Oğlum böbrek hastası ve ben ne yapacağımı hiç bilmiyorum

Umutsenben

Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2015
74
26
34
Merhaba benim 13 ayı biten bir oğlum var. Allah bağışlasın inşallah onu da herkesin evladını da.
Daha karnımdaydı böbreklerde mesanede kistler görüldüğünde am hep basit denmişti. Suyum bitti erken doğdu 3 günlükken diyalize başladı. Çok zor günlerdi ölecwk dendi polikistik dendi. Sonra sonra tanı değişti iki kez ameliyat oldu idrar çıkışndaki darlık açıldı şimdi de mesanedeki üroterosel için ameliyattan bahsediliyor ama emin olamıyorşar olursa iyileşecek de demiyorşar onlara göre oğlum için diyaliz ve nakil kaçınılmaz. Böbrekleri şuan %72 ye % 28 çalışıyor. Son günlerde üre ve kreatin değerleri artmaya başladı. Ameliyat olsa geçecek mi belli değil kesin değil diyorşar.

Üre kreatin ürik asit ğeoteinin son atık ürünleri bu yüzDen oğluma proteini sınırlı vermem lazım diye düşünüyorum düşünüyorum cunku böbrek doktoruna ne kadar et vermeliyim dediğimde abartmadan ver dedi ani dedim ben bilmem kendin bak bul givisinden konuştu onu Allaha havale ediyorum.

İçinizde bu sorunu yaşayan var mı basıl beslemeyliyim oğlumu her gün bir yumurta bir bardaktan az yogurt veriyorum. Ama diğer proteinlerden çok korkuyorum tabi bunlardan da.

Niye hep olumsuz konuşurlar ki yüzde 28 e 72 çok munakt sınır yani belki teki yetecek oğşuma her zaman hepsi niye yüzüme yüzüme ileride diyaliz oşabilir bu hastalarda der ki. Elimden ne gelir ki hiçbir şey sadece şükür dikkat ve gözyaşı. Oğlumun içinde kim bilir neler oşuyor aöa benim elim kolum bağlı bana fikir verin arkadaşlar var mı güvenilir öocuk böbrek doktoru. Öyle bir şey ki istanbulda değilim orda cerrah ve soktor buldum özel muayahanesi var burdakiler devlette devleletteliler doğdugundan beri ilgileniyor bir yandan da kafam karışık hangisine takip ettirmem ameliyat ettirmem daha doğru olur bilmiyorum
**---*- KIsacası, evet çok uzun olmuş kusura bakmayın yani kısaca oğluma kronik böbrek hastası diyorlar şuan sonsuz şükürler olsun yetiyor ama ileride yetmeyecek büyük olasılıkla diyorlar tabi ben allaha güveniyorum o ayrı.
Oğlumu peotrini sınırlı vermeliyim var mı bana yardımcı olabilecek fikir verbilecel anneşer her corbasına et katıyor her yemeğine yumurta süt içiriyor ama ben yemek bile bulamıyorum doğru düzgün yapmaya ve tabi bir de çocuk nefrolog öneriniz var mı teşekkür ederim...

Allaha rabbime verdiği vermediği her şey için en çok da yoktan var ettiği ölümlerden döndürdüğü oğlum için sonsuz şükürler olsun allah kümseyi evladıyla sınamasın tüm hastalara şifa versin inşallah.

Merhaba benim 13 ayı biten bir oğlum var. Allah bağışlasın inşallah onu da herkesin evladını da.
Daha karnımdaydı böbreklerde mesanede kistler görüldüğünde am hep basit denmişti. Suyum bitti erken doğdu 3 günlükken diyalize başladı. Çok zor günlerdi ölecwk dendi polikistik dendi. Sonra sonra tanı değişti iki kez ameliyat oldu idrar çıkışndaki darlık açıldı şimdi de mesanedeki üroterosel için ameliyattan bahsediliyor ama emin olamıyorşar olursa iyileşecek de demiyorşar onlara göre oğlum için diyaliz ve nakil kaçınılmaz. Böbrekleri şuan %72 ye % 28 çalışıyor. Son günlerde üre ve kreatin değerleri artmaya başladı. Ameliyat olsa geçecek mi belli değil kesin değil diyorşar.

