- 4 Mayıs 2019
- 3.482
- 6.193
- 78
- 32
- Konu Sahibi capricorn87
madem siz çocuk yetiştiremiyormuşsunuz o baksın da adam etsin o zaman.. Allah Allah ya...çocuk bu yani karakteri var kişiliği var. ne demek sen yetiştiremedin..o yetişmemiştir..:)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Haklı olarak bunalmışsınız amaMerhabalar ,moralim bozuk ,üzgünüm ,yorgunum ...
Oğlum 3,5 yaşında ve bildim bileli aşırı hareketli aşırı sabırsız bı çocuk ama bu durum iyice aşırı olmaya başladı ...Bugün 3 aile iftara gittik .Oyun alanı olan bı yer ve normalde o kimseye dokunmaz dediğim oğlum bu çocukla birbirins girdi ,bı çocukla birbirini kaydıraktan ittiler bı çocuk salıncakta sırasını kapmış diye çocuğu indirdi salıncakta n hem soka girdim hem de sürekli müdahale ettiğim icin ne yediğimden ne oturdugumdan keyif aldım ...
Oradan açık havada bir parka gidelim dediler gönülsüzce gittim yine aynı oğlumu zaotedemiyoruz .Diğer iki çocukta takın yaşlarda sadede mizmizlik ediyorlar bizimkisi tabiri caizse deli dana gibi sanki mağarada yaşattık ilk kez kalabalığa cikiyo gibiydi .
Bu arada huy edindi kedilerin patisuni yalamasi gibi avucunu yalayıp burnunu kasiyo çok seri bir şekilde ve sürekli yapıyor doktora götürdük tipik alerjik çocuk hareketi olduğunun,burnu kasindigi için nemlendirme maksadıyla bilincsizce yaptığını söyledi bırakmıştı birkaç gündür tekrar yaoiyo burnunun ucu kabuk tutmak üzere ..Bende kızıp eline yavaşça vurdum biliyorum yanlış ,ve asla çocuğuma dokunmayacagim diye yemin etmişken yaptım artık nasıl vazgecueecegimi şaşırdım .o kadar hafif dokunduk anlamadi bile ama çok üzülüyorum şuan beceremiyorum anneliği yapamıyorum tükendiğini hissediyorum ..
Az önce eşimle de tartıştık çocuğun bu hareketlerinin benden kaynaklandığını ,benim bı çocuğu büyütmeyi beceremedigimi ,çocuk yetiştirmekten birşey anlamadigimi söyledi. Bende saydım tabi ,çünkü tek başıma bu kadar yapabiliyorum işte ...
Bilmiyorum belki de haklidur...
Uzun oldu biliyorum kusura bakmayın ama o kadar mutsuzum ki şuan ,kendimi sıkışmış gibi hissediyorum artık .
Bilgisi olanlar lütfen ,oğlumun bu acelecigi ,aşırı hareketli ,inatçı olusu yaşının gereği mi yoksa gerçekten bir uzman eşliğinde tedavi olması gereken bir durum mu
3,5 yaşında bir oğlan çocuğu olan anne olarak bence çoğumuz aynı durumdayız.Merhabalar ,moralim bozuk ,üzgünüm ,yorgunum ...
Oğlum 3,5 yaşında ve bildim bileli aşırı hareketli aşırı sabırsız bı çocuk ama bu durum iyice aşırı olmaya başladı ...Bugün 3 aile iftara gittik .Oyun alanı olan bı yer ve normalde o kimseye dokunmaz dediğim oğlum bu çocukla birbirins girdi ,bı çocukla birbirini kaydıraktan ittiler bı çocuk salıncakta sırasını kapmış diye çocuğu indirdi salıncakta n hem soka girdim hem de sürekli müdahale ettiğim icin ne yediğimden ne oturdugumdan keyif aldım ...
