• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum ,,,,iyi bir anne olamamak

capricorn87

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2016
2.011
1.714
83
Merhabalar ,moralim bozuk ,üzgünüm ,yorgunum ...
Oğlum 3,5 yaşında ve bildim bileli aşırı hareketli aşırı sabırsız bı çocuk ama bu durum iyice aşırı olmaya başladı ...Bugün 3 aile iftara gittik .Oyun alanı olan bı yer ve normalde o kimseye dokunmaz dediğim oğlum bu çocukla birbirins girdi ,bı çocukla birbirini kaydıraktan ittiler bı çocuk salıncakta sırasını kapmış diye çocuğu indirdi salıncakta n hem soka girdim hem de sürekli müdahale ettiğim icin ne yediğimden ne oturdugumdan keyif aldım ...
Oradan açık havada bir parka gidelim dediler gönülsüzce gittim yine aynı oğlumu zaotedemiyoruz .Diğer iki çocukta takın yaşlarda sadede mizmizlik ediyorlar bizimkisi tabiri caizse deli dana gibi sanki mağarada yaşattık ilk kez kalabalığa cikiyo gibiydi .

Bu arada huy edindi kedilerin patisuni yalamasi gibi avucunu yalayıp burnunu kasiyo çok seri bir şekilde ve sürekli yapıyor doktora götürdük tipik alerjik çocuk hareketi olduğunun,burnu kasindigi için nemlendirme maksadıyla bilincsizce yaptığını söyledi bırakmıştı birkaç gündür tekrar yaoiyo burnunun ucu kabuk tutmak üzere ..Bende kızıp eline yavaşça vurdum biliyorum yanlış ,ve asla çocuğuma dokunmayacagim diye yemin etmişken yaptım artık nasıl vazgecueecegimi şaşırdım .o kadar hafif dokunduk anlamadi bile ama çok üzülüyorum şuan beceremiyorum anneliği yapamıyorum tükendiğini hissediyorum ..
Az önce eşimle de tartıştık çocuğun bu hareketlerinin benden kaynaklandığını ,benim bı çocuğu büyütmeyi beceremedigimi ,çocuk yetiştirmekten birşey anlamadigimi söyledi. Bende saydım tabi ,çünkü tek başıma bu kadar yapabiliyorum işte ...
Bilmiyorum belki de haklidur...
Uzun oldu biliyorum kusura bakmayın ama o kadar mutsuzum ki şuan ,kendimi sıkışmış gibi hissediyorum artık .
Bilgisi olanlar lütfen ,oğlumun bu acelecigi ,aşırı hareketli ,inatçı olusu yaşının gereği mi yoksa gerçekten bir uzman eşliğinde tedavi olması gereken bir durum mu

Benim çocuğum da çok hareketli.. Vurma huyu yok ama çok sinirli, laf geçiremiyorum, bağırarak dediğini yaptırmaya çalışıyor.. 2.5 yaşında.. Eşiniz saçmalamış, kolaysa kendi baksın o zaman... Bir ailede kardeşler nasıl farklı oluyor, taban tabana zıt kardeşler tanıyorum ee bunları aynı anne yetiştirdi... Bazı şeyler huy, dönemsel, çok da şey yapmamak lazım..

Oğlum 3,5 yaşında ve bildim bileli aşırı hareketli aşırı sabırsız bı çocuk ama bu durum iyice aşırı olmaya başladı ...Bugün 3 aile iftara gittik .Oyun alanı olan bı yer ve normalde o kimseye dokunmaz dediğim oğlum bu çocukla birbirins girdi ,bı çocukla birbirini kaydıraktan ittiler bı çocuk salıncakta sırasını kapmış diye çocuğu indirdi salıncakta n hem soka girdim hem de sürekli müdahale ettiğim icin ne yediğimden ne oturdugumdan keyif aldım ...
Oradan açık havada bir parka gidelim dediler gönülsüzce gittim yine aynı oğlumu zaotedemiyoruz .Diğer iki çocukta takın yaşlarda sadede mizmizlik ediyorlar bizimkisi tabiri caizse deli dana gibi sanki mağarada yaşattık ilk kez kalabalığa cikiyo gibiydi .

