• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlum cok hareketli ne zaman düzelir

Benim oğlum da çok hareketli kimseye ev oturmasına gitmiyorum ben gitsem de oturamayacağımı bildiğim için. Akşam oğlumun uyku saatinde gidiyorduk orada uykuya geçiyordu. Şimdi okula gidiyor öğretmeni de hareketli olduğunu söylüyor ( 2 yaşındayken çocuk psikiyatriet de söylemişti bunu) bu çocuğun karakteri bence değişmez .

Benim oğlum da çok hareketli kimseye ev oturmasına gitmiyorum ben gitsem de oturamayacağımı bildiğim için. Akşam oğlumun uyku saatinde gidiyorduk orada uykuya geçiyordu. Şimdi okula gidiyor öğretmeni de hareketli olduğunu söylüyor ( 2 yaşındayken çocuk psikiyatriet de söylemişti bunu) bu çocuğun karakteri bence değişmez .
Bu karakter meselesi değil hiperaktivite bir bozukluk.

Her hareketli ,yerinde duramayan çocuk hiperaktif değildir. Konuşması, iletişimi nasıl ? Bunlarda sorun var mi

Ya ne alakası var ? Doktor hiperaktivite teşhisi koymuş mu ? Koyduysa evet bozukluk ama koymadıysa ne? Siz benim oğlum için mı konuştunuz konu sahibi için mi anlayamadım
Size hem çocuk psikiyatri hem öğretmeni hareketli demiş.Bunu hiperaktivite açısından değerlendirmek gerekiyor karakter meselesi değil diye o yüzden dedim.

Gerçekten ekranı kesince düzelecek mi? Yorumunuz çok dikkatimi çekti de
Benim de kızım 18 aylık ve baya baya uzun aylardır ekran olmadan asla sakin durmuyor bide şuan hamileyim son haftalarımdayım biliyorum yanlış ama yanına oturup birlikte çizgi film bakıyoruz neredeyse tüm gün diyebilirim çünkü dediğim gibi hamilelikten dolayı ayağa kalkmam çok güç artık ekranı kapatsam busefer kafama kadar tırmanıyor inanılmaz hareketli bir kız ama öyle böyle değil
Yani kısacası ekranı kesince bu hareketliliği bitecek mi gerçekten
Evet bununla ilgili uzmanlardan takip ettiklerim de bu yönde. Fazla ekrana maruz kalan çocuklar hırçınlaşıyor, söz dinlemiyorlar, tabiri caizse yerlerinde durmuyorlar. 18 aylık ve baya uzun aylardır diyorsunuz. Normalde onun 24 ay hiç ekran görmemesi lazım. Mutlaka ekranı kesin.

Size hem çocuk psikiyatri hem öğretmeni hareketli demiş.Bunu hiperaktivite açısından değerlendirmek gerekiyor karakter meselesi değil diye o yüzden dedim.
Hareketli ile hiperaktivite aşırı farklı sizde biliyorsunuz . Doktor hiperaktivite veya dikkat eksikliği diyemem dedi zaten de değil . Çünkü onların durumları bambaşka toplumda her hareketli çocuğa hiperaktif damgası yapıştırılıyor. Aynı konu sahibinin yaptığı gibi . Belki onun çocuğu ile benimki veya bir başkasının ki yan yana gelse onunki daha sakin kalır bilemeyiz .

Bu arada ekran konusuna bende katılıyorum . Benim oğlum 4 yaşına gelmek üzere 0 ekran devam ediyoruz . Hatta geçen gün okulla ilgili anlatırken anne çizgi film izledik dedi ertesi gün öğretmenle konuşmaya gittim çünkü biz izletmiyoruz ve ne izlediğini bilmek istiyorum

