Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
4 aylık bebeğim var ve gece neredeyse hersaat bası uyanıyor emziriyorum tekrar uyuyor budurum benı cok yoruyor ne yapıcagım bilginiz varsa beni aydınlatın lutfen...
mama vermek yada emzikle uyutmak geliyor insanın aklına.
nurayy isimli arkadaşın gittiği ingiliz prof gece mama verirseniz siz de dinlenirsiniz sütünüz daha iyi,kaliteli olur gibib birşeyler söylemişti sanırım.
cnm bebişler memede uykuya dalarsa daha sık uyanıyorlarmş diye okumuştum
oğlum dokuzbuçuk aylık hala gecede en az beş kere kalkar.artık eminim beni istiyor emerek uyuduğu için bir an uyandığında gitmiş diye korkuyor tekrar emerek uyuyor.Oğlum biberon maması hiç almadı gece mama bende denemek istedim olmadı.Taylan beni bile hayrete düşürüyor sabrımın sınırları konusunda..
canım benım oglumun 10ayı bıttı hala gece 10 kere uyanıyo benı arıyo yanında yada emıyo neler denedım yatırmadan 5dk once mama yedırıyorum kalkmasın dıye yok gene aynı ama onunla yatarsam sorun yok sanırım bana cok alıstı ne yapcam bılmıyorumm
denemedim ama gece çayı önerenler var. papatya da rahatlatıyor diye biliyorum. ben de son zamanlarda özellikle aynı dertten muzdaripim. sinirlerim çok yıprandı. yakında bu çaylardan denemeyi düşünüyorum.faydası olur mu bilmiyorum!
derinin annesi
Kayıtlı Üye
benım oglumda saat bası bazen yarım saatte bır uyanıyor.hatta sımdı yenı uyudu.bende cok sıkıldım bunaldım.oncelerı yanımda yatınca bu kadar sık uyanmıyordu.sımdı benımle uyusada saat bası ayaktayız.bunun bır cozumu yokmu ya ben artık dayanamıcam
oğlum diş çıkarma döneminde çok huzursuzlanıyordu, bi türlü uykuya dalamıyordu, ağlıyordu. biz bazan battaniyeye sarıp mahallede 2 sokak aşağı 2 sokak yukarı inip çıkarken uyuyakalıyordu ve getirip yatırıyordum. temiz hava alınca daha uzun süreli uyuyordu. başka yol bulamamıştım. işe yarıyordu. arabası olanlar için daha rahat! tavsiye ederim. bazan odayı havalandırmak da işe yarıyor. biz ne dışarı çıkabilyoruz ne pencere açabiliyoruz, oğlum da ben de hastayız

gece caylarınıda denedım fakat hıc bır faydasını gormedim benmde sınırlerm yıpranmıs durumda .
benim kızımda 9,5 aylık her gece değil ama genelde kızımda saat başı uyanıyor.bazı günler oluyorki yarım saat içinde 3 sefer kalkıyor.emziriyorum uyuyor yerine koyup ben yatıyorum tam dalacağım uykuya haydi tekrar ağlamaya başlıyor.gece doymadığı içinmi uyanıyor diye düşünüyorum.gündüz biberon alıyor ama gece istemiyor illaki beni emecek.sabahta işe gidiyorum uykusuz uykusuz.çok zor geliyor bazen
Kocasının Bitanesi..
Kayıtlı Üye
siz daha yolun başındasınız kızlar benim oğlum 2 yaşına giriyor.. hergece 10-15 arası kalkıyor çığlık çığlığa ben daha delirmediysem sizde delirmezsiniz:))) hiçbir çare fayda etmiyor yok yok bu kader bence..
canlarım...Kağan&Kerem
Kayıtlı Üye
Ben anladım ki bunun çaresi yok.Bazıları böyle oluyor demek ki.Yapacak tek şey sabır,umarım biraz büyüyünce düzene girerler.
