• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum Saçını Uzatmak İstiyor :S

office

Ben sizden değilim...
Pro Üye
9 Eylül 2007
21.429
66.507
1.123
Selam Arkadaşlar

Oğlum 3,5 yaşında ve saçını uzatmak istiyor. Deli olacağım, yanlış bir tepki vermek ve daha çok inatlaşmasına sebep olmak da istemiyorum.. zaten ak dediğime kara diyor son 1 senedir.. sizin de başınıza bu tip durumlar geliyor mu? ne tepkiler veriyorsunuz?
ya da bana ne önerirsiniz?

teşekkürler... vereliniortak

sebeb ne peki? uzun saclı erkeklere mı ozenıyor? yoksa diger turlu mu anlıyamadm pek :S

yok, çevresindeki erkeklerin saçları hep omuzda :S o da uzun olsun diyor :( babamız da ben de pek hoşlanmam öyle.. kuzenimin çocukları hep uzun saçlı bilmiyorumkismile

neden kendini de oğlunu da böyle bir sebep için üzüyorsun.bu yaşlarda uzun saç çok yakışıyor.zaten okula başlayınca hep kısa olavcak bırak hevesini alsın.benim oğlum 22 aylık şimdiden omuzlarına geldi saçları öyle çok yakışıyor ki....biz çok seviyoruz...

bencede yaa cok sirin oluyorlar :)

istiyor madem zaten 18-19 una kadar hıc uzatamıycak.

ben oglumun sacını uzatırım heralde ılerde.. bide cok tatlı oluyorlar yaa Allahım esirgesin :)

aslinda tamda kisilik gelisiyor bu yaslarda. kiz cocugu nasil kisa sac kesilmesi iyi degilse erkek cocugunun da uzatmasi iyi düsünülmüyor
bütün pedogoglarin da görüsü böyle
inatlasarak degilde konusarak anlasmaya calisin.babasida kisa sacli varsa dedesini örnek gösterin babasini örnek gösterin.konusarak birseyler bulun.cevresindeki erkeklerin uzun sacli olmasida onu etkiliyordur.
bazende cocuklar sac kesilinde cani yancak saniyorlar ondan istemiyorlar kestirmek.belki o korkusu vardir sizin cocugunuzunda.

uzat canım nolcak...bende oglumun saclarını uzun sevıyorum...karısık olunca çok sevımlı oluyor..gercı kesınce bırsey demıyor..ama uzun sacı bende eşimde çok sevıyoruz...okula gıdınce zatten hep kısa olcak..bırak ıstedıgı olsun..

aslinda tamda kisilik gelisiyor bu yaslarda. kiz cocugu nasil kisa sac kesilmesi iyi degilse erkek cocugunun da uzatmasi iyi düsünülmüyor
bütün pedogoglarin da görüsü böyle
inatlasarak degilde konusarak anlasmaya calisin.babasida kisa sacli varsa dedesini örnek gösterin babasini örnek gösterin.konusarak birseyler bulun.cevresindeki erkeklerin uzun sacli olmasida onu etkiliyordur.
bazende cocuklar sac kesilinde cani yancak saniyorlar ondan istemiyorlar kestirmek.belki o korkusu vardir sizin cocugunuzunda.

Cinse kimlik olusumunda cocuklara kendi cinslerine ozgu seyler yapmasi konusunda tesvik gerekir,cocugun burda cevresindeki erkek cocuklarindan etkilendigi goruluyor.Amerikada erkek cocuklarinin saclarinin boynuna kadar uzanmasi cok yaygin.Tedirgin olmayin,

valla bunu ben degil bütün cocuk pedegoglarin görüsü bu sekilde.arkadas amerikada yasamiyor.türkiyede yasiyor.
biz amerikayi örnek ala ala ne hale geldik.amerika yapiyor diye onlara mi özencez??
birakalimda birazda onlar bize özensin

Son düzenleme:
Ben de çok severim erkek de uzun saçı. Eşim de tam tersi sevmez. Biz ortak yolu bulduk , uzun zamandır oğlumun saçlarının arkasında - ense kısmında- bir tutam saçı uzundur. Çok seviyor kuyruğunu oğlum. Belki sizde böyle bir orta yol bulabilirsiniz. Hem yaz geldi , çabuk sıkılır sanırım sıcaktan dolayı. Ayrıca arkadaşların yazdığı da çok doğru okula kadar vakti var nasıl olsa.

