- Konu Sahibi seydaogretmen
-
Seni anlıyorum insan çocuğuna istediklerini yediremeyince gerçekten yıpranıyor, üzülüyor...Ama senin kuzun henüz çok küçük, bu dönemlerde yemek yedirmek hepimiz için çok güç...(İstisnalar hariç) İnan benim kızımında hiçbişe yemediği günler olurdu o aylarda...Şimdi 25 aylık ve daha yeni yeni (sütten kesince) güzel yemeye başladı...Gene de sebze vs pek yemez...
Bir de bu dönemlerde diş çıkarma başlayabiliyor bazı bebeklerde belki böyle bir dönemdesinizdir, çünkü bu iştahı çok etkiliyor...Salyası falan akıyorsa, ellerini ağzına götürmeye uğraşıyorsa diş çıkarıyor olabilir..
Eğer doktorunuz kilosu ile ilgili bir problem görmüyorsa kafana takma canım...Çünkü dönem dönem bu iştahsızlıklar ouyor özellikle de diş çıkarma bitene kadar..
öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim bir annenin tecrübesi herşeyden önemli ayrıca söylediklerin beni rahatlattı.yarın doktora gidicez rutin kontrol için bakalım belki bir kan testi ile vitamin eksikliği olup olmadığına da bakılır.ben bişey daha sormak istiyorum balık yağı ve vitamin kullandınmı?
merhaba r benim kızım 8 aylık.4. ayda başladım ek gıdalara meyve suyu vb.şimdi ne versem yiyiyor.tuzlu yada şekerli aramıyor.13 kg. ....bir bebeğin kilolu oluşu tabi ki sağlıklı olduğunun göstergesi değildir.kızımın 6 tane dişi çıktı.bazen diş çıkarma belirtileride iştahsızlıktan olabilir.tabi ki doktora git danış değerlerini ölçtür.ama ben bebeğimin iştahını keçi sütü ve kimyona borçluyu.yalnızım ailem uzaklarda.tek başına her şeyi araştırıp öğrenmeye çalıştım daha hamileyken hatta ve şu an bir kitap yazabilirim inan.ve bir altın kural daha her bebeğin gelişim evreleri farklıdır.merak etme inan zamanla her şey olması gerektiği gibi olacak.bebeğine hakiki zeytin yağı her sabah ve her akşam aç karnına asitsiz yani orjinal zeytin yağı vermelisin nedeni diş çıkarma sebeplerinin bir diğeride kabızlıktır.ek gıdaya geçiş dönemi içinde bu aynı önlemini önceden al.bebişinin beyin gelişimi içinde doğal süper bir ilaç.keçi sütünü araştır lütfen 1 yaşından önce sulandırarak ver.yaşından sonra sulandırmadan verebilirsin.her derde deva.....
yarım çay bardağı püre yemek onun karnını doyurur. mideleri küçücük. o yüzden kendini yıpratma, sinirlenme...
bende oğluma ek gıdalarla birlikte takviye olarak SMA II kullanmıştım. yatmadan yarım saat önce mamayı veriyordum.
epey toparlamıştı.
Kullanmadım canım, kızımın vitamin eksikliği falan yok..Ben 2 sene içinde şunu öğrendim, inan bize yedikleri az gelse de onlara yetiyor...İstisnalar tabii ki var, aşırı derecede az yiyenler var ama genelde biz anneler kendimizi yıprattığımız ile kalıyoruz..Ancak zaman içinde anlıyoruz bu derece takmamak gerektiğini..Ben şimdi ilk ek gıdaya geçtiğimiz günleri hatırlayınca çok kızıyorum kendime, şimdiki aklım olsa öyle üzmezdim kendimi..
Sen de doktorunda rahatlarsın umarım, kilosu boyu gelişimi güzel çıkar inşallah :)[/QUOTE
iştahsızlık problemini sanırım çoğu anne yaşıyor ve elimizde olmadan üzülüyoruz.doktora gittik çok şükür iyi dedi 6.ayı bitirip 7.aydan gün alıyoruz. kiloso 8.400 boy da 68 cm doğum kilosu iyiyidi oğlumun 4.100 doğmuştu başlangıç güzeldi yani:)ama şimdi çok zordayım mesela bugün yine yemezleri oynuyor.bazı vitaminler az da olsa iştah açıyormuş bu konuda bir bilgin var mı?
Böyle iştahsızlık durumlarında ben bazan enjektör yardımıyla besliyordum...Senin bebeğin ay itibariyle ek gıdalara yeni yeni geçmiş olmalı..Zamanla düzelir,yerine oturur yemek konusu ...Kay marka keçi sütü yarım yağlı..Fazla verilmemeli,değilse İshal yapabiliyor..Anne sütü yoksa biberon mamasını tercih etmeni öneririm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?