benim oğlan da 4 buçuk aylık. Al bugün akşam 10 a doğru yatırdım iki kere kalktı birinde emdi,ikincisinde öylesine kalktı biraz salladım geri uyudu. daha 1buçuk olucak gene kalkıcam emmek istiycek sonra da saat 3-4 arası bidaha kalkıcak, sonrada 5-6-7-8-9 diye zorlaya zorlaya uyuyacak. biz de her gün böyle uyuyoruz.ben de özellikle sabahları uyku mu uyuyorum dayak mı yiyorum anlamıyorum valla sinirlerim de bozuluyo tabi ama yalnız olmadığımı bilmek güzel
Kızlar bende aynı dertten muzdaribim. Oğlum 8 aylık ve her gece en az 10 kez kalkıyor. Çok yıprandım. Uykuya hasret yaşıyorum. Gece çayları da denedim ama hiçbir işe yaramadı. Hatta yatarken bir kase dolusu mama yedirip yatırıyorum yinede uyanıyor. Bunun açlıkla falan ilgisi olmadığını düşünüyorum. Tamamen beni istiyor. Yanımızda yatarsa daha az uyanıyor. Yakında işe de başlayacağım. Ne yapacağımı bilemiyorum. :çok üzgünüm:
Bebeklerin uyku çevrimi;
uykusu gelmiş-uykuya dalar
hafif uyku
1 saat kadar derin uyku
kısa uyanıklık
1 veya 2 saat kadar derin uyku
hafif uyku
kısa uyanıklık
hızlı göz hareketleri(REM)-rüya görme
kısa uyanıklık
hafif uyku
kısa uyanıklık
sabaha doğru-başka bir derin uyku dönemi
kısa uyanıklık
REM,rüya görme
kısa uyanıklık
hafif uyku
uyanma
alıntı(Elizabeth Pantley-the no-cry sleep solution)
Arkadaşlar gördüğünüz gibi bebekler neredeyse saat başı hafif uykuya geçiyorlar bu hafif uyku esnasında da uykuya nasıl daldılarsa kendilerini o şekilde bulmadıkları için ağlıyorlar yani sallanan bebek niye sallanmıyorum anne memesi emerek uyuyan bebek annem nerde neden emmiyorum diye şaşkınlık yaşadığı için her hafif uykuda ağlıyor emzikle uyuyanların emzik düşünce ağlamaları gibi..
bundan kurtulmanın tek yolu ise maalesef bebeğin yatağında uykuya dalmasını sağlamak
aynı şekilde başlayıp uyumak üzere iken yatağına bırakmanızı öneririm uykuya hayır diyemeyip yatakta sızınca sorun ortadan kalkar kolay gelsin
İncikboncuk çok doğru söylemişsin teoride katılıyorum ancak gel gelelim pratikte öyle olmadı.İlk dört ayım zombi gibi ortalıkta gezmekle geçti çok fazla gaz sancısı çeken bir bebeğim vardı bu şekilde onu yatağına bırakmaya gönlüm razı olmadı dördüncü aydan sonra azaldı kesintisiz dokuz saat uyuyordu altıncı ayda ek gıdalara başlamakla yeniden gaz sıkıntımız başladı gece boyunca en az on kez kalmalar vs..üzerine dişte eklenince bebeğim yakamı bırakmadı bende onu şimdi seninde bahsettiğin gibi alışmış oldu ve koca bebek olduğundan karakter dayatıyor.Bazen bana alıştırmasaydın diye çok eleştiri geldi ama kimsenin aylarca uykusuz kalmaya dayana bileceğine inanmıyorum.
arkadaşlar benim oğlum da 10 aylık oldu , 4 gün öncesine kadar gecede 5 - 6 kez uyanıyordu. 4 gün önce oğlumu uyku tulumuna koydum sanki kundak içindeymiş gibi haliyle dönemiyor üstünü açamıyor . hafif mızıldadığında emziğini ağzına takıyorum ve pozisyonunu kendim değiştiriyorum. yoksa benim oğlum yattığı yerden yuvarlanıp gidiyor halıya ondan sonra dön Allah dön.. Ne bileyim isterseniz uyku tulumunu da deneyebilirsiniz.
annesinin bal-kaymagi
Kayıtlı Üye
mama vermek yada emzikle uyutmak geliyor insanın aklına.
nurayy isimli arkadaşın gittiği ingiliz prof gece mama verirseniz siz de dinlenirsiniz sütünüz daha iyi,kaliteli olur gibib birşeyler söylemişti sanırım.
cok dogru sulecim dogru hatirladin benim aylik gittigim dr gece mama vermenin uykusu acisindan daha iyi oldugunu soyledi hatta hipp gece sutu ver dedi ama su gunler delirdi dis mi bilemiyorum degil uyanmak uyumuyor desem yeri
arkadaşlar
ben ne zaman emzirerek yada kucakta sallayarak uyutmayı bıraktım oğlum nereyse kesintisiz uykuya başladı. öyle yatmadan önce tıka basa doyurduğum da yok yemiyor zaten. 19.30 da genelde bizimle yemek yiyor yatmadan yarım saat öncede emiyor biraz.
yaklaşık 3 haftadır yatağına bırakıyorum öpüyorum ışığı kapatıp çıkıyorum 2-3 dk da uyumuş oluyor. 2 gündür diş çıkarttığı için 3 defa kelktı onlarda da su içip geri yattı. normalde 1 defa kalkıyor artık.
2 günde de alışıyorlar bilginize.
Pek tavsiye edilmeyen bir şey ama ben yanıma alıyorum kızlar.. Anne kokusunu duydukları için daha rahat uyurlarmış ..birde benimki emmediği için belki çok sık uyanmıyor yani akşamdan mama veridğim için çok acıkmıyor ve gecede en fazla iki kez uyanıyor..birde uyanınca şöyle yanına yaklaşıyorum koklayarak uyuyur miniğim beni.. :ecrin_bebek: