• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum ,,,,iyi bir anne olamamak

Bazı çocuklar daha hareketli oluyor. Ve bazen gerçekten sınırları zorluyorlar, o sabrın damlası taşımaya yetiyor. Bu senin kötü anne olduğunu göstermez.. Elimizden geldiğince sabredelim, birgün büyüyecekler, akılları erecek, bunları düşünelim. Ever büyüyünce başka sıkıntılar oluyor. Bedenen olmasa da beynen yorulucaz o zaman da.. Ama annelik sabır işi özetle, ben bunu anladım...
Evet biliyorum çok haklsiinz şükretmem gereken de çok şeyim var ama bilmiyorum sanırım o olgunluğu o gücü bulamıyorum ömrümde ilk kez kendimi çaresiz hissediyorum .keşke daha sabırlı ooabilsem

Evet valla inanın artık hicbirseyden keyif almıyorum sabah bile bazen yine başlıyorum diye kalkıyorum Alalh affetsin biliyorum o kadar büyük dertlerle sinanan insanların yanında saçmalık gibi kalıyor ama öyle yorukdum ki artık oğlumla hiçbir kreşin okulun igrasabikecegini sanmıyorum ama evde durmaktan bunaldım artık.
İnşallah yavaşlar biraz çok sağolun
Evde durmayin parka goturun hergun tutun elinden parka istedigi gibi bagirsin cagrsin ozgur birakin ben ole yaptim bizim yerimizde olmak isteyen milyonlarca insan var cocugu olmayan veya konusaman engeli olan bunlari dusunun sukuru agzinizdan dusurmeyin

Evde durmayin parka goturun hergun tutun elinden parka istedigi gibi bagirsin cagrsin ozgur birakin ben ole yaptim bizim yerimizde olmak isteyen milyonlarca insan var cocugu olmayan veya konusaman engeli olan bunlari dusunun sukuru agzinizdan dusurmeyin
Sırf bu park olayı için saray gibi bir evden kucukucuk bir Lojmana taşındım giriş bkatta ve evimin dibi park o yüzden hergun parktayiz ama bırakqmiyorum en son iki dk gözümü.ayirammla çocuğun birinin kaydıraktan itmesi bir oldu havada yakaladım .Evet tahmin edin çocuğu saldırgan olan tipler nerde bahçenin öbür ucunda lak lak peşinde ...
Çok fazla kontrol manyağı mi oldum onu da bilmiyorum gerçekten artık çocuğu da bu yüzden mi böyle panik ,aceleci yaptım diyorum
Çok haklısınız gerçekten benim oğlumda tıbben cokmcok zor Ken oldu cok şükür rabbim yolunu gozletmeden verdi buna kızıyorum ya işte kıymettw bilmiyoruz

benim kizim 18 aylik onun bile kaydiraktan sirasini aldiklarinda ofkeleniyor sinirleniyor cunku ben surekli sirayla uygulamasini ogrettim haliyle hakkini ariyor kendince ayni sekilde kizimda cok hareketli milletin cocugu oturup kumla falan oynarken bizimki deli dana gibi ordan oraya kosuyor hopluyor zipliyor hareketlerine engel olmaya calismiyorum artik bi sure sonra kendisi duruyor
anneliginizde bir sey yok olmasa iyiymis ama olmus ufacik dokunmussunuz bazen sabri tasiyor insanin robot degil insaniz sonucta
cocukla gezmek sanirim hepimize eziyet esinizde kendisi buyutsun bir cocuguda gorelim nasil buyutuyormuş kolay saniyorlar aksama kadae bir cocugun pesinde kosmayi yemegini yedirmek icin amuda kalkmadigin kalmayi uzerini giydirmek icin evin icinde 15 tur atmayi bol keseden konusuyorlar
Hay ağzınıza sağlık. Benim de bebeğim 18 aylik. Hemen hemen aynı şeyleri yaşıyorum. Eslerimiz biraz daha anlayışlı olmalı ama onlara göre evde bütün gün oturuyoruz bir çocuğa da bakiverelim gibi davranıyor. Yani eşim asla böyle söylemez ama pek yardımcı olmayışından bunu çıkartıyorum bazen. Kendileri 1 saat bakmazlar. Bir de ne demek iyi anne değilsin? Konu sahibi lütfen kendinizi ezdirmeyin ve size böyle söylenmesine izin vermeyin. Begenmiyorsa seyettirsin gitsin afedersiniz. Kolaydı anne olmak. Tövbe tövbe valla sinirlendim akşam akşam. Ve siz iyi bir annesiniz lütfen kendinizi telkin edin. Bu dönemler geçici bunları sadece siz yasamiyorsunuz biraz araştırın içiniz rahatlasın.

Merhabalar ,moralim bozuk ,üzgünüm ,yorgunum ...
Oğlum 3,5 yaşında ve bildim bileli aşırı hareketli aşırı sabırsız bı çocuk ama bu durum iyice aşırı olmaya başladı ...Bugün 3 aile iftara gittik .Oyun alanı olan bı yer ve normalde o kimseye dokunmaz dediğim oğlum bu çocukla birbirins girdi ,bı çocukla birbirini kaydıraktan ittiler bı çocuk salıncakta sırasını kapmış diye çocuğu indirdi salıncakta n hem soka girdim hem de sürekli müdahale ettiğim icin ne yediğimden ne oturdugumdan keyif aldım ...
Oradan açık havada bir parka gidelim dediler gönülsüzce gittim yine aynı oğlumu zaotedemiyoruz .Diğer iki çocukta takın yaşlarda sadede mizmizlik ediyorlar bizimkisi tabiri caizse deli dana gibi sanki mağarada yaşattık ilk kez kalabalığa cikiyo gibiydi .

Bu arada huy edindi kedilerin patisuni yalamasi gibi avucunu yalayıp burnunu kasiyo çok seri bir şekilde ve sürekli yapıyor doktora götürdük tipik alerjik çocuk hareketi olduğunun,burnu kasindigi için nemlendirme maksadıyla bilincsizce yaptığını söyledi bırakmıştı birkaç gündür tekrar yaoiyo burnunun ucu kabuk tutmak üzere ..Bende kızıp eline yavaşça vurdum biliyorum yanlış ,ve asla çocuğuma dokunmayacagim diye yemin etmişken yaptım artık nasıl vazgecueecegimi şaşırdım .o kadar hafif dokunduk anlamadi bile ama çok üzülüyorum şuan beceremiyorum anneliği yapamıyorum tükendiğini hissediyorum ..
Az önce eşimle de tartıştık çocuğun bu hareketlerinin benden kaynaklandığını ,benim bı çocuğu büyütmeyi beceremedigimi ,çocuk yetiştirmekten birşey anlamadigimi söyledi. Bende saydım tabi ,çünkü tek başıma bu kadar yapabiliyorum işte ...
Bilmiyorum belki de haklidur...
Uzun oldu biliyorum kusura bakmayın ama o kadar mutsuzum ki şuan ,kendimi sıkışmış gibi hissediyorum artık .
Bilgisi olanlar lütfen ,oğlumun bu acelecigi ,aşırı hareketli ,inatçı olusu yaşının gereği mi yoksa gerçekten bir uzman eşliğinde tedavi olması gereken bir durum mu
Siz bir uzmandan destek alsanız çocuğa nasıl yaklaşılması lazım diye sizde aşırı streslisiniz doğru bildiğinizi yanlış şekilde yapıyorsunuz.
Çocuğun alerjisi var burnunu kaşıyor diye eline vurmamanız lazım sinir gelmiş size. Bir uzmanla görüşün şöyle şöyle benim ne yapmam lazım diye.
Sakin olmaya çalışın eşinizle tartışmaya girmeyin kendinize de haksızlık etmeyin. Her yaşın ayrı bir sendromu var şaka gibi

Eşine karşı tavır koyabilirsin seni ha benim büyük oğlum sakin bir çocuk ama dışarı çıktığımızda tabii ki bizim de taşkınlıkları oluyor özellikle 1.2 yaş arası eşimle sürat yapmaya başladı bağırmaya kızmaya başladı ben de onu dışarı çıkmama kararı aldım üç ay hiçbir yere gitmedim ondan sonra hatasını anladı yavaş yavaş törpüledi arada gene çıkışları oluyor ama eskisi kadar değil

Çok iyi anlıyorum sizi. Hareketli ve kontrolsüz çocuk nasıldır bilirim. Bende bir de her şeye itiraz etme durumu var mesela. Aklınıza gelebilecek her şeye.

