• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Oğlum (10 aylık) Ç. Dr bugün kalbinde üfürük olduğunu söyledi yarın kardiyolojiye götürecem elim ayağım tutmuyor bilgisi olan yazsın Allah rızası içi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ayazveannesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2024
57
-22
1
20
Kızlar bugün oğlumu çocuk doktoruna götürdüm bana kalbinde üfürük olduğunu söyledi ve yarın çocuk kalp doktoruna götürecem kalbinde delik olabilir dedi kalbinde delik olması üfürük olması tehlikeli mi etrafınızda var mı yarına kadar beynim patlar Allah rızası için yardımcı olun . Varsa nolur n'olacak ne yapmamız lazım bilginiz var mı

Kardeşimin vardı. Çocuk doktorları diyordu muayene ettiklerinde. Çocuk kardiyolojisine götürdük büyüdüğünde. Sorun yok dediler.

Mrb lar oğlumda doğduğundan beri var hatta şuan 11 yaşında hala var. Biz doğduğundan beri Ankarada çocuk kardiyoloji için bir prof götürüyoruz . Yılda 1 kere kontrol oluyoruz.

Mrb lar oğlumda doğduğundan beri var hatta şuan 11 yaşında hala var. Biz doğduğundan beri Ankarada çocuk kardiyoloji için bir prof götürüyoruz . Yılda 1 kere kontrol oluyoruz.

Benim kızımında var biz doğduğunda öğrendik. Arada kontrole gidiyoruz. Bana doktorun söylediği şu 10 çocuktan 8inde geçer. 1inde aynı kalır. 1inde büyür. Eğer büyürse anjiyo yapılır. Çocuğunuz normal sağlıklı bi çocuk. Kimseye söylemeyin bile kalbinde üfürüm var diye. Çünkü bununla ilgili fikri olmayan insanlar olumsuz yorum canın sıkılır. Yani Kendini üzme içini ferah tut.

Kardeşimde de vardı. 6 yaşında ameliyat edildi, sonra bir sıkıntısı olmadı. Şimdi yetişkin, boks falan yapıyor gayet iyi. Bir sağlık sorunu yok çok şükür.

Kızlar bugün oğlumu çocuk doktoruna götürdüm bana kalbinde üfürük olduğunu söyledi ve yarın çocuk kalp doktoruna götürecem kalbinde delik olabilir dedi kalbinde delik olması üfürük olması tehlikeli mi etrafınızda var mı yarına kadar beynim patlar Allah rızası için yardımcı olun . Varsa nolur n'olacak ne yapmamız lazım bilginiz var mı
Benim kızım içinde aynı şeyi söylemişler genelinde oluyor korkmayın birşey çıkmadı.

Üfürüm sadece kalpte delik olduğu durumlarda duyulmuyor. Usg çekilmesi lazım. Kalbinde delik varsa bile 7 yaşa kadar geçmesi büyük olası, en kötü durumda olanları ameliyatla tedavi ediyorlar. Sosyal hayatlarında daha sonra bi sıkıntı olmuyor. Panik yapmayın şimdiden. Benim kızımda üfürüm duyuldu ama akciğere giden damarda darlık olduğu için dendi (usgde çıktı) doktor önemsemedi 1 yaşa kadar geçer dedi geçtide. Daha sonraki kontrolünde bi sorun yoktu. Yani böyle basit bi şeyde olabilir
Ekleme yapayım. Erken doğumlarda daha sık oluyor o yüzden doktor darlığı önemsemedi büyüdükçe gelişecek demişti

Bende de vardi. Biraz nefes darligi hatirliyorum. Su an o kdr hastayim ama kardiyoloji kapidan kovuyor gelme diyor. Gecmis olsun insallah basit bir durumdur

kucuk cocuklarda saglikli olsalar bile ufurum duyulabiliyor, masum ufurum diyorlar ona. muhtemelen doktor emin olmak icin bir de kardiyoloji gorsun diye yollamistir.

Merhaba geçen ay oğlumun dudaklarında hafif bir morarma farkettim gün içinde düzeliyordu birkaç defa denk geldim. Hemen bebekken onu ilk muayene eden Kalp Doktoruna götürdüm üfürüm olduğunu söyledi ama bu masum geçici bir üfürümmüş geçici bir şey takibe bile gerek yok dedi.

