- 23 Ocak 2016
- 33.168
- 49.453
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
4 ay öncesinde bonzai ve med içiyordu, ama bir anda bıraktı ve hiç aklına bile gelmedi.Sentetik madde kullanmiyor değil mi?Es.... sentetik olmadığı için kurtulmak daha kolay diye biliyorum.Sentetik madde kullanan insanların kurtulma şansı çok düşükmüş.Allah yardımcınız olsun,çok üzüldüm inanın.
Kurtuldumu peki.O çevreden taşınmalısınız bir tanıdığımız bulunduğu civarda çok uyuşturucu satıldığı için oğlu üniversite mezunu okumuş efendi biri iken bu işe karıştı hapse girdi çıktı ve çevreden tamamen uzaklaştılar
Geçtiğimiz ay diğer bütün madde içen arkadaşlarını tutukladılar... Şükrettik, bak sende her gün onlarlaydın sende tutuklanırdın dedik... Kimse de kalmadı çevrede... Dün gelirken biri demek yoluna çıktı... Kesinlikle taşınıcam.Aynısını yazacaktım bulunduğu yerden uzaklaşması bence elzem bu çocuğun, kötü arkadaşları görünce onlara uyuyor belli ki![]()
Ayyy inşallah bnm yavrum da kurtulur... Çok teşekkür ederimİmkanınız varsa başka eve, hatta başka şehre taşının. O ortama giremesin bir daha.
Elbette kahrolursunuz, evlat başka şeye benzemiyor. İnşallah tamamiyle kurtulup, ömrünün sonuna kadar bulaşmaz bir daha.
"Bir defa bulaşan kurtulamaz" gibi moral bozan söylemlere kulaklarınızı tıkayın. Mücadeleyi bırakmayın. Benim yeğenim evlenip çocuk sahibi olduktan sonra tamamiyle bıraktı. Seneler oldu bırakalı. Allah yardımcınız olsun bu mücadelenizde.
İnanın her kezin hikayesi farklı.. Kimi askere gidip bırakmış, kimi gidip kötü olup gataya yatmış... Kimi evlenip düzelmiş, kimi evlenip yuvasını yıkmış, kimi ceza evine girip akıllanmış, kimi daha beter olmuş... Bizim hikayemiz nsl olur bilemiyorum... İnş güzel biter.Bu konularda bilgim yok, yanlış birşey söylemiyorumdur inşallah ama Askere gittiğinde de çok uzun bir süre ulaşımı olmayacak. Bu ona iyi gelmez mi? Ben öyle gibi düşündün şuan
Evet kız arkadaşıyla o gün kavga ettiler.Kaymalar eğer kendi isteğiyle tedaviye yanaştıysa tek seferlik oluyor genelde, arkadaşını görmüştür kız arkadaşıyla tartışmıştır babasıyla ilgili bu maddeye başlamasına yol açan konuya dair bir şeyi tekrar yaşamıştır... Biliyorsunuzdur madde bağımlılığında tedavi oldum cümlesi kullanılmaz, iyileştim denir, temizim denir çünkü tamamen bir tedavi mümkün değil. O yüzden bu tarz kaymaları bu süreci alt üst eden bir konu olarak görmemek lazım, bu süreç dümdüz bir çizgi halinde kimsede ilerlemiyor emin olabilirsiniz, kendinizi kötü hissetmenizi anlayabiliyorum ama tamamen modunuzu düşürmeyin.
Bence bedelli askerlik yine oğlunuzu kolaya alıştırmak, sorumluluk vermemek olur. Askeriyeye sokulabiliyor maddeler evet ama kullanmak istese 4 aydır yine kullanırdı. Biraz alan açıp sorumluluk yükleyebilirsiniz. Sonrasında taşınacak olmanıza çok sevindim.
İnşallah inşallahİnşallah bu bir defalıktır. Tek dileğimm. Zaten askere gidince evi satıp çıkıcaktım..ama mlsf.
İşiniz çok zor Allah kolaylık versin.
Kız arkadaşının olayına çok şaşırdım. Burada görüyoruz evlilik meraklısı çiftleri, madde kullanan kişileri adam ederim, evlenince düzeni olursa değişir diyerek evlenmeye kalkıyorlar. Madde kullansa bile görmezden geliyorlar.
Hastane raporu alıp, askerliği erteleme şansınız var mı?
Şuan okuyunca ben de cok sasirdim bir annenin madde kullanan cocugu evine tanismaya cagirmasina, evlilikten bahsedilemesine fln ama bence kiz ve kizin ailesi normal değildir, onlarin da ailede ya da kizda madde kullanimi ya da geçmişi vardir gibi geliyor. Yoksa mumkun değil tanisma filan olmazdi.
