• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşma Problemleri Oğlum birden kekelemeye başladı.

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Benim oğlum da 3 yaşında, 4-5 ay önce başladı once tek tük belli kelimelerde yapıyordu sonradan bütün kelimelerde takılmaya başladı çok üzülüyorum. Kendi de farkında. Artık konuşmayacağım ben cünkü ben konuşamıyorum diyor kahroluyorum. Doktora götürdüm bu yaşlarda olabileceğini söyledi ama tatmin olmadım.
4-5 ay kritik bir eşik sanirim cunku kekelemeye basladiktan birkac gun icinxe konustugum sayisiz dil terapisti henuz erken oldugunu beklememiz gerektigini soylemisti yaşımızdan dolayi.Ayni yastalar oglunuzla.Bende goturdum cocuk psikiyatr a.Ustunde hic durmadi.Aslinda gitmem gerekenin dil konusma terapisti oldugunu bilmiyordum o zaman.Kiyamam oglunuz da durumun farkinda.Bence yasadiginiz sehirde dil terapisti arastirin.

Çok üzgünüm . Kızımda da başladı . Genetik geçişli bizdeki . Düzelmesi çok zor . Eşim şu an konduramıyor . Çok küçük daha yeni yeni konuşmaya başladı diyor ama içim yangın yeri . Kendi çocukluğum ve yaşadığım tüm zorluklar geliyor aklıma kahroluyorum . Dua ediyorum başka bir şey gelmiyor elimden 2 buçuk yaşında henüz
Ilk şok inanilmaz zor bir surec.Yaklasik 15 gun yemek yiyememistim uzuntuden.Bizde de var genetik gecis.Dayimin oglu da 6 yasinda basladi.Ondaki de hala devam ediyor.Konustugum terapistler %20sinin kalici oldugunu soyledi ve amaclarinin guclu yonlerine odaklanmak oldugunu ve kekelemeyi duyarsizlastiratak minimuma indirmek oldugunu soylediler.Sizde ne kadar oldu baslauali ?Cok kucuk kiziniz henuz.Benim oglumda yeni yeni cozuluyordu konusmasi baya bi hizlanmisken basladi😔

Benim arkadaşımın cocuguda kekeledi. Doktor çocuğa bağırdınizmi etkilenmiş olabilir demiş. Arkadaşımda kabulleniyor zaten malesef bezi bıraktıracak diye çocuğa bağırmış oda korkmuş üç yıl tedavi gördü çocuk

Kekemelik korkarak,bagirmaktan vs olmadigini su surecte ogrendim.Kekemelik insanda dogustan hali hazirda aktif olmayan yanardag gibi bekliyormus.Korku,heyecan vs sadece bu durumun ortaya cikmasinda tetikleyici olabiliyormus yoksa her köpek kovalafi diye korkan, her bagrildiginda kekelemeye baslardi cocuklar.Benim oglum heyecanla balkonda bisey gosterieken basladi mesela.3 seneyse yine iyi en azindan gecmis arkadasinizin cocugunun.Insallah bizimki de gelisimsel kekemeliktir ve gecicidir gecer biter

Bu arada bir durum tespiti yapayim dursun burda.Esim de farketti cunku.Evimizde cok daha rahat ve daha az kekeliyor.Uzun cumleler kuruyor.H.sonu koye gittik hafif hafif vardi yine.Aksam eve geldik yine acildi...Araba kelimesinde zorlanioruZ bazen.

