Oğlum otizm mi?

Cevap yazan herkese teşekkürler birde şu var birinin koşullarını şartlarını bilmeden konuşmak çok kolay emin olun bende maddi kaygılar olmasaydı oğlumu odada bırakıp çalışmazdım şuan yavrumu özel bir yere götürecek maddi imkanım yok buraya yazma sebebimde bundan ibaret çaresiz olmanın ne demek olduğunu benim gibi yaşayan anneler umarım yoktur.

Cevap yazan herkese teşekkürler birde şu var birinin koşullarını şartlarını bilmeden konuşmak çok kolay emin olun bende maddi kaygılar olmasaydı oğlumu odada bırakıp çalışmazdım şuan yavrumu özel bir yere götürecek maddi imkanım yok buraya yazma sebebimde bundan ibaret çaresiz olmanın ne demek olduğunu benim gibi yaşayan anneler umarım yoktur.
aile planlamasi denen seyden haberiniz var mi
maddi imkanin yoksa korunursun 1 sene gece gunduz calis neye istiyosan sinavini gec sonra dogur
cocuk tv ye baka baka aptal olmustur
1 gun degil 2 gun degil bahsettiginiz.
ben bu yasimda hergun sabah 7 aksam 10 tv izlesem agzimdan salyalarimi toplarlar heralde hic mi dusunemiyorsunuz bunu
allah akil fikir versin
ins ogretmen olmaya calismiyordunuzdur
kendi cocugunu ihmal eden baskasinin cocugunu hic dusunmez

Hala daha kendinizde hata aramamanız, bahanelerin ardına sığınmanız çok acı. Hatalısınız. Yine ekran açardınız ama başka meşkaleler de yaratırdınız çocuga, bu kadar uzun saatler başı boş bırakmazdınız. muhakkak farklı bir düzen otutturulabilirdi, bu sizin işinize gelmiş.

Şartlar ne olursa olsun ortada küçük ilgi bekleyen bir çocuk var. Madem maddi kayginiz vardı neden çocuk yaptınız keşke hazir olduğunuz zaman yapsaydiniz buraya yazınca doğru teşhis koyulmuyor maalesef iyi doktora götürmeye mecbursunuz

Şurada kimseyi yargılamak istemem ama şimdi yemişim şartlarınızı yani.
O süre yetişkin için çok çok çok fazla, beyni durur insanın.
Minicik bebeğe yaptığınız istismar.

Merhabalar uzun yazacağım lütfen bilgisi önerisi olan anneler beni bilgilendirin çünkü çalacak bir kapı bile bulamıyorum.
Oğlum şuan 24 aylık 12. aya kadar komut alması gelişimi akranları ile eş değerdi çok az bi gerilik vardı oda 35 haftalık ve 2450 gram doğmasına bağladım.
12. aydan sonra kpss ye çalışmaya başladım sabahtan 7'den akşam 10'a kadar odada tek başına televizyon izledi.
18. Ayda fark ettim ki işaret etmiyor adına bakmıyor komut almıyor parmak ucunda yürüyordu.
Daha önce söylediği anne baba nene dede teyze sezai gibi kelimelerin hiç birini söylemiyor.
Kendi kendine hala yemek yiyor çatal bile kullanıyor.
Taklit yeteneğinde problem yok.
Göz kontağı anne baba teyze dede nene yenge işe kuruyor.
Televizyon olmayınca oyuncakları ile oynuyor.
Televizyonda sevdiği çizgi filmlerin sesini ayırt ediyor onların sesini duyunca televizyonun olduğu odaya koşuyor.
Çevredeki hiç bir çocukla iletişim kurmak istemiyor ona yaklaştırınca ağlıyor biz bunu kuzeni küçükken korkuttu hep ona bağladık.
Anneannesinde babaannesinde anneyi babayı ayırt ediyor kucağımızdan inmek istemiyor gittiğinde kapının önüne gidiyor eve gitmemiz için.
Gece uykusu geldiğinde onu uyutanın ben olduğumu bilirdi babasına gitmezdi.
Eskiden Semih şakadan ağla baba sana mama alsın deyince ağlardı.
Evimize gelen giden kimse yoktu ilk 1 yıl izole yaşadık
bizimde gittiğimiz anneannesi var çok nadir de babaanneye
Anneannede kuzeni var ondan korktuğu için anneanneye girmek istemiyor
Ben ve babası ders çalıştığımız için gün boyunca televizyon izlerdi
9 ay kadar yürüteç kullandık
Eline çatal kaşık verince onunla yemek yemeye çalışıyor
Bizle saklambaç oynuyor saklanıyor gidip onu bulunca kaçıyor başka odaya
Semih kayboldu diyince koşa saklanır
Geldim geldim diyince oyun oynadığımızı anlayıp kaçar.
Son dönemde istediği bi şey olunca işaret etmek yerine elimizden tutup istediği şeye götürüyor.
Birde çayı çok seviyor çay kaşığı ile çay veriyordum son 3 haftadır çay kaşığı görünce hemen koşuyor.