Bnm oğlmla madde kullanmadan önce tanışıyorlar. Evlilik konsnda bizi üzmezler diye düşünüyorum... Daha çocuklar. Yeterki çocuğum düzel in Bn onları yola getiririm...Belli olmaz. Burada bile neler neler okuyoruz. Kumar borcu olan adamlara madde kullanan bağımlı kişilere ayrı bir ilgi var kadınlarda sanırım.
Ama yani yaşları çok küçük, iş yok, güç yok, kız da 20sindedir. Ne alaka evlilik konusu. Şimdi askerden dönünce yüzük bile takarlar.
Ay yok konu sahibi yazmiş. Aile tahmin ettigim gibi...Belli olmaz. Burada bile neler neler okuyoruz. Kumar borcu olan adamlara madde kullanan bağımlı kişilere ayrı bir ilgi var kadınlarda sanırım.
Ama yani yaşları çok küçük, iş yok, güç yok, kız da 20sindedir. Ne alaka evlilik konusu. Şimdi askerden dönünce yüzük bile takarlar.
Kız arkadaşının da babsı bırakıp gitmiş bunları.. Kömürlükte yaşamışlar, belediye başkanı ev vermiş. Bir ablası madde içip bir çocuk yapıp bunlara bırakıp gitmiş. O çocuğa da bunlar bakıyor. Bnm oğlumda aşırı derecede aşık... Fakat öyle konşsalarda biz onları doğru yönlendiriyoruz ve dinliyorlar da..
Hastane raporu alınacak bir madde içmişliği olmadığı için tahlilleri temiz çıkar ve ben bu sefer oğlumu mimlemiş olurum ki oğlumda sinirlenir bu duruma. Acaba bedelli yaptırıp göndermeyip burdan uzaklaşsam daha mantıklı mı...
İşten eve geldiğim bir gün kıla karşılaştım..x bize gelicek aklm abla dedi. Nsl yani dedim. Annm çağırdı dedi. Annen mi ne alaka dedim. Annem dedi ki bu eve her kez geldi bir x i getiremedik.. Bn şokkkkk... Bnde dedimki Bn asla bu durumdaki bşr çocukla kızımın görüşmesini istemezdim, evime asla davet etmezdim.. Bnden sana da bşr abla nasihatı oku, düzgün insanlarla görüş... Evet oğlum düzgün biri fakat şu anda yanlış bir yolda... Dedim.. Oğlm gitmiş en fazla 15 dk durmuş,,, durmaz çünkü rahat edemez... İnanın oğlumu oturduğumuz muhitte sevmeyen yık. Saygılı, terbiyeli, efendi... Bir arkadaşının babası dediki bnm oğlm kullanıyor ama huyuda kötü, x e çok üzülüyorum çok düzgün bir karekteri var... İnanın öyle. Ama bunu Bn ve ınu tanıyanlar biliyor o anne bilmiyor... Fakat onuda anlıyorum, o kdr zor süreçler geçirmiş ki her şy normalleeşmiş.. Gerçekten insanın başına gelmedikçe Bn bunu yapmam demiyrlim. Yaparmışız... Bunu bn çok iyi yaşadım.Ay yok konu sahibi yazmiş. Aile tahmin ettigim gibi...
Hadi ihtimal 20sinde kiz hata yapabilir de koskoca annesi madde kullanan cocugu eve tanişmaya cagirmazdi normal olsa.
Konu sahibi aciklamis burda simdi gordum.
Bnm oğlmla madde kullanmadan önce tanışıyorlar. Evlilik konsnda bizi üzmezler diye düşünüyorum... Daha çocuklar. Yeterki çocuğum düzel in Bn onları yola getiririm...
Kıyamam gerçekten acını derinden hissettim kardeşim bak benimde dokuz aylık evladım var çok daha iyi anlıyorum.Çokkkkk teşekkür ederim. Oğlm ilk esrarla başladı, sonra bonzai en son 6 buçuk ay med... Ve bir anda bıçak gibi kesti attı.. Hiç mi agrasifleşmez, hiçmi yoksunlul çekmez,hiç mi sinirli olmaz gerçekten aşırı mutluydu... Yanıma gelip sarılıp uyurdu, şakalaşır, hiç dışarı o çevreye gitmedi,, bunun gibi öyle güzel hikayelrmz var ki daha düne kadar. Cnm yanıyor.... Ben ona hazır süt dahi içir ezdim, halen her şeyin organiğini alıyorum... Ama bnm yavrum zehir içiyor. Dün sanırım esrar yada bonzai içtiler. Ama ot olma olasılığı fazla çünkü bir koku vardı... Çok farklı... Sabahta kızım aynı kokuyu aldığını söyleyince bizde taşlar yerine oturdu.
