• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Offf..Kızlar evinizdeki böceklerle nası başa çıkıyorsunuz:((

Aman çok zararlı sürekli ilaçlama solunum yolları açısından,bilhassa evde küçük çocuk varsa

Doğru. Bende çocuk yok, köpek var, onu bile o ortama sokmuyorum (ilaçlamacının kesinlikle zararı yok, yalnızca trake solumu yapan canlılar için ölümcül demesine rağmen) ayda bir de bizim evden ayrıldığımız gün ilaçlatıyoruz, 2 gün evde kimse olmuyor, geleceğimiz gün sabahından da ev havalandırılıyor. Ama çocuk olsa da bir şekilde ilaçlatırım 2 ayda yaparım yine yaparım. Çok ağır bir fobim var.

banyo giderlerine zirai ilaçlardan dökün daha etkili oluyorlar fakat eve girmeyin o gün havalandırın zehirlenirisiniz yoksa dökerken eldiven ve ağzınıza maske gibi birşey kullanmayı unutmayın.
Bu ilaçların da çok zararlı olduğunu söylüyor uzmanlar ama benim karşılaştıklarımı da anca bu keser heralde baya büyüklerdi zira!Karşılaşınca ilac sıktım üstüne hayvan bana mısın demedi uzadı gitti resmen!

Biz ilaçlattık 2 yıl garanti verdi firma
1 yıl geçti dışardan içeriye giren böcekte ölüyor kendi kendine, müstakil ev olmasına rağmen. Ters dönmüş olarak leşlerini buluyoruz :KK45:
Hadi ya ilaçlamadan önce var mıydı peki?büyükler için de etkili oluyor mu?

Bu ilaçların da çok zararlı olduğunu söylüyor uzmanlar ama benim karşılaştıklarımı da anca bu keser heralde baya büyüklerdi zira!Karşılaşınca ilac sıktım üstüne hayvan bana mısın demedi uzadı gitti resmen!

Tahmin edebiliyorum ondan yazdım zaten.
Banyo giderlerine dökün küvetin giderine dökün zaten aldığınız yer nasıl kullanacağınızı anlatır.
Ama lütfen eldiven ve maskeyi ihmal etmeyin.
Bir sabah döküp camları da açık bırakıp çıkın mümkünse 1 gün eve girmeyin ama öyle bir ihtimaliniz yoksa yatak odanızın kapısını da kapatın ki oraya koku gitmesin.
Akşama kadar havalansın ev.
Ben bir kere çok etkilendim kokudan korkudan acile gittim gece 2 de tek başıma koşa koşa. Evden çıksam yetermiş .

Ona göre kullanın

Doğru. Bende çocuk yok, köpek var, onu bile o ortama sokmuyorum (ilaçlamacının kesinlikle zararı yok, yalnızca trake solumu yapan canlılar için ölümcül demesine rağmen) ayda bir de bizim evden ayrıldığımız gün ilaçlatıyoruz, 2 gün evde kimse olmuyor, geleceğimiz gün sabahından da ev havalandırılıyor. Ama çocuk olsa da bir şekilde ilaçlatırım 2 ayda yaparım yine yaparım. Çok ağır bir fobim var.
Ne yapacağımızı şaşırıyoruz resmen!Ben de büyükleri görünce irkiliyorum,umarım hiç karşılaşmazsınız

Hiç çıkmaması için önceden gerekli tedbiri alıyorum

Apt içine böcek yemleri koyuyorum yangın merdivenine koydum bizim kata

Bunun dışında her sene ilaclaniyor apt

Evde asla çok eşya barindirmam hepsi ayrı ayrı ağzı kapalı kutularda

Böcek tozu ve nemi sever bunu onlerim

Balkon banyo gibi giderlerin üstü hep fayans la kapalı kullanılacağı zaman kaldırırım isim bitince geri kapatırım

Tüm ev de sineklik var

Senede 2 kere evin belirli köşelerine böcek yeni koyuyorum banyo, çamaşır ,bulaşık makinası altına eczanede satılan tupte bir yem . Minicik suruyorsun gelirse eve onu yiyor ve mefta oluyor

2 senedir oturduğum evde sadece 1 kere 1 tane gördüm oda ölüydü gelmiş yemiş olmuş terbiyesiz böcek

Bilse gelmezdi :)

Tahmin edebiliyorum ondan yazdım zaten.
Banyo giderlerine dökün küvetin giderine dökün zaten aldığınız yer nasıl kullanacağınızı anlatır.
Ama lütfen eldiven ve maskeyi ihmal etmeyin.
Bir sabah döküp camları da açık bırakıp çıkın mümkünse 1 gün eve girmeyin ama öyle bir ihtimaliniz yoksa yatak odanızın kapısını da kapatın ki oraya koku gitmesin.
Akşama kadar havalansın ev.
Ben bir kere çok etkilendim kokudan korkudan acile gittim gece 2 de tek başıma koşa koşa. Evden çıksam yetermiş .