Oradan açık havada bir parka gidelim dediler gönülsüzce gittim yine aynı oğlumu zaotedemiyoruz .Diğer iki çocukta takın yaşlarda sadede mizmizlik ediyorlar bizimkisi tabiri caizse deli dana gibi sanki mağarada yaşattık ilk kez kalabalığa cikiyo gibiydi .
Bu arada huy edindi kedilerin patisuni yalamasi gibi avucunu yalayıp burnunu kasiyo çok seri bir şekilde ve sürekli yapıyor doktora götürdük tipik alerjik çocuk hareketi olduğunun,burnu kasindigi için nemlendirme maksadıyla bilincsizce yaptığını söyledi bırakmıştı birkaç gündür tekrar yaoiyo burnunun ucu kabuk tutmak üzere ..Bende kızıp eline yavaşça vurdum biliyorum yanlış ,ve asla çocuğuma dokunmayacagim diye yemin etmişken yaptım artık nasıl vazgecueecegimi şaşırdım .o kadar hafif dokunduk anlamadi bile ama çok üzülüyorum şuan beceremiyorum anneliği yapamıyorum tükendiğini hissediyorum ..
Az önce eşimle de tartıştık çocuğun bu hareketlerinin benden kaynaklandığını ,benim bı çocuğu büyütmeyi beceremedigimi ,çocuk yetiştirmekten birşey anlamadigimi söyledi. Bende saydım tabi ,çünkü tek başıma bu kadar yapabiliyorum işte ...
Uzun oldu biliyorum kusura bakmayın ama o kadar mutsuzum ki şuan ,kendimi sıkışmış gibi hissediyorum artık .
Bilgisi olanlar lütfen ,oğlumun bu acelecigi ,aşırı hareketli ,inatçı olusu yaşının gereği mi yoksa gerçekten bir uzman eşliğinde tedavi olması gereken bir durum mu
Bana gayet normal çocuk gibi çocuk geldi.Merhabalar ,moralim bozuk ,üzgünüm ,yorgunum ...
Merhabalar ,moralim bozuk ,üzgünüm ,yorgunum ...
Çok teşekkür ederim .Allah bağışlasın evlatlarımızı2 oglum var, biri 5 digeri 2 yasinda. İlk oglum 4 yasina kadar cok hareketli bir cocuktu 4 yasinda olgun kucuk bir adama donustu. Simdi 2. Oglum ilk oglumdan da hareketli ama biliyorum gececek o yuzden sabirla bekliyorum cunku bu yasinin gerekliligi birsey. Bende cok hareketli bir cocuktum ve annemin hareketli olmama neden tepki gosterdigini hic anlamazdim. Cocugunuzu hareketliliginden dolayi cezalandirip evde tutmayin aksina surekli disari cikartin. Karsilastiginiz olumsuzluklari tek tek gozden gecirip cozume yonelin. Anne olduysaniz pes etmek yorulmak kendinizi gucsuz hissetmek yok. Bu gece uzulebilirsiniz yarin guzel bir baslangic yapin.
Çok teşekkür ederim Allah razı olsunKesinlikle kendinizi annen konusunda yetersiz hissetmeyin. Eminim çok ilgili bir annesiniz ki bu kadar duyarlı davranıyorsunuz. Yetiştirmeyle alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum. Kesinlikle çocuğun yapısıyla alakalı bir durumdur. Zamanla geçecektir. Sabırlı olun bu süreçte ama çokta kafaya takmayın çocuk sonuçta elbet yaramazlıkları olacak
Eşiniz bu konuda haklı, pedegog dediki siz çocuğunuza yaptığı şeyin neden yanlış olduğunu açıklayın ve kararlı olun bundan dolayı ağlıyorsa ağlayabilir bırakın dedi. Bunu yapmak insanın üzerinden yük alıyor. Birbirinizle çelişmeyip kararlı olmanız gerekiyor. Çocuklar zehir gibiler istediklerini yaptırmanın yolunu bulduysa bunu zorlayacaktır. Siz kararlı olduğunuzda kısa bir süre bunu anlayıp bu davranışından vazgeçecektir. Ben oğlumun kendi ağzından teyzesine söylerken duydum ağlayınca herşeyi yapıyorlar dedi. Olayı çözmüşÇok teşekkür ederim .Allah bağışlasın evlatlarımızıdün akşam oldu .Ona sarılıp uyudum .Sabah kalktık güzelce kahvaltı vs yaptı çıktık parka .Zaten hasta olduğu dönem dışında hergun mutlaka parka çıkıyoruz .3-4 saat .Oyununu yemek için bile bolmuyorum zaten açılınca kendi geliyor diye .Bugün eğlendi ..Esimde çenesini kapatmıştı bugün ...
