• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Oğlum her öğün tarhana diyo, başka bişey demiyo :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

pamukannesi

Göründüğün gibi değilsen,hiç görünme daha iyi...'
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
3.807
1.161
173
bebeğim 6 aylık..4 ay da ek gıdalara başlamıştık dr tavsiyesiyle... ama tarhana çorbasından başka bişey yemek istemiyo..dilini değdiriyo eğer tarhanaysa bi kaseyi bitiriyo, değilse mümkün değil ağzını açmıyo... ne yapayım.. bir d kahvaltı sorunumuz var. dr kahvaltı da devam sütüne bisküv, pekmez, peynir falan koy dedi ama kesinlikle yemiyo... kahvaltı yapmıyo.. aynı şeyi ıhlamur çayına denedim ama sonuç aynı... kahvaltı da ne verebilirim, ve ne şekilde... önerilerinize çok ihtiyacım var...

canım tarhanadan başka neler denedin?belki de verdiklerin her neyse tadını sevmemiştir...
kahvaltı sorununu bizde çok uzun zaman yaşadık ve atlattık...
sizin kahvaltı karışımını benim bebeğimde hiç sevmedi bir kaşık yiyip sonra ağzını kitlerdi.belki senin bebekte sevmediği için yemiyordur.farklı kahvaltılar dene ama hiç pes etme,yemesede hergün kahvaltısını hazırla ve yeni karışımlar dene elbet birini sevecektir...

Ek gıdalardan dolayı kabızlık problemini engelemek, hemde değişiklik olsun diye 2 günde bir şöyle bir kahvaltı hazırlıyorum;2 tane kuru kayısı ,3 tane kuru üzüm, 2 tane yaban mersini akşamdan cezvede suda bekletip sabah pişirip blendırlayıp az yulaf unu ile kaynatıyorum.Tadı mayhoş oluyor ..............................

canım,benim oğlumda kahvaltı yapmıyordu.drlar hep devam sütüne peynir,yumurta katın diyolar ama her bebek aynı olmuyorki.benim oğlum sabah saat6-7gibi devam sütü içiyor.saat 9a doğruda bir tatlı kaşığı labne peynir,1rafadan yumurta sarısı yiyor.ikisinide tek tek veriyorum.bazen yutamıycak gibi oluyor hemen portakal suyu yada şerbet falan veriyorum.birde tek tek vermeyi dene.çorbaları kaşıklamı veriyorsun,biberonlamı?benim oğlum mamanın dışında hiçbirşeyi biberonla içmiyor.meyva suyunu bile kaşıkla veriyorum.kusura bakma biraz uzun yazdım

canım oğlum biberon almadı hiç.devam sütünü hiç sevmiyo... dediğin gibi tek tek vermeyi deneyim bari... nemoda aslında öle yapmayı düşündüm ama sonra vazgeçtimkaydirigubbakcemile3 baktım olmuyo öle denerim bi de.. saolun arkadaşlar önerileriniz için...

arada sebze corbası denesen coyle katı katı versen.ben corbaların ıcıne mınık mınık ekmek ufalıyorum cok severek yıyyolarr

benim oğlum 9 ayını bitiricek ama henüz hiç tarhana yemedi bizim tarhanamızın içinde ekşi yoğurt ve boll baharat olur o yüzden vermiyorum ben bana bile dokunuyo sizin tarhananız nasılki

tarhana kesinlikle çok besleyici bir çorba.en azından o yönden şanslısınız.tabi içinde baharat olmayacak.

acı yok bizim tarhana da... baharat da az bişey... bi aydır yiyo severek.. 5 aylıkken başladım ben.. bi kere tattırmak için verdim bi kaşık, baktım yerken gözünün içi gülüo devam ettim bende... hiç yan etkisini görmedim...

acı yok bizim tarhana da... baharat da az bişey... bi aydır yiyo severek.. 5 aylıkken başladım ben.. bi kere tattırmak için verdim bi kaşık, baktım yerken gözünün içi gülüo devam ettim bende... hiç yan etkisini görmedim...

Canım benim oğlumda tarhanayı çok seviyor..Hergün versem yer..En güzel onu yiyor..Ben doktorumuzla konuştum nerdeyse hergün tarhana veriyorum diye..O da içine sebze ve et koydukdan sonra sakıncası yok dedi..Ben haftanın 3-4 günü veriyorum..
Yaparken az kabak az havuç rendeleyip kıymayla yada tavukla pişiriyorum ve en son içine tarhanasını koyuyorum.. (azda tereyağ ve z.yağ)

Kahvaltıya gelince bizimkide öyle bulamaç asla yemedi..Ekmek de yamiyor..
Doktorumuz bize Bebelac'ın mısırlı çavdarlı kahvaltısını önerdi ..Onu severk yiyor..
Ben bebelac yada milupanın çeşitli kahvaltısınıdan alıyorum onu devam sütüyle yapıyorum içine ceviz içi ve az tereyağı koyuyorum..Ve yanına labne yada yumurta sarısı veriyorum...

Benim oğlumda hep tarhana yiyor bende zenginleştirerek veriyorum, bir gün içine bulgur, diğer gün havuç vs... gibi. Aslında tarhana çok besleyici bir çorba ama tek tip beslenmesi doğru değil.

