• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Oğlum ateşli havale geçirdi, deneyimlerinizi paylaşın lütfen...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
geçmiş olsun canım.
ablamda geçirmiş bebekken.
annem çok zorlu bir süreç geçirmiştik der hep.
doktor anneme kendi kendisine konuşmasına sakın izin verme evcilik falan oynarken bebekleriyle konuşurken annem hemen oyuna dahil oluyormuş onunla ilgileniyormuş.
çok şükür hiç bir şey kalmadı kocaman kadın oldu kocamanda oğlu var :)
kalbini ferah tut zaten başalmış iyileşmeye..
tekrar geçmiş olsun canım...

Çok geçmiş olsun. Yeğenim geçirmişti bebekken ve nöbet çok uzun sürmüştü. Televizyonun karşısında ateşli bir şekilde otururken birden gözleri arkaya doğru gitmişti bilinçsiz bir vaziyette hatırlamak bile istemiyorum o anları. Nöbetin başlamasıyla hastaneye varmamız arasında 45 dakika vardı ve hastaneye gittiğimizde henüz bitmişti nöbeti inliyordu. Doktorlar inanmadılar o kadar uzun havale nöbeti sürmez dediler ama yol boyunca çenesi bile kilitliydi. Çok zor bir durumdur insan herşeyden korkar oluyor böyle bir durumu yaşayınca. Nöbet çok uzun sürmesine rağmen kalıcı bir zarar vermedi Allaha şükür. Doktorlar küçük bebekleri televizyon ve bilgisayar gibi kırpışan ışıkların karşısında oturtmanın özellikle de ateşliyken çok tehlikeli olduğunu söylediler o zaman bilmiyorduk biz tabi. Beyindeki odakları filan tetikliyormuş sanırım öyle birşey. Televizyon ve bilgisayar başında fazla oturtmamanızı tavsiye ederim size de. Tekrardan geçmiş olsun.

Yapılan yorumlar içinde en deneyimli benim sanırım. Oğlum da kızım da ateşli havale geçirdi. Oğlum 3 kere kızım 1 kere geçirdi. Aynı dehşetli süreci bende yaşadım. Taaa kiii, arkadaşımın prof. nörolog ablasıyla konuşana kadar. Ateşli havalelerden korkmamak gerektiğini, aksine bu havalelerin beyni daha çok çalıştırdığını, Japonların yaptığı son araştırmalarda 5 kere geçirilen havalelerin asla bir öneminin bulunmadığını, asıl tehlikelisinin ateşsiz havale olduğunu, çocukları özelliklede üniversite hastanelerindeki doktorların lafına kanarak eeg lerde nörologlarda falan süründürmememiz gerektiğini söyledi.
Oğlum 14 yaşında maşallahı var (ki 3 kere geçirmişti) kızım 7 yaşında değil sınıfın 1. sınıfların tümünün içinde birinci.
Yani gönlünü ferah tut, hiçççç bir şeycik olmaz. Çok çok geçmiş olsun.

Ben de bizzat ateşli havale geçirenlerdenim. hatta 2-3 kez geçirdiğimi anlatır annem. öyle kötü olurmuşum ki annem sanki bugün gibi hatırlar o günleri, doktorun söylediği her cümleyi kelimesi kelimesine anlatır, o anlattıkça benim gözlerim dolar, bebek halimle annemi babamı ne çok üzmüşüm diye üzülür, nelerden dönmüşüm diye şükrederim.
bende sadece ani öfke kaldı. bir anda öfkeleniyorum hiç sebep yokken, ortalığın tozunu attırıyorum. ama doktor zamanında söylemiş zaten anneme, asabiyet yapabilir diye. annem hep der ondandır senin böyle delirmelerin diye.
onun dışında hiçbir iz bırakmadı çok şükür
allah acil şifalar versin inşallah, bir daha yaşatmasın,sağlık sıhhat nasip etsin ailenize