İnşallah sizin ki de geçici zararsız bir şeydir. Üzmeyin kendinizi..

Ben de Doğuştan kalbimde delik olduğu için 6 yaşında Ameliyat oldum. Çok şükür iyiyim fakat mitral kapağımda hem sarkma hem de kalbimde hala bir delik varmış. Ama Doktorum şimdilik önemli bir durum olmadığını söyledi. Olabiliyor yani üzmeyin kendinizi..

Tabi iyi bir çocuk kalp Doktoruna mutlaka gösterin.. Önleminizi alın.

1 yaşına kadar kapanabilir diyor doktorlar,yegenimde vardı kapanmisti

Benim kızımında var biz doğduğunda öğrendik. Arada kontrole gidiyoruz. Bana doktorun söylediği şu 10 çocuktan 8inde geçer. 1inde aynı kalır. 1inde büyür. Eğer büyürse anjiyo yapılır. Çocuğunuz normal sağlıklı bi çocuk. Kimseye söylemeyin bile kalbinde üfürüm var diye. Çünkü bununla ilgili fikri olmayan insanlar olumsuz yorum canın sıkılır. Yani Kendini üzme içini ferah tut.
Aynen, bu başıma gelmişti. Akrabalar o kadar büyütmüşlerdi ki, bu durum beni çok üzüyordu.

Yok evlememezmişim, yok çocuğum olmazmış, Ameliyattan sonra da kalbine pil takıldı diye dedikodu yapmışlardı.. O dönem bir genç kız olarak çok üzülüyordum.

Çok şükür geçti gitti.. Hatta bir komşumuzun kızı benimle kalbi delik diye alay etmişti annesi kızına uyarıda bulunmamıştı. Seneler sonra kadının bir kızı daha oldu ve kalbi delik doğmuştu.. Sonra ne oldu bilemiyorum taşınmışlardı bizim mahalleden..

Yani böyle sağlıkla ilgili büyük konuşmamak lazım:(

Aynen, bu başıma gelmişti. Akrabalar o kadar büyütmüşlerdi ki, bu durum beni çok üzüyordu.

Yok evlememezmişim, yok çocuğum olmazmış, Ameliyattan sonra da kalbine pil takıldı diye dedikodu yapmışlardı.. O dönem bir genç kız olarak çok üzülüyordum.

Çok şükür geçti gitti.. Hatta bir komşumuzun kızı benimle kalbi delik diye alay etmişti annesi kızına uyarıda bulunmamıştı. Seneler sonra kadının bir kızı daha oldu ve kalbi delik doğmuştu.. Sonra ne oldu bilemiyorum taşınmışlardı bizim mahalleden..

Yani böyle sağlıkla ilgili büyük konuşmamak lazım:(
Aynen öyle kimse sağlığını secmiyor seçecek olsa herkes sağlıklı olmayı seçer bunla da dalga geçilecek bir durum yok kimin başına ne geleceğini hiç birimiz bilemeyiz saniyeler içinde konuştuğumuzu yasattigimizi yaşarız .

Merhaba geçen ay oğlumun dudaklarında hafif bir morarma farkettim gün içinde düzeliyordu birkaç defa denk geldim. Hemen bebekken onu ilk muayene eden Kalp Doktoruna götürdüm üfürüm olduğunu söyledi ama bu masum geçici bir üfürümmüş geçici bir şey takibe bile gerek yok dedi.

İnşallah sizin ki de geçici zararsız bir şeydir. Üzmeyin kendinizi..

Ben de Doğuştan kalbimde delik olduğu için 6 yaşında Ameliyat oldum. Çok şükür iyiyim fakat mitral kapağımda hem sarkma hem de kalbimde hala bir delik varmış. Ama Doktorum şimdilik önemli bir durum olmadığını söyledi. Olabiliyor yani üzmeyin kendinizi..

Tabi iyi bir çocuk kalp Doktoruna mutlaka gösterin.. Önleminizi alın.
İnşallah benimkide gecicidir

Back