- 8 Ekim 2020
- 31
- 23
- 38
- 36
- Konu Sahibi Seguguse35
-
Merhaba. Benim kızım 3 yaşında ve kendini çok iyi ifade edebilen bir çocuk. Benim seçtiğim içerikleri benim seçtiğim ekrandan sınırlı süre izler. Ekrana çok az maruz kaldığı için ekranın çocuğum üzerindeki etkisini çok net gözlemliyorum. Gebeliğim sebebiyle dün zor bir günümdü ve gece uykusundan önce yanlış olduğunu bilmeme rağmen çizgifilm izledi az bir süre. Onun öncesinde ise iyi olmadığım için yeterince ilgilenmedim gün içinde. Çizgifilmi kapattık, uyku zamanı dedik, yatak odasına girdik. Kızım şok olmuş gibiydi, gece oldu mu dedi. Evet kızım oldu, uyku zamanı geldi dedim. Hayır gelmedi, çünkü hala sabah diye bagirarak ağlamaya başladı. Neden hala sabah olması gerekiyor diye sordum. Çünkü hala seninle ilgilenmek istiyorum diye ağladı. Yani neden bugün benimle aktif ilgilenmedin demek istiyordu. Hadi biraz oyun oynayalım diye odadan çıkardım, sakinleşti, 20 dakika oyun oynadık ve sorunsuz uyudu.
Fazla ekran maruziyeti çocukta sevgi ve aktif ilgi açlığı doğuruyor. Daha çok küçük oldukları için beni daha cok sev, benimle daha çok ilgilen diyerek bunu size anlatamazlar. Ihmal edilmişlik ve yalnızlık hissini çocuk saldirganlasarak disa vurabilir bu yüzden. Su an sizin cocugunuzun elinden yavas yavas ekranı alırken aldığınızdan daha fazla ilgi vermeniz gerek. Yetişkinle konusur gibi uzuntunuzden, kurallardan bahsetmeyin, işlevsel degil. Sadece oyun kurun, gelip katılır. Yastık savaşı yapıp o her vurduğunda abartılı komik ifadelerle yere yıkılın, size olan öfkesini güvenli bir yolla ifade etmiş olur. Birlikte dışarı çıkın, mutfağa girip bir şeyler hazırlayın, bir seyler boyayin, evde saklambaç oynayin. Ya i ekran vermeden once ne yapiyordu iseniz onu yapın. Bu sure icinde artik telefon yok, bu kadar çizgifilm yeter gibi kısıtlayıcı ifadeler kullanmayın. Ekranı bırakmasını istediginiz an daha cazip bir şey sunun sadece. Sabirla ve sevecen ilerlerseniz 1 hafta yeter diyorum ben.
Evet sanırım haklısınız verdiğiniz fıkır için hem oğlum hemde kendi adıma teşekkür ederim. Evet yarın için şimdiden oyun düşünsem iyi olacak galiba :) bu benim aklıma nasıl gelmedi inanın bilmiyorum ve utandım şuan:) iyi ki yazmışım.bu konuyu buraya ❤Merhaba. Benim kızım 3 yaşında ve kendini çok iyi ifade edebilen bir çocuk. Benim seçtiğim içerikleri benim seçtiğim ekrandan sınırlı süre izler. Ekrana çok az maruz kaldığı için ekranın çocuğum üzerindeki etkisini çok net gözlemliyorum. Gebeliğim sebebiyle dün zor bir günümdü ve gece uykusundan önce yanlış olduğunu bilmeme rağmen çizgifilm izledi az bir süre. Onun öncesinde ise iyi olmadığım için yeterince ilgilenmedim gün içinde. Çizgifilmi kapattık, uyku zamanı dedik, yatak odasına girdik. Kızım şok olmuş gibiydi, gece oldu mu dedi. Evet kızım oldu, uyku zamanı geldi dedim. Hayır gelmedi, çünkü hala sabah diye bagirarak ağlamaya başladı. Neden hala sabah olması gerekiyor diye sordum. Çünkü hala seninle ilgilenmek istiyorum diye ağladı. Yani neden bugün benimle aktif ilgilenmedin demek istiyordu. Hadi biraz oyun oynayalım diye odadan çıkardım, sakinleşti, 20 dakika oyun oynadık ve sorunsuz uyudu.
