- 20 Ekim 2021
- 1.207
- 1.664
- 63
- Konu Sahibi LeucotheaThemis
kızlar merhaba. son günlerde ciddi bir öfke kontrol problemi yaşıyorum. yani nasıl desem en ufak bir şeye tahammül edemiyorum. kedim mutfak tezgahına çıkıyor onu orda görünce gözüm dönüyor. ya da eşim bana bir şey söylerken gözünü deviriyor sinirlerim tepeme çıkıyor. kaşımda aşağı doğru duran kıla bile tahammülüm yok. sürekli her şeye bağırıp sonra niye bu kadar bağırdım diye üzülüp ağlama krizine giriyorum. kan değerlerim normal yani patalojik bir sıkıntım yok bunu tetikleyen tiroid ya da şeker hastalığı gibi. Sadece daha önce de yazmıştım covid kaynaklı endişelerim var. bir de bu dönem eğitim hayatımdaki son düzlükteyim. önümüzdeki haftalarda umarım artık üniversite öğrencisi olmaktan kurtulup diplomamı elime alacağım. ama öfke krizlerim yüzünden oturup ders de çalışamıyorum. köşeye sıkışmış gibiyim ve kendimi köşeye sıkıştıran da benim. kafamın içi oldukça karışık umarım anlattıklarım anlaşılabilir olmuştur. yaşayan ve aşabilenler var mı? (psikolog ya da psikiyatrist desteği almam gerektiğini biliyorum ama şu an özel kliniğe maddi durumum el vermiyor, devlette de çözüm alabileceğimi düşünmüyorum)
önerilerinizden sonra yapmaya karar verdiklerim:
önerilerinizden sonra yapmaya karar verdiklerim:
- açık havada bol yürüyüş
- daha fazla nefes egzersizi
- sakinleştirici bitki çayları(papatya, melisa vb gibi)
- tv ve haber yayınlarından uzak kalmak...
- bir dövüş ya da savunma sporuna başlamak
- sinirlendiğimde yüzüme yastık kapatıp yastığa bağırmak
Son düzenleme: