Dr carlos gonzales in çocuğum yemek yemiyor adlı kitabını tavsiye ederim benim oğlumda iştahsız ve sadece anne sütü isteyen bir bebek 11 aylık şu anda her yolu denedim ancak yemeyen çocuk yemiyor onu değil de kendinizi değiştirebilirsiniz . Dr carlos nasıl yemek yedirebileceğimizi değilde ısrar etmememiz gerektiğini , her çocuğun farklı olduğunu ,anne sütünün yararlarını ,anne sütünün vermeye çalıştığımız meyve sebzeden daha kalorili ve besleyici olduğunu ,çocukların büyüme hızlarının farklı olduğunu ve besin ihtiyacının da bunla ilişkili olduğunu anlatıyor bebek sağlıklı ise kesinlikle zorlamamak gerektiğinin altını çiziyor ne tv ne oyuncak ne ödül ne ceza hiçbirini kullanmadan teklif edin alternatif sunun diyor yemezse zorlamayın ve saygı duyun diyor. Ben ilgiyle okudum kitabı ama ısrarımdan annelik içgüdüsüyle vazgeçemiyorum ne yazıkki ama çok zorlamamaya çalışıyorum bol bol emziriyorum kendi yediklerimizden tattırıyorum bazı öğünlerde tv kullanıyorum yanlış olduğunu bildiğim halde zorlamadığım zamanlar bazen kendi isteğiyle yiyor çok mutlu oluyorum
Sizin bebeğiniz daha küçük, danıştığım bir hekim 6-9 ay arası alışma dönemi olduğu için ek gıdanın doyurucu değil tadımlık olması gerektiğini söylemişti 2-3 tatlı kaşığı yeterliymiş hem mideleri yumrukları kadar zaten minnacık anne sütü de alıyor fazla bişey yemesini brklemek de doğru değil size tavsiyem bol bol kendi yediklerinizden tattırın tuzunu şekerini yada baharatını salçasını yağını bebeğinizide düşünerek ayarlayın ( 1 yaşa kadar tuz ve şeker verilmez ancak drumuz tatları sevdirmek adına tuzu tsvsiye etmişti bize kullanmaya bsşladıktan sonra oğlumda nispeten daha iyi yedi) bide sofraya oturduğunuzda bebeğinize varsa mams sandalyesine oturtun yokss kucağınıza alın sizin yediğinizi gördükçe o da yemekleri tatmak isteyecektir eline havuç kabuklu elma ekmek gibi parmak gıdalar verebilirsiniz bebekler kendi kendi kendilerine beslenmeyide sever bebekler diş dönemlerinde de iştahsız olur dönemseldir geçer. Bazı vitamin ve demir eksikliklerindede iştahsızlık görülür ama kontrole götürüyorsanız dr gerekli görürse tahlil isteyecektir zaten
Biraz uzun ve karışık oldu sanırım zor bir süreç kolaylıklar dilerim