Öfke Dansı
Sizlerin yazdıkları benim de altını cizdigim bölümler, bütün yazılanlara ek olarak ben de şunları paylaşmak istiyorum.
1. Bölüm
Öfke Savaşımı
Yazarın,Ofkemizin; yapabildiğimizden çok daha fazlasını yaptığımızda veya verdigimizde ortaya çıkan bir işaret olduğunu belirttiğini görüyoruz bence doğru bir tespit .
Ne zamanki kendi sinirlarimizi aşıyoruz işte o zaman öfkemiz açığa çıkıyor.
Sinirlarimizi korursak gereksiz öfkeden korumuş oluruz kendimizi .
Kavga edip yakinmamiza, ofkemize rağmen haksızlıklara boyun eğmeye devam ediyorsak depresyon,kendine saygı duymama hatta kendinden nefret etme gibi durumlarla karsilacagimiz belirtilmiş.
Burda şu var bir durum karşısında iyi kız olma veya Sirret kadın olma.
Ben kendi adıma yıllarca belki de kişiliğimin tam şekillenmedigi-sekillenme aşamasındaki dönemlerde hak hukuk savunucusu olmayı kendime görev bellemis,korkmadan doğru bildiklerimi söyleyip sonucunu değiştiremeyecegm durumlarla olumsuzluklarla yüzleşmek zorunda kalmıştım.
Yıllar bana yazarın tabiri ile -sirret bir kadin olmanın benim zararima olduğunu göstermişti ve iyi kiz olup tartismalardan uzak durmaya baslamistm.
Özellikle evlilikten sonra.
Şimdi ikisi arasında dengede olduğumu düşünüyorum.
Kimseyi değiştirmeye çalışmıyorum kendi dogrularimdan da taviz vermiyorum .
Yazarin ilk iki bölümde de anlatmaya çalıştığı da tam olarak bu gibi.
Bireysellik ve birliktelik arasındaki ince çizgiyi korumamiz gerektiğini vurguluyor kitap.
Geçen gün sizinle paylaşmistim eşimle hep birlikte birşeyler yapıyoruz onun bireysel etkinlikleri de alanı da var ancak benim yeni bebekle birlikte bireysel olarak -ben olarak yaptığım birşey yok diye.
Ben bunu hep savunurum eşlerin kendi alanları olmalı hep birlikte veya hep ayrı olmak ikisi de beraberliğe zarar verir.
Bireysellik ve birliktelik arasındaki ince çizgi mutlaka korunmalı.
2. Bölüm
Barbaranin yaşadığı durum.
Kitabın tamamıni okumadım ama benim bu noktada bir eleştirim olacak .
Çok basit bir telefon konuşmasından yola çıkarak bir çok durumu detaylandrimasi.
Ben Barbara'ninkinden daha sağlam örüntüsü olan bir hikayeden yola çıkmasını isterdim.
Evet bu basit gibi görünen durumdan bile bir çok çıkarım yapılmış ama bu benim fikrimi değiştirmedi.
Yaptığı çıkarımlardan biri olan ne pahasına olursa olsun huzur,kısmına yüzde yüz katıldım .
Çünkü biz kadınlar önce sesimizi yükseltip olayı tartışarak çözmeye calisssakta bu noktada başarılı olamayınca ,aman tadımız kacmasin moduna geciyoruz .
Karşımızdakini değiştirme fikrinin bir fantezi olduğunu belirtip bundan vazgecmemizin ve var olan gücümüzü kendimizi degstrme ve yeni bir eylem planı yapmamız için kulllanmamiz gerektiğini de görüyoruz kitapta.
Bakalım Öfke Dansı nasıl devam edecek bu dansı hangi adımlarla tamamlayacağız