Oğlum beni mi taklit ediyor?

Karpuzlu araba

Nirvana
Pro Üye
7 Ağustos 2017
9.931
36.786
548
29
Kizlar ya başlıkta olduğu gibi bende bunlar var tedavi görüyorum .birkaç aydır oğlumun davranışları beni korkutmaya başladı . başta sevimli bulmuştum ama yere duserken bile bozulan halıyı düzeltmesi ne bilim ağlarken bile bozulmuş halı görünce düzeltmesi beni tedirgin etmeye başladı .bırkere oğlum halıyı topladi bende (hayır bozma ) diyip halıyı düzelttim sadece bırkere yaşandi bu .aylardır oğlumda takıntı olmuş gibi bozuk halı gördüğü an nerde olursa olsun o halıyı düzeltir .oyuncaklarınida toplar ama ona okadar takıntı şeklinde değil wc eğitiminde nasıl öğretiysem öyle devam ediyor kendisi wc ye su doker elini yıkar .bunlar olması gerekenler ama nebilim .acaba korkuttummu onu şu hali mevzusunda gereksiz mi panik yapıyorum sizce oğlum bu arada (3) yaşında
.şimdi bendede bu rahatsızlıklar olduğu için benimi taklit ediyor yoksa
Off kafamda deli sorular .beni rahatlaticak bişiler söyleyin 🥺

Bana sizi taklit ediyor gibi geldi
Üstüne düşmezseniz zamanlar söner bence davranışı
Siz de daha dikkatli olmaya çalışın nolur nolmaz

Aramızda varsa belki cevaplarlar yoksa da isterseniz içinizin rahatlaması için çocuk psikoloğuna danışın
Zaten buaralar gitmemiz lazım onuda sorarım artık :( bu yaştaki çocukta insallah kötü bişi çıkmaz . Ayy şimdide bulaşık süngerini almış tezgahı siliyor .valla gülsemmi ağlasammi bilemedim

Kizlar ya başlıkta olduğu gibi bende bunlar var tedavi görüyorum .birkaç aydır oğlumun davranışları beni korkutmaya başladı . başta sevimli bulmuştum ama yere duserken bile bozulan halıyı düzeltmesi ne bilim ağlarken bile bozulmuş halı görünce düzeltmesi beni tedirgin etmeye başladı .bırkere oğlum halıyı topladi bende (hayır bozma ) diyip halıyı düzelttim sadece bırkere yaşandi bu .aylardır oğlumda takıntı olmuş gibi bozuk halı gördüğü an nerde olursa olsun o halıyı düzeltir .oyuncaklarınida toplar ama ona okadar takıntı şeklinde değil wc eğitiminde nasıl öğretiysem öyle devam ediyor kendisi wc ye su doker elini yıkar .bunlar olması gerekenler ama nebilim .acaba korkuttummu onu şu hali mevzusunda gereksiz mi panik yapıyorum sizce oğlum bu arada (3) yaşında
Sizden gordugunu yapiyor. Soyle ki kucukken benim annemde cok temizlik yapardi ben de ondan gore gore temizlik takintisi olusmustu. Aslinda annemde temizlik takintisi yada herhangi bir takinti yoktur fakat temizlik ve sinirlilik hali olunca ben de temizlik takintisi olarak ortaya cikti. Bir de o calistigi icin evin temizlik isine ben bakiyordum fazla sorumluluk aliyordum o da etkili oldu tabi.

Normal geldi.
4buçuk yaşındaki oğlum ara ara takılır bir şeylere.
Bu ara 2 rakamına takık mesela, aylardır.
2 kaşık yemek, çeşme 2 kez açılacak, bardağa su 2 defada koyulacak gibi.
Geçer diye düşünüyorum.

Normal geldi.
4buçuk yaşındaki oğlum ara ara takılır bir şeylere.
Bu ara 2 rakamına takık mesela, aylardır.
2 kaşık yemek, çeşme 2 kez açılacak, bardağa su 2 defada koyulacak gibi.
Geçer diye düşünüyorum.
Ayy hadi insallah .çocuklar böyle demekki .ben bu okb den çok çektim halada çekiyorum açıkçası oğlumun benim gibi olmasıni istemem

Siz evham yapıyorsunuz konuştuk daha önce sizinle.. aynı dertten muzdaribim 1.5 yaşında kızım var doğduğundan beri her hareketine bir kulp taktım .bunu niye yaptı boğazına birşey mi kaçtı memede boğulacak , kilosu düşük niye düşük say say bitmez .çocuklar taklit etmeyi sever kızım 1.5 yaşında camları siliyorum alıyor bezi aynısını yapıyor. ona kızdığım birşeyi unutmuyor 😊

Ayy hadi insallah .çocuklar böyle demekki .ben bu okb den çok çektim halada çekiyorum açıkçası oğlumun benim gibi olmasıni istemem
O yüzden hassassınız anladım.
Yani kendini ifade edebildiginden beri ara ara bir şeyleri takıntı gibi yapıyor, unutuyor başka şeye geçiyor.
Büyüdükçe geçeceğini düşünüyorum.
Sizinki daha basit geldi bana.

Siz evham yapıyorsunuz konuştuk daha önce sizinle.. aynı dertten muzdaribim 1.5 yaşında kızım var doğduğundan beri her hareketine bir kulp taktım .bunu niye yaptı boğazına birşey mi kaçtı memede boğulacak , kilosu düşük niye düşük say say bitmez .çocuklar taklit etmeyi sever kızım 1.5 yaşında camları siliyorum alıyor bezi aynısını yapıyor. ona kızdığım birşeyi unutmuyor 😊
Vallahi rahatladım desem :) sanırım boşuna kaygilanmisim .hepiniz benim çocuklarda böyle dediniz.bi rahatlama geldi bana ..onlar buyudukce kaygılarımız azalirmi acaba

Back