine kanmayın. Doğal ebeveynliği benimsemiş hiç kimse bebeğine uyku eğitimi vermez ve tavsiye etmez. Emin olun hiç ağlamayan bebek anneden tamamen ümidini kesmiş, güveni kırılmış bebektir. Sakin de olsa her bebek az çok ağlar ve kendini ağlayarak ifade etmesi sağlıklı olandır.
Zor olduğunu biliyorum ama siz bebeğinize güvendikçe ve her ihtiyacında yanında oldukça size güvenli bağlanacak. Ve emin olun bugünler çabucak geçecek, çabucak büyüyecek, tadını çıkarmaya bakın.
Her bebek uykusu konusunda uyku eğitimi tavsiye edildiği için yazma ihtiyacı hissettim.
Ayrıca piyasaya uyku eğitimcisi diye çıkan hiç kimsenin ne bebek gelişimi ve psikolojisi hakkında bilgisi, ne de çocuk gelişimi ve pedagojiyle alakalı bir eğitimi vardır. Abuk subuk bir sertifikayla ortaya çıkar kandırırlar milleti. Bebeklere umulmadık zararı verirler.

Son düzenleme:
Bu arada bebeğinize uyku eğitimi vermeyin, uyku eğitimi denilen şey aslında bebeğin güveninin kırılması ve annenin yokluğuna alıştırılması, yardım çağrısını bıraktığı için sessizce ve kendi kendine uykuya dalmasıdır. Güvensiz bağlanma bebeğinizi hayatı boyunca olumsuz etkileyecektir. Tüm ilişkilerinde var olacaktır. Bırakınız size ihtiyacı kalmayana kadar sizin güvenli kollarınızda uyusun, her ağladığında ona koşun. Sakın uyku eğitimcilerine kanmayın. Doğal ebeveynliği benimsemiş hiç kimse bebeğine uyku eğitimi vermez ve tavsiye etmez. Emin olun hiç ağlamayan bebek anneden tamamen ümidini kesmiş, güveni kırılmış bebektir. Sakin de olsa her bebek az çok ağlar ve kendini ağlayarak ifade etmesi sağlıklı olandır.
Zor olduğunu biliyorum ama siz bebeğinize güvendikçe ve her ihtiyacında yanında oldukça size güvenli bağlanacak. Ve emin olun bugünler çabucak geçecek, çabucak büyüyecek, tadını çıkarmaya bakın.
Her bebek uykusu konusunda uyku eğitimi tavsiye edildiği için yazma ihtiyacı hissettim.
Kesinlikle katılıyorum bu yorumunuza
Kimsesiz bir çocugun yanlız uyuması gibi ürkütücü geliyor nedense uyku egitimi

Back