Benim oğlum da 3 yaşında, 4-5 ay önce başladı once tek tük belli kelimelerde yapıyordu sonradan bütün kelimelerde takılmaya başladı çok üzülüyorum. Kendi de farkında. Artık konuşmayacağım ben cünkü ben konuşamıyorum diyor kahroluyorum. Doktora götürdüm bu yaşlarda olabileceğini söyledi ama tatmin olmadı
Merhaba benim de kızımda da aynı sorun var ve bir yılı geçti. İlk zamanlar o konuşurken yüzüne bakamıyorum. Gözlerim doluyordu çünkü. Çok erken konuşmuştu. 2.5 yaşında başladı kekemelik ve maalesef 3.5 yaşındayız devam ediyor. Terapiste birkaç kez gittik o zamanlarda da hep kekelemediği anlara denk geldik. Hece tekrarı ile başladı o geçti blok o geçti uzatma başladı. Çok farklı bir süreç zor. Genetiğimizde de var. İlk zamanlar aşırı kafama takıyordum. Şimdi de gitgeller yaşıyorum. Muhteşem konuşan bebeğinizin bir anda zorlanması insanı etkiliyor. Uzun süredir bu konuyla ilgili konuşmuyordum. Bu akşam tekrar bir duygusallık çöktü üstüme. Rabbim yavrularımıza şifa versin. Geçecek diye düşünelim sadece anı ve tecrübe olarak kalsın hayatımızda. 🙏
Çok üzgünüm . Kızımda da başladı . Genetik geçişli bizdeki . Düzelmesi çok zor . Eşim şu an konduramıyor . Çok küçük daha yeni yeni konuşmaya başladı diyor ama içim yangın yeri . Kendi çocukluğum ve yaşadığım tüm zorluklar geliyor aklıma kahroluyorum . Dua ediyorum başka bir şey gelmiyor elimden 2 buçuk yaşında henüz
M
Canimcim benim kafa oyle dolu ki unuttum yazmayi.Insallah gecicidir.Etraftan duydugum hep bizde de,bizim bi tanidikta da vardi bir sure sonra gecti denilen.Haftaya nasipse dil terapistine randevu alicam gidicez yani haftaya.Bir degerlendirsin bakalim.Dedigin degerlere hic baktirmadim.3 yas rutin kontrolunde doktorumjzdan isteyecdgim bir bakilsin.
Tekrar merhabalar . Kızım 2 buçuk yaşında . Siz hangi dil terapistine götürmek istıyorsunuz ? Ben hemen götürmek istıyorum ama yaşı çok küçük diyip gönderilmekten korkuyorum . Hangi şehirdesiniz ? Ben Kocaelideyim . Mersin’de Veysel Kızılboğa hocaya çok iyi diyorlar duymuşsunuzdur muhtemelen

Korkmayın, üzülmeyin. Erken dönem kekemelik gibi geldi bana. Genelde 2,5 3 yaş da gelişebiliyor. Her çocukta olacak diye bir şey yok ama yaygın olduğunu duymuştum. 3-6 ay arasında geçebiliyor. Benim kızım da gayet düzgün konuşurken bir sabah kalktığımızda kekelemeye başlamıştı. Doktorla görüştüğümüzde birkaç öneride bulundu. Uygulamamız sonucunda bir ay dolmadan normale dönmüştük.

1. Çocuğunuz konuşurken göz teması kurun.
2. Dinlerken yüz ifadaniz telaşlı ve sabırsız olmasın. Normal zamanda nasıl dinliyorsanız öyle dinlemeye devam edin.
3. Konuşmasına değil anlatmak istediğine odaklanın.
4. Sözünü kesmeyin ya da sözcüklerini tamamlamaya çalışmayın, sözcüklerini tekrar etmeyin. Sabırla sessizce cümlesinin sonunu getirmesini bekleyin.
5.Sürekli sohbet etmeye çalışın.

Bizim işimize yaramıştı. Umarım sizde de faydalı olur. Biraz sabır. Üç ay devam ederse bir uzmanla görüşmeyi de ihmal etmeyin lütfen.
Çok teşekkür ederim . Umarım dediğiniz gibi olur . Sabırla dinliyoruz . Tek farkeden benim aslında . Çevremizdeki herkes bu durumu çok sempatik buluyor ve yeni konuşmaya başladığı için konduramıyor

Ilk şok inanilmaz zor bir surec.Yaklasik 15 gun yemek yiyememistim uzuntuden.Bizde de var genetik gecis.Dayimin oglu da 6 yasinda basladi.Ondaki de hala devam ediyor.Konustugum terapistler %20sinin kalici oldugunu soyledi ve amaclarinin guclu yonlerine odaklanmak oldugunu ve kekelemeyi duyarsizlastiratak minimuma indirmek oldugunu soylediler.Sizde ne kadar oldu baslauali ?Cok kucuk kiziniz henuz.Benim oglumda yeni yeni cozuluyordu konusmasi baya bi hizlanmisken basladi😔
Tam anlattığınız gibi oldu . Yaşında konuşmaya başladı 2-3 kelimelik cümleler kuruyordu ama son 15-20 gündür tam 2 buçuk yaşına yaklaşırken başladı . Çünkü büyüdü heyecan , korku , sevinmek gibi tüm duyguları hissetmeye başladı . Heyecan kekemelikte en güçlü duygudur . İnanın ben kızım daha 1 yaşındayken buralara bile yazmıştım şüpheleniyorum diye . Baba derken zorlanıyordu daha çok küçük olmasına rağmen . Rabbim yardımcımız olsun . Bizim ve önce evlatlarımızın 🙏🏻

Tekrar merhabalar . Kızım 2 buçuk yaşında . Siz hangi dil terapistine götürmek istıyorsunuz ? Ben hemen götürmek istıyorum ama yaşı çok küçük diyip gönderilmekten korkuyorum . Hangi şehirdesiniz ? Ben Kocaelideyim . Mersin’de Veysel Kızılboğa hocaya çok iyi diyorlar duymuşsunuzdur muhtemelen
Ben su anda bulundugum sehirde veysel beyin de tavsiyesiyle goturecegim bir terapiste.Siz veysel beyle konustunuz mu ? Arayin isterseniz kendisi yardimci oluyor sagolsun neler yapmamiz konusunda ve evet dediginiz gibi yasi daha cok kucuk demisti oglum icin de

Ben su anda bulundugum sehirde veysel beyin de tavsiyesiyle goturecegim bir terapiste.Siz veysel beyle konustunuz mu ? Arayin isterseniz kendisi yardimci oluyor sagolsun neler yapmamiz konusunda ve evet dediginiz gibi yasi daha cok kucuk demisti oglum icin de
Veysel bey ile görüşeceğim . İlk o aklımda şu an 🙏🏻 Sizden de hayırlı haberler beklıyırum . Dua edecegım güzel oğlunuza

Ben de tam bir yıl gün gün kaydettim konuşmasını ama artık yoruldum ve bıraktım. Alıştım da denilebilir. Arada burada durum güncellemesi yapsak ve birbirimizi bilgilendirsek neler yapabileceğimiz konusunda çok iyi olur. Terapiste gitmeyi bıraktım.çünkü gittiğimizde farkedilecek düzeyde olmuyor. Uzaktan takip edelim diyor.

Veysel beye değil de onun seminerlerini alan ve onun yöntemiyle çalışan bir terapiste gittim ben de öncelik verdiği duyarsızlaşma çalışmasıydı.

Ben de tam bir yıl gün gün kaydettim konuşmasını ama artık yoruldum ve bıraktım. Alıştım da denilebilir. Arada burada durum güncellemesi yapsak ve birbirimizi bilgilendirsek neler yapabileceğimiz konusunda çok iyi olur. Terapiste gitmeyi bıraktım.çünkü gittiğimizde farkedilecek düzeyde olmuyor. Uzaktan takip edelim diyor.
Kac yasinda cocugunuz? Ne zamandir var ? Bizlerin gibi birden mi basladi? Cok iyi fikir.Aklima onemli bir durum geldikce,yeni bir sey tespit edince hemen yaziyorum buraya.Ne kadar sure gittiniz terapiye? Ben bugun karsima instagram cikan bir uygulamaya mesaj attim.Neurosound diye.Ama bilemiyorum ne kadar etkili,sagliga bir zararari, yan etkisi var mi?insan caresiz olunca her seyi dusunuyor.
Hepimiz yazalim aklimiza geldikce.En cok nelerde takiliyor ozaman nasil tepki veriyor ne yapiyorsunuz.Aklimiza ne gelirse iste.

Bizim de 4 yasa girmeden bir anda cikti 1 sene 3 ay olmus tam.ilk once gunlerce uzuldum ruh gibiydim .simdi biraz kabullendim ve gececegine inaniyorum.cumle baslarinda cok takiliyor bizimkisi (bi bi bi bi birinci gibi )ama gec konustigu icin dil gelisimi tamamlandikca daha iyi olacagina inandik hep.insallah iyilesiriz ve buralarada yazip birilerine umut olmak nasip olur bize.herkese..