Cinsel kimlik açısından soru işareti gerçekten de ama sadece saç uzatma isteği de yeterli değil bence bu konuda düşünmek için. Yani tek bu nedenle bu konuya takılmayın , etrafındaki örneklerden etkilenmiştir.

cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.

senenin bir kısmını Amerikada, bir kısmını Türkiye de geçiriyoruz. ama inanın yaşadığımız yerle de çok ilgisi var mı bilmiyorum bilmiyorumkismile çünkü Amerikada çevrede gördüğü çocukların saçları uzun, Türkiyede akrabaların saçları uzun haliyle çok etkileniyor :bbo:
en iyisi konuşmak sanırım :delphin: evet gerçekten çok yakışır eminim ama gördüğü herşeye özenmesini de istemiyorum kaydirigubbakcemile3 pfff anne olmak ne zormuş yaw :bbo:

Son düzenleme:
valla bunu ben degil bütün cocuk pedegoglarin görüsü bu sekilde.arkadas amerikada yasamiyor.türkiyede yasiyor.
biz amerikayi örnek ala ala ne hale geldik.amerika yapiyor diye onlara mi özencez??
birakalimda birazda onlar bize özensin

Canim ben bunu arkadasin Amerikada yasadigini dusunerek yazdim.Yani cocuk cevresindeki diger erkek cocuklardan gorerek buna ozenmis yani Amerikada erkek cocuklarinin saclari genelde uzun oldugunu belirtmemin sebebi bu.Amerkilar yapiyor bizde yapalim degildi.
Cinsel kimlik 3-6 yas arasinda sekillenir cocuk bu durumu 4-5 yasinda istese ve de kiz cocuklarina ozenerek bunu soylese o zaman sorun oldugunu soylemeye calistim.
sevgiler

yo yo herhangi bir şekilde kızlara özenme sözkonusu değil. zaten istediği de kız gibi uzatma değil. hani bir reklam var TR de. çamaşır makinası reklamı sanırım BOSH marka. orada babası oğullarına annelerine yardımcı olmalarını söylüyor. o reklama bayılıyoruz mesela. oradaki büyük oğlanın saçı gibi istiyor. yani balperisinin de dediği gibi Amerikan tarzı.. :delphin:

çok sağolun kızlar fikirleriniz gerçekten çok önemli benim için :1hug:

çevresindeki herkes uzunsa zaten, özenmesi çok normal.. :)) çok uzun olmadığı sürece, yani at kuyruğu şeklinde toplanmadığı sürece bence çok yakışıyor erkek çocuklara :))

ben çocuklarında kendi kişilikleri olduğu ve buna bağlı istek ve taleplerinin olabileceği kanısındayım.yaşı hatta ayı ne olursa olsun.bence bu konuda zorlama yapmak yada çocuğu kendi sitediğimiz kalıba sokmaya çalışmak yerine onu anlayıp olabilirlikleri düşünsek çok daha iyi olur.hatta tesadüfki daha bu sabah eşimle bu konu üzerine bir konuşma yaptık. benim eşimde unuzun saçlı ve yarın bi gün uzatmak isterse karşı çıkmam diyorduki en sevmediği şey erkeğin küpe takmasıdır bende bunu koydum önüne ve gayet sert bir dille hayır yanıtını verdi. ancak onada söylediğim şuydu. küpeyi sevmeyen sensin ancak unutma kaç yaşında olursa olsun onunda bir birey olduğunu unutma.
bizler anneyiz yargılamak ve yasaklar koymaya çalışmak yerine onları anlama yönlendirme ve destek olma yoluna gidersek bu gün yaptığı küçücük bir şey için ona cesaret verirken, gelecekte öz güveni sağlam bir kişi olmasına yardımcı oluruz. ayrıca onları korumamızda daha kolay olur. çünkü böylelikle hata yaptıklarında da sığınacakları liman bizler oluruz ki büyük yanlışlara düşmeden onları koruyabiliriz.
belki çok uç bir örenek olucak ama düşünsenize çocuğunuzun bir gün birilerinden uyuştuucu bir madde kullanıyor olduğunu duymak mı istersiniz. yoksa böyle bir hata yaptığında gelip " anne ben bu gün böyle bir şey denedim" demesinimi. ben ilk denemesinde kendisinden duymayı tercih ederim doğrusu çünkü yolun başındayken onu kurtarma ve koruma şansım olur. bazı arkadaşlar ne alaka 3 yaşındaki bir çocuğun saç uzatasıyla bu durum arasında bir bağ yok diyebilirler ama unutmayın arkadaşlar "AĞAÇ YAŞKEN EĞıLıR " onlara daha küçükken bizlere güvenmeyi ve onlar için en doğrusunu en iyiysini istediğimizi öğretmeliyiz.bu gün sırf kendi isteklerimiz için hayır dediğimizde zamanı geldiğinde yine hayır diyeceğimizi düşünerek büyük yanlışlara düşerken bize danışmayacaklardır bile.