Bu arada ekran konusuna bende katılıyorum . Benim oğlum 4 yaşına gelmek üzere 0 ekran devam ediyoruz . Hatta geçen gün okulla ilgili anlatırken anne çizgi film izledik dedi ertesi gün öğretmenle konuşmaya gittim çünkü biz izletmiyoruz ve ne izlediğini bilmek istiyorum
0 ekran kutluyorum seni helal olsun.... ben bunu yapamadim. bende kimseye gidemiyorum tam 3.5 yasinda. gecen gun aksam kv ye aksam caya gittim hic durmuyor çocukta haklı diyorum sıkılıyor mutfağa kosuyor cekmece karıştırıyor dolaplari aciyor gittigim yerlerde surekli hareket halinde. oyuncak gotursem yanımda oyuncaklarla bile ilgilenmiyor o yuzden kimseye gidesim gelmiyor. sadece kendi annem kardeslerimin evinde rahat ediyorum orda takmiyorum ama kv evinde bile rahat etmem. kp en ufak seste rahatsiz oluyor diken ustunde gibi hissediyorum kendimi orda. gidip gelmiyorum pek zaten

İdolümsün!!! :KK200: :KK200: :KK200:

Allahım bize de nasip eder inşallah…

Gerçekten ekranı kesince düzelecek mi? Yorumunuz çok dikkatimi çekti de
Benim de kızım 18 aylık ve baya baya uzun aylardır ekran olmadan asla sakin durmuyor bide şuan hamileyim son haftalarımdayım biliyorum yanlış ama yanına oturup birlikte çizgi film bakıyoruz neredeyse tüm gün diyebilirim çünkü dediğim gibi hamilelikten dolayı ayağa kalkmam çok güç artık ekranı kapatsam busefer kafama kadar tırmanıyor inanılmaz hareketli bir kız ama öyle böyle değil
Yani kısacası ekranı kesince bu hareketliliği bitecek mi gerçekten
Kesinlikle etkili ikizlerim var. İlk bir yıl sıfır TV TLF un. 1 2 yaş arası TLF dan yemek yerken video açıyordum. Oğlum çok hareketli olmaya başladı 15 aydan sonra. Bebekken çok sakindi oysa. Benimkiler iki yaş TV görmedi. 2 3 arasında TLF bitti TV ye bakıyorlar ama öyle sizin anlattığınıiz boyutta değil. Sabahtan akşamalik durum yok. İbi seviyorlar onunla haide ye . Ona rağmen bu yıl kreşte

Kesinlikle etkili ikizlerim var. İlk bir yıl sıfır TV TLF un. 1 2 yaş arası TLF dan yemek yerken video açıyordum. Oğlum çok hareketli olmaya başladı 15 aydan sonra. Bebekken çok sakindi oysa. Benimkiler iki yaş TV görmedi. 2 3 arasında TLF bitti TV ye bakıyorlar ama öyle sizin anlattığınıiz boyutta değil. Sabahtan akşamalik durum yok. İbi seviyorlar onunla haide ye . Ona rağmen bu yıl kreşte
Buna rağmen kreşte odaklanma problemi var dediler. Ve tamamen kes dediler. Hafta içi sıfır. Hafta sonu çok az bakıyorlar. TLF zaten yok. Oğlumda müthiş bir değişim oldu bir aydır. Etkinliklere odaklanıyor çokta güzel yapıyor. Üç yaş üç aylıklar. 39 ayda min düzeyde ekran oldu. En azından çevremde gördüklerimin çok çok altındaydi buna rağmen değişim var

4, 3ten daha iyi. 5, 4den daha iyi. Buyudukce sakinlesti. Sporun da etkisi oldu. 3 farkli pskiatrist gezdim. Hepsi dehb tanisi koyamayiz dedi. Oyun terapisi ve spora yonlendirdi.

Bu arada ben kontrollu ve dogru ekran kullanimini destekliyorum.

Aynen kesin öğretmenden iyi biliyosundur jfjfnfn hepsi aynştayn olacak kesin çocuklarınızın

3.5 yas erkek çocuğu gittigim hic bir yerde durmuyor mutfaklarına kosuyor baska odalarina giriyor cekmece karistiriyo. tabiki bunlar normal ama merak ettigim ben birazda olsa kac yasina geldiginde daha rahat ederim. su an dur yapma desemde devam ediyor mesela. kiz cocugumda 2.5 3 yasinda bile rahatlamistim. erkek cocuklari olan annelere soruyorum . cok hiperaktif cok hemde.
Bahçeli eve geçince😂😂 şaka bir yana kişiden kişiye değişir ama okul dönemi gelince en azından durulur.saglikla buyusunler.

Back