Bu arada huy edindi kedilerin patisuni yalamasi gibi avucunu yalayıp burnunu kasiyo çok seri bir şekilde ve sürekli yapıyor doktora götürdük tipik alerjik çocuk hareketi olduğunun,burnu kasindigi için nemlendirme maksadıyla bilincsizce yaptığını söyledi bırakmıştı birkaç gündür tekrar yaoiyo burnunun ucu kabuk tutmak üzere ..Bende kızıp eline yavaşça vurdum biliyorum yanlış ,ve asla çocuğuma dokunmayacagim diye yemin etmişken yaptım artık nasıl vazgecueecegimi şaşırdım .o kadar hafif dokunduk anlamadi bile ama çok üzülüyorum şuan beceremiyorum anneliği yapamıyorum tükendiğini hissediyorum ..
Az önce eşimle de tartıştık çocuğun bu hareketlerinin benden kaynaklandığını ,benim bı çocuğu büyütmeyi beceremedigimi ,çocuk yetiştirmekten birşey anlamadigimi söyledi. Bende saydım tabi ,çünkü tek başıma bu kadar yapabiliyorum işte ...
Uzun oldu biliyorum kusura bakmayın ama o kadar mutsuzum ki şuan ,kendimi sıkışmış gibi hissediyorum artık .
Bilgisi olanlar lütfen ,oğlumun bu acelecigi ,aşırı hareketli ,inatçı olusu yaşının gereği mi yoksa gerçekten bir uzman eşliğinde tedavi olması gereken bir durum mu
ayni durumları bende yaşıyorum,o yüzden hiçbiryere gitmek istemiyorum.tatil planı bile yapamıyoruz.bi yere gitsek çığlık atar yerden yere atar kendini ..2 yildir bi yerde oturup kahve icmemisimdir.çünkü durmuyor .arkadaşlar görüşelim diyor gorusemiyorum.gerçekten bende tirlatacagimi dusunuyorum

ayni durumları bende yaşıyorum,o yüzden hiçbiryere gitmek istemiyorum.tatil planı bile yapamıyoruz.bi yere gitsek çığlık atar yerden yere atar kendini ..2 yildir bi yerde oturup kahve icmemisimdir.çünkü durmuyor .arkadaşlar görüşelim diyor gorusemiyorum.gerçekten bende tirlatacagimi dusunuyorum
Vallahi ne yapacağımı şaşırdım gerçekten keşke en baştan çalışsaydim gerçi o zamanda oğlunun başında durmadin orda burda buyudu de ndan böyle oldu denilirdi ...
Bilmiyorum Allah sağlık versin evet ama psikolojik olarak coktum artık tahammülsüz bir insan oldum Rabbim size de yardım etsin gerçekten

benim kizim 18 aylik onun bile kaydiraktan sirasini aldiklarinda ofkeleniyor sinirleniyor cunku ben surekli sirayla uygulamasini ogrettim haliyle hakkini ariyor kendince ayni sekilde kizimda cok hareketli milletin cocugu oturup kumla falan oynarken bizimki deli dana gibi ordan oraya kosuyor hopluyor zipliyor hareketlerine engel olmaya calismiyorum artik bi sure sonra kendisi duruyor
anneliginizde bir sey yok olmasa iyiymis ama olmus ufacik dokunmussunuz bazen sabri tasiyor insanin robot degil insaniz sonucta
cocukla gezmek sanirim hepimize eziyet esinizde kendisi buyutsun bir cocuguda gorelim nasil buyutuyormuş kolay saniyorlar aksama kadae bir cocugun pesinde kosmayi yemegini yedirmek icin amuda kalkmadigin kalmayi uzerini giydirmek icin evin icinde 15 tur atmayi bol keseden konusuyorlar

