• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşma Problemleri Oğlum birden kekelemeye başladı.

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Merhabalar neler hissettiğinizi neler düşündüğünüzü çok iyi anlıyorum çünkü ben de bu süreçten geçtim kızım 33 aylıktı kekelemeye başladığında. Bu durum kesinlikle psikolojik değil nörogelişimsel bir süreç.kendinizi suçlamayın. Bu işin uzmanı da psikologlar değil dil ve konuşma terapistleridir. İnanın reklam değil sadece her kekeleyen çocuk ailesine tavsiyem veysel kızılboğa yı araştırmaları.. bizim uzun sürdü kekemelikten kurtulmamız umarım siz biran önce kurtulursunuz . Sevgiler
Veysel hocayı ben de tavsiye ederim.
Konu sahibi arkadaşım sakin olun, anaokulu öğrencilerimizde sıklıkla karşılaştığımız bir durum aniden başlayan kekeleme.
Çoğu zaman kendiliğinden düzeliyor.
Aksi durumda da terapi ile çözülebilir bir durum.
Kendinizi doldurup demoralize etmeyin.
Çocuğunuza destek olabilmek için sizin psikolojik olarak sağlam olmanız lazım.

Bu yaşlarda konuşmada gerileme olabiliyor diye bir şey okumuştum. Büyüme atağı olabilir. Ben olsam beklerim ve kekelemekle ilgili hiçbir şey söylemem, kınuşmasını düzeltmem, bol bol şarkı söyletirim. Benim kızım dört yaşında ve r,k,p,l harflerini çıkaramıyor. Ablası o yaştayken muazzam konuşuyordu. Düzelir inşallah diye bekliyorum. Birçok insan anlattığı şeyleri anlamıyor, bazen ben bile tekrar söyler misin diyorum hatta. Konuyu sabote ettim ama belki bana da yorum gelir.
Max 6 ay daha bekleyip düzelme olmazsa bir dil-konuşma terapistine başvurmanızı öneririm.
Artikülasyon bozukluğu muhtemelen kızınızın yaşadığı.
Düzenli terapi ve ev tekrarı-desteği ile hızlı düzelme olur inşallah.
Bol bol resimli hikaye kitabı okuyun birlikte,
bir de tekerleme söyleyin.
Web’de okul öncesi tekerleme diye aratabilirsiniz.

İstanbul’da olup benzeri sıkıntısı olanlara Ali Bestay hocayı ve Ayşe Nezihe Kılıç’ı tavsiye ederim.
İkisinden de destek alan çok öğrencim oldu.
Hepsi memnun kaldılar.

Max 6 ay daha bekleyip düzelme olmazsa bir dil-konuşma terapistine başvurmanızı öneririm.
Artikülasyon bozukluğu muhtemelen kızınızın yaşadığı.
Düzenli terapi ve ev tekrarı-desteği ile hızlı düzelme olur inşallah.
Bol bol resimli hikaye kitabı okuyun birlikte,
bir de tekerleme söyleyin.
Web’de okul öncesi tekerleme diye aratabilirsiniz.
Teşekkürler hocam. İçinde bu harflerin geçtiği kelimeleri söyletiyorum, harfe vurgu yapıyorum. Söyleyemiyoyum işte, bıyak bunu diyor kızıyor bana. Yaptığım yanlış mı bu durumda, çaktırmadan mı konuşturmalıyım

Veysel hocayı ben de tavsiye ederim.
Konu sahibi arkadaşım sakin olun, anaokulu öğrencilerimizde sıklıkla karşılaştığımız bir durum aniden başlayan kekeleme.
Çoğu zaman kendiliğinden düzeliyor.
Aksi durumda da terapi ile çözülebilir bir durum.
Kendinizi doldurup demoralize etmeyin.
Çocuğunuza destek olabilmek için sizin psikolojik olarak sağlam olmanız lazım.
Grup egitimleri oluyormus Veysel hocanin instagram gonderilerinde gordum.Katilmak isterim cunku onumuz belirsiz bir surec.Dun doktor 2 haftada surebilir 3 ay da 6 ay da 1-2 senede dedi.
Ben bugun iyice iyiyim diyebilirim yani 1 haftadir en iyi oldugum gun bugun.Kendim ve cocuklarim hatta cevrem icin kendimi iyilestirmem gerekiyor farkindayim.Oncelikle ilac tedavisi gerekiyorsa da ben de terapi alacagim.

İstanbul’da olup benzeri sıkıntısı olanlara Ali Bestay hocayı ve Ayşe Nezihe Kılıç’ı tavsiye ederim.
İkisinden de destek alan çok öğrencim oldu.
Hepsi memnun kaldılar.
Bursadayiz.Olur da burdaki terapistlerden fayda gormezsek Istanbula gelebiliriz.Kaydettim isimleri.Cok tesekkurler hocam.

Grup egitimleri oluyormus Veysel hocanin instagram gonderilerinde gordum.Katilmak isterim cunku onumuz belirsiz bir surec.Dun doktor 2 haftada surebilir 3 ay da 6 ay da 1-2 senede dedi.
Ben bugun iyice iyiyim diyebilirim yani 1 haftadir en iyi oldugum gun bugun.Kendim ve cocuklarim hatta cevrem icin kendimi iyilestirmem gerekiyor farkindayim.Oncelikle ilac tedavisi gerekiyorsa da ben de terapi alacagim.
Hayır hayır grup eğitimleri konuşma terapistleri için oluyor veysel beyin. Uzun zamandır terapistlere de eğitim veriyor
Ben sizin neler hissettiğinizi çok iyi biliyorum çocuklara yansıtmamak için gecelerce nette kekelemeyi araştırdığınızı okuyup okuyup ağladığınızı az çok tahmin edebiliyorum.
Veysel beyin kardeşi Mahmut bey de psikolojik danışmandır birlikte çalışıyorlar. Ben panik kaygılı bir tipim. Benle çok uğraştı mahmut bey🙃en son kızımı bırakıp beni terapiye aldılar 🤭Zor bir süreç bumarım sizinki hemencecik geçer.

Teşekkürler hocam. İçinde bu harflerin geçtiği kelimeleri söyletiyorum, harfe vurgu yapıyorum. Söyleyemiyoyum işte, bıyak bunu diyor kızıyor bana. Yaptığım yanlış mı bu durumda, çaktırmadan mı konuşturmalıyım
Rica ederim.
Mümkün mertebe sezdirmeden
Tercihen oyunlaştırarak ilerleyelim.
Yanlış konuşuyorum duygusuna vurgu yapılması doğru olmayacaktır.
Bunu anlamak için küçük henüz.😊

Bursadayiz.Olur da burdaki terapistlerden fayda gormezsek Istanbula gelebiliriz.Kaydettim isimleri.Cok tesekkurler hocam.
Merhabalar güzel anne . Seni çok iyi anlıyorum çünkü 30 yaşında öğretmen olan bir anneyim ve küçükken kekemelik yaşadım. Bizim ailemizde genetik babamda amcamda kuzenlerimde de var bu durum. O kadar zor günler geçirdim ki tabi eğitim falan almadım ailem malum bilgisizlerdi. Ama annem hep destek oluyordu canım benim. Üniversite de aştım biliyor musunuz ? Kendi çabamla . Kekemelik benim kanayan yaramdır ki hala çok heyecan yapınca kekelerim . Kızım var 28 aylık. En büyük korkum onunda kekeleme sorunu olmasıydı . Maalesef 2-3 gündür kelime tekrarı yapıyor . Mesela “herkes şapka takmış” diyecekti. Herkes herkes herkes şapka takmış dedi . İnanın okadar üzgünüm ki . Size tavsiyem eğer ailenizde genetik bir yatkınlık yoksa korkmayın kesin geçer . Bizim durumumuz devam ederse genetik durum kaynaklı olacak ve tedavisi zor ve uzun

Merhaba benim oglumda 4 yasina girmesine ramak kala birdne bire kekelemeye basladi.gunlerce agladim ne yaptik diye kendimi zi sorguladim.o kadar uzuldum ki.suan yeni 5 yasina girdi ve hala devam ediyor.bazen hic yok diyecek kadar az bazen baya belli oluyor.mesela senelik izin bitti okula basladi yine farkedilor olmaya basladi
Bizde cumleye girerken zorlanma oluyor sonrasi akici olabiliyor.
A a a a a a a a a a annee
Ba ba ba ba ba babaaa gibi..
Hergun dua ediyorum 1 senedir gecsin diye.
Babasinda da varmis kucukken ama suan birsey yok
Henuz gerilmesin kasmasin kendini diye dil terapistine goturmedim belki kelime sagarcigi arttikca duzelir diye umut ettim hep
Umarim gecer hepimizin bu derdi insani cok yipratan bir surec gerckten
Merhabalar . Hemencik geçer umarım 🙏🏻 İlk nasıl farkettiniz ? Mesela 2 buçuk 3 yaş aralığında kelime tekrarı oluyor muydu ? Küçükken kekemelik yaşamış bir anne olarak neler hissettiğinizi çok iyi anlıyorum . Eşinizde ne zaman geçmiş bu durum ?

