Oğlum Öğlen uykusunu Bırakmaya Başladı.

ZeytinKek

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2008
3.183
1.093
373
merhabalar.
oğlum mart ta 3 yaşını dolduracak. yaklaşık 1 ay öncesine kadar
düzenli olarak saat 1 ya da 2 gibi mutlaka öğlen uykusuna yatardı.
ne oldu anlamadım şimdi akşama kadar hiç uyumuyor.
acaba büyüdüğünden mi yoksa yeterince yorulmadığından mı uyumuyor
öğlen uykusu büyüme hormonunun salgılanması açısından önemli.
sürekli dışarı da çıkaramıyorum burada hava genelde yağışlı oluyor.
parklar sahile yakın yerlerde olduğundan çok esiyor.
bakalım birazdan yine uyutmayı deneyeceğim.

Enerjisini atması için oyun grubu yada kreş düşünüyormusunuz?
Yeterince yorulmadığından da uyumuyor olabilir.
Haftada bir iki gün kreş iyi gelir hem gelişir hemde değişik bir düzen olur.

bildiğim kadarıyla bu yaşlarda günde ortalama 11 saat uyumalarıgerekiyor... gece uykusunu hesaplayın.. uykusunu tam alıyordur..

Enerjisini atması için oyun grubu yada kreş düşünüyormusunuz?
Yeterince yorulmadığından da uyumuyor olabilir.
Haftada bir iki gün kreş iyi gelir hem gelişir hemde değişik bir düzen olur.

canım oğlum kreşe gidiyordu o zaman öğlenleri uyuyordu.
çok ve sık hastalandığı için kreşten aldım havalar ısınsın tekrar göndereceğim.

benim oğlumda martta 3 yaşını dolduracak ve bizimkide öğlen uykusunu bırakacak gibi gündüz uyumuyor 5-6 gibi uykusu geliyor uyutmuyorum ama bazande bir bakıyorum sızmış kalmış

benim oğlumda 3 yaşında öğlen uykusunu bıraktı..sabahları geç kalkmanında etkisi olur.sabah 8-9 gibi uyansa öğlen 2 gibi uyuyabilir..

Son düzenleme:
bu yaşlarda direniyorlar.. uykuları olmasına rağmen oyun oynamayı çizgi film izlemeyi tercih ediyorlar.

eğer uyusun istiyorsanız kararlı olun ve sabredin... pes edicektir.
1 saati bile bulabilir uyutmanız ama akşam üstü huysuzluklarını çekmektense....

benimde 2008 nisan doğumlu bir oğlum var.yazın öğlenleri 1 gibi uyutuyordum bazen saat 4 e kadar uyudugu oluyordu ancak kış girdikten sonra öğlenleri uyumak istemedi bende çok üstelemedim.çünkü öğlen uyudugunda bazen çok geç uyanıyordu ve bu sebeple akşam geç uyuyordu ancak 2 gündür tekrar uyutmaya başladım.saat 1 gibi uyutuyorum.1-1.5 saat uyuyor.akşamda saat 9.30 gibi uyuyor.sabah 8 de kalkıyor.öğlen uyumazsa ikindileri ve akşam çok huysuz oluyor.

benim oğlum 2 yaşında olmasına rağmen ve de hareketli bir çocuk olmasına rağmen öğle uykusunu bıraktı...sabah hoca ezanı okumadan kalkıyor..biraz zorlayım dedim gündüz uyusun diye ama nafile..çığlıkları basıyor..hiçbir şekilde uyumayı istemiyor...onu o kadar ağlatacağına varsın dediği olsun..akşamları erken yatırmaya çalışıyorum..bence en önemli olan gece uykusu..demek ki yetiyor ona

aynen canım yazdığın gibi benim oğlumun da uyku düzeni böyleydi
kış geldi değişti. öğlenleri uyumazsa akşam üstü ve akşamları canıma okuyor huysuzluğuyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…