Siz kötü anne falan değilsiniz. Gayette sabırlı, sevecen ve iyi bir annesiniz. Herkesin sabrı bir yere kadardır. Ama ben çocuk olayından çok eşinize takıldım. Ne demek çocuk büyütmeyi becerememek?
Teşekkür ederim Allah razı olsun güzel düşünceniz için ama inanın sabırlı değilim artık oğlumun dline yavaşça da olsa vurdum ya canim o kadar yaniyo ki ,babasından şiddet görerek büyüyen bir çocuk oldugum için asla bir temasim olmayacak diye yemin etmiştim ama artık çaresiz kalıyorum yapamıyorum bu seferde sesim yükseliyor bağırıyorum ...
Belkide anne olmayı haketmedim asla ...
Evet.aynen öyle dedi .Benim bu bağırıp cagirmam çocuğu böyle yapmış ben çocuk buyutnekten hiç anlamiyormusum

Siz ailece iftardayken eşiniz ne yapıyor? Sürekli tek başınıza hareketli bir çocukla ilgilenmek kolay değildir ki zaten. Birde çocuk sadece sizin sorumluluğunuzdaymış gibi düşünen bir eş varken.

Az da olsa cocuklara hic vurmasak en güzeli ama kendinizi kötü anne olarakta görmeyin. İnsanız nihayetinde sabrımızın taştığı zamanlar oluyor. Ben çok sinirlendiğimde diğer odaya geçip sakinleşmeye çalışıyorum. Mesela eşim evdeyse diğer odaya, balkona çıkıp bir nefes alıyorum, sonra geri dönüyorum çocuklarını yanına.

Eşiniz arada alıp dışarı çıkıyor mu yada siz tek başınıza çıkın arkadaşlarınızla kahveye, yemeğe. Sürekli çocukla bir arada olmakta yoruyor insanı çünkü.

Son düzenleme:
benim kizim 18 aylik onun bile kaydiraktan sirasini aldiklarinda ofkeleniyor sinirleniyor cunku ben surekli sirayla uygulamasini ogrettim haliyle hakkini ariyor kendince ayni sekilde kizimda cok hareketli milletin cocugu oturup kumla falan oynarken bizimki deli dana gibi ordan oraya kosuyor hopluyor zipliyor hareketlerine engel olmaya calismiyorum artik bi sure sonra kendisi duruyor
anneliginizde bir sey yok olmasa iyiymis ama olmus ufacik dokunmussunuz bazen sabri tasiyor insanin robot degil insaniz sonucta
cocukla gezmek sanirim hepimize eziyet esinizde kendisi buyutsun bir cocuguda gorelim nasil buyutuyormuş kolay saniyorlar aksama kadae bir cocugun pesinde kosmayi yemegini yedirmek icin amuda kalkmadigin kalmayi uzerini giydirmek icin evin icinde 15 tur atmayi bol keseden konusuyorlar
İnanın içim çok aciyo gerçekten vursam hetgalde vicdan azabından olurum .Yani sürekli müdahale halindeyiz çocuğa ,daha geçen gün kendini savunamadi diye üzüldüm ama hep konuştum oğlum sırayla ,beklenen gerek ,o arkadaşın oyun oynarken ara sıra olur öyle carpisabikirsin ,dusebilirsin diye ..Bugün şoka girdim ...
Bilmiyorum dediğiniz gibi cook yemek seçiyor oğlum ama inanın ona yesin diye yaptığım şeyleri daha kendim için yapmadım .onu da ben yapmışım eşimin hayatta yediği yemek sayısı bir elin parmağını geçmez .Senden ne goruyosa onu yapıyor sen nesin ki cicuktan ne bekliyorsun dedim ee o benim gibi olmasın işte diyo o zaman annende seni güzel yetisyirseymis keşke ugrasmasaymisim dedim defoldu gitti ...
Bilmiyorum çok yorgunum

Vallahi ne yapacağımı şaşırdım gerçekten keşke en baştan çalışsaydim gerçi o zamanda oğlunun başında durmadin orda burda buyudu de ndan böyle oldu denilirdi ...
Bilmiyorum Allah sağlık versin evet ama psikolojik olarak coktum artık tahammülsüz bir insan oldum Rabbim size de yardım etsin gerçekten
bence sizin sinirinizi bozan eşiniz ve konuşmaları çok küçükken oğlum benimkide o tarz konuşuyordu ben bunu bi payladim artik birsey diyemiyor.artik çocuğun zor olduğunu kabul etti.bende çalışamıyorum çünkü kimse bakmaz döverler çocuğumu aşırı yaramaz çünkü .her gün inşaatta calismis kadar yoruluyorum

Eşinizin bu tavırları sizden kaynaklı gibi geldi. Büyük ihtimalle burda yazdıklarınızı ona da söylüyorsunuz. Ağzına laf vermeyin lütfen. Afedersiniz ama densizin tekiymiş. Ona kalmamış sizin anneliğini sorgulamak. Kötü bir anne olsanız bu kadar üzülmezdiniz.
Yaşadıklarınız çok normal. Köşe yastığı gibi oturmasını bekleyemezsiniz zaten.

Benim oglumda boyleydi smdi 6 yasinda masallah duruldu szde sabirli yeni nesil cocuklar bole buyunce duzelit merak etmynnn sabirli olun esinizide duymyn kolaysa kendisi baksinnn bnm esimde disarda cok stres yaptirrdi bna bende uzun zaman disati cikmdm onunla

Siz ailece iftardayken eşiniz ne yapıyor? Sürekli tek başınıza hareketli bir çocukla ilgilenmek kolay değildir ki zaten. Birde çocuk sadece sizin sorumluluğunuzdaymış gibi düşünen bir eş varken.

Az da olsa cocuklara hic vurmasak en güzeli ama kendinizi kötü anne olarakta görmeyin.

Eşiniz arada alıp dışarı çıkıyor mu yaşa siz tek başınıza çıkın arkadaşlarınızla kahveye, yemeğe. Sürekli çocukla bir arada olmakta yoruyor insanı çünkü
Ya inanın öyle vurmak gibi değil ki vuramam zaten ama bu bile içinin acimasina yetti :(
Esim evde oldukça ilgilenir oynar mesela dün 3-4 saat oynadılar birlikte tamamen boslamqz ama bezen bir yerden sonra onunda Sabri taşıyor orada ben devraliyorum ikimizi birden hasat ediyor ama yine durmuyor oğlum .

Ben oyun alanına yakın olduğum için ilk başta ben kalktım arada o gitti ama genellikle ben koşturdum .

Dışarıda çıkarıyor ama hep aklım evde çünkü oğlum ciddi sabır zorluyor ve ben eşimin Sabri tasip bağırıp çağırmasını istemiyorum babasını boyle hatırladın istemiyorum çünkü benim babamla hiç iyi anılarım yok ...
Belki cok büyük hata yapıyorum belkide bu düşüncem yüzünden önünü alamıyorum

Az önce eşimle de tartıştık çocuğun bu hareketlerinin benden kaynaklandığını ,benim bı çocuğu büyütmeyi beceremedigimi ,çocuk yetiştirmekten birşey anlamadigimi söyledi.
Esiniz size bunu dedigine gore cocuk bakimini size yikmis. Hem isten hem sorumluluktan kacmis. Cok biliyorsa disarda o ilgilenseymis ogluyla

Bir anneye söylenebilecek en son söz bile değil "Çocuk bakmayı beceremiyorsun" sözü..
"Bakıcı değilim anneyim robot değilim olağan insani tepkilerim var" denir böylelerine..
Ufacık da olsa bağırmayan anne yok bana göre..