Bi özel eğitim öğretmeni uyaran eksikliği dedi. Biri otizm. Atipik otizmli çocuğu olan bi annemizde reaktif bağlanma olabilir dedi.
Bilginiz var ise lütfen yardımcı olun.
Oğlum otizm mi değil mi?

Sizi cocuk istimari gerekcesiyle sikayet edilebilecek butun makamlara sikayet edecegim.

1 yasinda bir cocugun ekran suresi gunde max 10 dkdir. O da tek seferde degil. Hani hic olmas aen güzeli ama acil durum icin filan. Gunun yarisindan fazlasinda cocuga tv izletirken ne dusunuyordunuz? Ne bekliyordunuz?

Merhabalar uzun yazacağım lütfen bilgisi önerisi olan anneler beni bilgilendirin çünkü çalacak bir kapı bile bulamıyorum.
Oğlum şuan 24 aylık 12. aya kadar komut alması gelişimi akranları ile eş değerdi çok az bi gerilik vardı oda 35 haftalık ve 2450 gram doğmasına bağladım.
12. aydan sonra kpss ye çalışmaya başladım sabahtan 7'den akşam 10'a kadar odada tek başına televizyon izledi.
18. Ayda fark ettim ki işaret etmiyor adına bakmıyor komut almıyor parmak ucunda yürüyordu.
Daha önce söylediği anne baba nene dede teyze sezai gibi kelimelerin hiç birini söylemiyor.
Kendi kendine hala yemek yiyor çatal bile kullanıyor.
Taklit yeteneğinde problem yok.
Göz kontağı anne baba teyze dede nene yenge işe kuruyor.
Televizyon olmayınca oyuncakları ile oynuyor.
Televizyonda sevdiği çizgi filmlerin sesini ayırt ediyor onların sesini duyunca televizyonun olduğu odaya koşuyor.
Çevredeki hiç bir çocukla iletişim kurmak istemiyor ona yaklaştırınca ağlıyor biz bunu kuzeni küçükken korkuttu hep ona bağladık.
Anneannesinde babaannesinde anneyi babayı ayırt ediyor kucağımızdan inmek istemiyor gittiğinde kapının önüne gidiyor eve gitmemiz için.
Gece uykusu geldiğinde onu uyutanın ben olduğumu bilirdi babasına gitmezdi.
Eskiden Semih şakadan ağla baba sana mama alsın deyince ağlardı.
Evimize gelen giden kimse yoktu ilk 1 yıl izole yaşadık
bizimde gittiğimiz anneannesi var çok nadir de babaanneye
Anneannede kuzeni var ondan korktuğu için anneanneye girmek istemiyor
Ben ve babası ders çalıştığımız için gün boyunca televizyon izlerdi
9 ay kadar yürüteç kullandık
Eline çatal kaşık verince onunla yemek yemeye çalışıyor
Bizle saklambaç oynuyor saklanıyor gidip onu bulunca kaçıyor başka odaya
Semih kayboldu diyince koşa saklanır
Geldim geldim diyince oyun oynadığımızı anlayıp kaçar.
Son dönemde istediği bi şey olunca işaret etmek yerine elimizden tutup istediği şeye götürüyor.
Birde çayı çok seviyor çay kaşığı ile çay veriyordum son 3 haftadır çay kaşığı görünce hemen koşuyor.

