• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları oglum hep solunda yatiyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Vildan_NL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2010
187
2
96
Hollanda
arkadaslar 3 aylik bir oglum var.
oglum hep solunda yatiyor ve haliyle sag tarafi sivri ne yapsam ceviremiyorum kafasini uyurken cevirsemde kisa bir sure sonra gene donuyor uyanikken ceviremiyorum direniyor fisioterapiye goturuyorum iyi diyorlar bu hafta gene goturdum cocuk uzmanina goturmemi soylediler boynundaki kaslarda sorun olabilir diye ne olur bu durumu yasayan varsa yardimci olsun. icim icimi yiyor:1no2:

Merhaba,
Size cevap yazmak için üye oldum. Dilerim yardımım dokunur. Sanırım bebişinizde tortikollis var. Şimdiden geçmiş olsun öyleyse. Benim bebeğimde vardı. Masajla, egzersizle geçiyor. Önemli olan sabretmek. Umarım bir an önce iyileşir bebişiniz

benim bir arkadaşımın bebeğinde var bu hastalıktan boynunda bir şişme falan var mı? arkadaşım öyle fark etmişti. daha yeni doğduğunda tedaviye başladılar. şuan 14 aylık çapa ya gidiyorlar masaj tedavisi gördü ve boyunluk kullanıyor.. rabbim tüm bebeklere şifa versin inş..

vildancım benim oğlum şu anda 3 yaşında. ben 10 günlük iken boynunda şişlik farketmiştim. benim oğlumda hep aynı tarafa yatıyordu.dr götürdük tortikollis dedi. boyun hareketi vardı. sürekli onu yapıyordum birde kremle masaj yapıyordum.çok şükür hiç bir şey kalmadı. oğlunada geçmiş olsun.allah şifa versin canım.seni çok iyi anlıyorum.

bilgiler icin cokkk tsk ederim ama tortikollis hastaligi ne arkadaslar beni bilgilendirirseniz sevinirim.
benim solum sagina donuyor ama uyurken cevirirsem donuyor yada uyanikken tvye bakarken zorla donduruyorum cok korkuyorum ne olur cvp yazin.

Son düzenleme:
bu arada bellirtileri soyleyeyim benim oglum hep sola yattigi icin kafa yamuklasti cok direniyordu kafasini cevirmek istedigimizde fisioterapieye goturduk oda boynunda bi sorun yok dedi kafasindada oyle kendi isteyince donuyor istemeyince donmuyor. bu hafta gene goturduk fisioterapie ye oda bazi cocuklarda sonradan ortaya cikar dedi suan hala bior sey yok ama bebek doktoruna goturun dedi bide oglum vakumpompla dogdu onunlada ilgisi yok diyorlar ama bilmiyorum ya korkuyorum.

tortikollis boyun kasları üzerinde şişlik ve sertlik demek canım.

yastıkla çevrelesen etrafını öle sağ tarfına yatsa, işe yaramaz mı acaba? alışabilir bence. bi fikir :1rolleyes:

Son düzenleme:
yastıkla çevrelesen etrafını öle sol tarfına yatsa, işe yaramaz mı acaba? alışabilir bence. bi fikir :1rolleyes:

yastikta koysam minderde koysam ise yaramiyor ozel yastik aldim sola donmesin saginda yatsin diye genede istedigi zaman donuyor ama saginada rahatlikla donen bir bebek doktor kendi isteyince donuyor ama istemedigi icn soluna yatiyor dedi cok direnen bir bebek ne yapacam bilmiyoruom offf

benim oğlumda tek yönüne yatardı sürekli sağa dönüktü. kafası sivrileşmişti. doktor zamanla düzelir dedi. şimdi genelde sırtüstü yatıyor. belki senin bebişinin de sadeece huyudur. umarım bir hastalık değildir.

Canım bunu en iyi bilenlerden biriyim. Öncelikle panik yapma. Bu geçici birşey. Bizim götürdüğümüz fizyoterapist ilk gittiğimde dedi ki "biz nelerle karşılaşıyoruz, bunlar akide şekeri" Çapa'nın doktoruydu, istersen iletişim bilgilerini veririm. Benim oğluşumda böyleydi. 15 günlükken boynunda bir yumru hissettim. Doğum sırasında doktor hatası olabiliyor ya da bebek anne karnında hep aynı pozisyonda yattığı için boynundaki bir kasta hematom yani kan pıhtısı oluşuyor. Zamanla sana öğretilen egzersizlerle dağılıyor ama sabırlı olmalısın. Fizyoterapistimiz bize nasıl taşınır, nasıl yatırırsın, nasıl tutarsın hep öğretti. Sor hepsini yaptın mı, yapamadım ama mümkün olduğunca dikkat ettim. Bebeğim 16.5 aylık daha yeni çok şükür atlattık sanırım, son bir kontrolümüz kaldı. Bu rahatsızlıkta en önemli şeylerden biri şu ne kadar erken gidersen doktora ve egzersize başlarsan o kadar erken bu işten kurtulursunuz. Hiç üzülme bunlar hayırlı hastalık. Bende kafayı yiyordum, zamanla geçiyor. Allah cümlesinin yardımcısı olsun. Bir de mutlaka boynunun ultrasonunu çekiyorlar, doktoruna danış ama tortikollis teşhisi konduğu anda iyi bir fizyoterapiste git mutlaka.Sevgiler..

bilgilerin icin cok tsk ederim. oglumun boynunda bir sislik yok fioterapide de boynu tutulmus olabilir diyorlar kadinin ogrettiklerini yapiyorum 4 gundur kendi kendine saga donmeye basla cok sukur. ama burda dr her seyi umursamiyor iste sorun o turkiyede yasasam bir saniye durmam ama burda gotur gotur sonuc ayni bir sey yok telas yapma bir hafta bekle diyorlar. tekrar sagolun

benimde kızımda aynı sorun var yarın için randevu aldık doktordan bu ikinci götürüşüm olacak daha önce yani 2 -3 hafta önce götürmüştüm doktora muayene etti ultrasonda çekti bişi yok dedi ama boynu hala sağa doğru dönük hızlı hızlı kafasını sağa sola çevirebiliyor ama neden böyle yapıyor bilmiyorum yamuk duruyor çocuğum deliricem moralim çok bozuk bana doktorumuz egzersizde vermedi şimdi yarın gittiğimde bunlarıda konuşacağım doktorumuzla banada dua edin nolur çok kötüyüm moralim çok bozuk bebeği iyileşen dostlar ne kadar sürede fizik terapiden sonuç aldınız acaba?

benim oğlum da hep soluna yatıyordu.zorla sağına çeviriyordum.3 aylık olunca kendiliğinden sağına dönmeye başladı.şimdi uyurken de sağına dönüyor.umarım sizinki de geçer...

Back