bence sizin sinirinizi bozan eşiniz ve konuşmaları çok küçükken oğlum benimkide o tarz konuşuyordu ben bunu bi payladim artik birsey diyemiyor.artik çocuğun zor olduğunu kabul etti.bende çalışamıyorum çünkü kimse bakmaz döverler çocuğumu aşırı yaramaz çünkü .her gün inşaatta calismis kadar yoruluyorum
Evet en büyük pay onda .Sözde güzel vakit geçirelim diye buluştuk.Eve gelene kadarda iyiydi .ama evde oğlum yine coştu saçma sapan elini yalamaya devam edince benim Tepem attı öyle girdik birbirimize .Maalesef bende kendim baktım çalışmadım çünkü dediğiniz gibi yabancı biri uğraşmaz ve şiddet uygular ondan sonra da elimden kimse alamaz onu

Bazı çocuklar daha hareketli oluyor. Ve bazen gerçekten sınırları zorluyorlar, o sabrın damlası taşımaya yetiyor. Bu senin kötü anne olduğunu göstermez.. Elimizden geldiğince sabredelim, birgün büyüyecekler, akılları erecek, bunları düşünelim. Ever büyüyünce başka sıkıntılar oluyor. Bedenen olmasa da beynen yorulucaz o zaman da.. Ama annelik sabır işi özetle, ben bunu anladım...

Eşinizin bu tavırları sizden kaynaklı gibi geldi. Büyük ihtimalle burda yazdıklarınızı ona da söylüyorsunuz. Ağzına laf vermeyin lütfen. Afedersiniz ama densizin tekiymiş. Ona kalmamış sizin anneliğini sorgulamak. Kötü bir anne olsanız bu kadar üzülmezdiniz.
Yaşadıklarınız çok normal. Köşe yastığı gibi oturmasını bekleyemezsiniz zaten.
Yok aslında o bunlari sürekli izler söyler eleştirmeye bayılır . Oğlum yaşının biraz üstü birsey yapınca gurur duyar ama bu hareketleri onu rahatsız eder milletin çocuğu böyle mi ?? Olur hemen .
Öyle ben evdeymisim ya onu buyutuyorum sorumluluk bende Bende saydım bir ton laf cevap veremedi zaten ondan sonra ama bilmiyorum gerçekten benden mi kaynaklı bilmiyorum

Benim oglumda boyleydi smdi 6 yasinda masallah duruldu szde sabirli yeni nesil cocuklar bole buyunce duzelit merak etmynnn sabirli olun esinizide duymyn kolaysa kendisi baksinnn bnm esimde disarda cok stres yaptirrdi bna bende uzun zaman disati cikmdm onunla
Evet valla inanın artık hicbirseyden keyif almıyorum sabah bile bazen yine başlıyorum diye kalkıyorum Alalh affetsin biliyorum o kadar büyük dertlerle sinanan insanların yanında saçmalık gibi kalıyor ama öyle yorukdum ki artık oğlumla hiçbir kreşin okulun igrasabikecegini sanmıyorum ama evde durmaktan bunaldım artık.
İnşallah yavaşlar biraz çok sağolun

Esiniz size bunu dedigine gore cocuk bakimini size yikmis. Hem isten hem sorumluluktan kacmis. Cok biliyorsa disarda o ilgilenseymis ogluyla
Ben oğlumu en azından konuşmaya başlayana kadar kendim buyuteyim diye ortak kararrimizla çalışmadım ee 2 yaşındayken doğuya atandik eşim çocuk şubede çalıştı yıllarca polisi gördüğü şeyler yüzünden ee bı 3 yaşına gelsin sabret diye diye 4 e dayandik .evet evde 4 sene çocuk buyutebilmek büyük bir lüks ama böyle diye neden kötü birseyde ben sorumlu oluyorum bilmiyorum diyorum ya belkide haklı .
Dışarıda ilgileniyor ama büyük kısım bende o kadar alışmışım ki zaten otomatik kalkıyorum artık refleks olmuş resmen

Back
X