Merhabalar neler hissettiğinizi neler düşündüğünüzü çok iyi anlıyorum çünkü ben de bu süreçten geçtim kızım 33 aylıktı kekelemeye başladığında. Bu durum kesinlikle psikolojik değil nörogelişimsel bir süreç.kendinizi suçlamayın. Bu işin uzmanı da psikologlar değil dil ve konuşma terapistleridir. İnanın reklam değil sadece her kekeleyen çocuk ailesine tavsiyem veysel kızılboğa yı araştırmaları.. bizim uzun sürdü kekemelikten kurtulmamız umarım siz biran önce kurtulursunuz . Sevgiler
Merhabalar 🙏🏻 Sizin adınıza çok çok sevindim gözünüz Aydın. Darısı bizlere inşallah . Benim kızım 28 aylık kelime tekrarı yapıyor 2 gündür . Çok üzgünüm çünkü küçükken bende kekemeydim uzun yıllar sürdü . Endişeliyim. Neler yaptınız , eğitimleriniz süreçleriniz neler oldu . Mesele 10 gün sonra hemen götürmek istıyorum siz kızınıza hemen eğitime başlamış mıydınız

Bizde tam kuralli cumle de yoktu henuz.Ben yaptim degil anne,ben gittim degil diyor hala da.Arada tekleme 6 7 kez olabiliyor aynen bizde de .Ozellikle sesli harflerde.
Gecmis ne guzel cok sevindim.Insallah bizim de gecer.Bir terapistle gorustum bulundugumuz sehirde.Daha cok yeni 15 gun sonra goruselim dedi.Ben onu bi 10 gun daha uzatayim istiyorum su stresi biraz daha atsin uzerinden gidicez.
Esinizin yaptigi yontemi tavsiye etmiyormus dol terapistleri dun okudum hatta onu.
Çoğunlukla geçiyor evet ama çocuk bu süreçte iletişim sıkıntısı yaşıyor.
Herkes yeterince sabırla dinlemiyor tabii ki, bir de çocuk durumuyla ilgili konuşmalara maruz kalıyor.
Biz ciddi sıkıntı yaşamadık ama nerden baksan 2 sene sürmüş.

Çok geçmiş olsun, inşallah çok kısa sürede geçer.

Merhabalar güzel anne . Seni çok iyi anlıyorum çünkü 30 yaşında öğretmen olan bir anneyim ve küçükken kekemelik yaşadım. Bizim ailemizde genetik babamda amcamda kuzenlerimde de var bu durum. O kadar zor günler geçirdim ki tabi eğitim falan almadım ailem malum bilgisizlerdi. Ama annem hep destek oluyordu canım benim. Üniversite de aştım biliyor musunuz ? Kendi çabamla . Kekemelik benim kanayan yaramdır ki hala çok heyecan yapınca kekelerim . Kızım var 28 aylık. En büyük korkum onunda kekeleme sorunu olmasıydı . Maalesef 2-3 gündür kelime tekrarı yapıyor . Mesela “herkes şapka takmış” diyecekti. Herkes herkes herkes şapka takmış dedi . İnanın okadar üzgünüm ki . Size tavsiyem eğer ailenizde genetik bir yatkınlık yoksa korkmayın kesin geçer . Bizim durumumuz devam ederse genetik durum kaynaklı olacak ve tedavisi zor ve uzun

Merhaba,cok tesekkurler ben de ogretmenim..Kalitsallik birinci derecede akrabaliklarda olur diye okumustum.Siz boyle deyince simdi hatirladim ki annemin abisinin oglu da bu sekilde 7 yasinda olmus.Yani kuzenim.Genetik midir simdi acaba.Bunu kafama takacagim😔 Birkac hafta bekleyip derhal dil terapistiyle gorusecegim.Tesekkur ederim.

