• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

OĞLUM BU GÜN MADDE İÇMİŞ.

Askerlik sıkıntı olur bence. İmkanınız varsa erteleyin şuan askerliği. Askeriyede bir şey olmaz ama o hafta sonu olan çarşı izninde Allah korusun yanlış arkadaşlar bulabilir. Arkadaşlara katılıyorum bence de hiç bilmediğiniz bir şehre gidin ve gittiğiniz yeri fazla kişiye söylemeyin

Biz bulunduğumuz ilde yatılı,ücretsiz devlete bağlı bir rehabilitasyon merkezi açtık. Gerek duymadık oraya gitmeye çünkü oğlm aşırı iyiydi..
Oğlm 4 ay önce iyileşince bnde askere gittikten sonra evimi satıp burdan çıkacaktım... Ama olan oldu. Umarım bu bir seferliğine bir kaymadır.fakat şimdi bu durumda askere gitmesinden daha da korkar oldum. Acaba bedellimi yaptırıp evi satıp bu süreci kaldığı yerden devam ettirsem.
Kaymalar eğer kendi isteğiyle tedaviye yanaştıysa tek seferlik oluyor genelde, arkadaşını görmüştür kız arkadaşıyla tartışmıştır babasıyla ilgili bu maddeye başlamasına yol açan konuya dair bir şeyi tekrar yaşamıştır... Biliyorsunuzdur madde bağımlılığında tedavi oldum cümlesi kullanılmaz, iyileştim denir, temizim denir çünkü tamamen bir tedavi mümkün değil. O yüzden bu tarz kaymaları bu süreci alt üst eden bir konu olarak görmemek lazım, bu süreç dümdüz bir çizgi halinde kimsede ilerlemiyor emin olabilirsiniz, kendinizi kötü hissetmenizi anlayabiliyorum ama tamamen modunuzu düşürmeyin.

Bence bedelli askerlik yine oğlunuzu kolaya alıştırmak, sorumluluk vermemek olur. Askeriyeye sokulabiliyor maddeler evet ama kullanmak istese 4 aydır yine kullanırdı. Biraz alan açıp sorumluluk yükleyebilirsiniz. Sonrasında taşınacak olmanıza çok sevindim.

OT esrar değil çok anlamam ama marasta sigarayı bırakanlar ot atmaya başlar o da madde kadar ağır bisey değil
Adı ot olduğu için yeşillikten zarar gelmez derler ama ot esrar maalesef, yine bağımlılık yapıcı madde. Ağırlık metamfetaminle, ne bileyim crackle karşılaştırıldığında öldürücü değil elbette ancak kahvenin bile bağımlılığı vücutta zararlar oluşturuyor.

Arabanın benzin, yıkama masrafı vardır mutlaka. Babasıyla konuşun bir daha 50 lira üstü para vermeyin. Çocuğun kullandığı şeyler sonuçta parayla alınıyor. Bu henüz 20 yaşında evde ailesiyle oturan çocuk. Baştan önlem alamazsanız önünü kesemezsiniz. Siz yaşlıyken sizi kullanır, evlenir karısına eziyet olur, siz göçüp gidersiniz elden ayaktan düşersiniz ablasına eziyet olur. Size şuan yazdıklarım abartı gelebilir ya da "ben oğlumu tanıyorum o hale asla gelmez" diyebilirsiniz. Ama bu konuda maalesef en kötüyü düşünüp önlem almanız gerekir.

Askere gidene kadar evde hasta numarası yapın, gerekirse ayağımı incittim diyerek tüm ilgiyi kendi üzerinize çekin. Gidin acilde 4-5 saat sıra bekleyin beraber. Al arabayı gez oraya buraya demeyin.

Eğer kız arkadaşı, oğlunuzun madde kullandığını bilmiyorsa LÜTFEN kıza bu madde olayını söyleyin. Genc kız belki o da yanlış yola sürüklenecek, buna neden olmayın.

Ben sizin yerinizde olsam bu madde kullanan çocuk benim kardeşim olsa, yatarak tedaviye zorlardım. Gerekirse 1 sene, dibinden ayrılmazdım. Ansızın bir merakla, hevesle, ya da aptal arkadaşlarının dürtmesiyle en başa dönebiliyor.

