• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum atipik otizmmiş

Karpuzlu araba

Nirvana
Pro Üye
7 Ağustos 2017
9.922
36.757
548
29
Çok kötüyüm ben bunu nasıl anlamam.cocuk bu normal sandım hiperaktif ondan böyle davranıyor sandım 😢 çok mutsuzum ben hayatımda ilk kez böyle birşeyle karşılaşıyorum tek çocuk canı sıkılıyor oyuzden tepkileri bukadar fazla dedim .başka çocuklara baktım onlar sakindi heralde kardeşleri var yada kız çocuğu oyuzden uysal sandım 😢 doktorun aniden yüzüme atipik otizm diyince neye uğradığımi şaşırdım .şimdi ben size yazarken kolumu tutmuş başını yaslamış hicbirseyden haberi yok yavrumun.

Bir dolu test istedi genetik metebolizma kulak işitme egg emar .bu süreçten geçen çocuğu tamamen düzelen varmı

Doğru düzgün bir uzmandan detaylı inceleme derken bunu kastetmiştik hep karpuz.
Ağlanacak vahlanacak bir şey yok, çok okumalı araştırmalı, ona yardımcı olacak şeyleri harfiyen yapmalısın.
Öncelikle her türlü ekrandan uzak tutacaksın, oğlun uyumadığı anlarda kendin telefona dokunmamakla başla.
Gerisini zaten bilgili arkadaşlar çok güzel anlatırlar.
Gerileyen, çoğu bulgunun tersine çevrilen bir durum bu.

Kızımın sınıfında var kreşte, annesi söylemese ben atipik otizmli olduğunu asla anlamazdım. Nasıl bu kadar düzelttiniz dediğimde ilgi ve iyi bir pedagog dedi annesi. 4 yaşına yakın ve kreş önerisi olduğu için gelmişler.

Elbette çok zor lakin dünyanın sonu değil. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Düzeltebilirsiniz sadece çok çaba ve zaman lazım , o da evlatlarımıza feda olsun zaten.

Ağlamaya vaktin yok, çocuğuna sarıl çok sarıl benim içinde sarıl .... Senin için eğitim dolu bir yol açıldı benim arkadaşım o evladiyla birlikte yeni bir hayat kurdu. Bol bol okudu hep ona da okuttu , çalıştı pes etmedi .... Allah yardımcın olsun,üzülme kimilerinin çocuğu nefes alamıyor hamdolsun yaşıyor, sağlıklı buda atlatılır inşallah.

Çok kötüyüm ben bunu nasıl anlamam.cocuk bu normal sandım hiperaktif ondan böyle davranıyor sandım 😢 çok mutsuzum ben hayatımda ilk kez böyle birşeyle karşılaşıyorum tek çocuk canı sıkılıyor oyuzden tepkileri bukadar fazla dedim .başka çocuklara baktım onlar sakindi heralde kardeşleri var yada kız çocuğu oyuzden uysal sandım 😢 doktorun aniden yüzüme atipik otizm diyince neye uğradığımi şaşırdım .şimdi ben size yazarken kolumu tutmuş başını yaslamış hicbirseyden haberi yok yavrumun.

Bir dolu test istedi genetik metebolizma kulak işitme egg emar .bu süreçten geçen çocuğu tamamen düzelen varmı
Tanıyı duyan her aile tamda sizin gibi hissediyor. Sakin olun, ekrandan uzak tutun. Kaç yaş bilmiyorum ama rapır alıp özel eğitim kurumlarından yararlanın. Tamamen geçmeyecek ama güzel ve ilgili eğitimle hayat standardı yükselecektir.

Atipik otizm aslında otizimden çok sosyal ilişkilerde sorun çekmeye benzeyen hafif düzeyli bir rahatsızlıktır .

Atipik otizmli çocuklar normale dönebilir. Belirtiler geri çevrilebilir.

Yani sizin tepkiniz biraz fazla. Lütfen abartmayın. Çocuğunuz hasta değil. Biraz sorunları var sadece. Ama bunlar ilgi alaka ve eğitimle ortadan kalkabilir.

Atipik otizmi dışardan anlamak zor. Yani ben şu an sizin çocuğunuzu görsem anlamam bile. Normale yakındır çünkü. Ancak bir uzman fark edebilir.

Korkmayın. Iyi olmasi sizin elinizde😊

Şimdi ağlanıp sızlanmaya vakit yok teşhis merf xl diye bir eczacı vardı instagramda. İlk oğlu otizm ve o kadar çok eğitim terapi ile epeyce gelişim gösterdi çocuğu. Bence sakin olup tecrübelerden faydalanın. Özellikle oyun terapileri bu noktada çok geliştirici oluyor.

ya canım karpuz iyi ki götürdün çocuğunu, görüyor musun?
umarım çok çabuk düzelir
bir önceki konunda sanırım atipik otizm tanısı konan bir üye vardı, baya gelişme göstermişti diye hatırlıyorum.
Bugün biraz sarsılman normal, insan bilmediği bir şeyle karşılaşınca çok sarsılıyor ama bir kaç güne sen de alışacaksın.
Bunlar televizyon seyretmemeyle, yoğun ilgi ve çalışmayla gelişecek şeyler. Hep okuduğumuz erken tanı ve tedaviyle çok büyük gelişme gösterdikleri zaten. Sen de gayet vaktinde götürdün bence.
Geçer deyip 1 yıl bekleseydin ne olacaktı gelişemediği gibi geriye gidecekti belki de.

Merhabalar geçen şöyle bir yazıya rastladım. Otizmli bir yetişkin yazmış. Belki biraz olsun fikir verir içinizi rahatlatır.

A tipik otizm herkesin anlayabileceği bişey değil kaldı ki genelde veliler çocuguna konduramaz. Anadolu Otizm Vakfının okulları ile görusun ve eğitimine hızla başlayın hem yaşı küçük hem otizmin en düzelebilir seviyesi muhtemelen güzel bir eğitimle düzelir.

11 yaşında ağır otizmli kızım var dünyanın sonu değil. Çok zor korkusu bile yıpratıcı biliyorum. İnşallah değildir tedbiren testlerin hepsini yaptırın ihmal etmeyin. Kaç aylık bilmiyorum ama kreş ya da ebeveynli oyun grubu tavsiye ederim. Oyun ve etkinlik temelli yaklaşımlar ile ilerleyin. Ne kadar erken ve yoğun müdahale ederseniz o kadar uzaklaşırsınız tanıdan.. pandemi sınırlarında zor olacak ama market pazar akraba günü vb götürün rahatsız olsa da çocuklarla etkileşim haşinde olsun.

Back