• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlum cok hareketli ne zaman düzelir

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.811
1.744
133
39
3.5 yas erkek çocuğu gittigim hic bir yerde durmuyor mutfaklarına kosuyor baska odalarina giriyor cekmece karistiriyo. tabiki bunlar normal ama merak ettigim ben birazda olsa kac yasina geldiginde daha rahat ederim. su an dur yapma desemde devam ediyor mesela. kiz cocugumda 2.5 3 yasinda bile rahatlamistim. erkek cocuklari olan annelere soruyorum . cok hiperaktif cok hemde.

3.5 yas erkek çocuğu gittigim hic bir yerde durmuyor mutfaklarına kosuyor baska odalarina giriyor cekmece karistiriyo. tabiki bunlar normal ama merak ettigim ben birazda olsa kac yasina geldiginde daha rahat ederim. su an dur yapma desemde devam ediyor mesela. kiz cocugumda 2.5 3 yasinda bile rahatlamistim. erkek cocuklari olan annelere soruyorum . cok hiperaktif cok hemde.
"Hiperaktif"lik fazla hareket etmek değildir, ve sadece psikiyatrların koyabileceği bir tanıdır. Ciddi bir durumdur.
Çocuk-ergen psikiyatrları var, gösterdiniz mi çocuğunuzu?
Erkek çocukları genelde kızlardan daha hareketli olabiliyorlar, bi psikolog veya psikiyatr'dan yardım alabilirsiniz.

Oğlum 6 yaşında hala gider milletin buzdolabını açar. Anlatıyorum evde özellikle söylüyorum ama malesef

Benim çocuğum da hareketli ama gittiğimiz evlerde kimsenin dolabını açmaz, çekmece karıştırmaz, odalara girmez , demek huyu böyle sakince konuşun anlatın zamanla düzelir diye düşünüyorum

Kız erkek ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Cinsiyetle ilgili diye düşünüyorsan 2 saatliğine benim kızı da yollayım kombo yap 🤪

Hareketli, afacan mı hiperaktif mi?

Hiperaktivite ile ilgili uzman tanısı aldıysanız doktorunuz sizi yönlendirecektir.

Ekran veriyorsanız kesin 1 ayda düzelir. İki erkek çocuk annesiyim. Ekran vermiyorum. Yaramazlıkları var mı evet ama yerinde duramama falan bunlar uç şeyler. Ekranı tamamen sıfırlayın.

"Hiperaktif"lik fazla hareket etmek değildir, ve sadece psikiyatrların koyabileceği bir tanıdır. Ciddi bir durumdur.
Çocuk-ergen psikiyatrları var, gösterdiniz mi çocuğunuzu?
Erkek çocukları genelde kızlardan daha hareketli olabiliyorlar, bi psikolog veya psikiyatr'dan yardım alabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim gerçekten bu benim hassas noktam oldu artık her hareketli çok hareketli çocuğa hiperaktif denmesin bu öyle çekmeceye çıktı koştu oynadı gibi birşey değil bunlar çok normal tabi ki yapicak her çocuğun fıtratı çok farklı
Ama hiperaktivite böyle birsey çok zor bı yolculuk keşke sadece hareketi olsaymis
Konu sahibi extra bir durum görüyorsanız da mutlaka çocuk psikiyatrisine götürün

Ekran veriyorsanız kesin 1 ayda düzelir. İki erkek çocuk annesiyim. Ekran vermiyorum. Yaramazlıkları var mı evet ama yerinde duramama falan bunlar uç şeyler. Ekranı tamamen sıfırlayın.
Gerçekten ekranı kesince düzelecek mi? Yorumunuz çok dikkatimi çekti de
Benim de kızım 18 aylık ve baya baya uzun aylardır ekran olmadan asla sakin durmuyor bide şuan hamileyim son haftalarımdayım biliyorum yanlış ama yanına oturup birlikte çizgi film bakıyoruz neredeyse tüm gün diyebilirim çünkü dediğim gibi hamilelikten dolayı ayağa kalkmam çok güç artık ekranı kapatsam busefer kafama kadar tırmanıyor inanılmaz hareketli bir kız ama öyle böyle değil
Yani kısacası ekranı kesince bu hareketliliği bitecek mi gerçekten

Gerçekten ekranı kesince düzelecek mi? Yorumunuz çok dikkatimi çekti de
Benim de kızım 18 aylık ve baya baya uzun aylardır ekran olmadan asla sakin durmuyor bide şuan hamileyim son haftalarımdayım biliyorum yanlış ama yanına oturup birlikte çizgi film bakıyoruz neredeyse tüm gün diyebilirim çünkü dediğim gibi hamilelikten dolayı ayağa kalkmam çok güç artık ekranı kapatsam busefer kafama kadar tırmanıyor inanılmaz hareketli bir kız ama öyle böyle değil
Yani kısacası ekranı kesince bu hareketliliği bitecek mi gerçekten
Lütfen ona bu kötülüğü yapmayın. 5,5 yaş ve 18 aylık iki oğlum var şu an 32 haftalık da hamileyim. Lütfen ekranı kesin. Ben vermiyorum çocuklarıma. Onlarla oynuyoruz, parka gidiyoruz. Hamilelik hastalık değildir evet zordur tabi ama inanın çocuğunuz için ilerde çok büyük sorunlara neden olacak o ekran. Parka gidin, kitap okuyun, kendi halinde oynamasını öğrensin. Cidden ekranı kesince o agresiflik aşırı hareketlilik gidecek.