Bizim de 4 yasa girmeden bir anda cikti 1 sene 3 ay olmus tam.ilk once gunlerce uzuldum ruh gibiydim .simdi biraz kabullendim ve gececegine inaniyorum.cumle baslarinda cok takiliyor bizimkisi (bi bi bi bi birinci gibi )ama gec konustigu icin dil gelisimi tamamlandikca daha iyi olacagina inandik hep.insallah iyilesiriz ve buralarada yazip birilerine umut olmak nasip olur bize.herkese..
Aminnn en en büyük duam bu 🙏🏻 Umarım hemen geçer tüm evlatlarımız çok güzel konuşurlar . Genetik bir durumunuz yoksa düzelme ihtimalini çok yüksek görüyorum

Kac yasinda cocugunuz? Ne zamandir var ? Bizlerin gibi birden mi basladi? Cok iyi fikir.Aklima onemli bir durum geldikce,yeni bir sey tespit edince hemen yaziyorum buraya.Ne kadar sure gittiniz terapiye? Ben bugun karsima instagram cikan bir uygulamaya mesaj attim.Neurosound diye.Ama bilemiyorum ne kadar etkili,sagliga bir zararari, yan etkisi var mi?insan caresiz olunca her seyi dusunuyor.
Hepimiz yazalim aklimiza geldikce.En cok nelerde takiliyor ozaman nasil tepki veriyor ne yapiyorsunuz.Aklimiza ne gelirse iste.
Kızım 28 aylıkken filan başladı.şu an 3.5 yaşında Birden oldu diyebilirim . Ameliyat olmuştuk sonrasında başladı. Tabiki psikolojik olmadığını sadece korkuyla var olanın ortaya çıktığını öğrendik. Terapiste ilk zamanlar götürdüm 2 3 kez her ay düzenli gitmedik. Şiddeti çok değişken birkaç gün var birkaç gün yok az çok şeklinde değişiyor.ilk önce hece tekrarı ile başladı a a a anne gibi. Daha sonra a ve o seslerini çıkarmadı.onu atlattık derken bbbbaaba sssssen gibi ses uzatmaları başladı.hala devam ediyor. Diyelim ki randevu alacağız bekliyoruz bir hafta o bir haftada yoğun olurken terapiste gittiğimiz gün nasıl oluyorsa hep azalıyor. Denk gelemediği için çok yorum yapamıyor. Ama duyarsızlaşma rahatlatıyor bence. Ben de artık akışına bıraktım. Terapiste bir süre sonra tekrar devam etmeyi düşünüyorum.kekelediği zamanlarda dinliyorum sözünü kesmeden. Asla sakin ol yavaşça söyle tekrar et demiyorum. Bunlar zaten tüm terapistlerin söylediği şeyler. İlk zamanlar konuşamıyorum diye ağlıyordu. O zamanlarda da konuşuyorsun annecim bak ben seni dinliyorum diyordum. Terapistimiz öyle söylemişti. Hep bitiyor dediğim an tekrar başlıyor. Bize de bazen takılmamızı söyledi terapist. Onun dışında sesleri yumuşak çıkarmaya çalıştık. Sizlerin terapisti ne öneriyor nasıl bir çalışma yapıyorsunuz