Haklısınız illaki geçecek ,tabiki yorulmak yok bedenen değilde ruhen biraz yorgunum gerçekten ama bunun tek sebebi tabiki oğlum değil .Su Ocak ayından beri yüzüme tokat gibi çarpan şeyler yaşadım en kaba haliyle ,kötü bir duruma dussem Bana tek kosacak kişi yine eşim ve birkaç arkadaşım olacak ...Son zamanlarda sivri diliyle eleştiride de :/ Bu kırgınlıkları atlatamadim sanırım ..
Az önce biraz konuştuk eşimle ,dedi ki beceriksiz olduğunu gerçekten düşünsem sana çocuğu emanet eder mıydım? Gece gündüz yalnızsın çocukla şehir şehir gezdin tek başına eğer yetersiz bir insan olduğunu düşünsem tek başınıza bırakmamak için elimden geleni yapardım bu çocuğa sahip çıkamaz diye vs dedi .Sadece bazı şeyler için kural konulacak bir yaşta ve sen buna bile izin verniyosun .Mesela onune yemeği koyuyosun tadına bakıp begenmeyebilir ama o daha görür görmez makarna yicem deyince bağırıyosun sonrada gidip makarnayı yapiyosun .İşte bunu yapma mesela .Bırak yemesin o an .Hem söylenip hem dediğini yapma .Dunde parkta onun yasina uygun olmayan birşeye binmek istedi .Eşim anlatmaya çalışırken ben aldım dokundurdum biraz .Mesela sen beni orda yok sayiyosun çocuğun önünde filan dedi.Ona dokunmama si gerektiğini konuşa konuşa anlatacağız ve ağlamaktan catlasa da onun yasak olduğunu bilmeliudi filan dedi .Ne bileyim artık bilmiyorum gerçekten ne doğru ne yanlış
Siz büyütemiyomuşsunuz ya eşiniz büyütsün çok iyiyse.Siz harika bı annesınız.Ama şimdiki çocuklar çok farklı eskı bızler gıbı deil.Çocuk psıkıyatrısıne goturun.Gercekten çok yatdımcı oluolar.Arkadasımın kızıda yerınde durmuodu uyumuodu.Arkadasım aglayarak ıse gelıodu.Şimdi çocuk duzeldı.İlacsız hemde.Sızde ıyı olucaksınız.Eşinizde saçmalamış.Merhabalar ,moralim bozuk ,üzgünüm ,yorgunum ...
