Oğlum konuşmakta zorlanıyor

portakalcicegi579

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Mart 2024
121
31
Merhabalar
Oğlum konuşmakta zorlanıyor. Cümle kuruyor fakat bazı kelimeleri zor anlaşılıyor. 3 buçuk yaşında konuştu. Bebekken duş esnasında su yuttu ve nefesini alamadı bir süre . Bu yüzden olabilir mi diye düşünüyorum. Doktora götürdüm konuşma geriliği var dedi. Çözgere yönlendirdi gitmedim. Gitmeli miydim ?

Gitmeliydin tabii ki. Özel eğitim ile aşılabilecek bir durum olabilirdi ve ne kadar erken destek alırsa o kadar iyi olurdu. Ama siz en iyisini bilirsiniz(!)

Merhabalar
Oğlum konuşmakta zorlanıyor. Cümle kuruyor fakat bazı kelimeleri zor anlaşılıyor. 3 buçuk yaşında konuştu. Bebekken duş esnasında su yuttu ve nefesini alamadı bir süre . Bu yüzden olabilir mi diye düşünüyorum. Doktora götürdüm konuşma geriliği var dedi. Çözgere yönlendirdi gitmedim. Gitmeli miydim ?
Sorunuzun cevabını zaten dr vermiş bir an önce başlayın ki çocuğunuzun durumu düzelsin

Merhabalar
gidin mutlaka, dil konusma terapistine yonlendirirler hem sizi. ozel egitim de alir

Benim oğlumda 3.5 yaşında ve bazı kelimeleri o da tam çıkaramıyor. Tefefon (telefon) obübüs (otobüs) vb. Şeyler ama normaldir diye düşünüyorum.

İmkanınız var ise kendiniz dil komusma tetapistine gidin. Cozgerden rapor çıkartmadan. Çok ciddi bir konuşma geriliği var ve imkanınız yok ise yol uzun rapor faydalı ama o raporu almakta, sonra sağlıklıya çevirmekte çok yorucu. Bir kaç kelime yuvarliyor ama konuşuyor ise kendiniz bir dkt bulun.

X