Yazık size de yazık. Sizin emeklerinize yazık. Henüz sizde gençken yaşınız ilerlemeden bu konuyu halledin. İsterse sizi 2 sene kötü anne baba bilsin. Ama 10 sene sonra sağlıklı olarak yanınızda olur.
Aracına yakıtı biz koyuyoruz, asla bizi incitmez bu konularda. Ama tabiki bu illet ilerde farklı davranışlara sebep oluyor. Kız arkadaşı biliyor. Hatta annesi oğlumu evine çağırmış ki bn kızı daha yeni tanımıştım... Kıza dedim ki annen nasıl bu durumda bir çocuğu evine çağırıyor. Bn asla kabul etmezdim dedim. Hatta kız evlilik konusu konuşmaya başlayınca orda durması gerektiğini belirtip kırmadan anlatıyorum kiiiii bunlar çocuk daha ne evliliği...
Mayısta askere gidiyor,,, nsl tedavi ettirebilir ki... Şimdi burda tıkandım m.... Aslında askerlik olmasa işim daha kolaydı.. Şöyle ki evimi kiraya verip yada satışa çıkarıp hemen burdan çıkardım.. Oğlm belki bu seferlik bir hata yaptı der 4 aylık o güzel süreci devam ettirebilirdim. Malesef askerde kimlerle karşılaşacak, içer mi orda... Bu 4 ayı 1 gün için çöpe atmak istemiyorum. Burda ne yapabilirim kaldım resmen.

Konularınızı az çok hatırlıyorum. O kadar üzüldüm ki bu konuyu açmanıza, bazen ne yaparsan yap olmuyor demek ki. Af buyurun madde kullanımı olan biri nasıl askerlik yapabiliyor? O çevreden hatta o şehirden gitmeniz gerekiyor. Belli ki çevre faktörü başlamasında etkili.

Çok üzgünüm sizin adınıza. Şu anda nasıl eşiniz.
Ayrılık kararı aldık çünkü çok zor ve sarsıcı günler geçirdik tahammülümüz kalmadı. 2 çocuğum var eşimin peşinde koşmaktan çocuklara vakit ayıramıyorum. Oğlum 10 yaşında onun ergenliği geliyo ben kocamın ergenlikleriyle uğraşıyorum. Ben evi terkettiğimde 1 haftadır kullanmıyordu yine ve çok gergindi onun üzerine bi kavga yaşandı zaten. Evi terketmemin üstünden 1 hafta geçti bugün telefonda iletişimimiz oldu ben konuşmasından anladım. Yanılmadım yani ama keşke yanılsaydım. Eşimde çok çaba verdi ama olmadı biz yapamadık. Eşim esnaf ve o kadar yaygın ki bütün çevresi bu bokta.

Aracına yakıtı biz koyuyoruz, asla bizi incitmez bu konularda. Ama tabiki bu illet ilerde farklı davranışlara sebep oluyor. Kız arkadaşı biliyor. Hatta annesi oğlumu evine çağırmış ki bn kızı daha yeni tanımıştım... Kıza dedim ki annen nasıl bu durumda bir çocuğu evine çağırıyor. Bn asla kabul etmezdim dedim. Hatta kız evlilik konusu konuşmaya başlayınca orda durması gerektiğini belirtip kırmadan anlatıyorum kiiiii bunlar çocuk daha ne evliliği...
Mayısta askere gidiyor,,, nsl tedavi ettirebilir ki... Şimdi burda tıkandım m.... Aslında askerlik olmasa işim daha kolaydı.. Şöyle ki evimi kiraya verip yada satışa çıkarıp hemen burdan çıkardım.. Oğlm belki bu seferlik bir hata yaptı der 4 aylık o güzel süreci devam ettirebilirdim. Malesef askerde kimlerle karşılaşacak, içer mi orda... Bu 4 ayı 1 gün için çöpe atmak istemiyorum. Burda ne yapabilirim kaldım resmen.
Nereye gidecek askere komutanlarıyla görüşseniz babasıyla konuşun bu konuyu o da el atsın askerlikte irtibat kursun askerde bulmak nedir ya bu nasıl şey vay halimize

Ayrılık kararı aldık çünkü çok zor ve sarsıcı günler geçirdik tahammülümüz kalmadı. 2 çocuğum var eşimin peşinde koşmaktan çocuklara vakit ayıramıyorum. Oğlum 10 yaşında onun ergenliği geliyo ben kocamın ergenlikleriyle uğraşıyorum. Ben evi terkettiğimde 1 haftadır kullanmıyordu yine ve çok gergindi onun üzerine bi kavga yaşandı zaten. Evi terketmemin üstünden 1 hafta geçti bugün telefonda iletişimimiz oldu ben konuşmasından anladım. Yanılmadım yani ama keşke yanılsaydım. Eşimde çok çaba verdi ama olmadı biz yapamadık. Eşim esnaf ve o kadar yaygın ki bütün çevresi bu bokta.
Offff, bu ne kadar kötü bir durum. Eşiniz ne kullanıyor?

Nereye gidecek askere komutanlarıyla görüşseniz babasıyla konuşun bu konuyu o da el atsın askerlikte irtibat kursun askerde bulmak nedir ya bu nasıl şey vay halimize
Komutanlara öyle kolay ulaşabilirmiyim... Bilemiyorum. Ama yapılacak ne varsa yaparım zaten, babaya da gerek kalmaz. Evet mlsf askeriyede kullanılıyormuş.oğlmn arkadaşı özellikle kullanıyorlarmış.

