• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum sarılık oldu geçmiyor sanki

Mina B

Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2023
100
31
18
23
Anneler nolur bakınnn çok çaresiz hissediyorum 😭😭 sekiz günlük bebeğim var üç gün hastanede yattık sarılıktan sarılığı 23e çıkmıştı fototerapi vs derken 14.5 oldu taburcu olduk bugün kontrolü vardı kan verdik 16 çıktı çok korkuyorum neden yükseldi yine. Üstelik sürekli emzirip üstüne mama da veriyorum ve kilo da almış bebeğim çok kötüyüm lütfen bilgisi olan birisi cevap versin

Sarılık bazen 3 ay sürebiliyor. Yigenimde öyle olmuştu anne sütü sarılığı deniyor . Doktor ne dedi? Konuştunuz mu?

Sarılık bazen 3 ay sürebiliyor. Yigenimde öyle olmuştu anne sütü sarılığı deniyor . Doktor ne dedi? Konuştunuz mu?
Öğleden sonra konuşacağım peki anne sütü sarılığı dediğiniz nedir nasıl geçiyor kötü birşey mi okadar inanın çok korkuyorum

Öğleden sonra konuşacağım peki anne sütü sarılığı dediğiniz nedir nasıl geçiyor kötü birşey mi okadar inanın çok korkuyorum
Yo kötü birşey değil çocuk 3 ay sonunda bembeyaz çıkmıştı sarı gibiydi hep . Vücut alışınca ten rengi normale döndü. Benim bebeklerimde 40 günden sonra düzeldi rengi. 40 ında resimleri var hala esmerdi .

Yo kötü birşey değil çocuk 3 ay sonunda bembeyaz çıkmıştı sarı gibiydi hep . Vücut alışınca ten rengi normale döndü. Benim bebeklerimde 40 günden sonra düzeldi rengi. 40 ında resimleri var hala esmerdi .
Anladım kendiliğinden geçen birşey diyorsunuz benim oğlumun da vücudu sapsarı

Anneler nolur bakınnn çok çaresiz hissediyorum 😭😭 sekiz günlük bebeğim var üç gün hastanede yattık sarılıktan sarılığı 23e çıkmıştı fototerapi vs derken 14.5 oldu taburcu olduk bugün kontrolü vardı kan verdik 16 çıktı çok korkuyorum neden yükseldi yine. Üstelik sürekli emzirip üstüne mama da veriyorum ve kilo da almış bebeğim çok kötüyüm lütfen bilgisi olan birisi cevap versin
Benim bebeğim şu an 3 aylık erken doğmuştu kilosuna göre sarılığı fazlaydı ve bir gece ışık gördü 14.8 ken 8 oldu ve eve geldik tekrar 11 oldu sonra tekrar 13 oldu 13 ten sonra düşmeye başladı ve yavaş yaval düştü artık ama sürekli emzirin aç kalamsın bende çok çektim sarılıktan ağlamaktan harab oldum psikolojim alt üstü olmuştu artık aklımı yiyecektim resmen ama doktor bana dedi 13 olan değer ona zarar vermez 17 olırsa takrar ışık altına koyacaz dedi çok şükür 17 olmadı yani ben bide şöyle okumuştum ışık gören bebek değeri düşüyor sonradan tekrar yükseliyormuş 2 gğnde bir kan aldırıyordum her kan aldındığında ağlıyordum ama elimden balka birşey gelmiyordu yani size şunu diyeyim 2 günde bir kan deperine bakın sükselmeme için

Benim bebeğim şu an 3 aylık erken doğmuştu kilosuna göre sarılığı fazlaydı ve bir gece ışık gördü 14.8 ken 8 oldu ve eve geldik tekrar 11 oldu sonra tekrar 13 oldu 13 ten sonra düşmeye başladı ve yavaş yaval düştü artık ama sürekli emzirin aç kalamsın bende çok çektim sarılıktan ağlamaktan harab oldum psikolojim alt üstü olmuştu artık aklımı yiyecektim resmen ama doktor bana dedi 13 olan değer ona zarar vermez 17 olırsa takrar ışık altına koyacaz dedi çok şükür 17 olmadı yani ben bide şöyle okumuştum ışık gören bebek değeri düşüyor sonradan tekrar yükseliyormuş 2 gğnde bir kan aldırıyordum her kan aldındığında ağlıyordum ama elimden balka birşey gelmiyordu yani size şunu diyeyim 2 günde bir kan deperine bakın sükselmeme için
Okadar kan aldık ki elinin üstü delik deşik oldu bir daha yaptırmayı düşünmüyorum

Geçmiş olsun. Mümkün olduğunca anne sütüyle besleyin ve kontrollerini sürekli yaptırın.

Merhaba, Benim cocuklarımda da uzayan sarılık oluyor. İkincide mama verdim olmasın diye yine oldu. Hiçbirimizin tanı koyulmuş bir hastalığı yok. Geçiyor. Rahat olun. Stres yapmayın.

Öncelikle geçmiş olsun benimde 9 günlük bebeğim 17 olmuş değeri yatış verdiler sizde durumlar nedir düşüş oldumu acaba
Bilmiyorum en son 14 oldu çıkardım Hastaneden elinin üstü kan almaktan mahvolmustu şimdi evdeyiz bol bol emziriyorum mama da veriyorum kontrolede goturmedim

Kötü olmayın, stres yapmayın geçer. Dr kontrolünü aksatmayin, d vitamini verin her gün mutlaka.
Ben şekerli su verdim birkaç kez, insan çaresizlikten her şeyi deniyor, tabi benim bebeğim çok uyuyordu şekerli su ver kendine gelsin dediler verdim, bir zararı oldu mu bilmiyorum, sonuçta verdiğimiz mamalar da şekersiz değil. Tabi benim sütüm de azdı, mama destekli gitti birkaç ay.
Stres yapmayın, bol bol emzirin.

Merhabalar çok geçmiş olsun. Bizim de bebeğimiz 2 ocakta doğdu akşamına küvoze aldılar şekeri düşük diye sonra hafta sonu da kalsın dediler enfeksiyon olabilir diye sonra bugün de sarılık var kalsın diyorlar değeri de 13 imiş.
Siz de durum nasıl ilerledi..

Merhabalar çok geçmiş olsun. Bizim de bebeğimiz 2 ocakta doğdu akşamına küvoze aldılar şekeri düşük diye sonra hafta sonu da kalsın dediler enfeksiyon olabilir diye sonra bugün de sarılık var kalsın diyorlar değeri de 13 imiş.
Siz de durum nasıl ilerledi..
Ya bizde sarılıktan üç gün yattık önce sonra 14 e indi çıktık başta 23tu çünkü eve geldik bir iki gün sonra 16 oldu tekrar yattık birgün diğer gün inmesini bile beklmedik çünkü bebeğimin elinin üstü kan alınmasından delik deşik olmuştu artık Allah korusun burada enfeksiyon kapacak dedik çıkarttık kendi isteğimizle .eve geldikten sonra da hem sütümü verdim iki saatte bir hemde ardından sürekli mama verdim bir ölçek ve çok şükür düzeldi bebeğimin rengi falan hatta kontrole bile goturmedim korkudan çünkü hep kanını alıyorlar çocuk mahvoluyo gerçekten tâbi bizde

Back