• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum beni çok zorluyor! Sinirlerim alt üst oldu!

hanifee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2008
46
3
86
İstanbul
Merhaba anneler
23 günlük bir oğlum var. 1 haftadır beni mahvetti. ilk 2 hafta herşey normaldi, 2 saatte bir uyanıp, 15-20 dak emer, uykuya devam ederdi. her geçen gün daha huysuzlaşıyor. Dün sabah saat 6.30 da uyandık. Emmeye bir başladı, gece 11 e kadar aralıksız emdi. Arada yarımşar saatten 1 saat uyudu. 1 saatte ağlamış falan olsa, 14 saat bebek emzirdim. Böyle birşey olabilir mi? Yeni doğan bebek bu kadar uykusuz nasıl kalabilir? Ben bile dayanamıyorum. Belim ağrıyor, yemek yemeye, wc ye gitmeye fırsat vermiyor. Bende bunalıyorum, sinirlerim alt üst oldu. Emzirmeyi bırakınca ağlıyor, herşeyi denedik susmuyor, ağlamaktan sesi kesiliyor, dayanamıyorum yine emzirmeye devam ediyorum. Bugün biraz sakin, uyuyor şimdi. Böyle birşey duydunuz mu daha önce? Bana yardım edecek olan var mı?

Canım ben henüz ilk bebeiğimi bekliyorm... Ama işin zor görünüyor. Allah kolaylık versin....

Allah kolaylık versin canım öncelikle...
bunları bende yaşadım kızımda ve sonunda doymadığını anladık ne kadar emse de...
mama takviyesi yaptık ve ikimizde rahatladık...
dene istersen biberona laışmasın dersen de kaşıkla ver...

çocuk işte dili olmadığı için anlamıyoruz gazı mı var karnı mı aç?
ama geçiyor annesi sen yeter ki stres yapıp kendini üzme...

Allah kolaylık versin ama bence de doymuo olabilir ya da başka bi sıkıntı ,doktor bişi demio mu??
kontrol etmediler mi?bi tanıdığımın bebeğinin kulağına su kaçmış ondan çok ağlıomuş mesela..

Canım kesinlikle bebeğin doymuyor..Banada ilk başta öyle oldu saatlerce emziriyordum, doydu sanıyordum..Ama çook yanılmışım...Benim doktorum bana dedi ki eğerki bir bebek memede 1 saatini geçiriyorsa o bebek aç ve doymuyordur dedi...Ve çok da haklıymış. Domuyormuş bebeğim.
Şimdi sütümü sağıyorum ne kadar yediğini biliyorum, doyduğundan emindem yani atıyorum 80-100 cc içmişse ama hala aramıyorsa o zaman emzik veriyorum.Senin bebeğin belkide doysa bile emme refleksi kuvvetlidir. Emzik vermelisin.Sanada yazık, sinirleri alt üst olmuştur.Benimde öyle olmuştu hiç bir şey yapamaz uyuyamaz olmuştum.emzik zararlı, sütünü sağma azalır diyenlere inanma, onlar çok biliyorlar! onlarda senin gibi 14 saat emzirsinler bak nasıl emziğe sarılıyorlar...

Kolay gelsin arkadaşım ben kitaptan değil tam hayatın içinden yazıyorum sana dinleyip dinlememek sana kalmış...

Canım kesinlikle bebeğin doymuyor..Banada ilk başta öyle oldu saatlerce emziriyordum, doydu sanıyordum..Ama çook yanılmışım...Benim doktorum bana dedi ki eğerki bir bebek memede 1 saatini geçiriyorsa o bebek aç ve doymuyordur dedi...Ve çok da haklıymış. Domuyormuş bebeğim.
Şimdi sütümü sağıyorum ne kadar yediğini biliyorum, doyduğundan emindem yani atıyorum 80-100 cc içmişse ama hala aramıyorsa o zaman emzik veriyorum.Senin bebeğin belkide doysa bile emme refleksi kuvvetlidir. Emzik vermelisin.Sanada yazık, sinirleri alt üst olmuştur.Benimde öyle olmuştu hiç bir şey yapamaz uyuyamaz olmuştum.emzik zararlı, sütünü sağma azalır diyenlere inanma, onlar çok biliyorlar! onlarda senin gibi 14 saat emzirsinler bak nasıl emziğe sarılıyorlar...

Kolay gelsin arkadaşım ben kitaptan değil tam hayatın içinden yazıyorum sana dinleyip dinlememek sana kalmış...

Doktora oğlum 1 haftalıkken gittik. Doktora sorduğum sorular komik geldi heralde. Pek hoşlanmadık. Şimdilerde doktor arayışındayız. Doktor yakınımız var o emme refleksi kuvvetlidir dedi, sütüm geliyor, birinden emerken diğerinden akıp gidiyor, göğüs pedi doluyor, ağır oluyor, bezini dolduruyor, kilo aldığınıda hissediyoruz, 1 aylık kontrolden sonra kilo alıp almadığına bakıp, ona göre mama takviyesine başlarsın, kafana göre mama verme dedi.
Sütümü sağdım, dondurucuda hazırda var, bebeğini sağdığın sütle nasıl besliyorsun, kaşıkla mı veriyorsun? Benim bebeğim emzik de almıyor. İlk başlarda vermedik, sonra durum bu hale gelince verdik, almıyor, midesi bulanıyor, öğürüyor resmen. Ne yapacağımı şaşırdım.

canım benim belki doymuyordur dr gitmekde fayda var bence mama takviyesi önerebilir eğer öyleyse yada ağrısı felan vardır ihmal etmeyin 40 gün biraz zorlu geçer biz yeni anneleri sabır sınavı gibidir ama sonra güzel günler sizi bekliyor biraz sabır size çok muhtaç ve bağınız sadece emzirdiğiniz an duyduğundan eminseniz sarılın öpün konuşun koklaşın Rabbim yardımcınız olsun

Doktora oğlum 1 haftalıkken gittik. Doktora sorduğum sorular komik geldi heralde. Pek hoşlanmadık. Şimdilerde doktor arayışındayız. Doktor yakınımız var o emme refleksi kuvvetlidir dedi, sütüm geliyor, birinden emerken diğerinden akıp gidiyor, göğüs pedi doluyor, ağır oluyor, bezini dolduruyor, kilo aldığınıda hissediyoruz, 1 aylık kontrolden sonra kilo alıp almadığına bakıp, ona göre mama takviyesine başlarsın, kafana göre mama verme dedi.
Sütümü sağdım, dondurucuda hazırda var, bebeğini sağdığın sütle nasıl besliyorsun, kaşıkla mı veriyorsun? Benim bebeğim emzik de almıyor. İlk başlarda vermedik, sonra durum bu hale gelince verdik, almıyor, midesi bulanıyor, öğürüyor resmen. Ne yapacağımı şaşırdım.
tek emziğe bağımlı kalma farklı markalarda emzikler deneyebilirsin birde 3 aydan önce dr tavsiye etmiyor emziği ama sen bilirsin
evet dr tavsiyesi hariç kafana göre başlama mamaya dr beğenmediyseniz bir başkasına gidin araştırın

Merhaba anneler
23 günlük bir oğlum var. 1 haftadır beni mahvetti. ilk 2 hafta herşey normaldi, 2 saatte bir uyanıp, 15-20 dak emer, uykuya devam ederdi. her geçen gün daha huysuzlaşıyor. Dün sabah saat 6.30 da uyandık. Emmeye bir başladı, gece 11 e kadar aralıksız emdi. Arada yarımşar saatten 1 saat uyudu. 1 saatte ağlamış falan olsa, 14 saat bebek emzirdim. Böyle birşey olabilir mi? Yeni doğan bebek bu kadar uykusuz nasıl kalabilir? Ben bile dayanamıyorum. Belim ağrıyor, yemek yemeye, wc ye gitmeye fırsat vermiyor. Bende bunalıyorum, sinirlerim alt üst oldu. Emzirmeyi bırakınca ağlıyor, herşeyi denedik susmuyor, ağlamaktan sesi kesiliyor, dayanamıyorum yine emzirmeye devam ediyorum. Bugün biraz sakin, uyuyor şimdi. Böyle birşey duydunuz mu daha önce? Bana yardım edecek olan var mı?

Canım allah kolaylık versin bende senin gibi delirmek üzereydim şimdi benim bebeğim 5 yaşında.Bencede ya doymuyor yada gazı var.O kadar uzun emerse mutlaka gazı vardır.Milupa rezene çayını 3-4 damla denesene yada şu gaz damlaları işe yarıyor.Onuda sor doktoruna.Hem rahatlar hem rahat uyur.

Önceleri kaşık biberonla veriyordum (markası medela) sonra baktım ben bununla uğraşamıcam biberona döndüm.Sütümü sağıp biberonla içiriyorum, oda bende rahatladık zavallım saatlerce perişan oluyordu ve genede doymuyordu...Ama hala arada mememi alıyor bırakmadı, emzik konusunda ise bazen öğürebilir benimkide öğürüyor, ama bazende vantuz gibi yapışıyor, bir iki kere öğürdüyse umursama ara ara denemeye devam et.öğürüyorsa zorlama, ama genede bir iki saat sonra yeniden dene... Şimdi alıştırdın alıştırdın bir daha alıştıramazsın...Bir süre sonra kendi doğrunu bulacaksın şimdi kafan çok karışıktır senin haliyle...

Canım bence de doymuyordur o oğlun seni yalancı meme olarak kullanıyor haberin olsun kadar uzun süre ememez zaten,doyunca bırakması lazım,çatlar çocuk ayol..
fazla emdiği sütü kustuğu oluyor mu hiç??Emzik kullan mutlaka,benim kızım da öğürüyor midesi bulanıyor ama vaz geçmiyorum yine de veriyorum.Emziği ağzına tepme,ağzının hemen içine koy o kendi içine çeksin,sen itince öğürür.Ağlayınca yap özellikle o zaman daha kolay alıyorlar.

Allah yardımcımız olsun,sabır,güç versin.

canım bebeginin yaşadıgı seni yanında istemesi olabilir. doymadıgı için emdiğini sanmam. benim büyük oglıumda öyleydi ve kilo alımı çok iyiydi zamanla geçer. biraz sabırlı olursan emin olki geçiyor biberona felan hiç alıştırma. sendeki duyguları anlayabiliyorum bende yaşamıştım ve çok sıkılmıştım ama zamanla herşey yoluna giryor. birde gazı olan bebek emmeyi rededer çünkü zaten gazı vardır üstüne emmez 2 çocugumdada ve dr un söylediğide buydu bize

Arkadaşlar ilginizden dolayı hepinize çok teşekkür ederim.
İnsan lohusalık döneminde zaten hassas olyor, üzerine böyle problemler yaşayınca daha çok bunalıyor.(Allah beterinden saklasın, çok şükür)
Etrafımda akıl veren çok, ama hep olumsuz, ya da bana öyle geliyor bilmiyorum.
Hepinizin önerilerini dikkate alıcam. Karşılıksız, iyi niyetli yardımlarınızdan dolayı çok teşekkürler.

aslında çok normal sen daha çok yeni annesin o açıdan şaşırman normal benim bebeğimde böyleydi sürekli emiyordu aslında açlıktan değildi hem emme refleksi hemde ciddi gaz sıkntımız vardı sakinleşmeyi bu yolla hallediyordu bana ailem baskı yapıyordu doymuyor diye ancak ilk iki ay birbuçuk kilo aldı sadece emerek.Senin göğsünde senin kokunu alıp kendini güvende hissediyor olabilir bu forumda bazı arkadaşlarımız bu kadar zorlanmazken bazılarımız çok zorlandı tek bir kural koymamız zor kimisi emzir yanlız bırakma der kimi alma yatağına bırak der tecrübelerimle anladımki her söylenenin kendine göre haklı tarafı var.Hemen hemen senin yaşadıklarını yaşadım 3 ay boyunca her sabah dörtte kalkıp öğlen onikiye kadar emiyordu sonrada az az uyuyordu akşamda beşte başlayıp gece onbire kadar sürekli emiyordu hiç geçmiceğini sandığım zor zamanlardı şimdi daha iyi ancak ek gıdaya başlayınca gene sıkıntımız başladı huysuzlanıyor kucaktan inmiyor vs..ancak çok mecbur kalınca fitil koymak zorunda kalıyoruz ağrısı sızı olmayınca kendi kendine saatlerce oynuyor.bu benim bebeğimin hikayesi anne olmak tahmin bile edemiyeceğim kadar emek ve sabır isteyen bir şeymiş o açıdan sakin olup sinirlerine herzaman hakim olman gerekiyor zamanla seni rahatlatacak bir yaşam biçimine geçeceksiniz.Ben bebeğim onbirde uyur uyumaz yatıyordum en fazla iki saat kesintisiz uyuma şansım vardı daha sonra aralıklarla uyuyabilecektim bir gece yatağa yatarken oh sonunda yatabiliyorum diye düşünürken ama en fazla iki saat uyuyacağım aklıma gelmişti ve kendimi şöyle teslli ettim olsun bebeğimi kucağıma alıcam onu koklucam diye aksini düşünseydim olaylar daha sıkıntılı hala gelecekti

gaz konusına katılıyorum. bebeklerde gaz problemi zaten 2 hftlıkken başlıyormuş. bebekler her sıkıntılarını memede çözeceklerini sanıyorlar. hatta emip emip kusuyorlar. belkide gazla tanıştın artık..
sütün yetmiyorda olabilir tabi.bebek emerken sen bir sağ bakalım geliyormu.
emzik için çok erken bence .en az 2 hafta diyorlar ama halin gerçekten perişansa bilemiyorum ki..mama takviyeside bence doktorla alınması gereken bir karara..eğer problem gazsa biberon gazını artırır ve sıkıntın artar.
mutlaka bir doktora danış canım.
ama hiç canını sıkma hepsi geçiyor ve sen hatırlamıyorsun bile

ilk baslarda cok zor oluyor suan en cok dinlenmeye ihtıyacın var ama olmuo senı anlıorum ama zamanla alışıo insan.bncede doktora gtmen gerek ek mama verirsen rahat edrsın.

benim kızımda emzik biberon ağzına koymazdı. şimdi birazda olsa nukun biberonunu alıyor.
gazı olabilir. kundak yapmayacak ama eli kolu kendini rahatsız etmeyecek şekilde battaniyeye sarın. sıcak tutun
kolik olabilir. yapacak birşey yok. Allah kolaylık versin. Belki buzuki orhan (kolik cd), elektrik süpürgesi, su sesi, fön makinesi, araba çözüm olabilir.
pamukçuk olabilir ağzına bakın.
pişiği olabilir.
yeni ortama alışmakta zorluk çekiyordur. sen sinirlerine hakim ol. ve bu günlerin geçeceğini düşün. inan geçiyor. o günler tatlı bir anı olarak akıda kalıyor. bebeğinle mutluluklar dilerim

Eğer bebeğinin kilo alımı normal ise doktor tavsiye etmeden asla mama takviyesine başlama. Bebeğin daha çok küçük yenidoğan bebeklerde bu çok sıklıkla yaşanır. Biraz sabret ve bebeğin için en iyisi olduğuna inandığın, tıbbende kanıtlanan anne sütüne devam et. Emin ol biraz daha büyüyünce düzene girecektir. Fakat sütün az geliyor ve bebeğin aylık kontrollerinde yeterli kilo alamıyorsa doktorunuz mamayı önerecektir. Allah tüm annelere kolaylık versin...

Back