İşiniz çok zor Allah kolaylık versin. 😔

Kız arkadaşının olayına çok şaşırdım. Burada görüyoruz evlilik meraklısı çiftleri, madde kullanan kişileri adam ederim, evlenince düzeni olursa değişir diyerek evlenmeye kalkıyorlar. Madde kullansa bile görmezden geliyorlar.

Hastane raporu alıp, askerliği erteleme şansınız var mı?

Konularınızı az çok hatırlıyorum. O kadar üzüldüm ki bu konuyu açmanıza, bazen ne yaparsan yap olmuyor demek ki. Af buyurun madde kullanımı olan biri nasıl askerlik yapabiliyor? O çevreden hatta o şehirden gitmeniz gerekiyor. Belli ki çevre faktörü başlamasında etkili.
Gidecektim, oğlm düzeldi ve askerlik geldi çattı derken,,, gitsin askere bnde evi satıp çıkayım derken bu başımıza geldi.

İşiniz çok zor Allah kolaylık versin. 😔

Kız arkadaşının olayına çok şaşırdım. Burada görüyoruz evlilik meraklısı çiftleri, madde kullanan kişileri adam ederim, evlenince düzeni olursa değişir diyerek evlenmeye kalkıyorlar. Madde kullansa bile görmezden geliyorlar.

Hastane raporu alıp, askerliği erteleme şansınız var mı?
Kız arkadaşının da babsı bırakıp gitmiş bunları.. Kömürlükte yaşamışlar, belediye başkanı ev vermiş. Bir ablası madde içip bir çocuk yapıp bunlara bırakıp gitmiş. O çocuğa da bunlar bakıyor. Bnm oğlumda aşırı derecede aşık... Fakat öyle konşsalarda biz onları doğru yönlendiriyoruz ve dinliyorlar da..
Hastane raporu alınacak bir madde içmişliği olmadığı için tahlilleri temiz çıkar ve ben bu sefer oğlumu mimlemiş olurum ki oğlumda sinirlenir bu duruma. Acaba bedelli yaptırıp göndermeyip burdan uzaklaşsam daha mantıklı mı...

Yeni uyandı, Koz arkadaşıyla yemek yiyorlar. Babsına yazdım akşam ikimiz beraber konuşalım dedim. Sen konuş dedi.. Bn tek konuşmuyacağım beraber konuşacağız dedim.. Madde bırakma sürecinde kaymalar olabiliyor, bu bırakmaması anlamına gelmez, ama biz anne baba olarak onun yanında olup, bunun bir defaya mahsus bir hata olduğunu onun bizim için ne kadar değerli olduğunu söylememiz gerek dedim.. Bu gün knşma Bn onunla dedi... Yarın o zmn dedim, cevap yok... Çok cnm yanıyor, çok. Bu çok kötü bir durum. Kahroluyorum.
Öncelik geçmiş olsun bend ebir anneyim. Bunları yazmak kolay değil ama bu süreç çok zorlu ve uzun süreç yani doet aydan sonra içmiş olması size yaptığı bir yanlış değil. İrade bambaska bişey. Şekeri olan hastayı düşünün bir anda birakamyr sigara içen kişileri düşünün bu onların çok çok ustunde bisey hani bazı videolar var istedm biraktm inanın okdr kolay değil hele bunun isimleri var. İçtiği maddeye göre bile degisiyor. Yaptığı şeyden sonrasından kendide pişman oluyor inanın bir süre sonra ben işe yaramaz biriyim ailemi bile uzuyrm lanet olsun dicek belkide o yüzden en doğrusu sizinde bu süreçte destek almanın bu süreçte nasıl davranılması gerek kesinlikle önerim madde bağımlılıgi üzerinde çalışan bir pisklogdan sizinde. Yardım almanız

Öncelik geçmiş olsun bend ebir anneyim. Bunları yazmak kolay değil ama bu süreç çok zorlu ve uzun süreç yani doet aydan sonra içmiş olması size yaptığı bir yanlış değil. İrade bambaska bişey. Şekeri olan hastayı düşünün bir anda birakamyr sigara içen kişileri düşünün bu onların çok çok ustunde bisey hani bazı videolar var istedm biraktm inanın okdr kolay değil hele bunun isimleri var. İçtiği maddeye göre bile degisiyor. Yaptığı şeyden sonrasından kendide pişman oluyor inanın bir süre sonra ben işe yaramaz biriyim ailemi bile uzuyrm lanet olsun dicek belkide o yüzden en doğrusu sizinde bu süreçte destek almanın bu süreçte nasıl davranılması gerek kesinlikle önerim madde bağımlılıgi üzerinde çalışan bir pisklogdan sizinde. Yardım almanız
Teşekkür ederim. Malesef süreç çok zor. Ama mecburum. Onu kurtarmalıyım. Psikologla görüşüyorum..

Back