Çoğunlukla geçiyor evet ama çocuk bu süreçte iletişim sıkıntısı yaşıyor.
Herkes yeterince sabırla dinlemiyor tabii ki, bir de çocuk durumuyla ilgili konuşmalara maruz kalıyor.
Biz ciddi sıkıntı yaşamadık ama nerden baksan 2 sene sürmüş.

Çok geçmiş olsun, inşallah çok kısa sürede geçer.

Onun yaninda asla konusmuyoruz.Bir de sunu farkettim cumleyi tamamlayamayinca vazgeciyor soylemekten.Bu normal mi dogal mi acaba? Gecsin de varsin bir sure devam etsin ne yapalim diyorum.

Onun yaninda asla konusmuyoruz.Bir de sunu farkettim cumleyi tamamlayamayinca vazgeciyor soylemekten.Bu normal mi dogal mi acaba? Gecsin de varsin bir sure devam etsin ne yapalim diyorum.
Düşünüyorum ama hatırlayamıyorum.
Kendi de sıkılıyor, yoruluyor demek ki, normal geldi.
Tekerleme falan söyletin bu süreçte hoşlanırlarsa.
Heyecan tetikleyici oluyor, yeni kişiler yeni ortamlar takılmalar çok abartılı olabiliyor.
Tedirgin olmayın, sorun ortada, çözüm de olacak mutlaka.

Biraz once Veysel Beyle konustum.Cumlelerinizin arasina teklemeler sıkıştırın dedi.Ben e e e eve gidiyorum.Sende ben ben benle gel gibi soyleyin dedi.Deneyecegim.Kendisi de endise etmemem gerektigini soyledi.

Merhabalar 🙏🏻 Sizin adınıza çok çok sevindim gözünüz Aydın. Darısı bizlere inşallah . Benim kızım 28 aylık kelime tekrarı yapıyor 2 gündür . Çok üzgünüm çünkü küçükken bende kekemeydim uzun yıllar sürdü . Endişeliyim. Neler yaptınız , eğitimleriniz süreçleriniz neler oldu . Mesele 10 gün sonra hemen götürmek istıyorum siz kızınıza hemen eğitime başlamış mıydınız
Kelime tekrarını kekemelik olarak görmüyorlar küçük çocuklar için. Kız olması zaten büyük bir avantaj biliyorsunuz. Biz hemen eğitime başlamadık daha doğrusu terapist önce bizi yönlendirdi kızımıza karşı davranışlarımızla ilgili. Çocuğu terapist terapist sürüklemedik. 3-4 ay sonra da Veysel bey kızımla çalıştı

Merhabalar . Hemencik geçer umarım 🙏🏻 İlk nasıl farkettiniz ? Mesela 2 buçuk 3 yaş aralığında kelime tekrarı oluyor muydu ? Küçükken kekemelik yaşamış bir anne olarak neler hissettiğinizi çok iyi anlıyorum . Eşinizde ne zaman geçmiş bu durum ?
3 yasa kadar cok kelimeli cumleleri yoktu.3 yasta cok guzel konusuyordu takilmasi yoktu.sonra biranda basladi.4 yasa cok az kala... esimin annesi babasi yasli cok hatirlamiyorlar ama doktora goturmusler o zaman birsey yok demisler.tam olarak kekemelik derecesinide hatirlamiyorlar.bu kdr degildi demislerdi ama oglumun ilk yogun kekeledigi donemlerde..esimin ne zaman oldu ne zaman gecti cok bilmiyrm acikcasi

Ilk 2 gun iptaldim cok zorladim kendimi ama su anda daha toparladim kendimi.Mesela hic teklemeden bahceye gidelim anne diyor ya bahceye mi gidelim annecim diyorum.Bu da yanlis heralde.Bir ara aglamakliydim.Artik aldigim ilacin etkisi mi yoksa placebo etkisi mi bir aglamam kesildi.Doktor soyledi zaten dun buggs bunny izler tazmanya canavarini gorup baslar siz kendinizi suclamakyan vazgecin sizle alakasi yok dedi.Insallah duzelir😔
Sakin ol cnm. Acele etme. Sadece takip et. Eğer sizin konuşma ver tavırlardan hata yaptığını anlarsa sitrese girer . Biraz sakince gözlemle.. devam ederse dil terapisine gidersiniz.

Back