Yapılan yorumlar içinde en deneyimli benim sanırım. Oğlum da kızım da ateşli havale geçirdi. Oğlum 3 kere kızım 1 kere geçirdi. Aynı dehşetli süreci bende yaşadım. Taaa kiii, arkadaşımın prof. nörolog ablasıyla konuşana kadar. Ateşli havalelerden korkmamak gerektiğini, aksine bu havalelerin beyni daha çok çalıştırdığını, Japonların yaptığı son araştırmalarda 5 kere geçirilen havalelerin asla bir öneminin bulunmadığını, asıl tehlikelisinin ateşsiz havale olduğunu, çocukları özelliklede üniversite hastanelerindeki doktorların lafına kanarak eeg lerde nörologlarda falan süründürmememiz gerektiğini söyledi.
Oğlum 14 yaşında maşallahı var (ki 3 kere geçirmişti) kızım 7 yaşında değil sınıfın 1. sınıfların tümünün içinde birinci.
Yani gönlünü ferah tut, hiçççç bir şeycik olmaz. Çok çok geçmiş olsun.

Acaba benım kardesım de havala gecırdıgı ıcın mı kafası o kadar cok calısıyor? :)

Aklını ders calısmak, kıtap okumak ve yazar veya tıyatrocu olmak dısında hıc bır seye yormaz. Yanı su gunumuzdekı hovarda genclerden cok uzak bır tıptır. :nazar:

ınsallah yapılan yorumlar konu sahıbını rahatlatmıstır... Ve ıns. cocugunda hıc bır sorun ıle karsılasmaz
. :Saruboceq:

kansızlık ve demir eksikliği olan bebeklerde ve çocuklarda havale geçirme riski çok yüksek.bebeklerde kan damlasını ihmal etmeden kullanmak çok önemli

canım ben de küçükken havale geçirmişim. annemler anlatıyor. kaskatı kalmışım yerde.. hemen hastaneye götürmüşler, o gece orda kalmışım... allahıma bin şükür herşeyim tastamam a.s çok geçmiş olsun sana.... ama tek bir havale ile beyinde o derece hasar kalmaz.. tabii doktoruna sor ki için rahat etsin.

çok geçmiş olsun canım.çocuklar,uyuyurken de havale geçirebiliyormuş bunu duyduğum da çok şaşırmıştım.anne baba farkedemeyebilirmiş.

benimde kızım 10 aylıkken geçirmişti. ateşliyken havale geçirmesi febril nöbet oluyor. bizde çok korkmuştuk. nöroloğa götürdük. eeg'ler çekildi. Mr çekildi. Çok şükür hepsi temiz çıktı. kızım şu ana 2 yaşında ve maşallah herşeyi öndedir geri değil. ha bu arada genetik yatkınlık ve akraba evliliği önemliymiş doktorum demişti. bunu duyunca kayınvalidem kaynımın 2 defa geçirdiğini söylemişti. ha bu arada 5 yaşına kadar ateşine dikkat ekmek gerekiyomuş. tekrarlarsa ilerde epilepsiye (sara hastalığı)dönüştürebiliyomuş. yani arkadaşım kızım hastalandığında hastalığından çok ateşinin çıkması beni strese sokuyor. :sinifsinif:

Hepiniz saolun arkadaşlar, bende küçükken geçirmişim çok sinirli bir yapım var acaba havaleden dolayımı, birde hafızam çok kuvetlidir acaba bu yüzdenmi.

Hepiniz saolun arkadaşlar, bende küçükken geçirmişim çok sinirli bir yapım var acaba havaleden dolayımı, birde hafızam çok kuvetlidir acaba bu yüzdenmi.

benim de sinirli bir yapım var canım, bir anda parlıyorum, fevri olabiliyorum bazen istemeden elimde değil, kendime mukayyet olamıyorum gerçekten. doktorum zamanında demiş zaten anneme, sinirlilik yapabilir diye. o yüzden ben hep havaleye bağlıyorum.
bu arada benim de hafızam gerçekten çok iyidir, bazen herkesi şoka sokabiliyorum, inanılmaz ayrıntıları söyleyip. kolay kolay unutmuyorum, özel bir çabam da yok, sanki resim gibi görüyorum.
belki bunun da sebebi budur.