Ona göre kullanın
Anladım teşekkür ederim araştıracağım,sizi de geçmiş olsun tekrar ne sıkıntı canlılar bunlar böyle,ne yapacağımızı şaşırıyoruz!

Ne yapacağımızı şaşırıyoruz resmen!Ben de büyükleri görünce irkiliyorum,umarım hiç karşılaşmazsınız
Doğal şeyler deneyeceksiniz artık. Defne yaprağı, sarımsak, karbonat falan diyorlar ama yani ne kadar etkili bilemiyorum.

Asla kimyasal kullanmayan ben bile konu şu haşereler olunca maalesef kimyasallara güveniyorum. Evi sirke ile, alkolle temizlerim mesela, asla kimyasal kullanmam.

Hadi ya ilaçlamadan önce var mıydı peki?büyükler için de etkili oluyor mu?
Olduğu için ilaçlattık zaten
Fare bile görmüştüm o bile gelmiyor artık
Adam nasıl bir karışım yaptıysa kurtulduk bu dertten
Her haşere için ayrı ilaç kullanılıyor
Yaptığı işin garantisini verdi dediğim gibi
Çok memnun kaldık. Yaşadığım şehirde olsaydınız yönlendirme yapardım

Olduğu için ilaçlattık zaten
Fare bile görmüştüm o bile gelmiyor artık
Adam nasıl bir karışım yaptıysa kurtulduk bu dertten
Her haşere için ayrı ilaç kullanılıyor
Yaptığı işin garantisini verdi dediğim gibi
Çok memnun kaldık. Yaşadığım şehirde olsaydınız yönlendirme yapardım
Evet çok iyi olabilirdi hatta,kesi çözüm sağlamışlar..Bu büyüklerle karşılaşma anı da ayrı bir sıkıntı çok dayanıklı ve hızlılar üzerine ilaç sıkıyorsun tınlamıyorlar bile,siz gördüğünüz zaman nasıl hallediyordunuz bunları?

Hiç çıkmaması için önceden gerekli tedbiri alıyorum

Apt içine böcek yemleri koyuyorum yangın merdivenine koydum bizim kata

Bunun dışında her sene ilaclaniyor apt

Evde asla çok eşya barindirmam hepsi ayrı ayrı ağzı kapalı kutularda

Böcek tozu ve nemi sever bunu onlerim

Balkon banyo gibi giderlerin üstü hep fayans la kapalı kullanılacağı zaman kaldırırım isim bitince geri kapatırım

Tüm ev de sineklik var

Senede 2 kere evin belirli köşelerine böcek yeni koyuyorum banyo, çamaşır ,bulaşık makinası altına eczanede satılan tupte bir yem . Minicik suruyorsun gelirse eve onu yiyor ve mefta oluyor

2 senedir oturduğum evde sadece 1 kere 1 tane gördüm oda ölüydü gelmiş yemiş olmuş terbiyesiz böcek

Bilse gelmezdi :)
Apartman ve ev bizde de ilaçlanıyor ve inanın ev düzeninden asla taviz vermem ama maalesef 2 kez karşılaştım kendileriyle:(

Yağmurlar başladığından berridir bende kaldığım yerde önüne geçeniyorum hamamböceklerinin. İlaçlama pek yararlı gelmiyor bana. İlaclanan yerlerde illaki temizlik yapılıyo geçiyor etkisi. Bi kaç gün önce banyoda yeni doğmuş hamam böceği (beyaz minnacıktı) bide onun ergen olanını görmüştüm. Yakalayamadım çamaşırsuyu döktüğüm1 kova suyu duşa kabinin altına doğru boca ettim çıkmadı namıssızzz . Konuyu takipteyim benimde kurtulmaya ihtiyacım var :(

Yağmurlar başladığından berridir bende kaldığım yerde önüne geçeniyorum hamamböceklerinin. İlaçlama pek yararlı gelmiyor bana. İlaclanan yerlerde illaki temizlik yapılıyo geçiyor etkisi. Bi kaç gün önce banyoda yeni doğmuş hamam böceği (beyaz minnacıktı) bide onun ergen olanını görmüştüm. Yakalayamadım çamaşırsuyu döktüğüm1 kova suyu duşa kabinin altına doğru boca ettim çıkmadı namıssızzz . Konuyu takipteyim benimde kurtulmaya ihtiyacım var :KK43:
Gel arkadaşım gel bizi en iyi biz anlarız:)Bende de sürekli yoktu ama iki tane kocaman görünce tedirgin oldum iyice!Beyaz renk hiç görmedim öyleyse o çok ufaktır,sen de yalnızca o iki küçüğü mü gördün başka yok mu?Adamlar zaten turbolu hemen kuytaya köşeye giriyorlar ama çıkarabilseydin keşke onlar çok hızlı ürüyor!!

