Tuvalet Eğitimi Oğlum 40 aylık oğlum hala bezi bırakmadı?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
erkek çocuklara babası deilde biraz daha büyük çocukları komşunun veye kuzenleri falan işte çevrede kim varsa onları göstermek daha etkili olabilir.

Allah beni de kurtar bu dertten yaarabbiii... 35 aylık hanımefendi yapıyor yaptıktan sonra anneee kaka yaptım bez değiştir diyor.. Daha başka emriniz arzunuz diyorum.. Başlıyor saymaya: süüt kuyabiyee bonibooş pastaa..Aynen böyle.. Resmen çocuk bana hizmetkar muamelesi yapıyor. Bulunduğum şehirde hiç tanıdıgım akrabam yok. Apartmandaki komşularla samimi olayım dedim ama zaten 2 dairedekiler ancak gündüzleri evdeler.. Onlar da pek samimi olunacak tipler değil.. Birinin de çocuğu felaket kavgacı vuruyor dövüyor.. Pek kızımı yanaştırmak istemedim ona.. Yani resmen kendimle başbaşayım.. Babası işten hep yorgun dönüyor.. Hiç paylaşmıyor çocuğun büyüme evresinde bana yardımcı olmuyor.. Hep erteliyor tamam hayatım bugün yorgunum yarın yaparız diyor ama aylar geçiyor.. Klozet adaptörü aldım oturuyor reddetmiyor, kısa aralıklarla götürüyorum..Haftalar oldu.. Alıştı oturmaya ona ama oturup ayaklarını sallandırıyor sanki otobüs bekliyor... Saatler geçse tık yok..
Kaç haftadır sadece 2 kere yaptı çişini o da azıcık.. Bezini çıkarıp alıştırma kilodu aldım,giydirdim.. Ona yapıyor, çıkarıyor, götürüp banyodaki kirli sepetine koyuyor, gidip bir güzel temiz kıyafet alıp giyiniyor.. Bulaşık yıkıyordum, 2 kere yaptı bunu.. Bir korku belirtisi de göremiyorum çocukta.. Hiç bir şey giydirmeyeyim dedim.. O zaman da ıslanınca çıkarıp kirli sepetine götürüyor. Kirli sepetini sakladım, götürüp çamaşır makinesinin içine atıyor. Kapağını kilitledim makinenin önüne bırakıyor kıyafetlerini. Şimdi bunları yaparken sen nerdesin diyeceksiniz. Benim önümde yapmıyor ki.. Yani 24 saat gözleyemem ki eninde sonunda ya mutfaga gidiyorum ya başka odaya gidiyorum vesaire... Mutlaka yanından ayrıldıgım an oluyor. Sanki o ânı bekler gibi ben gidince yapıyor bu işleri.. Bir kaç kere gidiyormuş gibi yapıp kapının aralığından gizli izledim yakalarım diye.. Yok yakalayamadım.. Anlıyor belki de gitmedigimi.. İşe dalmışım gibi yapıp ansızın gidiyorum yanına yine yakalarım diye.. Iı ıh olmadı.. Çizgi film oynatan masal anlatan bir alet aldım, onu götürüyoruz tuvalete beraber, orda bıraktım bir süre onu çok sevdi diye,, Hani tuvaleti gelince söyler de yapmaya gidersek ancak o zaman seyretme imkanın olacak mesajını vermek istedim. Anladı mesajı ama bu sefer de geliyor "anneee bibiş" diyor "anne toolet" diyor gidiyoruz tuvalete oturuyor çizgi film bitene kadar hiç bir şey yapmadan oturuyor tuvalette.. bitince de bitti diyor hatta tucvalet kağıdı koparıp siliyor bir güzel sanki bir şey yapmış gibi onu da atıyor sifona basıyor "hadi gidiyos" diyor.. Yani çok çelişkili davranışları var.. Eğer söylemiyorsa hiç söylememesi lazım.. Bana üçkağıt yapıyor resmen.. Yani inatlaşmak istemiyorum. Suyuna gitmeye çalışıyorum ama çok yorucu artık zaten yakında bez de bulamayacağız kendine göre.. Biraz göbek de var hanımda.. Her şeye kafası çalışıyor ama inatla söylemiyor.. Ne yapayım bilmiyorum.. Ne bileyim attırıverin üç beş yorum da kafamı toplayayım be kızlar..

aynen benimkızımı anlatmışınız arkadaşım.benimkide 30 aylık.bizde kışın soguk olur diye alıştırmamıştık.benim ayrıca 12 aylık oglum var.ogluda bezine yapıyor diyor ama nisan eyında alıştıracam inşallah.benimkide çişini ettikten sonra söylüyör.napıcaz bizz

arkadaşlar benim kızımda 1.5 yaşındayken öğrendi çiş yapmasını oğluma hamileyim o zaman yazın daha kolay öğreniyorlar kız ve kız çocukları erkek çocuklarına nazaran daha geç haber veriyor şuan oğlum mart 24 detam 3 yaş diyecek gel görki halen bez bağlıyorum yani işimiz çok zor kolay gelsin hepimize

halinizi anlıyorum arkadaşlar zira benim kızım 1.5 yaşında bezi bıraktı. geceleri bile bağlamıyordum taki üşütüp altına kaçırmasına kadar 1 ay kendimi paraladım. baş edemeyince bez bağladım şimdi çişini söylemek bi yana altına yaptıkdan sonra açıp temizlememe izin vermiyor. yazın gelmesini bekliyorum tekrar tuvalete alıştırıcam inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…