Bi özel eğitim öğretmeni uyaran eksikliği dedi. Biri otizm. Atipik otizmli çocuğu olan bi annemizde reaktif bağlanma olabilir dedi.
Bilginiz var ise lütfen yardımcı olun.
Oğlum otizm mi değil mi?
Burada sormak istediğim kpss deki sıfatınız😒.Normal geliyor sanırım bir bebeğe sabah 7 akşam 10 arası tv seyrettirmek.

Çok yazık olmuş çocuğa. Bile bile hasta etmekten başka bir şey değil bu yaptığınız. İnşAllah tüm hayatını bu şekilde geçirmez ve siz de aklınızı başınıza toplayıp çocuğunuzu topluma kazandırırsınız

Kusura bakmayın ama yazdıklarınız küçücük çocuğu gün boyu televizyona maruz bırakmak için sebep olmaz, olamaz. KPSS''ye çalışmak istiyorsanız kendi rahatınızdan ödün verip az uyuyup gece calissaydınız, eşinizle dönüşümlü baksaydinız çocuğunuza.
Birde karı koca ders çalışmak zorundaymışsınız madem öyle dogurmasaydıníz.

Böyle daha mı iyi oldu?
Hiç bende suç var deyip akıllandığınız da yok. Önüne gelen anne baba olmasa keşke.

Son düzenleme:

Şartlarınız zorsa o zaman çocukla çalışmak zorundasınız.

Daha küçük masaya bile çıkamayacak zamanlarıymış yanınızda dursaydı 1 saat oynatıp öyle çalışsaydınız.

Bu bahane değil ya hiç değil

Ayyy canım yaa kimseyi de acındıramamış. Bakamamışsın işte yapmasaydın çocuk. Atanabildin mi bari? Sonrası ne oldu? Çocuğa kim bakıyo?

Çıldırmışsınız siz!!!
Şartınız ne olursa olsun bir yaş bebeği ekrana büyütülür mü? Televizyonu sizden çok görmüş, anne dese yeri. Televizyona baktırıp büyütecektiniz madem neden doğurdunuz!!
İlk üç yıl beyin gelişiminin en yoğun olduğu zamanlardır. Kapasitesi artar beynin ve bunu arttırmak sizin elinizdedir. Ekran beyne zarar veriyor. Otizm olmasa dahi beynine hasar verdiniz çocuğunuzun. Gerçekten pes. Çok sinirlendim ya

Bu arada mecburiyet demişsiniz ama çocuğunuz uyanıkken çocuğunuza bakardınız, gerekirse siz uykusuz kaldırdınız sabaha kadar çalışırdınız. Çocuğu televizyona esir etmektense siz uykusuz kaldırdınız. Bu gerekçe değil. Öğlen uykusunda iki saat akşam uyuttuktan sonra beş saat de çalışabilirdiniz. Yazıklar olsun size ya

kpss de derece yaptınız mı bari??

Sabah 7 den gece 10 a kadar çalışmak verimli olmaz ki. keske gündüz çocuğunuza bakıp gece çalışsaydınz.
içinize nasıl sindi çocuk o haldeyken gidip çalışmak.
kimse halimden anlamaz demeyin. ben memurum. sabah ise gittim akşam geldim evimle çocuğumla ilgilendim. oğlum uyuyunca aksam dokuzdan gece ikiye kadar çalışıp yattım. sınavımı da geçtim.
siz bencillik yapmışsınız

Otizm olmasa bile o kadar saat ekran çocuğa ne kadar zararlı ya. Kpss çalışıyorsunuz güya insan bu kadar cahil, umursamaz olabilir mi?

Çocuk o kadar saat, yalnız televizyon izlerken siz nasıl ders çalışabildiniz, nasıl rahat oturdunuz masa başında? Bunun adı umursamazlık, cahillik, sorumsuzluk.

X