Oglum ek besine gecmiyor yardim lutfen

ebrusen2606

Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2012
28
2
16
İstanbul
Merhaba oglum 7 aylik ve ek besine dair meyva sularindan tutun sebze corbasi olsun akliniza gelecek herseyi yaptim aldim denedim ama inatla yemiyor meme disinda herseyi reddediyor.kilosu masallah yerinde ama vitamin acisindan ek besin almasi lazim bu konuda benimle ayni durumda olup yada bu konu hakkinda bilgisi olan kisilerden rica ediyorum ne yapmam lazim ?

Dr carlos gonzales in çocuğum yemek yemiyor adlı kitabını tavsiye ederim benim oğlumda iştahsız ve sadece anne sütü isteyen bir bebek 11 aylık şu anda her yolu denedim ancak yemeyen çocuk yemiyor onu değil de kendinizi değiştirebilirsiniz . Dr carlos nasıl yemek yedirebileceğimizi değilde ısrar etmememiz gerektiğini , her çocuğun farklı olduğunu ,anne sütünün yararlarını ,anne sütünün vermeye çalıştığımız meyve sebzeden daha kalorili ve besleyici olduğunu ,çocukların büyüme hızlarının farklı olduğunu ve besin ihtiyacının da bunla ilişkili olduğunu anlatıyor bebek sağlıklı ise kesinlikle zorlamamak gerektiğinin altını çiziyor ne tv ne oyuncak ne ödül ne ceza hiçbirini kullanmadan teklif edin alternatif sunun diyor yemezse zorlamayın ve saygı duyun diyor. Ben ilgiyle okudum kitabı ama ısrarımdan annelik içgüdüsüyle vazgeçemiyorum ne yazıkki ama çok zorlamamaya çalışıyorum bol bol emziriyorum kendi yediklerimizden tattırıyorum bazı öğünlerde tv kullanıyorum yanlış olduğunu bildiğim halde zorlamadığım zamanlar bazen kendi isteğiyle yiyor çok mutlu oluyorum
Sizin bebeğiniz daha küçük, danıştığım bir hekim 6-9 ay arası alışma dönemi olduğu için ek gıdanın doyurucu değil tadımlık olması gerektiğini söylemişti 2-3 tatlı kaşığı yeterliymiş hem mideleri yumrukları kadar zaten minnacık anne sütü de alıyor fazla bişey yemesini brklemek de doğru değil size tavsiyem bol bol kendi yediklerinizden tattırın tuzunu şekerini yada baharatını salçasını yağını bebeğinizide düşünerek ayarlayın ( 1 yaşa kadar tuz ve şeker verilmez ancak drumuz tatları sevdirmek adına tuzu tsvsiye etmişti bize kullanmaya bsşladıktan sonra oğlumda nispeten daha iyi yedi) bide sofraya oturduğunuzda bebeğinize varsa mams sandalyesine oturtun yokss kucağınıza alın sizin yediğinizi gördükçe o da yemekleri tatmak isteyecektir eline havuç kabuklu elma ekmek gibi parmak gıdalar verebilirsiniz bebekler kendi kendi kendilerine beslenmeyide sever bebekler diş dönemlerinde de iştahsız olur dönemseldir geçer. Bazı vitamin ve demir eksikliklerindede iştahsızlık görülür ama kontrole götürüyorsanız dr gerekli görürse tahlil isteyecektir zaten
Biraz uzun ve karışık oldu sanırım zor bir süreç kolaylıklar dilerim

Canım meraba benim kızım da çok fazla anne sütü aldığı için ek gıdaları reddediyordu..Azar azar her şeyin tadına baktır yemse bile tatları öğrenir.
Ben o şekilde alıştırmıştım..Şimdi hiç bir yemeği seçmez..

Zaten karnı aç olsa az da olsa mecburen yer , demekki doyuyor anne sütüyle..

Emzirmeden önce , aç karnına verirsen eğer daha iştahlı yiyecektir..

Ohh tesekkurler :)ben sadece benim bebegim yemiyor saniyodum cunku cevremdeki bebegi olan herkez cok kolay gectiler mamaya banada aa daha gecmedinizmi cocuk vitaminsiz kalir dedikce bunaldim Dr carlos gonzales kitabini mutlaka alicam tesekkurler

Kuzum beni oğlum da bu hafta 7. ayına giriyor. Mamalar konusunda ciddi sorun yaşıyorum. Öncelikle inek sütü alerjisi yüzünden ben de diyete girdim. Bir de kavanoz mamalrda sorun olunca iş çığrından çıkıyor. Bizimki benim yediğime ilgi duyuyor. O yüzden az tuzlu/yağlı/salçalı normal yemek yapıyoruz. Bildiğin 3-4 kabak+2 havuç-2 patates-1/2 kereviz- biraz kırmızı mercimek şeklindeki çorbayı yedi afiyetle :) Ama babası ve ben de aynı çorbayı aynı tabaklarda yiyorduk.
Bir de kavanoz mamaların sebzeli olanlarına azıcık tavuk suyu eklemey başladım ben. Tadını öyle bir değiştiriyor ki ben bile yiyebiliyorum. Oğlanın tepkisi de değişiyor mamaya.
Bir de ne yerse yesin ardından anne sütü veriyorum. Mantıklı Mı bilmem ama bizimki anne sütü alacağı için de sorun çıakrtmıyor olabilir. Ek mamayı tek öğün olarak vermemiş oluyorum böylece...

Oglumda ayni sekilde bizim yediklerimize ilgi duyuyor veriyorum ama en fazla bir kasik yiyor tekrar vermeye calistigimda reddediyor bilsemki bizim yemeklerden tabakla yiyicek tatsiz tuzsuz yemeye ragziyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…