Fazla ekran maruziyeti çocukta sevgi ve aktif ilgi açlığı doğuruyor. Daha çok küçük oldukları için beni daha cok sev, benimle daha çok ilgilen diyerek bunu size anlatamazlar. Ihmal edilmişlik ve yalnızlık hissini çocuk saldirganlasarak disa vurabilir bu yüzden. Su an sizin cocugunuzun elinden yavas yavas ekranı alırken aldığınızdan daha fazla ilgi vermeniz gerek. Yetişkinle konusur gibi uzuntunuzden, kurallardan bahsetmeyin, işlevsel degil. Sadece oyun kurun, gelip katılır. Yastık savaşı yapıp o her vurduğunda abartılı komik ifadelerle yere yıkılın, size olan öfkesini güvenli bir yolla ifade etmiş olur. Birlikte dışarı çıkın, mutfağa girip bir şeyler hazırlayın, bir seyler boyayin, evde saklambaç oynayin. Ya i ekran vermeden once ne yapiyordu iseniz onu yapın. Bu sure icinde artik telefon yok, bu kadar çizgifilm yeter gibi kısıtlayıcı ifadeler kullanmayın. Ekranı bırakmasını istediginiz an daha cazip bir şey sunun sadece. Sabirla ve sevecen ilerlerseniz 1 hafta yeter diyorum ben
Ilgisini baska yöne kaydırıp her gün biraz daha az vererek bunu cozebilirsiniz.Aksi takdirde saldirganlasabilirMerhaba arkadaşlar 5 yaşında bir oğlum var 2 ay önce 2 ameliyat geçirdi fitiktan o dönem de ameliyat yarasının iyileşmesi için çok zıplamamalı dedi doktor ve bende eline tablet telefon verdim(( şuan onun acısı çıkıyor önüne geçemiyorum huyları aşırı değişti evde terör estiriyo kızıyorum istem dışı çünkü öyle bir çocuk değildi lütfen yardım edin bana napabilirim telefona sınırlama getirdim elinden bi4den almak istemedim çünkü ona ben sundum bu seçeneği şimdi ben alıyorum ona haksızlık etmiş olucam vicdanım el vermedi ona ama böylede olmuyo sınır falan dinlemiyo 2 saat ağlıyo aldırmıyorum ama telefonla konuşmama dahi musade etmiyo gerçekten bazen sabrım kalmiyo ((
Aynı dertten muzdarıbız benim oğlumda 2 yaşında telefon hastası ben elime dahı alamıyorum alınca elimden alp bana atıyor vuruyor aşırı sinirli bende hala bir çözüm bulamadımMerhaba arkadaşlar 5 yaşında bir oğlum var 2 ay önce 2 ameliyat geçirdi fitiktan o dönem de ameliyat yarasının iyileşmesi için çok zıplamamalı dedi doktor ve bende eline tablet telefon verdim(( şuan onun acısı çıkıyor önüne geçemiyorum huyları aşırı değişti evde terör estiriyo kızıyorum istem dışı çünkü öyle bir çocuk değildi lütfen yardım edin bana napabilirim telefona sınırlama getirdim elinden bi4den almak istemedim çünkü ona ben sundum bu seçeneği şimdi ben alıyorum ona haksızlık etmiş olucam vicdanım el vermedi ona ama böylede olmuyo sınır falan dinlemiyo 2 saat ağlıyo aldırmıyorum ama telefonla konuşmama dahi musade etmiyo gerçekten bazen sabrım kalmiyo ((
Çok özür dilerim ama 2 yaşında bebek siz eline vermezseniz kendi kendine telefon açıp kendi kendine telefon hastası haline nasıl gelebilir? Aşırı sinirli çünkü aslında ihtiyacı olan en hayati şey anne baba sevgisi ve yakın ilgisi fakat ekran bağımlılığı yüzünden bundan mahrum kalıyor, ihtiyacı olan iletişimi kuramıyor, muhtemelen iletişim becerileri de yaşıtlarından geri kalıyor. Konu sahibinin mecburiyetini anliyorum ama 2 yaşındaki bebeğe yazık günah, vebaldir yaptığınız.Aynı dertten muzdarıbız benim oğlumda 2 yaşında telefon hastası ben elime dahı alamıyorum alınca elimden alp bana atıyor vuruyor aşırı sinirli bende hala bir çözüm bulamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?