Kızım 28 aylıkken filan başladı.şu an 3.5 yaşında Birden oldu diyebilirim . Ameliyat olmuştuk sonrasında başladı. Tabiki psikolojik olmadığını sadece korkuyla var olanın ortaya çıktığını öğrendik. Terapiste ilk zamanlar götürdüm 2 3 kez her ay düzenli gitmedik. Şiddeti çok değişken birkaç gün var birkaç gün yok az çok şeklinde değişiyor.ilk önce hece tekrarı ile başladı a a a anne gibi. Daha sonra a ve o seslerini çıkarmadı.onu atlattık derken bbbbaaba sssssen gibi ses uzatmaları başladı.hala devam ediyor. Diyelim ki randevu alacağız bekliyoruz bir hafta o bir haftada yoğun olurken terapiste gittiğimiz gün nasıl oluyorsa hep azalıyor. Denk gelemediği için çok yorum yapamıyor. Ama duyarsızlaşma rahatlatıyor bence. Ben de artık akışına bıraktım. Terapiste bir süre sonra tekrar devam etmeyi düşünüyorum.kekelediği zamanlarda dinliyorum sözünü kesmeden. Asla sakin ol yavaşça söyle tekrar et demiyorum. Bunlar zaten tüm terapistlerin söylediği şeyler. İlk zamanlar konuşamıyorum diye ağlıyordu. O zamanlarda da konuşuyorsun annecim bak ben seni dinliyorum diyordum. Terapistimiz öyle söylemişti. Hep bitiyor dediğim an tekrar başlıyor. Bize de bazen takılmamızı söyledi terapist. Onun dışında sesleri yumuşak çıkarmaya çalıştık. Sizlerin terapisti ne öneriyor nasıl bir çalışma yapıyorsunuz

Yaslari birbirine yakin cocuklarimizin.Oglum ekimde 3 olacak. Kekemeligin seyri bu sekildeymis zaten.Bana terapist bunu dağ-tepe gibi dusunun dedi.Bir bakicaksiniz hic kekelemiyor gecti sanicaksiniz sonra kekeleyecek dedi.Aynen dedigi gibi de .10 gundur cok iyiydik.Su 3 gundur yine artis egiliminde.Haftaya cuma boş gunum.randevumu aliyorum.Bizde biraz kalitsallik var.Benim kuzenim de kekeme.O yuzden yolumuz uzun.Nasipse gidelim detaylari paylasacagim.

Yaslari birbirine yakin cocuklarimizin.Oglum ekimde 3 olacak. Kekemeligin seyri bu sekildeymis zaten.Bana terapist bunu dağ-tepe gibi dusunun dedi.Bir bakicaksiniz hic kekelemiyor gecti sanicaksiniz sonra kekeleyecek dedi.Aynen dedigi gibi de .10 gundur cok iyiydik.Su 3 gundur yine artis egiliminde.Haftaya cuma boş gunum.randevumu aliyorum.Bizde biraz kalitsallik var.Benim kuzenim de kekeme.O yuzden yolumuz uzun.Nasipse gidelim detaylari paylasacagim.
Terapistler böyle bizimkiler gibi çocuklara çok alışkın oluyorlar . Özellikle sorabilir misiniz kalıtsal oldugu halde düzelen çocuk var mı ? 🙏🏻 Daha önce böyle vakaları olmus mu ? Evet kelimesini duymaya çok ihtiyacımız var biliyorum . Şimdiden teşekkür ederim

Terapistler böyle bizimkiler gibi çocuklara çok alışkın oluyorlar . Özellikle sorabilir misiniz kalıtsal oldugu halde düzelen çocuk var mı ? 🙏🏻 Daha önce böyle vakaları olmus mu ? Evet kelimesini duymaya çok ihtiyacımız var biliyorum . Şimdiden teşekkür ederim

Tabiki sorarim ki aklimda olan sorulardan biri o zaten.Eskiden kullanilan yöntemler su anda gecerliligi hic yok.Kekemelikte de basari orani artik daha da artti tamamen kaybolmasa da amacimiz minimuma indirmek dedi telefonla gorustuklerim ki hic olmadi,en kötü senaryoyla bence kalici olacaksa da ben o minimuma raziyim.

Tabiki sorarim ki aklimda olan sorulardan biri o zaten.Eskiden kullanilan yöntemler su anda gecerliligi hic yok.Kekemelikte de basari orani artik daha da artti tamamen kaybolmasa da amacimiz minimuma indirmek dedi telefonla gorustuklerim ki hic olmadi,en kötü senaryoyla bence kalici olacaksa da ben o minimuma raziyim.
Bende sizinle aynı fikirdeyim . 30 yaşındayım hala %100 kekemeliği geçmiş biri değilim ama en minimum düzeyde ve dışardan anlaşılmıyor . Bu duruma gelmem 17-18 yaşımı buldu kendi çabalarımla . Evlatlarımızda çok küçük zamanları bulsun ınsallah

Back