Canım benim oğlumda tarhanayı çok seviyor..Hergün versem yer..En güzel onu yiyor..Ben doktorumuzla konuştum nerdeyse hergün tarhana veriyorum diye..O da içine sebze ve et koydukdan sonra sakıncası yok dedi..Ben haftanın 3-4 günü veriyorum..
Yaparken az kabak az havuç rendeleyip kıymayla yada tavukla pişiriyorum ve en son içine tarhanasını koyuyorum.. (azda tereyağ ve z.yağ)

Kahvaltıya gelince bizimkide öyle bulamaç asla yemedi..Ekmek de yamiyor..
Doktorumuz bize Bebelac'ın mısırlı çavdarlı kahvaltısını önerdi ..Onu severk yiyor..
Ben bebelac yada milupanın çeşitli kahvaltısınıdan alıyorum onu devam sütüyle yapıyorum içine ceviz içi ve az tereyağı koyuyorum..Ve yanına labne yada yumurta sarısı veriyorum...

çok şeker yaa :) tarhana canavarı demek :D nınım'nın söyledikleri çok mantıklı geldi bana da.. ayrıca eklemek istediğim bişey daha var bi yerde okumuştum eğer bebeğiniz örneğin yoğurt yemiyorsa onu sevdiği bişeyle karıştırın diyordu mesela ve ilk etapda az miktarda çaktırmadan veriyorsun sonra miktarı gittikçe arttırıyorsun ve sonunda sadece yoğurt verince de yiyor :) aklıma geldi paylaşmak istedim..

bi arkadaşımın 8-9 aylık bebeği pütürlü gıdaları hiç yemiyordu arkadaşım da elini kolunu tutup zorla ağzını açıyordu ve çocuğuda ağlarken yemeği ağzından püskürtüyordu.. resmen yemek savaşı onlar kavga ettikçe ben ter döküyordum... hiç gözümün önünden gitmez. henüz bebeğim doğmadı ama bu endişeyi yaşamaya şimdiden başladım... eyvahedigeldismile

çok şeker yaa :) tarhana canavarı demek :D nınım'nın söyledikleri çok mantıklı geldi bana da.. ayrıca eklemek istediğim bişey daha var bi yerde okumuştum eğer bebeğiniz örneğin yoğurt yemiyorsa onu sevdiği bişeyle karıştırın diyordu mesela ve ilk etapda az miktarda çaktırmadan veriyorsun sonra miktarı gittikçe arttırıyorsun ve sonunda sadece yoğurt verince de yiyor :) aklıma geldi paylaşmak istedim..

bi arkadaşımın 8-9 aylık bebeği pütürlü gıdaları hiç yemiyordu arkadaşım da elini kolunu tutup zorla ağzını açıyordu ve çocuğuda ağlarken yemeği ağzından püskürtüyordu.. resmen yemek savaşı onlar kavga ettikçe ben ter döküyordum... hiç gözümün önünden gitmez. henüz bebeğim doğmadı ama bu endişeyi yaşamaya şimdiden başladım... eyvahedigeldismile

Evet canım tam bir canavar..bende içine sebze ve et koyuyorum..Fazla zorlamamk lazım eninde sonunda yemek yiyecekler..
Daha süt kuzuları bebeklerimiz..
Canım sen hiç korkma zamanı gelince herşey oluyor sırasıyla..
Bu arad benim bebeğim 1530 doğdu..Erken doğum yani..
hiç bişey için acele etmedim..sabırla yapıyorum herşeyi..Yemek istemiyorsa vermiyorum..Daha sonra denediğimde yiyor..demekki acıkmadan veriyoruz ki yemiyorlar..
Ben kendimi hep oğlumun yerine koyuyorum biri benim ağzıma birşeyler tıksa yada sevmediğim şeyleri zorla yedirse bende yemek istemem...
Bu arada sana sağlıklı doğum diliyorum canım...

nınım benim oğlum da her zaman tarhana istio.. bende dediğin gibi içine sebze rendeliyim.. ama nası yapcam ya.. bizim ki hemen boğazına kaçırıo kusuo :( pütürlü gibi oluo ya hani... senin bebişin kaç aylık.... kahvaltı konusunda aynı dertten muzdaribiz... benim bebek de sabahları portakallı mısırlı milupanın mamasından başka bişey yemiyo.. bende içine kahvaltılık koyuyorum anca öle...

nınım benim oğlum da her zaman tarhana istio.. bende dediğin gibi içine sebze rendeliyim.. ama nası yapcam ya.. bizim ki hemen boğazına kaçırıo kusuo :( pütürlü gibi oluo ya hani... senin bebişin kaç aylık.... kahvaltı konusunda aynı dertten muzdaribiz... benim bebek de sabahları portakallı mısırlı milupanın mamasından başka bişey yemiyo.. bende içine kahvaltılık koyuyorum anca öle...

Canım rendenin en ince kısmıyla havucu ve kabağı rendeliyorum..
onları 2 bardak su ve kıymayla yada tavukla pişiriyorum..
Sonra blendırla bir güzel karıştıryorum (etleri dondurucudan çıkardığım için pişsede topak topak kalıyor) içine 2 yemek kaşığı önceden suda erittiğim tarhanayı ekleyip tekar iyice pişiriyorum..İçinden havuça bakıyorum pişmişse ocaktan alıyorum..
geçen gün içine 1 tatlı kaşığı ceviz içide koydum...
Benimki 10 aylık canım.. seninki ??

çok güzel.. bende öle yapayım o zaman.. benimkinin 6. ayı bitti.. bi ay önce başlamıştık ek gıdalara... öle yapınca inş yer.. yarın deneyim.. sebze çorbası ve tarhana karışmış gibi oluodur di mi... bakalım inş çakmaz kaydirigubbakcemile3

Back