canim gercekten agladim cunku benimde 7 yasindaki canimin ici herseyim kiz kardesim var kac kere gecirdi bitiyorum gercekten allah hepsine sifa versin cok aci elinden bise gelmiyor ama tuaf olan ailede kimsede yok olmadi yani ama ilk yanimda nobet gecirdi 1 sene hastanelk doktorluk oldum ne ilaclar kullandim korktum cunku ama cok sukur atlattim ama hala gunde 5 tane ilac kullanior of 10 dakika degildir bence bize daha uzun geliyor ama iki uc dakika suruyor allah sifa versin

oğlum 19.5 aylık geçen hafta tatildeyken havale geçirdi tamda ateşli diye duş aldırırken kucağımda çok kötü bir tecrübeydi çünkü ne olduğunu bile anlamadan kaskatı kesildi çene kitlendi 3-4 dk sürdü hemen otelin dr u geldi ambulansla hastaneye gittik 1 gece yattık ateş38.5 tu ve basit bir boğaz enfeksiyonu neden oldu.önemli olan nöbetten sonra çocuğun davranışları normale dönüyorsa korkmayın beyinde hasar vermez dedi dr birde bir ilaç verdi popodan sıkılan bunu hiç yanınızdan ayırmayın tekrarlarsa uygulayın dedi tek ilacı buymuş şimdi iyi ateşi düştü antibiyotiğe devam ediyoruz ama elimden ateş ölçer düşmüyor gece uyurken bile kontrol ediyorum Allahım kimseye yaşatmasın bi daha

cok gecmiş olsun ...cok üzüldüm..
benımde hiç bir bilgim yok..8 aylık oğlum var bende o kadar cok korkuyorum ki..işin kötüsü ben pek ateşi var mı yok mu anlamıyorum..anlamam da havale gecırır dıye cok korkuyoruum..
bır ara bızde ateslendık 38.5 oldu kanında enfeksıyon cıktı..antıbıyotık tedavısı gördü..neyse kı anladım o zaman ateşi oldugunu çok şükür.
ama daha diş çıkarmadık ve korkuyorum çok ateslenır dıye..allah yavrularımızı korusun..

geçmiş olsun

bu ateşi neresinden ölçüyorsunuz.makatından,kulağından ya da koltuk altından mı.çünkü hepsi farklı oluyor.mesela makatından ölçülen koltuk altından yada kulağından ölçülene göre yüksek çıkar ama oda normal ateştir.

çok geçmiş olsun benim oğlumda geçen hafta 39 7 kadar ateşi çıktı ve 4 gün çektik bir çıkıyor bir inşyordu ama o kadar zor günlerdiki anlatama şükür havele olmadan atlaltık ama bide bana sorun .beterin beteri var allah kötüsünden korusun yavrularımızı

geçmiş olsun

bu ateşi neresinden ölçüyorsunuz.makatından,kulağından ya da koltuk altından mı.çünkü hepsi farklı oluyor.mesela makatından ölçülen koltuk altından yada kulağından ölçülene göre yüksek çıkar ama oda normal ateştir.

ben hem koltuk altından(tabi dereceyi durdurursa) hemde kulaktan ölçüyorum.Hastanede de koltuk altından ölçtüler.

öncelikle geçmiş olsun canım.benim oğlumda havale geçirdi.6 ay arayla 2 kez.ilkinde anlayamadık ne olduğunu.çok kötü oldu.gözleri bi noktaya sabitlendi.kaskatı kesildi.suyun altına soktuk hemen.(ama dr.lar tavsiye etmiyo soğuk suyun altına sokmayı)2_3 dk sürdü.4 gece yattık ilkinde.boğaz enfeksiyonuymuş.39.5 derece de geçirdi.epilepsi şüphesi olabilir diye üniversite hastanesine sevk ettiler.çünkü havalede beyin oksijensiz kalırmış.buda tehlikeli.bize en yakın samsun.oraya gittik.eeg çekildi temiz çıkdı.2.havalesini de daha 2 ay önce geçirdi.samsunda özel profösöre götürdük.çocuk norolojisi bölümüne.eeg si bu defa problemli çıkdı.şuan ialç kullanmaya başladık.convuleks adında.2 sene kullanıcaz.oğlum 2 yaşında.görünürde hiç bir hasarı yok.zaten havalenin en büyük tehlikesi epilepsi yani sara hastalığı.makattanda bi ilacımız var diezepam desitin adında havale durdurucu.ateşi 39u gecerse vericez makattan artık....senin evladında inşallah tekrarlamaz...lütfen anneler ateşe çok dikkat edelim.düşer diye beklemeyin.benim yaşadıklarımı yaşamayın.
tek dileğim hiçbir annenin evladını havale geçirirken görmemesi.bunu ancak yaşayan bilir....

Back