Yaklaşık üç saat önce on beş dakika boyunca bağıra bağıra ağladı. Kanepeye çıkıp "düşücem aşağı her yerim acısın" diye atladı ahsjsjs. Eline geçeni fırlattı vs. Sebep ne? Marketten pil almadım. Evde pil koleksiyonu var mütamadiyen pil almak istiyor. Almadım tabi ki. Macera dolu benim hayatım da.

Size önerim, bu tür kriz anlarında adeta yukarıdan izler gibi sakin olun. Hani olayın dışındaymış gibi sakin olmaya gayret edin. Çünkü olayın tam içine girince sabır kalmıyor ve inatlaşma süreci başlıyor ki bu da sonuç vermez. İç sesinizle telkinde bulunun kendinize.

-o benim yaşıtım değil. Ebeveyn olan benim ve bu kriz eninde sonunda bitecek.
-ağlamak istiyorsa ağlayabilir. Püskülleri dökülmez. Söylemem gerekeni söyleyip sakince bekleyeceğim.

Bir de çocuğunuz hareketli ve kontrolsüz ise üzgünüm ama ona uygun mekanlar seçin. Böyle çocuklar kalabalıktan hoşlanmazlar genelde. Gerekirse feragat edin ya da dönüşümlü olarak yemek yiyin. Siz yerken eşiniz oyalasın, eşiniz yerken siz zaman geçirin oğlanla. Bu demek değildir ki hayatın her alanında ona göre hareket edeceksiniz. Zamanla öğrenecek toplumda nasıl davranması gerektiğini lakin hareketli çocuklarda bu biraz zaman alıyor. Sabretmek gerek. Beklemek gerek.

Kolaylıklar diliyorum.

Ruhsal bedensel bir sorunu var mi bilemeyiz buradan ama ben ailelere çok kızıyorum.

Bir çocuk zaten hareketli değilse sorundur bana göre. Hareketli olmalı, kendini, hakkını savunmali.Eğer çok fazla uyarı yapıyorsanız tepkisi arıyordur.

Babalar ne istiyor , oturup kitap okuyan çocuk mu ? Bu yaşlar koşma , duvara tırmanma yaslaridir.

Ve çok ayıp bu şekilde , bakmıyorsun , buyutemiyorsun sözleri. Kendi de destek olmalı. Hareketli ve inatçı çocuklar tek ebeveynle buyutulmuyor , ek destek lazım.

Aklıma takılan , evde şiddet yoksa nereden görmüş itmeyi ve vurmayı ? Tv, tablet var mi ?

Böyle eşlerin konuşmaya hiç hakkı yok bir tanede bende var bundan, çocukla hiçbir şekilde işgilenmez kriz anlarını ben yönetirim hep ama beni de beğenmez haspam. Çok ta tın.

Eşiniz çok lüzumsuz konuşmuş, o konuya girmiyorum hiç.
Biz şu dönemde kalabalıktan kaçıyoruz, çoğu zaman mümkün olmuyor ama olduğu kadar.
Az insanla seyrek şekilde ve evde görüşmeye gayret ediyoruz.
Parka sakin zamanlarda çıkarıyorum ben.
Yemeğe daha az çıkıyoruz ve her seferinde diken diken dönüyoruz.

Ev iyi.
Büyüyene kadar böyle gidecek.
Yoksa karşılıklı zarar görüyoruz.

Oğlum 3,5 yaşında ve bildim bileli aşırı hareketli aşırı sabırsız bı çocuk ama bu durum iyice aşırı olmaya başladı ...Bugün 3 aile iftara gittik .Oyun alanı olan bı yer ve normalde o kimseye dokunmaz dediğim oğlum bu çocukla birbirins girdi ,bı çocukla birbirini kaydıraktan ittiler bı çocuk salıncakta sırasını kapmış diye çocuğu indirdi salıncakta n hem soka girdim hem de sürekli müdahale ettiğim icin ne yediğimden ne oturdugumdan keyif aldım ...
Oradan açık havada bir parka gidelim dediler gönülsüzce gittim yine aynı oğlumu zaotedemiyoruz .Diğer iki çocukta takın yaşlarda sadede mizmizlik ediyorlar bizimkisi tabiri caizse deli dana gibi sanki mağarada yaşattık ilk kez kalabalığa cikiyo gibiydi .

