İlköğretim Yorum ve Soruları Oğlum okul arkadaşları tarafından çok hırpalanıyor.

gxuxlor

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2007
191
5
621
48
Bursa
Benim oğlum ilkokul 2. sınıfa gidiyor. Bu yaşına kadar hiç vurmadım. Problemlerimizi mantıklı yollardan konuşarak hallettik. Şuan herkese karşı çok saygılı duygusal ve hakkını arayan bir cocuk . Ama ne varki tüm cocuklar onun gibi değil okulda arkadaşları tarafından çok hırpanaıyor. Dün yaşanan bir olay sırayla sınıftan içeri girerken arkasındaki arkadaşı merdivenlerde itledi çok kötü bir şekilde düştü. Ya silgilerini atarlar defterlerini kararlar Artık evde onu mücadele etmesi için vurana sende vur döv diyorum o bana ''anne ben ona vurursam üzülür'' diyor Öğretmeni ile konuştuğumda çok duydusal diyor. Benim cocuğumu nasıl bir yol izletmeliyim. Bana önerilerde bulunun

Yani çocuğun birilerini vurmaya alışması güzel değil.
O yüzden bunu öğretmeni halletmeli
onu hırpalayan çocuğu cezalandırmalı ama okuldaki öğretmenlerin çoğu
ilgilenmiyor bile.
Umarım sizin öğretmeniniz iyi biridir de halleder.
Tabii biraz pasif olmamasında da fayda var
Çünkü çocuklar ilköğretimde de ortaöğretimde de hep bir kavga halindeler
Hakkını aramasını ve kendini korumayı öğrenmesi de lazım.
Spora yönlendirerek dayak atmayı değil de kendine güvenmeyi ve kendini
korumayı öğrenebilir.

valla canım hayat bizim çocuklara öğrettiğimiz kadar diplomatik değil malesef, özelliklede okul yani..
ona vurana o da vurmak zorunda, çünkü çocuklar acımasız, karşılık vermeyen çocuğun üstüne özellikle gidiyorlar, ama karşılık gördüklerinde vazgeçip başka bi kurban arıyorlar.
özellikle ailelerinden şiddet gören çocuklar bundan asla vazgeçmiyor.
oğlun üzülürler derse, ama o sana vururken üzülmedi de, kendini korumak zorundasın zorundasın, sadece sana vura vur de
mervidenler gerçekten ürkütücü, hep tutamaktan tutmasını ya da duvar dibinden gitmesini söyle, tenefüste arkadaşlarından ayrılmamasını, hep arkadaşlarıyla toplu gezmesini söyle
çünkü bazı manyak üst sınıf çocukları, küçükleri yanlız yakalayınca durup dururken vuruyor
benim oğlumda 1 e gidiyor, aynı senin oğlun gibiydi, yok ben vurunca acırsa ya bana daha çok vurursa ben vurunca falan filan diyodu, sonra uzaktan gözlemlediğimde ona vurana o da vurmaya başlayınca sınıfın bu tarz çocukları oğluma vurmamaya başladı hatta onunla arkadaşlık etmeye başladılar
çocukların dünyası garip, geri çekilen çocukları ezdikleri gibi, arkadaş olarak aralarında almıyorlar
ne yalan söyleyeyim ben sana vurana vur diyorum, ama asla karşındaki sana vurmadıysa sakın vurma konuşarak hallet diyorum, çok şükür şuan bu tip sorunlarımız olmuyor artık
baskın çıkmazlarsa eziliyorlar valla başka yolu yok

canım bir eğitimci olarak öğretmeninizi kınıyorum.ne akıllı bir öğretmene düşmüşsünüz öle çok duygusal de at sorumluluğu üstünden oldu canım. gülorcum öncelikle seni tebrik ederim güzelim çok güzel yetiştirmişsin çocuğunu.fakat öğretmen seçimin yanlış olmuş malesef.sorumsuzluğu kendine ilke edinmiş ve yanlış yönlendirmeler yapan veliler yüzünden çoğunun eğitimini bozmamalısın canım. öğretmenlerin öncelikli görevlerinden biridir çocukları gözlemlemek ve yaptıkları hataları düzeltmek.konuştuğunda sana bu şekilde cevap veriyorsa o öğretmeni değiştirme yoluna gitmeni öneririm öncelikle. yapamıyorsan belli ölçülerde üzerine git ve buna çözüm bulması için zorla bu senin veli olarak hakkın. ayrıca ilk veli toplantısında da söz alarak incitmeden diğer velilere serzenişini belirt. ayrıca avrupa çocuk hakları bildirisine göre çocuklar sağlıklı bir eğitim alma , eğitimciler tarafından KORUNMA hakkına sahipler bunuda öğretmenine biraz sert bir dille belirt.öğretmenin işi sınıfa girip kitaplardaki bilgileri papağan gibi tekrarlamasıyla bitmez.
diğer arkadaşlarında dedii gibi evet çocukların dünyası çok acımasız ancak başlarında doğruları gösterme zorunluluğu taşıyan kişiler mevcut ve bu kişiler sorumluluktan kaçamaz.tamam öğretmenlerinde aralarda dinlenmeye, sakinleşmeye ihtiyacı var ama sınıflarındaki, guruplarındaki çocukları önce kendi içlerinde sonra diğer sınıflarla belli bir düzene koyduktan sonra.
ayrıca şu merdiven olayına acaip takıldım böyle bir şeyde diğer çocukların bir şekilde uyarılmsı gerekirde herhangi bir müdahelesi olmuşmu öğretmeninizin ? eğer olmadıysa iki gün sonra herhangi bir sebepten dolayı bir gezi düzenlense bu öğretmene nasıl güvenim yollayacaksın çocuğunu baksana okulda bile gerektiği ölçüde koruyamıyor dışarıda ne yapacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…