• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Oğlum 5 aylık oldu neleri tattırabilirim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ipati

ömerfarukbebeğim
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2009
1.128
3
158
43
İstanbul
oğlum 5 aylık oldu. yavaş yavaş yiyeceklerin tadına baktırmaya başladım alışsın diye.. yoğurt verdim, çorba, elma suyu gibi.. başka nelerden vermeliyim bilmiyorum? aslında oğlumun kilosu çok iyi ama bana doymuyormuş gibi geliyor, sık sık emmek istiyor. acelecimi davranıyorum acaba? birde su vermeye başladım, neler vermeliyim başka yardımcı olursanız sevinirim..

Benim TVde doktordan dinlediğiö 6 aya kadar birşey vermeyin emmek istemeyebilir ama sizinkinde de o sorun yokmuş bi de ilk verdikleriniz de meyve - muhallebi gibi şekerli şeyler olmasın sonra sebze yedirtemezsiniz demişti

Benim TVde doktordan dinlediğiö 6 aya kadar birşey vermeyin emmek istemeyebilir ama sizinkinde de o sorun yokmuş bi de ilk verdikleriniz de meyve - muhallebi gibi şekerli şeyler olmasın sonra sebze yedirtemezsiniz demişti

oooooooo ozaman ilk işim yarın meyve filemize kabak alıyımm... tşklr bilgi için

oğlum 5 aylık oldu. yavaş yavaş yiyeceklerin tadına baktırmaya başladım alışsın diye.. yoğurt verdim, çorba, elma suyu gibi.. başka nelerden vermeliyim bilmiyorum? aslında oğlumun kilosu çok iyi ama bana doymuyormuş gibi geliyor, sık sık emmek istiyor. acelecimi davranıyorum acaba? birde su vermeye başladım, neler vermeliyim başka yardımcı olursanız sevinirim..

bebeğine su verme canım süt içip vitamin alıcağı yerde suyla boşuna midesini doldurursunuz. afrikadaki annenin sütü bile çocuğunun susuzluğunu giderebilir diyo uzmanlar. sen süte devam et 1 ay kalmış şunnun şurası. kilo almadığından şüpheleniyosan bebeğini tarttır ve 4 gün sadece emzirip tekrar tarttır. doktor söyliycektir doyup doymadığını.

doymadığını sürekli emmek istemesinden düşünüyosan sanırım 5. ayda bütün bebeklerde bu durum var forumda çok rastladım. benim bebeğimde öyle. sonuçta çalışmıyorum gerekirse akşama kadar emziririm son ayıda bitiricem. araştırmalardaki 6 ay sadece anne sütü vermeyen %67 lik kısımda olmak istemiyorum çünkü.

bebeğine su verme canım süt içip vitamin alıcağı yerde suyla boşuna midesini doldurursunuz. afrikadaki annenin sütü bile çocuğunun susuzluğunu giderebilir diyo uzmanlar. sen süte devam et 1 ay kalmış şunnun şurası. kilo almadığından şüpheleniyosan bebeğini tarttır ve 4 gün sadece emzirip tekrar tarttır. doktor söyliycektir doyup doymadığını.

doymadığını sürekli emmek istemesinden düşünüyosan sanırım 5. ayda bütün bebeklerde bu durum var forumda çok rastladım. benim bebeğimde öyle. sonuçta çalışmıyorum gerekirse akşama kadar emziririm son ayıda bitiricem. araştırmalardaki 6 ay sadece anne sütü vermeyen %67 lik kısımda olmak istemiyorum çünkü.

canım haklısın, bende çalışıyordum ama 1 yıl ücretsiz izin aldım bebeğime daha iyi bakabilmek için.. ben zaten ek gıdaya geçmedim henüz, takip ettim kilo alıyor demekki doyuyor :) bende inatla 6 ayı sadece anne sütüyle bitirmek istiyorum Allah izin verirse, ama 5. aydan itibaren değişik tatlara yavaş yavaş alıştırmak gerekiyormuş , sadece tadına baktırmak yani.. aksi halde ek gıdaya geçişte zorluk yaşanıyormuş.. ona dokunmayacak şeylerin tadına baktırıyorum biraz biraz..

Oğlum beş yaşında . Şimdi geriye dönüp bakınca keşke mümkün olan her şeyi tattırsaymışım diyorum. Tabi her lezzeti istemiyorlar ama mesela sebze çorbası tarifinin yanında bir kaşık başka bir lezzet verilebilir her gün. Her gün bir kaşık başka bir meyve tattırılabilir. Tabi bu benim kişisel görüşüm .Böyle yapan arkadaşlarımın çocukları gayet güzel her şeyi yiyen çocuklar oldular. Oğlum seçiyor :(

Back