Bebek Beslenmesi Oğlum Doğuştan Tok Galiba

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

himmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2010
24
0
36
Samsun
50 günlük bir oğlum var. ilk çocuğum. doğduğunda beri emzirmek benim için bi eziyet oldu. doğduğunda sarılık oldu ve ışın tedavisi gördü. zorla uyandırıyodum ve 5 dk zorla emiyodu. Allah'a şükür sütüm var ama oğlum en fazla 5 dk emiyor.her yerde okuyorum, duyuyorum yarım saat emilmesi gerekiyormuş ve bu durum benim canımı sıkıyor. ne yapmam lazım aynı durumda olan var mı???

selam bebeğini 2 saatte 1 mutlaka emzirmelisin kan şekeri düşebilir buda sorun yaratabilir.5 dk emiyorsa yarım saat sonra tekrar emzir,burnunu hafif sık tekrardan emzirmeye çalış.bu düzene alışırsa öyle devam eder.sağlıcakla kalın...

Canım benim kızımda aynıydı
Doğduğunda hemen memeyi almadı 15-20 gün sonra esti aldı nasıl sevindim emecek diye
Emme süresi 3-4 dakikayı geçmedi.3. ay civarı yatırırken anlıyordu daha bağırtıyı basıyordu.Bende gündüz emdiği kadar emzirip,gece uykusunda kalkıp kalkıp emziriyordum 2 saatte bir saat kurup emziriyordum.Neyse 4.5 ay olunca tekrar güzel güzel emmeye başladı dedim sevindim.Şimdi 5 aylık ve tekrar nazlanmaya başladı-ki zaten 4 aylıktan beri mama takviyesini iyice çoğalttık.
Şuan ise artık benim olan sütümde emmediği için nerdeyse yok denecek kadar azaldı.Umarım tamamen kesilmez şu mübarek kadir gecesinde dileklerimden biri de bu.
Canım benden sana tavsiye uyku esnasında al kucağına emzirmeye çalış.Biliyorum çok zor benim kızım ağzını kenetler resmen açmazdı ama emin ol aylar ilerledikçe geceleri açıyorlar ağızlarını.
Benimki bir gün emse ertesi gün emmiyor enteresan bi bebek.Sağlığı sıhhati olsun da ne yapayım mama yesin...kaşıkla ağzına veriyorum biberon tutmuyor.
Arkadaşların bebekleri topaç gibi maşallah yarım saat memeden ayrılmıyorlar ama işte benimki en fazla 3-4 dakikaydı ama kilo alımına hep normal denildi demekki yeterliydi bilemiyorum.Aylık kontrollerinde kilosuna bak canım kilo düşmedikten sonra önemli değil deniliyor

aylık kilo alımı normal ama ben anlamıyorum. çok az emiyo ama bi huzursuzluğu yok, ekstra mama almıyo, az emmesinden dolayı acıkmıyo mu acaba?5 dklık süt yetiyo mu ki...

aylık kilo alımı normal ama ben anlamıyorum. çok az emiyo ama bi huzursuzluğu yok, ekstra mama almıyo, az emmesinden dolayı acıkmıyo mu acaba?5 dklık süt yetiyo mu ki...

Canım şuan sende kendimi görüyorum benimde senin gibi kafamı kemirdi durdu bu düşünceler
Aylık kilo alımı normaldi,ağlamıyordu ama hep bu çocuk nasıl duruyor diyordum
ve nihayetinde kayınvalidemin devamlı doymuyor doymuyor diye diye baskısı sonucu ve çevremdeki bebeklerin yarım saat emmesini de görünce mamaya başladım.3 gün önce bebeğimin aylık kontrolü vardı doktoruna sordum o da sakın bebeği aç bırakma mama ver dedi o da öyle deyince benim moral iyice sıfırlandı olan sütümde azaldı zaten emmiyor derken şimdi gün içinde mama veriyorum gece emziriyorum.Hakkımızda hayırlısı
Canım sen duyuyorsundur bebişinin yutma sesini..Bu sesi duymadan önce bebişin ilk sütü alıyor yutmaya başladığı andan itibaren zaten sende göğsünde farklı bi duygu hissedersin hafif sızlama gibi bebeğin emerken,işte o zaman son sütü yani doyurucu olanı içmeye başlıyor.Bebeğin uyanıkken memeyi bıraktığında o sesin devam edip etmediğine dikkat et.Kaç dakika yutarak emdiğine dikkat et zaten anlarsın zamanla.Bebeğin memeyi bıraktığında göğsünü sık hala fışkırarak geliyorsa sütün var bebeğin emmeye nazlanıyor o zaman mama falan verme.sık aralıklar daya ağzına.Dediğim gibi gece emzirmeye çalış ... burnu da tıklaı olabilir nefes alırken dikkat et varsa burun aspiratörüyle temizle canım..nefes almakta zorlandığı içinde emmiyor bazı bebişler
Umarım sonunuz bize benzemez canım Bol sütlü günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…