• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum için endişelenmeli miyim?

KarakterSahibesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
130
0
0
İstanbul
merhaba arkadaşlar.

oğlum 3 yaşında ve yaklaşık 6 aydır her fırsatta "ben büyüyünce gelin olucam" "anne ben ne zaman kız olucam" "anne ben bi kadınım" gibi cümleler kuruyor. küpe toka filan takmak istiyor, makyaj yapmak istiyor. ilk zamanlar önünde makyaj yapardım ama artık yapmıyorum kesinlikle. hareketlerinde bir tuhaflık yok aslında. arabalarla oynamayı sever. bebek verdim eline bi kaç kez hiç oynamadı. ama yaşıtı bi kız gördüğü zaman mesela "anne ben de kızım" filan diyor. bunları duydukça endişeleniyorum. belki bi pedagogdan yardım almalıyım ama önce önerilerinizi almak istedim.

sizce de endişelenmekte haklı mıyım? bu tür bi sorunla karşılaşan oldu mu aranızda lütfen yorumlarınızı bekliyorum!!!

merhaba etrafda erkek cocuklari varsa onunla yasit beraber vakit gecirmeleri iyi olur,babasiylada vakit gecirmesi beraber aktiviteler yapmaniz da iyi gelebilir,internette arastirdim,sordugu her soruyu ciddiye alip mantikli cevap vermek gerekiyormus ve cocuklarda cinsel kimlik,cinsel merak konusunda bu makaleyi buldum okumani ta vsiye ediyorum kolay gelsin canim:)

ronyam çok teşekkür ederim ilgin için.
sabrım zorlansa da, kendimi kötü hissettiğim bişey bile yaşamış olsam sorularına hep özenle anlayacağı şekilde cevap vermek için elimden geleni yapıyorum.
makaleyi buldum şimdi okuycam çok teşekkür ederim canım.

Cnm 3 yaŞ Çocuklarda cınsel kımlıĞın oturduĞu yatır.bu nedenle ona anlat erkek olduĞunu kız olamayacaĞını gelın deĞıl de damat olacaĞını anlat
ımkanın elverıyorsa bır pedogoglada gÖrÜŞebılırsın

teşekkür ederim yaman'cım.
aynen böyle yapıyorum zaten ama inatçı da bi çocuk. hayır olucam yapabilirim diyo :)
iş ciddiye binerse ve bu konuyu uzatmaya devam ederse pedagog şart tabii.

arkadaşım merhaba benim ikizlerimde 3 yaşında biri kız diğeri erkek.ve diğer arkadaşlarımızın dediği gibi 3 yaş cinsel kimliği tanıma yaşı.şimdi benim kızımda olan farkları görünce oğlum ben erkeğim o kız diyor.bence hiç endişelenme şu anda o cinsel kimlik bulma aşamasında sadece seni gördüğü için ve çocuklar anneyi taklit ettiği için bu şekilde davranıyor olabilir.

kendi yaşıtlarıyla bir araya geldiğinizde farkları anlatırsan eminim oda biraz daha yaşı ilerlediğinde bu cümleleri kurmyacaktır...

doktorlar ve pedegoglar bu yüzden 3 4 yaş için bol bol oyun grbunu tavsiye ediyor..

canım Allah bağışlasın meleklerini.
sağol yorumun için.
aynen uygulayacam söylediklerini hayatım.

canım kuzularımız aynı yaştalar ve eminim bir çok şeyi palaşabiliriz.ben meleklerim için çalışmadım evdeyim hep onların eğitimleri büyümeleri beslenmeleri sosyal aktiviteleri anlayacağın bütün dünyam oldular diyebilirim ...

biraz önceki yazdığım konuda yardımı oyun gruna gtttiğimizde pedegog arkadaştan aldım.
güzel paylaşımlar diliyorum...

ben bi tanesine zor bakarken sen iki tane büyütmüşsün valla bravo.
eli öpülecek hatunsun vesselam :))
çok sağol canım öpüyorum.

canım benim gerçekten zor oldu diyebilirim.benim ailemle aramızda tam 12 saat var ve kuzularımı tek büyüttüm.

her adımlarında elimden geleni yaptım şu aralar kitap dergi aktivite bol bol zman geçiriyoruz...siz neler yapıyorsunuz?gününüz nasıl geçiyor?

ben çalışıyorum hayatım. küçük erkeğim bazen annemde bazen babaannesinde oluyo.
bu konuda sorun yaşıyoruz tabii ki. işe gitmemi hala kabullenemedi ama hayat zor. bu para denen illet anneyle yavrusunu bile ayırıyo işte. akşam eve gidiyorum koştura koştura. oğlum zaten geleceğim saati biliyo, hemen merdivende karşılıyo beni. sarılıyoruz sıkı sıkı kapıda öpüyorum kokluyorum onu :))) kaybettiğimiz saatleri telafi etmeye çalışıyorum oyun oynuyoruz. sohbet ediyoruz. yastık savaşı yapıyoruz :)))
napalım Allah başka dert vermesin.
senin gibi sabırlı ve sevgi dolu bi anneyle o kuzuların sırtları yere gelmez. ne mutlu onlara.

canım gerçekten çalışan annlere çok zor ama eminimki onlarda yavruları için çabalıyorlar...

ben birçok konuda sana yardımcı olabilirim.kitap paylaşımı aktivite önerileri renkler şekiller öğrenme yöntemleri.ingilizce eğitimi...

ben çocuklar önce 0- 3 yaş daha sonrda 3- 6 yaşta birçok şeyi öğrenip o öğrendikleriyle okula hazırlandığını düşünüyorum..

Back