Üre kreatin ürik asit ğeoteinin son atık ürünleri bu yüzDen oğluma proteini sınırlı vermem lazım diye düşünüyorum düşünüyorum cunku böbrek doktoruna ne kadar et vermeliyim dediğimde abartmadan ver dedi ani dedim ben bilmem kendin bak bul givisinden konuştu onu Allaha havale ediyorum.

İçinizde bu sorunu yaşayan var mı basıl beslemeyliyim oğlumu her gün bir yumurta bir bardaktan az yogurt veriyorum. Ama diğer proteinlerden çok korkuyorum tabi bunlardan da.

Niye hep olumsuz konuşurlar ki yüzde 28 e 72 çok munakt sınır yani belki teki yetecek oğşuma her zaman hepsi niye yüzüme yüzüme ileride diyaliz oşabilir bu hastalarda der ki. Elimden ne gelir ki hiçbir şey sadece şükür dikkat ve gözyaşı. Oğlumun içinde kim bilir neler oşuyor aöa benim elim kolum bağlı bana fikir verin arkadaşlar var mı güvenilir öocuk böbrek doktoru. Öyle bir şey ki istanbulda değilim orda cerrah ve soktor buldum özel muayahanesi var burdakiler devlette devleletteliler doğdugundan beri ilgileniyor bir yandan da kafam karışık hangisine takip ettirmem ameliyat ettirmem daha doğru olur bilmiyorum
**---*- KIsacası, evet çok uzun olmuş kusura bakmayın yani kısaca oğluma kronik böbrek hastası diyorlar şuan sonsuz şükürler olsun yetiyor ama ileride yetmeyecek büyük olasılıkla diyorlar tabi ben allaha güveniyorum o ayrı.
Oğlumu peotrini sınırlı vermeliyim var mı bana yardımcı olabilecek fikir verbilecel anneşer her corbasına et katıyor her yemeğine yumurta süt içiriyor ama ben yemek bile bulamıyorum doğru düzgün yapmaya ve tabi bir de çocuk nefrolog öneriniz var mı teşekkür ederim...

Allaha rabbime verdiği vermediği her şey için en çok da yoktan var ettiği ölümlerden döndürdüğü oğlum için sonsuz şükürler olsun allah kümseyi evladıyla sınamasın tüm hastalara şifa versin inşallah.
Çok geçmiş olsun üniversite hastaneleri bu tip hastaların takibinde muhakkaki daha iyidir kaldıki minik bir bebekten bahsediyoruz Size güç kuvvet versinAllah bir An önce iyilessin yavrunuz

Arkadaşımın doğuştan tek böbregi var o da yapışık.. çok şükür sağlıklı bi hayatı var.. siz olumsuz düşünmeyin inş hepsi geçecek.. iyi bir doktora danışın muhakkak beslenme planıni sizinle oluşturacaktır.. kolay değil muhakkak acil şifalar diliyorum..

Üzülmeyin demek saçma olacak biliyorum, ama kendinizi yıpratmayın. Onun arkasında duracak güçlü bir anne babaya ihtiyacı olacak.

Ablam doğuştan kronik böbrek yetmezliği hastası. Tek böbrekli olduğu ve kronik hasta olduğu 27 yaşında ortaya çıktı. Dua edin bu devirde teknoloji ilerledi de daha anne karnındayken farkediyorlar. Ablamınki 27 yıl onlarca tahlil ve ultrasona rağmen farkedilemedi. Normal bir insan gibi yaşadı. Farkedildikten sonra 5 yıl kadar diyetle idare etti. Sonra tamamen iflas edince diyalize bağlanmaya başladı. Çok şükür diyaliz serüvenimiz 9 ay sürdü. Ardından nakil geldi. 10 senedir nakilli.

Doktorunuz diyet listesi vermiş olmalı. %28 ve %72 çok çok iyi oranlar inanın. Ablam tek böbreği varken ve o da %20 çalışırken 5 sene idare etti. Sizin bebeğiniz dikkat ve özenle ömrünün sonuna kadar sorun yaşamadan yaşayabilir diye düşünüyorum. Doktor ve hastane konusunda izmir ve ankara için -eğer isterseniz- yardımcı olabilirim.