Estağfurullah yanlış anlamadım... Madde kullanımını kız benden önce yani 2 buçuk yıl önce ilk başladığında biliyormuş.. Bn bir kaç ay sonra öğreniyorum.Sevgili nice1985, lütfen beni yanlış anlamayın ama siz nasıl oğlunuzun madde kullandığını fark ettiyseniz, sevgilisi de fark eder. Aralarında bu konu mutlaka konuşuluyordur. Hem madde kullanmasını fark eder hem de madde kullanmadan önceki maddeyi istediği zamanki hallerini fark eder. Birde şimdiki devirde 20 yaşındaki sevgili çiftin, böyle ailelerle çok görüşmesi pek normal değil. Sizi yakın görmüştür tanışır tamam ama siz galiba çokça görüşüyorsunuz.
Bu madde kullanımı konusunda kızı da uyarın, sevgilisini tembihlesin. Sonuçta oğlunuzun sizle iletişimi ayrı, sevgilisiyle konuşması ayrı olur.
Askere giderse galiba artık telefon gizli de olsa yanında taşıyorlar. Geceleri darlasın kız bunu boş bırakmasın.
Nasıl cabalayan bilincli ve her yolu doğru şekilde aramaya çalışan bir annesiniz. Size sarılmak lazım. Sarılıp geccek üzülme demek lazım . Bunu derken gerçekten geccegini bilsem size ben sarılmayı isterdim. İnşallah geçer. Kız arkadaşını da anlattınız , benim aklıma şu geldi. Ne kadar bozuk bir aile. Nerede oturyosunuz bilmiyorum ancak bir an önce daha nezih , daha sakin ve kültürlü bir çevreye gidin.Kız arkadaşının da babsı bırakıp gitmiş bunları.. Kömürlükte yaşamışlar, belediye başkanı ev vermiş. Bir ablası madde içip bir çocuk yapıp bunlara bırakıp gitmiş. O çocuğa da bunlar bakıyor. Bnm oğlumda aşırı derecede aşık... Fakat öyle konşsalarda biz onları doğru yönlendiriyoruz ve dinliyorlar da..
Hastane raporu alınacak bir madde içmişliği olmadığı için tahlilleri temiz çıkar ve ben bu sefer oğlumu mimlemiş olurum ki oğlumda sinirlenir bu duruma. Acaba bedelli yaptırıp göndermeyip burdan uzaklaşsam daha mantıklı mı...
Estağfurullah yanlış anlamadım... Madde kullanımını kız benden önce yani 2 buçuk yıl önce ilk başladığında biliyormuş.. Bn bir kaç ay sonra öğreniyorum.
Fakat bu yeni olaydan haberi yok... Ortada hiç bir şy yoktu... Bu olaydan bir gün önce sabah güneşin batışını izlemeye gittiler, ablasını da işe bıraktılar.. Sonra bize geldiler... İkisi telefon knsunda tartıştı. Bnde oğlumu uyardım... Oğlm küstü.. Kızı iftara yakın evine bıraktı kndi babasının yanına geçti iftara.. Dönüşte eve gelirken 5 dk araçla yol mesafesi az önce kız bna söyledi ona şimdi uyanınca söylemiş, yolda gelirken 2 kişilerdi knştuk onlar teklif etmiş vs... Kızın haberi olacak bir süreç yok zaten... O anki dönüş yolunda olan olay...
Az öncede belirtim yapmam dediğim şeyleri mecbur kabul ediyorsunuz... Bn otoriter biriyim...çok tabuları var ama inanın bir çoğunu bu süreçte yıktım, yenildim.... Mecburen... Kızı bu 4 ayda tanıdım.. Sadece adını bilir birde işten eve gelirkn yolda karşılaşıp selam vermişliğim ve oğluma ulaşamadığımda onu aramışımdır... Bnm öyle büyük derdim varki birini tanıyacak bir vaktim yok.. Hatta kız bnm iş yerimin yanında staj görüyormuş Bn bunu o 4 ay başlangıcında öğreniyorum...
Kıyamam gerçekten acını derinden hissettim kardeşim bak benimde dokuz aylık evladım var çok daha iyi anlıyorum.
Ve o yoğun koku varsa kesin esrardir ama bonzailer zaten anlaşılmamak imkansız genelde sinirlı yapıyor ve panik durumları daha fazla oluyor esrarı saklaması daha kolay.
Sakinlestirici etkisinden dolayı yanıltıcı oluyor genclerde mesela 20yildir içerim bir bagimliligini görmedim geyigini duymussunuzdur işte bağımlı olduğunu farkına varmayan insanlar yaratıyor ve ilerde psikoz ve ciddi hastalıklarda Allah korusun.
Sen ona kiyamazken organik beslerken o zehirliyor kendini.allahim kurtarsın ya amatem falan oralarda da çok ciddi madde alışverişleri donnüyor arkadaş çok etkili o çevreden tamamen uzaklaşması %80kurtarir geecekten