• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi oğlum ek besinlere pek sıcak bakmadı:(:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sevilzgr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2010
103
0
96
İstanbul
oğlum 6.5 aylık 6 aylıkkeen başladım ek besin vermeye.Severek yediği yoğurt ve meyve suyu.İlk meyve püresi vermek istedim ama bir türlü almadı mecburen suyunu verdim.sebze çorbasını da zorla 2- çay kaşığı yedriyorum.sebzeleri çatalla eziyorum bu yüzden mi reddiyor anlayamadım.Kahvaltımız da yok malesef ayrı ayrı veriyorum yok bulamaç yapıyorum yok nasıl alışacak bilemiyorum.bu arda anne sütü veriyorum.Bu konuda sorun yaşayan anneler sizler nasıl yaptınız?

daha 15 gün olmuş başlayalı çok çok yenisiniz. anne sütü alan bebeklerin ek gıdaya geçişi daha zor olabilir.
hem siz şu anda öğün için değil tadına alışması için veriyorsunuz. ana besin hala anne sütü.
benim oğlumun kaşığa ağzını açıp normal olarak yemesi 3 ayı buldu; ki anne sütü almıyordu.

canım yaklaşık 20 gün oldu ben ek gıdaya başlayalı. biriki kaşık meyve suyuyla başladım. sonra yoğurt verdim ilk denemede almadı bikaçgün sonra tekrar denedim ozaman tadına baktı öyle öyle alıştırdım. enson meyve püresi ve sebze püresiyle devam ediyoduk ki iştahı azaldı dünden beri hiçbişey yediremiyorum, meğer dişi çıkıyomuş bebişimin. ben sevdiği bi meyveye yeni meyveleri ekleyerek tadına alıştırdım. kahvaltıyı biriki kez verdim daha, onuda peynir ceviz yumurta sarısı ve bol anne sütü karışımıyla yedirebildim. tek tek yemedi. meyveyi ilk çatalla ezerek veriyodum parçalı yemeyi öğrensin diye, şimdi cam rende aldım onla rendeliyorum cevizi bile onla rendeleyerek veriyorum daha rahat yiyo. sebzeyide tel süzgeçten geçirerek veriyorum. işimiz zor Allah yardımcımız olsun

6.5 aylıkken herşeyi yiyen bebeklerin olduğunu okudum burda o yüzden biraz endişeleniyorum tadlara alışacakmı diye.ben de cam rende kullanıyorum ama püre şeklinde aldığında yüzünü buruşturuyor.bi müddet daha meyve sularına devam edeceğim artık öyle görünüyor ama 3 ay gibi uzun bir zamanda alışırsa bebişlerimiz allah yardımcımız olsun ..bakalım bekleyip göreyeceğiz sağolun arkadşlar paylaşımınız için..

canım merak etme ilk başta hep sorun çıkarıyorlar sonra alışıyorlar.benim kızım da kesinlikle kaşığı görüce ağzını kilitlerdi yemek istemezdi ama anne sütünü ver içer asla reddetmezdi.nitekim seninki gibi diş çıkarıyormuş onun da etkisi varmış.şimdi çıktı iki dişimiz şuan alıştı da yiyor maşallah.seninki de alışacaktır endişelenme ona biraz daha zaman tanı.

6.5 aylıkken herşeyi yiyen bebeklerin olduğunu okudum burda o yüzden biraz endişeleniyorum tadlara alışacakmı diye.ben de cam rende kullanıyorum ama püre şeklinde aldığında yüzünü buruşturuyor.bi müddet daha meyve sularına devam edeceğim artık öyle görünüyor ama 3 ay gibi uzun bir zamanda alışırsa bebişlerimiz allah yardımcımız olsun ..bakalım bekleyip göreyeceğiz sağolun arkadşlar paylaşımınız için..

canım ben sebze püresinin içine anne sütü koyuyodum ilk başta tadına öyle alıştı,sonra tek vermeye başladım.cokacimcoook

canım merak etme ilk başta hep sorun çıkarıyorlar sonra alışıyorlar.benim kızım da kesinlikle kaşığı görüce ağzını kilitlerdi yemek istemezdi ama anne sütünü ver içer asla reddetmezdi.nitekim seninki gibi diş çıkarıyormuş onun da etkisi varmış.şimdi çıktı iki dişimiz şuan alıştı da yiyor maşallah.seninki de alışacaktır endişelenme ona biraz daha zaman tanı.

dünden beri aynı senin bebiş gibi ağzını kilitliyo bizim sıpa. sadece anne sütüne açıyo ağzını kokusundanmı tanıyo nediropuyorumnanaktan alışcaz dediğin gibi önceliğim şu diş çıkarma olayı şuan.

Back