Allah acil sifalar verir insallah. Imkaniniz varsa buyuk illerdeki bir universite hastanesinde takip edilmesi daha uygun olur.

Üniversiteye burada gittik ancak ya ilk gittiğiniz yere ya bize geleceksiniz dediler gider gitmez. Burada zaten 3 tane çocuk böbrek doktoru var hepsi devlette hepsi de birbirinden haberli. Oğlum zaten değilşk bir olgu olduğu için haberleri de olmuş zaten danışmışlar en başta falan.

İstanbulda bir profa gittik aslında üroloji uzmanı ameliyat yapıyor o bugün üniversitede meslektaşlarıyla yoplantı yapmış çok değişik fikirler çıktı ama aneliyat yapalım diyor açık ameliyat değil pipisinden kamerayla giriyor sistoskopi yapacak surumu da görmüş oöuruz dedi. Açıköası burdaki cereah da benzer konuştu. Şöyleki, oğlum bu aneliyattan iki defa oldu idrar yolu yıkanıktı puv açıldı. Bu şimdiki kistse ( uroterosel) benim karnımdayken de vardı mesanede hrp görüldü amacetrah gözümle görmedim dedi şüpheşi dedi patlatursak mesane delinirse çiş içeri akar böbreğe de kaçak olur yüzde 99 dedi. En son haziranda oldu o zaman da görmedim açık ameliyat lazım ama hiçbir şey de yapamayabilirim boşuna kesmiş oluruz böbreği de kaybedebiliriz falan dedi beni mafetti sonra gittik çocuk iyi takip olsun dedi sonra gittik kapalı yapalım karar verin dedi açık yapmuxam bebim sol böbrekten hiç umudum yok açık ameliyat çalışmıyor dedi. Ya kafası karışık adamın güvensem mi bilmiyorum hep farklı konuşuyor ben demedim öyle bir şey diyor.

** durum şu ki aslında o mesanedeki kist varmış ama prof dediki( voiding ve ultrason istemişti bizden )varmış ama zor yerdeymiş ve duvar çok kalınmış işi bilmeyrn biri yaparken altına kaçırır dedi delecek delecek patlamayacak panik olur dedi. Tabi patlatınca böbreğe kaçış da olur dedi bnm kafam çok karışık istanbul üni çocuk böbrek doktotuna gidşcez yarın özrl yeri varmış iyiymiş baya. De işte oğlumun takipleri hep burdaki devlette yapıldı ve oplum krıbik bir hasta bu aneliyat olsa iyileşecek durumu değil. Hatta bu ameliyat işe yarayacak mı onu bile garanti cermedi ikisi de ama belkii yolu tıkıyorsa sok bmbreği rahatlatırız dediler inşallah tabi. Yani kesin yaptıracağız da kime.

Devletteki nefrologtan beslenmeyle ilgili liste düzen uyarı alamadım abartmadan ver kendin bul dedi bana onu boğmak istiyorum inanın bana. Ama bir yandan da doğdu doğalı her şeyi o ve devletteki cerrah biliyor görüyor. Siz nasıl karar verirdiniz. istanbuldaki profa ameliyat rttirip diğer profa kontrol olsak çok iyi olur ama bursa gibi yakın olur mu veya maddi gücümüz yetmezse buradaki doktorlar bizi kabul eder mi yoksa onlara gittiniz devam edin derler mi kafam çok karışık. Aslında işlem basit pipiden kamerayla girip kisti baloncuğu delecekler ama işte zor görülen bir yerdeymiş. Bursadaki cerraha da çok iyi diyorlardı ama profla bir olmaz tabiki.

Ben istiyorum ki hepsine oğlumu götürebileyim ama işte kabul ederler mi hele de o devletikler başkasına ameliyat ettirdikten sonra. Ama çocuk nefroloji doktorına kesin götürücem o takip etsin hiç olmazsaa muhattap bılulurum karşımda.

Bi blogger var. Facebook da ki sayfasının adı: çatı katı İlkay. Ona ulaşın. Onun kızının da böbrekle ilgili sorunları vardı. Ameliyat oldu. Hastane ve doktor tavsiyesini paylaşmıştı. Lütfen ulaşın. Ve bilgi alın

Allah şifa versin...

