- 30 Mart 2024
- 50
- 1
- 37
-
- Konu Sahibi deryasudems
Yani üzmek istemiyorum sizi de. İçimde de kalmasın yani. Madem zor bir hayatın var birini halledemeden neden 2. Çocuk.Herkese merhaba arkadaslar 3 yaşını doldurmuş oglum maalesef konuşamıyor anne baba kelimeleri var inada cani isterse söylüyor öncesinde oğlumla pek ilgilenemedim 1 yaşında kızım var zaten kızım olduktan sonra coxuk hep uzaklaştı benden pek düşkün değil bana kızım olduktan sonra tv tablet izledi maalesef çünkü yanımda kimsem yoktu önceki konularimdan bahsetmistim birde hasta anneme bakiyorum çocuğum belkide çok yalnız kaldı o donemçünkü hepsine yetişemedim ama hergun parka çıkardım kovuşturmaya çalışıyordum fırsat buldukça maalesef gelişme olmadı yetersiz kaldım genede üstüne düşüyorum gün içinde oyun oynuyoruz her seyin her nesnenin ismini söylüyorum sosyal bir cocuk arkadaşlarıyla oynamayı çok seviyor ama isteklerini hep işaret ederek anlatıyor mesela şu istediğinde ağzını şapırdatiuor anlamamazliktan geliyorum su desin diye ama sinirleniyor inanın çok üzülüyorum hergun ağlıyorum gelişme olmadıkça doktora gitmedin henüz kötü bisy der diye korkuyorum belkide kötülük yapıyorum oğluma erkenden önlem almam gerek birde yürümeside geç olmuştu casretlenip tek başına anca 19 aylıkken yürüdü çok korkak ürkek duygusal bir cocuk konum insalah başka bir bölüme taşınmaz
Benim büyük oğlum da 17 aylık yürüdü ve geç konuştu..Ben götürmüştüm algıda problem olmayınca biraz daha bekleyelim denmişti şu an 8 yaşında bir probleem yok bence kreşe gönderin ise yarayabilirHerkese merhaba arkadaslar 3 yaşını doldurmuş oglum maalesef konuşamıyor anne baba kelimeleri var inada cani isterse söylüyor öncesinde oğlumla pek ilgilenemedim 1 yaşında kızım var zaten kızım olduktan sonra coxuk hep uzaklaştı benden pek düşkün değil bana kızım olduktan sonra tv tablet izledi maalesef çünkü yanımda kimsem yoktu önceki konularimdan bahsetmistim birde hasta anneme bakiyorum çocuğum belkide çok yalnız kaldı o donemçünkü hepsine yetişemedim ama hergun parka çıkardım kovuşturmaya çalışıyordum fırsat buldukça maalesef gelişme olmadı yetersiz kaldım genede üstüne düşüyorum gün içinde oyun oynuyoruz her seyin her nesnenin ismini söylüyorum sosyal bir cocuk arkadaşlarıyla oynamayı çok seviyor ama isteklerini hep işaret ederek anlatıyor mesela şu istediğinde ağzını şapırdatiuor anlamamazliktan geliyorum su desin diye ama sinirleniyor inanın çok üzülüyorum hergun ağlıyorum gelişme olmadıkça doktora gitmedin henüz kötü bisy der diye korkuyorum belkide kötülük yapıyorum oğluma erkenden önlem almam gerek birde yürümeside geç olmuştu casretlenip tek başına anca 19 aylıkken yürüdü çok korkak ürkek duygusal bir cocuk konum insalah başka bir bölüme taşınmaz
Yani üzmek istemiyorum sizi de. İçimde de kalmasın yani. Madem zor bir hayatın var birini halledemeden neden 2. Çocuk.
Erken yaşta uzun süreli ekrana maruz kalmadan kaynaklı otizm oldukça fazla.
19 aylık yürümesi de anormal açıkçası.
Erken önlemi geçeni biraz zaman olmuş bile.
Çok uğraş isteyen bir süreç var ne yazık ki yapacağınıza inanmıyorum. Çocuk hiç olacak
Algisinda problem yok şükürler olsun komut alıyor aileyi tanıyor ismine bakıyor sosyal neşeli bir cocuk ama sanki kelimeleri cikartmakta zorlaniyorBenim büyük oğlum da 17 aylık yürüdü ve geç konuştu..Ben götürmüştüm algıda problem olmayınca biraz daha bekleyelim denmişti şu an 8 yaşında bir probleem yok bence kreşe gönderin ise yarayabilir
Kızım planli degilfi öğrendiğimde aldiramazdim bile bile anneme bakacak kimse yok annemide atamadım ne yapayım elimden geldiğince hepsine yetişmeye çalıştım ama basaramadimUzmek istemiyorum ama 2. Cocuk neden boyle bir ortama hem anneniz hem 3 yasinda cocuk doktora goturup ozel sekilde ilgilenmeniz gerekiyor insallah buna vakit bulursunuz.
Muayene sırasında en ufak Bi aksilik olursa yanlış teşhis alabilir diye korkuyorum ilerde karşına çıkabilir bu durum diyeDoktora gitmemeniz kötülük. Sorun olmayadabilir. Oladabilir.
Şunu okudum var ya sanki bir hançer saplandı göğsüme. O kadar üzüldüm ki. Benim de 3 çocuğum var evet yanımda hasta yok ama küçük kızım olduğunda da ortancam doğduğunda da büyükleri hiç yalnız hissetirmedik. Eşiniz ne yapıyordu peki? Hele ekran da vermedik. Yavrucak nasıl tek kalmış kıyamam of içim parçalandı resmen.kızım olduktan sonra coxuk hep uzaklaştı benden pek düşkün değil bana kızım olduktan sonra tv tablet izledi maalesef çünkü yanımda kimsem yoktu önceki konularimdan bahsetmistim birde hasta anneme bakiyorum çocuğum belkide çok yalnız kaldı o donem
2.çocuğa nasıl cesaret ediyorlar vallahi bana da anlatsalar iyi olacak ben de kızımla dört dörtlük ilgilenemiyorum mu acaba diye kendimi yiyip duruyorumYani üzmek istemiyorum sizi de. İçimde de kalmasın yani. Madem zor bir hayatın var birini halledemeden neden 2. Çocuk.
Erken yaşta uzun süreli ekrana maruz kalmadan kaynaklı otizm oldukça fazla.
19 aylık yürümesi de anormal açıkçası.
Erken önlemi geçeni biraz zaman olmuş bile.
Çok uğraş isteyen bir süreç var ne yazık ki yapacağınıza inanmıyorum. Çocuk hiç olacak gibi
Şaka mısın ya sen? Çocuk doğru teşhisi alıp bir an önce tedaviye başlamalı. Kötülük bu resmenMuayene sırasında en ufak Bi aksilik olursa yanlış teşhis alabilir diye korkuyorum ilerde karşına çıkabilir bu durum diye
Kelimeleri çıkarmasında zorlanması da maalesef algıda bir problem demektir, 3 yaşında için en azından 2 kelimelik basit cümleler kurmalı.Algisinda problem yok şükürler olsun komut alıyor aileyi tanıyor ismine bakıyor sosyal neşeli bir cocuk ama sanki kelimeleri cikartmakta zorlaniyor
Muayene sırasında en ufak Bi aksilik olursa yanlış teşhis alabilir diye korkuyorum ilerde karşına çıkabilir bu durum diye