Oğlum yok, iki tane kızım var.
Biri 4.5 yaşında diğeri 10 aylık. Büyük kızım doğduğundan beri su gibi terler. Aşırı beyaz tenli ve yazın sürekli isilik oluyor vücudu. Yazın günde muhakkak iki defa su altına sokmaya çalışıyorum. Çünkü teri felaket kokuyor. Yıkıyorum, bir saat sonra saçı başı sanki 10 gün yıkanmamış gibi duruyor.
Küçüğü de yaz bebeği ama ablası gibi bir terleme problemi yok. Tabii ki sabit yattığı zaman ensesine doğru saçları terliyor ama sırtı falan terlemiyor. Ablası mübarek sanırsın çocuğu çamaşır gibi sıkmışsın da suyu çıkmış.
Eviniz kaç derece bu arada? Üzerinde uyurken kaç kat kıyafet oluyor? Çok sıkı mı örtüyorsunuz? Yün yastık mı, silikon yastık mı kullanıyorsunuz?
Ben bu bebeğimde iki tane yün yastık aldım. Bir de kumaş aldım. Yastıkları boşaltıp, beşiğine uygun çok kalın olmayan bir yastık kılıfı diktim kuzenden mini dikiş makinesini alıp ve yünleri başı içine gömülmeyecek ama boynunu destekleyecek şekilde yerleştirip yastık yaptım. Çoğunlukla yastıksız yatmayı tercih ediyor ve çok nadir geceleri terler. Kış aylarında da üzerini normal kışlık battaniye dışında bir şey ile örtmedim. Evi hep 22-22.5 derece arasında tuttuk.