Bu arada huy edindi kedilerin patisuni yalamasi gibi avucunu yalayıp burnunu kasiyo çok seri bir şekilde ve sürekli yapıyor doktora götürdük tipik alerjik çocuk hareketi olduğunun,burnu kasindigi için nemlendirme maksadıyla bilincsizce yaptığını söyledi bırakmıştı birkaç gündür tekrar yaoiyo burnunun ucu kabuk tutmak üzere ..Bende kızıp eline yavaşça vurdum biliyorum yanlış ,ve asla çocuğuma dokunmayacagim diye yemin etmişken yaptım artık nasıl vazgecueecegimi şaşırdım .o kadar hafif dokunduk anlamadi bile ama çok üzülüyorum şuan beceremiyorum anneliği yapamıyorum tükendiğini hissediyorum ..
Az önce eşimle de tartıştık çocuğun bu hareketlerinin benden kaynaklandığını ,benim bı çocuğu büyütmeyi beceremedigimi ,çocuk yetiştirmekten birşey anlamadigimi söyledi. Bende saydım tabi ,çünkü tek başıma bu kadar yapabiliyorum işte ...
Uzun oldu biliyorum kusura bakmayın ama o kadar mutsuzum ki şuan ,kendimi sıkışmış gibi hissediyorum artık .
Bilgisi olanlar lütfen ,oğlumun bu acelecigi ,aşırı hareketli ,inatçı olusu yaşının gereği mi yoksa gerçekten bir uzman eşliğinde tedavi olması gereken bir durum mu
Hareketli hiperaktif bir cocugunuz varsa bi zahmet yemekler de gezmeler de oturmalar da keyif aramayin artik ya niye geliyo o cocuk dunyaya size emanet geliyor. Etraftan keyif almayi dusunmeyi birakip oglunuzdan keyif almaya calisirsaniz daha iyi olur. Gerekirse yardim alin baktiniz yardim da olmuyor cocuga gore hareket edeceksiniz

Hersey zamanla yoluna girecektir sabırlı ol o daha cocuk. Herkesin cocugu bir olacak değil bizimkilerde böyle böyle büyüyecekler. Ama eşine cok kızdım sen ne kadar anne isen oda baba cocuk iyi bişey yapsa tebrik edilmezsin ama kötü bişeyde neden sana sarıyor. Benim eşimde öyle yaptı birbirimize girdik. Dhaa iki yasına girmeyen bi çocuk için düzgün terbiyeleyememişsin dedi bende ipler koptu. Bende o..puluk mu yaptı sigara mı içti kimle kavga etti evden mi kaçtı daha bahsettiğin cocuk iki yasına girmedi. Cocuga daha bir kelime öğretmişliğin bir oyun öğrettiğin yok sen terbiyele o zaman dedim tepem öyle böyle atmadı ama .

Siddet haric Benim oglum da aşırı hareketli inat ...ufff bisey anlatmaya calisiyorum o arada gidip 1000 tane farkli sey yapıyor,hayir bide tembel insanim ben bana tepki olarak doğdu sanki :)
Ve aşırı uyanik,kizmaya basliycagimi artik yuzumden anliyor basiyor çılığ,kesiyoruz sanki çocuğu...ifademi yumusatir yumusatmaz susuyor ama yine de istediği olcak
Tabi bi yerden sonra sinirler laçka...

