Oğlum beni neden bukadar uzuyor😞😞

asya narin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2015
140
59
98
Merhaba 4 yasini birkacgun sonra dolduracak afacan bir oglum var herseyde zorlandigim kardesi olunca dahada zor olmaya basladi herseyini benim yapmami bekliyor yapabildigi hersey icin ben yapamam diyor. Ustunu giymesinden tuvaletini yapmasina kadar herseyi benim yardimimla yapmak istiyor. Babasina bu nazi niyazi yok yani daha az ama bana gelince cok fazla gecen gun babasi ona bir kase sulu yemek vermis koymus onune bir guzel kendisi yemis kasikla ve hic ustunu basini kirletmeden babasi bunu bana anlatti ve soyle bisey demis anneme sakin kendi kendime yedigimi soyleme. Bunu neden yapiyor olabilir hic anlamiyorum. Oysa cok fazla ilgilenirim kucugu kucuk oldugu icin tabi ister istemez yetemiyorum bazi durunlarda cunku kizimda en hareketli zamaninda oglumun bu davranislari beni uzuyor neden yaptiginida bilemiyorum bu durum sizce neden kaynakli olabilir aranizda buna benzer biseyler yasayan oldumu.🙄🙄🙄🙄🙄

Kiskancligi sadece bana yapiyor buda sanirim surekli benim kucuk olanla ilgilenmeye bagliyorum babaya oyle tavir almasi yok. Peki bu durumda ne yapabilirim herseyde bir naz niyaz yasininda verdigi bir huysuzluk da var cok zor durumdayim acikcasi

Bebeğin herşeyini annem yapiyor benim kini niye yapmiyor acaba diye düşünmüş herhalde ve bir yolunu bulup size onunlada ilgilenilmesini gerektiğini gösteriyor afacan. Çocuklar sandığımızdan da akıllı ve iyi gözlemciler. Bence bir cocuk psikoloğuna danışın, en doğru davranma şeklini o söyleyebilir size.

Kiskancligi sadece bana yapiyor buda sanirim surekli benim kucuk olanla ilgilenmeye bagliyorum babaya oyle tavir almasi yok. Peki bu durumda ne yapabilirim herseyde bir naz niyaz yasininda verdigi bir huysuzluk da var cok zor durumdayim acikcasi
Beraber yapabileceğiniz şeyleri birlikte yapsanız.. mesela bebeğinisi yıkarken hadi şampuanını sen koy . Hadi birazck sen su dök sen abisin artık (gözetiminiz altında) .. bebeğinizle konuşurken o konuşmaya oğlunuzu da dahil edin.. Bebeğiniz kaç aylık ona göra etkinlikler kurarken oğlunuzu da dahil etmeye çalışın.. baba bütün gün evde olmadığı icin gözünün önünde siz varsınız bütün nazını niyazını haliyle size yapıyor..🤗

Beraber yapabileceğiniz şeyleri birlikte yapsanız.. mesela bebeğinisi yıkarken hadi şampuanını sen koy . Hadi birazck sen su dök sen abisin artık (gözetiminiz altında) .. bebeğinizle konuşurken o konuşmaya oğlunuzu da dahil edin.. Bebeğiniz kaç aylık ona göra etkinlikler kurarken oğlunuzu da dahil etmeye çalışın.. baba bütün gün evde olmadığı icin gözünün önünde siz varsınız bütün nazını niyazını haliyle size yapıyor..🤗
Aslinda elimden geldigince onuda katiyorum kizimi severken oglumuda ayni sekilde severim. Ama asiri ilgi alaka istiyor bazen kizkardesine asiri kotu davraniyor ben onu istemiyorum o gitsin onu hic sevmiyorum oyuncaklarima karismasin bisey yapar örng: tahtal blokari dizer ust uste kiz da merakli oda gitmek istiyor yok gelmesin o bozucak onu al vs gibi cok tepkisel davraniyor. Bakalim sanirim tek cozum psikolojik yardim bazen oyleki aglama krizlerine giriyor oglum inatlasmalari,bildiginin tersini yapmasi vs. Insallah gecicek diye dusunuyorum.

Bunlar ne ki diyeceğim sorunlar yaşıyorum.
Hem yaş itibariyle hem de kardeş kıskançlığı kombinesi böyle oluyor, normal.
Kurallı olmaya çalışın, kardeşinden ötürü ona ekstra ilgi göstermeyin ve taviz vermeyin.
Bu durumu size karşı kullanamasın/

Benim bir tanidigiminda 2. Cocugu oldugunda buyuk olan(4 5 yaslarinda) altini bezletmis agzina emzik biberon almis ve en kotusu annesi ve babasi ile 1 sene boyunca konusmamis anne bile demiyormus bisey isterse isaret ediyormus bi yeri agrirsa gosteriyormus isaretle dusunun o derece etkilenmis kiskanclik olusmus simdi yeni yeni duzeliyor

" Sakin anneme deme " demesinin nedeni bencede kardeş kiskancligi.

Sizi bu şekilde oyaladigini düşünüyor, ilgiyi üstüne çekmek istiyor.

Back