- 11 Mart 2010
- 3.807
- 1.161
- 173
- Konu Sahibi pamukannesi
-
acı yok bizim tarhana da... baharat da az bişey... bi aydır yiyo severek.. 5 aylıkken başladım ben.. bi kere tattırmak için verdim bi kaşık, baktım yerken gözünün içi gülüo devam ettim bende... hiç yan etkisini görmedim...
Canım benim oğlumda tarhanayı çok seviyor..Hergün versem yer..En güzel onu yiyor..Ben doktorumuzla konuştum nerdeyse hergün tarhana veriyorum diye..O da içine sebze ve et koydukdan sonra sakıncası yok dedi..Ben haftanın 3-4 günü veriyorum..
Yaparken az kabak az havuç rendeleyip kıymayla yada tavukla pişiriyorum ve en son içine tarhanasını koyuyorum.. (azda tereyağ ve z.yağ)
Kahvaltıya gelince bizimkide öyle bulamaç asla yemedi..Ekmek de yamiyor..
Doktorumuz bize Bebelac'ın mısırlı çavdarlı kahvaltısını önerdi ..Onu severk yiyor..
Ben bebelac yada milupanın çeşitli kahvaltısınıdan alıyorum onu devam sütüyle yapıyorum içine ceviz içi ve az tereyağı koyuyorum..Ve yanına labne yada yumurta sarısı veriyorum...
çok şeker yaa :) tarhana canavarı demeknınım'nın söyledikleri çok mantıklı geldi bana da.. ayrıca eklemek istediğim bişey daha var bi yerde okumuştum eğer bebeğiniz örneğin yoğurt yemiyorsa onu sevdiği bişeyle karıştırın diyordu mesela ve ilk etapda az miktarda çaktırmadan veriyorsun sonra miktarı gittikçe arttırıyorsun ve sonunda sadece yoğurt verince de yiyor :) aklıma geldi paylaşmak istedim..
bi arkadaşımın 8-9 aylık bebeği pütürlü gıdaları hiç yemiyordu arkadaşım da elini kolunu tutup zorla ağzını açıyordu ve çocuğuda ağlarken yemeği ağzından püskürtüyordu.. resmen yemek savaşı onlar kavga ettikçe ben ter döküyordum... hiç gözümün önünden gitmez. henüz bebeğim doğmadı ama bu endişeyi yaşamaya şimdiden başladım... eyvahedigeldismile
nınım benim oğlum da her zaman tarhana istio.. bende dediğin gibi içine sebze rendeliyim.. ama nası yapcam ya.. bizim ki hemen boğazına kaçırıo kusuopütürlü gibi oluo ya hani... senin bebişin kaç aylık.... kahvaltı konusunda aynı dertten muzdaribiz... benim bebek de sabahları portakallı mısırlı milupanın mamasından başka bişey yemiyo.. bende içine kahvaltılık koyuyorum anca öle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?