• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Oğlum ateşli havale geçirdi, deneyimlerinizi paylaşın lütfen...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

AskKirintisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
4.815
30
118
Diğer
39,2 ile havale geçirdi oğlum, ömrümden ömür gitti, hastanede yattık, 10 dakika nöbet sürdü çok korktum tekrar etmesinden çok korkuyorum, varmı aranızda durumu böyle olan.

çok geçmiş olsun canım şu an iyidir umarım benim oğlum 6 aylıkken çok ateşlenmşti 42 derece idi hastanede yattık 2 gün buzların içine attılar hep nöbet nasıl sürüyo peki yani havale demediler bize enfeksiyon kapmış dediler şimdi oğlum 2 yaşında konuşmuyo pek korkuyorum bende ateşlendiğinde üzerinde bişey kalmış olabilirmi diye

ailenizde havale geçiren var mı özellikle siz ve eşiniz?? kalıtsal yatkınlık önemli ,, tekrar etme konusunda basit havale ateşi gibi görünüyor , benim de başıma gelmiş küçükken , o gün içinde doktora götürdüyseniz nörolojik hasar oluşmaz ,, tekrar başlama riski olan kompleks ateşli nöbettir ,15 dakikadan uzun sürer, 24 saat içinde birden fazla kere tekrar eder , vücudun bir bölgesine sınırlıdır ,, korkmayın yani

geçmiş olsun canım çok üzüldüm
rahatsızlığı felan mı vardı ?
Yoksa birden bire uykusunda mı ateşlendi
benimde 2.5 yaşında kızım var çok korkuyorum bende birden inip birden yükseliyor iki gecedir bizde ateşliyiz
allahım korusun kuzularımızı
ama benim bir yakınımın oğludu hava geçirmişdi 40 dereceyle 3 ay önce 1 hafta önce yine ateşlenmiş
benim doktorum Nolvalgin ateş düşürücü önermişdi eğer 39 görürsen demişdi istersen doktoruna bir danış canım
allahım bir daha yaşatmasın inş

Benım kardesım kucukken havale gecırmıstı. Odada yalnızdı o an. Icerı gırdıgımdekı goruntusu aklımdan gıtmıyor hala. Hemen mudahale edıldı, bır kac saat ayılmadan yattı. Beyınde hasar olusacak veya duzgun konusamayacak dıye bızde cok panık yaptık. ılla bır belırtı kalır dedık. Sukurler olsun, sınıfında bırıncı, okulunda ıse daıma ogretmenlerı tarafından ovgu alan bır ogrencı. Konusması bozuk olur dıye dusunuyorduk, fakat agzı oyle ıyı laf yapıyor kı, nerde bır yazar bulsa adamların pesınden kosuyor sımdı, bende yazar olacagım dıye... Kısacası hıc bır sorunu yok Ah bır de sımarmasa bana... :roflol:

Yuregını serın tut, Rabbımın ıznıyle ıyı olacaktır. Gecmıs olsun, Rabbım bır daha yasatmasın.

Son düzenleme:
basit havale zaten 10 dak. sürdü nöbet, ben küçükken aynı oğlum gibi geçirmişim. Bende hasar kalmasından korkuyorum egg çektirmem gerekirmi acaba, nöroloğa götürsem mi. üst solunum yolu iltihabı vardı o ateş yapınca yüksek ateşten havale oldu, kilitlendi, bakışları sabitlendi ve vucudu mosmordu, bi an yok oldum sanki, beynim durdu, hiçbir anne babanın kaldırabileceği bir olay değildi, yaşadıklarıma hala inanamıyorum korkkunç bir olay. Şu an korkum ilerde bir problem olabilir mi. çok durgun yavrum eskiden çok hareketliydi şimdi solgunlaştı.

hepinizie teşekkür ediyorum. Netten araştırdığğım kadarıyla bizimkide basit havale. doktor gözetim altına aldı yanında kaldım çok şükür ateşi yükselmiyor. Ama ilk gittiğimiz hastane yoğun bakıma laıcaz demişlerdi orada bittim ben, sonra doğum doktorumu aradım o beni biraz rahatlattı başka bir hastaneye yönlendirdi, gittik o hastaneye çok şükür iyi ama eskisi gibi yaramaz değil, antibiyotik iğne vurduruyoruz iltihabı için. Birde alerji oldu heryeri kıpkırmızı neye alerji olduğunu bilmiyoruz, yavrum ilaç serum yemekten helak oldu.

hepinizie teşekkür ediyorum. Netten araştırdığğım kadarıyla bizimkide basit havale. doktor gözetim altına aldı yanında kaldım çok şükür ateşi yükselmiyor. Ama ilk gittiğimiz hastane yoğun bakıma laıcaz demişlerdi orada bittim ben, sonra doğum doktorumu aradım o beni biraz rahatlattı başka bir hastaneye yönlendirdi, gittik o hastaneye çok şükür iyi ama eskisi gibi yaramaz değil, antibiyotik iğne vurduruyoruz iltihabı için. Birde alerji oldu heryeri kıpkırmızı neye alerji olduğunu bilmiyoruz, yavrum ilaç serum yemekten helak oldu.

tekrar çok geçmiş olsun canım antibiyotikler ve ilaçlar alerji yapmış olabilri doktora söyleyin yine birde ilaçların verdiği etkiden dolayı durgundur halsiz kalmıştır yavrum çok üzülüyo insan çocuğunu öyle görünce rabbim birdaha yaşatmasın

cok gecmis olsun canim Allah bir daha gostermesin.Eger cok tedirginsen bir norologa gotur o sana daha yardimci olur anlattiklarina bakilirsa beyiinde hasar birakmamasi gerek yinede icin rahat ettirmek icin dr danis

çok geçmiş olsun, Rabbim daha beterinden korusun:teselli:
benim oğlum da 1,5 yaşındayken 39,5 derece ateşlenmişti ama nöbet felan geçirmemişti
kendinde değil gibi, hayal görüyormuş gibi hali olunca acile götürmüştükbilmiyorumkismile
inşaallah sizin bebeğinizde de olmamıştır birşey olumunekankayizsmile

canım çok geçmiş olsun daha yeni duyuyorum
kayranın bir kere 39.9 a kadar yükseldi ateşi ama mikrop kapmış bizimki öyle dedi doktor,
havale falan geçirmedi çok şükür
inşallah bişey kalmaz canım, istersen götür nöroloğa için rahat etsin
durgunluğuda yorgunluktandır annesi kolay bişey değil bünyesi yorulmuştur
çabucak iyileşir mertimiz inşallah

Çok geçmiş olsun basit havale ise bir şey olacağını sanmıyorum. Vücudundaki döküntüler de yüksek ateş sonrası olabilen bir durum benim oğlumda da olmuştu. Vücudun verdiği bir reaksiyon sadece...
Daha hala ilaç kullanıyorsunuz, hastanelerde uğraşmışsınız bitap düşmüştür yavrucağız halsizliği, hareketli olmaması bu yüzdendir.

Kaldığımız hastanedeki noröloğ ilgilendi beni fazlasıyla tatmin etti, yavrum bugün yaramazlığa başladı. vucudundaki döküntüler geçiyor sanırım sıkıntıdan olmuş.
Havalede aileye yatkınlık önemliymiş, küçükken bende geçirmişim hasar falan bırakmadı, netten araştırıyorum basit havale hasar bırakmaz deniyor. Günden güne daha iyi yavrum, allaha şükürler olsun.

Back