Selam Arkadaşlar

Oğlum 3,5 yaşında ve saçını uzatmak istiyor. Deli olacağım, yanlış bir tepki vermek ve daha çok inatlaşmasına sebep olmak da istemiyorum.. zaten ak dediğime kara diyor son 1 senedir.. sizin de başınıza bu tip durumlar geliyor mu? ne tepkiler veriyorsunuz?
ya da bana ne önerirsiniz?

teşekkürler...
neden bu kadar tepki veriyorsunuz ki anlayamadım,
uzun olsun saçı ne olacak ki,bebek o daha 3,5 yaşında,
helal olsun ona ki kendi fikri var

neden bu kadar tepki veriyorsunuz ki anlayamadım,
uzun olsun saçı ne olacak ki,bebek o daha 3,5 yaşında,
helal olsun ona ki kendi fikri var

tepki vermiyorum farkındaysanız. ne yapmalıyım diye soruyorum.. zira sizin de dediğiniz gibi 3,5 yaşında henüz. her istediğine evet diyemeyiz değil mi? :1closedeyes:

tepki vermiyorum farkındaysanız. ne yapmalıyım diye soruyorum.. zira sizin de dediğiniz gibi 3,5 yaşında henüz. her istediğine evet diyemeyiz değil mi? :1closedeyes:

bu her istediğine evet demek değil onun fikirlerine saygı göstermektir.oğlum henüz 6 aylık ve ona bir şey alacağımız zaman özellikle onuda alışverişe götürüyor ve alınması gerekenleri tüm renk vs. seçenekleriyle önüne uzatıyor hangisine uzanırsa onu alıyoruz. bu her istediğine evet demekmi oluyor yani ?

bu her istediğine evet demek değil onun fikirlerine saygı göstermektir.oğlum henüz 6 aylık ve ona bir şey alacağımız zaman özellikle onuda alışverişe götürüyor ve alınması gerekenleri tüm renk vs. seçenekleriyle önüne uzatıyor hangisine uzanırsa onu alıyoruz. bu her istediğine evet demekmi oluyor yani ?

kusura bakmayın, bizim ailemizde birşey yapılacağı zaman önce sorulur, uygun görülüp onay verilirse yapılır.. 3,5 yaşındaki çocuk (genel anlamda) kendisi için neyin uygun olup-olmadığını bilemez.. bakın 27 yaşında okumuş, yetişmiş bir birey olarak ben bile bilemiyorum ki konu açıp sorma ihtiyacı hissediyorum değil mi?

sormak; çocuğun kişiliğini zedelemez, aksine farklı fikirlere açık olmasını sağlar... siz 6 aylık bebeğinize sorarsınız, ben ise büyüklerime/bilenlere sorarım.. en azından bizde böyle.. :1closedeyes:

Bu aynı şey değil ki...

Burada 3.5 yaşında cinsel kimliğini henüz tanıyamamış bir çocuk var bu dönemlerde ebeveynler dikkat etmek zorundalar. Hali ile çocuklar karşı cins ile alakalı isteklerde bulununca ebeveynler bunun karmaşasını yaşıyor.

Bu arada eleştirdiğimden değil ama 6 aylık bir çocuğa bu tür seçimlerde fikir sormanız tuhaf geldi bana. Bu kadar küçük bir bebek bunun bilincinde olmaz ki.

Ofiscim senin konuna gelince, diğer arkadaşlarında dediği gibi çevresinde uzun saç örneği çok olduğu için özeniyordur. İstersen hafif uzatmasına müsaede edip bir orta yol bulabilirsiniz. Önümüz yaz belki de bunalacak istemeyecektir. Bizimkinin de saçlar uzun hafiften ama özendiğinden değil berbere gitmeyi reddettiğinden sırnaşık şey

Back