Lütfen ona bu kötülüğü yapmayın. 5,5 yaş ve 18 aylık iki oğlum var şu an 32 haftalık da hamileyim. Lütfen ekranı kesin. Ben vermiyorum çocuklarıma. Onlarla oynuyoruz, parka gidiyoruz. Hamilelik hastalık değildir evet zordur tabi ama inanın çocuğunuz için ilerde çok büyük sorunlara neden olacak o ekran. Parka gidin, kitap okuyun, kendi halinde oynamasını öğrensin. Cidden ekranı kesince o agresiflik aşırı hareketlilik gidecek.
Çok mu hoşlanıyorum zannediyorsunuz asla değil hergün vicdan azabıyla uyanıyorum güne başlıyorum ve ekranı açıyorum ama babasında bende hiç ama hiç mutlu değiliz vicdanımızı rahatlatmak için ekran açılınca yanından asla ayrılmıyoruz çıkan her nesneyi hayvanı herşeyi aaa bak bu neymiş bu ağaç aaa bak tavşan falan deyip anlatıyoruz ki tamamen dünyadan kopmasın diye ama yinede mutlu değiliz
Riskli bir hamileliğim var ilk 4 ay doktor ayağa bile kalkmamı yasaklamıştı ozamanlar buzamana ekran hep açık malesef şimdi 1 saat kapatsak duvarlara tırmanıyor neredeyse okadar aktif maşallah

Çok mu hoşlanıyorum zannediyorsunuz asla değil hergün vicdan azabıyla uyanıyorum güne başlıyorum ve ekranı açıyorum ama babasında bende hiç ama hiç mutlu değiliz vicdanımızı rahatlatmak için ekran açılınca yanından asla ayrılmıyoruz çıkan her nesneyi hayvanı herşeyi aaa bak bu neymiş bu ağaç aaa bak tavşan falan deyip anlatıyoruz ki tamamen dünyadan kopmasın diye ama yinede mutlu değiliz
Riskli bir hamileliğim var ilk 4 ay doktor ayağa bile kalkmamı yasaklamıştı ozamanlar buzamana ekran hep açık malesef şimdi 1 saat kapatsak duvarlara tırmanıyor neredeyse okadar aktif maşallah
Babası evde olduğu süreçlerde onu yormalı. Parka götürmeli, evde yormalı. Ekranı kaldırırsanız 1-2 agresif olur sonra olmaz. Sizi de o kadar yormaz. Ekran otizme bile sebep oluyor. Elbet memnun değilsinizdir ama evde tiyatro yapın. A deseniz gülüyor o yaştaki çocuklar zaten. İlla peşinden koşmanız gerekmez. Evi ona göre düzenlerseniz evde gezse de rahat olursunuz.
Sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım ama ekran ciddi sorun maalesef. Sizi üzmek için söylemiyorum ama ileride çok pişman olmayın diye diyorum.

Erkekler yaramaz ve hareketli genelde.
Bizimkide öyle.
Ama benim bir kız yeğenim var,doktor onaylı hiperaktif,bence şükredin halinize...

Doğduğundan beri büyük oğlan kıpır kıpır,küçükte ondan görerek zıvanadan çıktı iyice,TV ünitesi ile başladık bebeklikte,şimdi doğalgaz borusu,kapılar derken baya maymun gibi her yere tırmanıyorlar.

6/5 yaşlar bizde azalma yerine artarak devam ediyor,sabah 8 den 5 e kadar da okulda olmasına rağmen bitmiyor o enerji :olamaz:

Bu tamda benim oğlumun dönemlerinde ki hali .
10 yaşında şuan, 20 li yaşlarına bel bağladım😑27 yaşında katıldığım bu serüvene ,inşallah bi 47 de tamamım görünüyor 🍺

Bu arada hiperaktif tanısı yok oğlumun ,ikinci oğlum doğana kadar ben çocukları böyle sanıyordum. Ve asla bir daha çocuk yapmam diyordum ve kesin kafamda bitirmiştim ki kazara ikinci oğlum oldu .

Çok şaşırıyorum ve hala şaşırım bu anlamdaki uç farklarına .
Küçük oğlumdan sonra bunun direkt kız erkek olarak ayrılamayacağını net anladım .

Back