Kötü anne yoktur hiçbir çocuk annesini sevmekten vazgeçmez ama babadan kolayca vazgeçilir bunu bi hatırlatın eşinize. Ben anne değilim size yardımı olacak birşey söyleyemeyeceğim ama oğlunuzun kedi patisini yalar gibi yapması gözümün önüne geldi aşırı şirin buldum vallahi dışarıda görsem çok tatlış bulup gülümserim

Hay ağzınıza sağlık. Benim de bebeğim 18 aylik. Hemen hemen aynı şeyleri yaşıyorum. Eslerimiz biraz daha anlayışlı olmalı ama onlara göre evde bütün gün oturuyoruz bir çocuğa da bakiverelim gibi davranıyor. Yani eşim asla böyle söylemez ama pek yardımcı olmayışından bunu çıkartıyorum bazen. Kendileri 1 saat bakmazlar. Bir de ne demek iyi anne değilsin? Konu sahibi lütfen kendinizi ezdirmeyin ve size böyle söylenmesine izin vermeyin. Begenmiyorsa seyettirsin gitsin afedersiniz. Kolaydı anne olmak. Tövbe tövbe valla sinirlendim akşam akşam. Ve siz iyi bir annesiniz lütfen kendinizi telkin edin. Bu dönemler geçici bunları sadece siz yasamiyorsunuz biraz araştırın içiniz rahatlasın.
Sağolun güzel düşünceleriniz için ;) yok ezdirmiuorum onun ağzının payını verdim bunlar kendi içimde dusunduklerim 😊 oğlumun canını yakmaya yeltendim ya o yetti bana gerçekten içim.aciyo :/
Evet dediğiniz gibi bütün gün evde ne yapiyosun ki bı çocuk bakacaksın onu da brceremiyosun mantık bu anlamış oldum bugün

Eşiniz neden suçu size atmış bunu anlamadım. Çocuk ikinizin, çocuğun karakteri ikinizden farklı da olabilir. Tutumu yanlış olmuş. Kendinizi suclamayin. Çocuk bu bazen hasari olabiliyor. Burnu içinde doktor umarim sprey vermistir. İcerden nemlensn ki rahat etsin deniz suyu spreyi de katki saglar diye düşünüyorum bu dertten muzdarip olarak. Yara içinde hücre yenileyeci krem yeterli olur daha çok ilerlemezse yara.

Siz bir uzmandan destek alsanız çocuğa nasıl yaklaşılması lazım diye sizde aşırı streslisiniz doğru bildiğinizi yanlış şekilde yapıyorsunuz.
Çocuğun alerjisi var burnunu kaşıyor diye eline vurmamanız lazım sinir gelmiş size. Bir uzmanla görüşün şöyle şöyle benim ne yapmam lazım diye.
Sakin olmaya çalışın eşinizle tartışmaya girmeyin kendinize de haksızlık etmeyin. Her yaşın ayrı bir sendromu var şaka gibi
Evet ben çok bunaldım ve doğru davranamiyorum sanırım haklısınız :( ya onu sürekli ve seri şekilde yapıyor yani takıntı gibi ve burnu yara olunca da haliyle onun ağlaması başlıyor o yüzden bu kadar sinirleniyorum sanirim
Ve galiba sorunum her anlamda fevri olmak .Sabırlı olmaya çalışmak en iyisi teşekkür ederim

Eşine karşı tavır koyabilirsin seni ha benim büyük oğlum sakin bir çocuk ama dışarı çıktığımızda tabii ki bizim de taşkınlıkları oluyor özellikle 1.2 yaş arası eşimle sürat yapmaya başladı bağırmaya kızmaya başladı ben de onu dışarı çıkmama kararı aldım üç ay hiçbir yere gitmedim ondan sonra hatasını anladı yavaş yavaş törpüledi arada gene çıkışları oluyor ama eskisi kadar değil
Benim eşim bagirnaz kolay kolay en fazla daha sert bir ses tonuyla uyarır o yüzden ben bağırınca çıldırıyor ...
Ama dediğiniz fikir güzel tabi eşimin sizin esizin gibi düşüneceğini sanmıyorum canına minnet :)

Erkeklerin hepsi aynı cnm çocuk sadece annenin çocuğu gibi davranırlar. Azıcık ilgilenmez sabredemezler ama bir olumsuzluk olunca suçluyu anne ilan edip anneden çok konuşurlar. Bende eşime bu konuda uyuzum ondan dertliyim.. Hiçbir şeye karışmaz ama her konuda benden çok konuşur.
Zor Bi çocukla ilgilenmek bu kadar can sıkıcıyken eşinizi rahat bırakmayın. Bir zahmet yükünüzü azaltsın..

Back
X