Abim 39 yasında ve 3 yaşından beri tek böbrekle yaşıyor. Çok terleme dışında bir problemi yok çok şükür...

Ek olarak bu işlerde Başkent ve Balcalı hastaneleri çok iyi...

Muhakkak iyi bir doktora götür,sana çocuğun beslenme şekli hakkında bir liste versinler...onlar vermezse nerden nasıl edinebilirim diye onlara sor...pediatri nefroloji bölümü var,ordan bir doktorla görüş

Allahim acil şiflar versin minnak yavrunuza inşallah benim kucuk kardesimde bobrek hastasiydi ve cok kisa bir surede bobrekleri bitti ve diyaliz dedikleri an hepimiz bobregimizi vermek istedi annem ve babama yoneldiler once cok sukur ikisininkide uydu fakat annemden aldilar babamin bir bobreginde tas vardi ve 6 yil oldu nakil olali ilk iki yil cok iyiydi ama sonra bir suru sikinti cikt ve hala devam ediyor surekli rejeksiyon korkusuyla yasiyoruz umarim sizinde bobreginiz yavrunuza uyar ve hicbir sikinti yasamadan saglikla yasar gideeerrr insallah cok gecmis olsun

Üzülmeyin demek saçma olacak biliyorum, ama kendinizi yıpratmayın. Onun arkasında duracak güçlü bir anne babaya ihtiyacı olacak.

Ablam doğuştan kronik böbrek yetmezliği hastası. Tek böbrekli olduğu ve kronik hasta olduğu 27 yaşında ortaya çıktı. Dua edin bu devirde teknoloji ilerledi de daha anne karnındayken farkediyorlar. Ablamınki 27 yıl onlarca tahlil ve ultrasona rağmen farkedilemedi. Normal bir insan gibi yaşadı. Farkedildikten sonra 5 yıl kadar diyetle idare etti. Sonra tamamen iflas edince diyalize bağlanmaya başladı. Çok şükür diyaliz serüvenimiz 9 ay sürdü. Ardından nakil geldi. 10 senedir nakilli.

Doktorunuz diyet listesi vermiş olmalı. %28 ve %72 çok çok iyi oranlar inanın. Ablam tek böbreği varken ve o da %20 çalışırken 5 sene idare etti. Sizin bebeğiniz dikkat ve özenle ömrünün sonuna kadar sorun yaşamadan yaşayabilir diye düşünüyorum. Doktor ve hastane konusunda izmir ve ankara için -eğer isterseniz- yardımcı olabilirim.

Ah canım ah inşallah dediğin gibi olur keşke hiç sorun olmadan yaşayabilse iyileşşe. Ablanız da çok gençmiş geçmiş olsun inş. şimdi iyidir inşallah zorlanıyor mu nakilli olarak. Kimbilir o da ne zor günler yaşamıştır.
Vermedi beslenme listesi geçende üresi artmıştı hocam eti yumurtayı fazla kaçırdım dedim eti nasıl vermeliyim dedim abartmadan ver dedi bana nasıl yani abartmadan dedim bir kaşık mı ben bilemem kendin bul gibisibden konuştu çok üzüldüm haftada bir kere şu kadar gram dese olmaz mıydı. Ona da uğramayacak sanıyor bu hastalıklar o zaman anlayacaklar işte.

bu oranlara bende aslında sevinmiştim ama baksanıza prof bugün böbrekler karnındayken gelişmemiş idrar yolu tıkalı olduğundan çiş içerde kaldıkça böbrekleri bozmuş sınırda çalışıyor dedi yine. Şimdi birbirini telafi ediyorlar ama bu hastalar ileride büyük ihtimal iflas olabiliyor dedi ama tabi ben üzmicem kendimi doktorlara inansam üç günlükken ölmüştü oğlum ama işte yine de çıkmıyor kafamdan devletteki de demişti ileride belki diyalize girebilir diye.

