- 27 Mayıs 2020
- 3.400
- 5.961
- 88
- Konu Sahibi Pamukpamuk44
-
Ne olur cocuklara annecim,babacim diyerek kucucuk cocuklarin kafasini karistirmayin.siz onlara annecim dersiniz,onlar size annecim der..Evlâdım, kızım,oğlum kelimelerine ne oldu?annecim ben bu kitabı merak ediyorum
Ne olur cocuklara annecim,babacim diyerek kucucuk cocuklarin kafasini karistirmayin.siz onlara annecim dersiniz,onlar size annecim der..Evlâdım, kızım,oğlum kelimelerine ne oldu?
Bir laptopa 13 bin lira verip çocugu için gidecegi dil terapistine vereceği parayı kazıklanmak olarak gören koca yürekli Manyolya sizden bizden daha iyi bilir.Siz de haklısınız kocammm diye ölmekten çocuğunuza anca fırsat geldi demek. Ama sizin esas kötü bir anne olmanızın sebebi bu sorunu geç fark etmeniz değil, fark etmenize rağmen para gidecek diye çocuğunuzu dil terapisine götürmeyi kazıklanmak olarak görmeniz. Para, sağlık için bile kullanılmayacaksa niye var acaba ya. Cep de diktirdiniz mi peki?
Teşekkürler bilgi için.
Hiç böyle düşünmemiştim. Kızım daha çok küçük dikkat ederim ben de.
Asla almamıştır inanmamBir laptopa 13 bin lira verip çocugu için gidecegi dil terapistine vereceği parayı kazıklanmak olarak gören koca yürekli Manyolya sizden bizden daha iyi bilir.
Açıkçası ben de inanmamıştım ama aldım dediydi :)Asla almamıştır inanmam
Benim kendi terapistim -ki avrupa denkligi olan, cok donanimli bir psikoterapisttir- kendi cocuguna annem, annecim diyor :)
Çocugu için biriktirdiği altınları da bozdurmuyor hala param yok diyor :)Bulunduğun yerde yoksa bulunduğun yer istanbula bir buçuk iki saat. Her fırsatta zaten çocuğun ailenin yanına İstanbul'a gidiyor. İf gidişinde dil terapistine götürmek çok mu zor? Yazin tedavi sürecinde ananesinde kalması çok mu imkansız?
Cebimden para gidecek diye korkuyorum demiyosun da uzak diyosun. Madem uzak neden istenmedigin halde her fırsatta istanbuldasin? Demek ki o kadar da uzak değil
Yaaa ben zaten şu kadını bir anlayamadimÇocugu için biriktirdiği altınları da bozdurmuyor hala param yok diyor :)
Çocugun nafakasını altın yapıp çocugumun saglıgı için bozdurmayacaksam niye biriktirdim o zaman ?
Kafasının işleyişi çok ilginç.
Söz konusu kızım olsa altın mı dinlerim ya ?
Konu sahibi yıllardır hep aynı şeyi söylüyorsun, "dışarıya girdim çıktım iki bin lira harcamisim, çocukla bir cumartesi çıktık bin lira gitmiş, İstanbul'a girdim çıktım beş bin lira harcamisim"İstanbula gittim oğlumla.sadece yol parası 900 lira ve artı yeme içme gezme paraları ile kredi kartı 5000 lira ve hesap kesim tarihine 11 gün var.
benim kuzenim de çocuğunu doğru yetiştirmek için pedagog desteği alıyor çocuk doğduğundan beri. O da aynı uyarıyı aldı.Çocuğa annecim babacım vs dersen kavramlar kafasında oturmaz. 6 yaşından sonra diyebilirsin farkı algılar ama 6 yaş öncesinde bana neden annecim diyor ben onun annesi değilim ki o benim annem karmaşası yaratırsınız dedi.Benim kendi terapistim -ki avrupa denkligi olan, cok donanimli bir psikoterapisttir- kendi cocuguna annem, annecim diyor :)
Yaaa ben zaten şu kadını bir anlayamadim
Konu sahibi yıllardır hep aynı şeyi söylüyorsun, "dışarıya girdim çıktım iki bin lira harcamisim, çocukla bir cumartesi çıktık bin lira gitmiş, İstanbul'a girdim çıktım beş bin lira harcamisim"
Ama "konuşma terapisine ucyuzelli lira veremem, ameliyat olmazsan ölürsün dediler olmadım param yok diye"
Bu nasıl hesap , salak salak yemeğe kıyafete veriyorsun terapiye vermiyorsun.