Aynen bir kaç gündür oğlumda su vardı mesela içmesi gereken bir ilacı var isteniyor ya beni babasına şikayet ediyor ,yada babası yemeğini ye ondan sonra oyun oynayacağız dedi gelip bana onu şikayet ediyor mesela orada hiç yüz vermiyoruz ama ne bileyim işte eşim oğluma bagirirsa diye hep bir koruma halindeyim .Eşiniz bu konuda haklı, pedegog dediki siz çocuğunuza yaptığı şeyin neden yanlış olduğunu açıklayın ve kararlı olun bundan dolayı ağlıyorsa ağlayabilir bırakın dedi. Bunu yapmak insanın üzerinden yük alıyor. Birbirinizle çelişmeyip kararlı olmanız gerekiyor. Çocuklar zehir gibiler istediklerini yaptırmanın yolunu bulduysa bunu zorlayacaktır. Siz kararlı olduğunuzda kısa bir süre bunu anlayıp bu davranışından vazgeçecektir. Ben oğlumun kendi ağzından teyzesine söylerken duydum ağlayınca herşeyi yapıyorlar dedi. Olayı çözmüş![]()
Çok teşekkür ederim o sizin güzel düşünceniz :) eşimle konuştuk bir kaç mesaj üstte yazdım .Onu yaptığım bir harekete kızarak söylediğini söyledi .Ama sonuçta söyledi ...Siz büyütemiyomuşsunuz ya eşiniz büyütsün çok iyiyse.Siz harika bı annesınız.Ama şimdiki çocuklar çok farklı eskı bızler gıbı deil.Çocuk psıkıyatrısıne goturun.Gercekten çok yatdımcı oluolar.Arkadasımın kızıda yerınde durmuodu uyumuodu.Arkadasım aglayarak ıse gelıodu.Şimdi çocuk duzeldı.İlacsız hemde.Sızde ıyı olucaksınız.Eşinizde saçmalamış.
Bizler nasıl anneliği doğaçlama öğreniyorsak, babalar içinde öyle belki oğlunuzu babasına karşı koruyorak aslında aralarında bir mesafede oluşturuyor obilirsiniz. Eşiniz nasıl hatalı gördüğü şeyleri size söylüyor ise sizde hatalı gördüğünüz şeyleri kendisine söyleyebilirsiniz. Ama biraz müsade edin oda baba olmayı doğaçlama öğrensin.Aynen bir kaç gündür oğlumda su vardı mesela içmesi gereken bir ilacı var isteniyor ya beni babasına şikayet ediyor ,yada babası yemeğini ye ondan sonra oyun oynayacağız dedi gelip bana onu şikayet ediyor mesela orada hiç yüz vermiyoruz ama ne bileyim işte eşim oğluma bagirirsa diye hep bir koruma halindeyim .
Küçükken babamdan çok şiddet gördüm ve unutamadım sevmiyorum babamı oğlumda öyle olsun istemiyorum sanırım ..
Bir arkadaş yazmış insan annesini affediuor ama baba zor affediliuoe diye gerçekten öyle babasıyla hep iyi olsun istiyorum o eksikliği yaşamasın istiyorum ,hoş eşim cidden siddet gösterecek bir tip değil ama insanız işte
Evet haklısınız direk korumaya geçiyorum .Yani o kuralı ben koyayim ,bir yanlış varsa ben tepki göstereyim ama baba oğul iyi olsun ...Ki dediğim gibi eşim bagirnaz bile gerçekten zararlı bir durum olduğunda biraz daha yüksek bir ses tonuyla uyarır onda bile 10 dk sonra gidip satılır öyle biri ...Sanırım biraz aradan çekilmek gerek ...Bizler nasıl anneliği doğaçlama öğreniyorsak, babalar içinde öyle belki oğlunuzu babasına karşı koruyorak aslında aralarında bir mesafede oluşturuyor obilirsiniz. Eşiniz nasıl hatalı gördüğü şeyleri size söylüyor ise sizde hatalı gördüğünüz şeyleri kendisine söyleyebilirsiniz. Ama biraz müsade edin oda baba olmayı doğaçlama öğrensin.
Babanız içinde onu suçlamaktan ne zaman vazgeçerseniz o zaman mutlu olacaksınız. Kesin onuda ailesi sevmemiş şiddet görmüştür. Şimdi siz eşiniz ve oğlunuzla yaralarınızı sarabilirsiniz ama babanız diyelimki 60 yaşında bu yaşa kadar sevmeyi ve sevilmeyi bilmeden yaşadı. Öyle bir ailede doğmayı oda istemezdi belki. Siz kendize üzülmek yerine ona üzülün sevmeyi ve sevilmeyi bilmeden ölecek belki.