Olur hangi doktorlar var tavsiye edebileceğiniz. Ne yapacağımı şaşırdım oğlumun böbrekleri ne halde ve ben birşey bilmiyorum yapamıyorum baba yol gösterecek biri olsun istiyorum. Tedavi uygulanmıyor demek ki umutları mı yok acaba diyorum hiç olmadı nasıl besleyeceğimi söyleselerdi.aksi gibi eti yumurtayı yoğurdu hatta ilk defa yediği tavuğu bile çok ssevdi oğlum. Muz hurma kuruyemiş bakliyatı da seviyor ama veremiyorum hep böyle olacak değil mi ablanız nasıl dikkat etmişti

Muhakkak iyi bir doktora götür,sana çocuğun beslenme şekli hakkında bir liste versinler...onlar vermezse nerden nasıl edinebilirim diye onlara sor...pediatri nefroloji bölümü var,ordan bir doktorla görüş

Evet sırf beslenme desteği alabilmek için yarın istanbulda cerrahpaşa prof gideceğiz. Bakalım inşallah yardımcı olur. Ama bir yandan da doğdu doğalı her şeyini bilen doktor burdaki doktor ve ameliyat eden cerrah tabi. Bilmiyorum kafam karışık bir de oğlumun takibi ömür boyu gerekecek burdakiler kötü de olsa ileride işime yarayabilir diye düşünüyorum bilmiyorum. Üniversite ya bize ya onlara devam dedi götürdük 3 aylıkken.

Allahim acil şiflar versin minnak yavrunuza inşallah benim kucuk kardesimde bobrek hastasiydi ve cok kisa bir surede bobrekleri bitti ve diyaliz dedikleri an hepimiz bobregimizi vermek istedi annem ve babama yoneldiler once cok sukur ikisininkide uydu fakat annemden aldilar babamin bir bobreginde tas vardi ve 6 yil oldu nakil olali ilk iki yil cok iyiydi ama sonra bir suru sikinti cikt ve hala devam ediyor surekli rejeksiyon korkusuyla yasiyoruz umarim sizinde bobreginiz yavrunuza uyar ve hicbir sikinti yasamadan saglikla yasar gideeerrr insallah cok gecmis olsun

Hadi ya çok geçmiş olsun allah inşallah ona da şifa versin. Bir de o var işte nakil demek her şey bitti demek değilmiş sütrkli ilaç kullanımı böbreğin reddedilme riski.

Nasıl ilerledi kardeşinizin hastalığı tanısı neydi bmbreklerün iflas süreci nasıl oldu. Allahım korusun ya çok kötü bir durum allah yae ve yardımcımız olsun inşallah. Ne diyim ki böbrek sağlık işte keşke hiç bozulmasa kimsenin ki. Ben mi çok günahkardım acaba oğlumdan sorulmasaydı keşke bilmiyorum isyan edemem tek bildiğim bu. Siz de etmeyin inşallah.

Çok geçmiş olsun. Dilerim uzun ömürlere sahip olsun. Benimde kardeşimin böbreğinde kist vardı ve çok küçük yaşta bir böbreği alınmak zorunda kaldı. Çok şükür ki şimdi iyi. Rabbim büyük her an bizimle. Daima dua edin ve güçlü olun. Allahım uzun ömürler versin.

Hadi ya çok geçmiş olsun allah inşallah ona da şifa versin. Bir de o var işte nakil demek her şey bitti demek değilmiş sütrkli ilaç kullanımı böbreğin reddedilme riski.

Nasıl ilerledi kardeşinizin hastalığı tanısı neydi bmbreklerün iflas süreci nasıl oldu. Allahım korusun ya çok kötü bir durum allah yae ve yardımcımız olsun inşallah. Ne diyim ki böbrek sağlık işte keşke hiç bozulmasa kimsenin ki. Ben mi çok günahkardım acaba oğlumdan sorulmasaydı keşke bilmiyorum isyan edemem tek bildiğim bu. Siz de etmeyin inşallah.

eksik kaldı kaç yaşında kardeşiniz üzüldüm ona da küçük büyük fark etmiyor aslında uaşamı baya kısıtlandıeıyoe sanırım bu hastalık bakalım zaman bize neler gösterrcek. İnşallah nakile gerek kAlmadan iyileşir oğlum aminn. Allah kardeşinize şifa versin Annesinin böbreği onun sağlığına vesile olsun inş

X