Yani sırf İstanbul'a gittigiin,bilete verdiğin para normal, o paraya terapi aldırmak gereksiz.
Şehre gidince gezmek tozmak tikinmak alışveriş yapmak için beş bin lira harcamak normal,çocuğunun psikolojisinin bozulmasına,dalga geçilmesine engel olmak için taksit taksit 1400 lira ödemek anormal
Beş bin lira ne ya, paran yoksa paran yokmuş gibi davran. Benim mesela param yok, fakir gibi yaşıyorum. İki günde beş bın lira harcamissiniz,ben yılbaşında ülke dışına çıktım, ulaşımım yemem içmem dahil dokuz günde o paranın yarısını harcamadimyani fakir bakışıyla bakıyorum, beş bin lira üç günde nasıl harcanır diye, vallahi bulamıyorum. Beş bin liraya insanlar ev geçindiriyor, siz zaten kiti kitina yasiyorsunuz. Daha neyin kompleksi bu kadar para harcamak? Sen iki AVM fazla gezdin diye çocuğun bugün terapiye gidemiyor. Zaten annesi sensin, babası senden beter. Görmediği rezalet kalmadı bu yaşta. Psikolojik problemler yaşamaya açık bir çocuk. Nereden başlasam da psikolojisini sağlam tutsam diyene kadar su yaptigin ise bak.
Yazık gerçekten , inan sen dahil asla kimse senin çocuğun olmak istemezdi. Az kendine gel
Aklıma oğluna annecim dedi diye hayretle karşılanan psikolog geldi, kimdi hatırlamıyorum.Ne olur cocuklara annecim,babacim diyerek kucucuk cocuklarin kafasini karistirmayin.siz onlara annecim dersiniz,onlar size annecim der..Evlâdım, kızım,oğlum kelimelerine ne oldu?
Bu ikisini kıyaslıyor da ameliyat olmuş zaten.Ama "konuşma terapisine ucyuzelli lira veremem, ameliyat olmazsan ölürsün dediler olmadım param yok diye"
Son dönemde ortaya çıkan birşey bu.neden ,nasıl ortaya çıktı hala bilmiyorum...son birkaç yıldir duyuyorum..bundan 10_15_20 yıl önce hiç yoktu. Zaten halkımız herşeyi hemen kaparAklıma oğluna annecim dedi diye hayretle karşılanan psikolog geldi, kimdi hatırlamıyorum.
Neden kafası karışsın gibi bir açıklama yapmıştı.
Seviyorum öyle uzmanları.
Annecim demek mi?Son dönemde ortaya çıkan birşey bu.neden ,nasıl ortaya çıktı hala bilmiyorum...son birkaç yıldir duyuyorum..bundan 10_15_20 yıl önce hiç yoktu. Zaten halkımız herşeyi hemen kapar
Manolya eski eşinin çocuğa verdiği nafakayı bunda kullanabilirsin bencebir yeri aradım.online seans yapmıyouz dedi.diğeri haftalık 350 lira istedi.ayda 4 seanstan bahsettiler.süre vermediler.şu anki bütçemle mümkün görünmüyotr.
onla kirasını vs ödüyormuş.çocuğun bir sürü altını vardı biriktirmişti.onlarısorunca cevap vermiyor kendisi.çocuk yerine kendine biriktiriyor sanırım.Manolya eski eşinin çocuğa verdiği nafakayı bunda kullanabilirsin bence
Ota b.ka para harcıyor , gerekli şeylere bir kuruş veresi gelmiyor.onla kirasını vs ödüyormuş.çocuğun bir sürü altını vardı biriktirmişti.onlarısorunca cevap vermiyor kendisi.çocuk yerine kendine biriktiriyor sanırım.
benim kuzenim de çocuğunu doğru yetiştirmek için pedagog desteği alıyor çocuk doğduğundan beri. O da aynı uyarıyı aldı.Çocuğa annecim babacım vs dersen kavramlar kafasında oturmaz. 6 yaşından sonra diyebilirsin farkı algılar ama 6 yaş öncesinde bana neden annecim diyor ben onun annesi değilim ki o benim annem karmaşası yaratırsınız dedi.
Terapistin de pedagojik bilgi eksikliği olabilir sonuçta yetişkin terapisti :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?