Gel arkadaşım gel bizi en iyi biz anlarız:)Bende de sürekli yoktu ama iki tane kocaman görünce tedirgin oldum iyice!Beyaz renk hiç görmedim öyleyse o çok ufaktır,sen de yalnızca o iki küçüğü mü gördün başka yok mu?Adamlar zaten turbolu hemen kuytaya köşeye giriyorlar ama çıkarabilseydin keşke onlar çok hızlı ürüyor!!
Bina çok eski olduğundan önüne geçilmesi mümkün değil :/ evde kalmıyorum tek oda ,küçük balkon ve banyodan ibaret. Odaya girdiğim kapı ahşap bildiğimiz evde ki oda kapılarından :) . Baya kafa yordum nerden girebilir diye. Sanırım duşakabinin giderinden geliyorlar. Banyoya girerken temkinli giriyorum önce kapıdan kafayı uzatıp etrafı kolaçan edip bişi göremezsem içim rahatlıyor :)

Hamam böceğine çözüm ararken videolara bakıyordum daha çok psikolojim bozuldu. 8 yaşında ki bi kız odasında 7 bine yakın kocaman kocaman hamam böceği besliyor seviyo öpüyo:kusmuk: üzerinde gezdiriyor. Canavar gibilerdi bi görsen bide tıss tuss ses çıkartıyorlar:KK17:

Böcekler nereden geliyor önce onu bulman lazım.
Ben de yeni taşındığım evde sürekli görüyordum ve hepte aynı yerde gördüm. benim için kabus gibi bişey bu aşırı aşırı fobim var.
Sonra anladık ki apartmandan geliyormuş, Önce evi ilaçladık sonra dış kapının altına sünger çektik. ( bunu mutlaka yapmalısın ) çünkü küçücük bir boşluktan bile girebiliyorlar. Allah’a şükür o günden sonra daha görmedim.

Bina çok eski olduğundan önüne geçilmesi mümkün değil :/ evde kalmıyorum tek oda ,küçük balkon ve banyodan ibaret. Odaya girdiğim kapı ahşap bildiğimiz evde ki oda kapılarından :) . Baya kafa yordum nerden girebilir diye. Sanırım duşakabinin giderinden geliyorlar. Banyoya girerken temkinli giriyorum önce kapıdan kafayı uzatıp etrafı kolaçan edip bişi göremezsem içim rahatlıyor :)

Hamam böceğine çözüm ararken videolara bakıyordum daha çok psikolojim bozuldu. 8 yaşında ki bi kız odasında 7 bine yakın kocaman kocaman hamam böceği besliyor seviyo öpüyo:kusmuk: üzerinde gezdiriyor. Canavar gibilerdi bi görsen bide tıss tuss ses çıkartıyorlar:KK17:
Sanırım tansiyonum düştü!!Ayy ben izleyemem video falan o nedenle buraya sordum!Peki sen sadece 2 tane ile mi karşılaştın şu ana kadar canım yoksa benimkiler gibi hormonlulara da rastladın mı?

Böcekler nereden geliyor önce onu bulman lazım.
Ben de yeni taşındığım evde sürekli görüyordum ve hepte aynı yerde gördüm. benim için kabus gibi bişey bu aşırı aşırı fobim var.
Sonra anladık ki apartmandan geliyormuş, Önce evi ilaçladık sonra dış kapının altına sünger çektik. ( bunu mutlaka yapmalısın ) çünkü küçücük bir boşluktan bile girebiliyorlar. Allah’a şükür o günden sonra daha görmedim.
2 tane kocaman gördüm ama ikisi de farklı yerlerdeydi sizinki de hamam böceği miydi?

2 tane kocaman gördüm ama ikisi de farklı yerlerdeydi sizinki de hamam böceği miydi?

3 çeşit böcek gördüm bu evde ( örümcek hariç ) hamam böceği değildi sanırım ama çiyan, gümüş böceği birde top böceği
Ama eski evimde lavabonun içinde hamam böceği görmüştüm lavabonun giderinden gelmiş. Korkunçtu..

Ev de ilaçlanıyor yanı sıra kenar ve köşelere sıkıyor şirket personelleri ama bunlara etki etmiyor olabilir mi çünkü karşılaştıklarım kocamandı!
Her bocegin ilaci farkli ama. Hangi bocege uygun ilaclama yaptiriyorsunuz. Hamam bocekleri cok zor ölüyor. Bol camasir sulu su ile evinizi silin duzenli olarak. Bocekler özellikle orumceklee camasir suyunu sevmiyor. O yuzden gidiyorlar. Ben yaz geldiginde camasir suyu kullanimini artiririm ve daha az karsilasirim boceklerle.

3 çeşit böcek gördüm bu evde ( örümcek hariç ) hamam böceği değildi sanırım ama çiyan, gümüş böceği birde top böceği
Ama eski evimde lavabonun içinde hamam böceği görmüştüm lavabonun giderinden gelmiş. Korkunçtu..
Çıyanı ben de gördüm ay o en korkunç ve baş edilmesi zor olanı bence,hayvanın sürekli bir yerleri oynuyor?

Back
X