• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Offf..Kızlar evinizdeki böceklerle nası başa çıkıyorsunuz:((

Tatlım yalnız ben apartmana yapılan ilacı demiyorum.Dairenize şahsi olarak yapılanı diyorum.İnşallah yanlış anlatmadım.Dolap içlerine kadar yapıyolar.İki gün silmiyorsun.Hiçbir şey kalmıyor.
Evin içine de yapılıyor aynı zaman yer köşe ve kenarlarına ama hiç dolabın içine sıktıklarını görmedim..Ama bu dediğini araştıracağım teşekkür ederim canım:)Çok büyükler ya çok korkunçlar!

Bunun daha büyüğü ve koyu rengi..Ama anlattıklarınız özellikler aynen bunlar için de geçerli..Normalden büyük olmalarına rağmen baya hızlılar..Üzerine ilaç sıkayım dedim bir tanesinin hemen uzadı gitti hayvan bana mısın demedi!Yani öyle büyükleri görünce açıkçası biraz da irkiliyorum öyle büyüklerle karşılaşma da ne yapmam gerekir,siz nasıl hallediyordunuz karşılaşınca hemen kaçıyorlar,ilacı da tınlamıyorlar!!

Cok fazla olduklarinda artik elime terligi alip yavasca yaklasip vuruyordum ne yapayim. Yaptigim hos birsey degil biliyorum ama kaynagini o zaman bilemedigim icin bir tane bir tanedir diyordum. Ilac falan fayda etmiyordu cunku. Ay cok kotu gercekten cok iyi anliyorum sizi. Kiradaysaniz en yakin zamanda tasinmaya bakin diyecegim ama

Belki apartmanda ilaclama oldugu icin evlere kaciyorlardir,bilemedim.
Raidin bi ilaci var orumcek,hamambocegi,karincalara karsi 3ay etkili.Ama yerleri sildiginizdd etkisi geciyor tekrarlamak gerekiyor.
Evde ilaçlanıyor ama peki bu dediğiniz büyükler için de geçerli mi acaba çünkü gördüklerim normale göre epey büyük!

Sinirlerim bozuldu cidden bu sene ne çektim bunlardan üstelik İLAÇLANAN apartmanda oturmama rağmen yazın çıyan görmüştüm şimdi de ikidir kocaman hamam böceği ama bildiğiniz hormonlular..Şimdilik tek yaşadığım için her görüşümde büyük sıkıntı yaşıyorum,müdahale edecek kimse olmuyor..Bu problemle başa çıkan var mı?Onlarda çekindiğimi anlıyor sanki koca böcükler karşıma geçip alay edeceler neredeyse:KK43:(
Evin her yerine Raid in boceksavarlarindan koyun.

QuickMemo+_2017-11-23-16-06-59-1.webp

Bnm dedigim bu. I ipekkk_
Ben karincalar icin almistim heryerden karinca cikiyordu simdi 2senedir yok.Sadece 1kere sıktım hem de.
Bir deneyin belki etki eder onlara da.Cunku baya etkili 3aylik.

Borik asit ile toz şekeri karıştırıp küçük kaselere yada çay tabağına koyup odalara yerleştirebilirsin, yada borik asit, şeker, haşlanmış patatesi karıştırıp top top yapıp odalara koyabilirsin.

Eki Görüntüle 2071142

Bnm dedigim bu. I ipekkk_
Ben karincalar icin almistim heryerden karinca cikiyordu simdi 2senedir yok.Sadece 1kere sıktım hem de.
Bir deneyin belki etki eder onlara da.Cunku baya etkili 3aylik.
Ben bunu üstüne fıslattım ama inanır mısınız tınlamadı bile hemen pıtı pıtı kaçtı,tabii karınca için etkili olabilir ama diyorum ya benimkiler hormonlu sanırım,kocamanlar bir daha karşılaşırsam ne yapıcam bilmiyorum ilacı bile tınlamıyorlar!

Evin içine de yapılıyor aynı zaman yer köşe ve kenarlarına ama hiç dolabın içine sıktıklarını görmedim..Ama bu dediğini araştıracağım teşekkür ederim canım:)Çok büyükler ya çok korkunçlar!
Sus sus ben de çok korkarım:)Araştır insana hiçbir zararı yok.Evden gitmek zorunda da değilsin.Geçmiş olsun.

Cok fazla olduklarinda artik elime terligi alip yavasca yaklasip vuruyordum ne yapayim. Yaptigim hos birsey degil biliyorum ama kaynagini o zaman bilemedigim icin bir tane bir tanedir diyordum. Ilac falan fayda etmiyordu cunku. Ay cok kotu gercekten cok iyi anliyorum sizi. Kiradaysaniz en yakin zamanda tasinmaya bakin diyecegim ama
Ben de hangi tür olursa olsun hiçbir canlı zarar görsün istemem ama ne yakalanabiliyorlar ne de evden uzaklaştırılabiliyorlar ne yapacağımı şaşırdım..Çok yaklaşmaya da çekiniyorum biraz açıkçası büyükler kolay ölmez ve çok hızlı olduklarından ters bir hareket yaparlar diye cesaret de edemiyorum pek terlikle yaklaşmaya:(

Borik asit ile toz şekeri karıştırıp küçük kaselere yada çay tabağına koyup odalara yerleştirebilirsin, yada borik asit, şeker, haşlanmış patatesi karıştırıp top top yapıp odalara koyabilirsin.
Evet bu daha doğal gibi duruyor,teşekkür ederim..Peki tek girenler onu yiyebiliyor mu ve büyüklere karşı da etkili mi?

Ben en alt kattayim bahce bizde. Bayada yesillik, agac filan hic ilaclama yapmadik. Evde bocek olmuyor. Yazin akrep ve kertenkele geliyor arada bir. Bizim kediye oyuncak cikiyor. :KK70: Sayesinde hic sikinti cekmedik. Ölülerini alip attim sadece.
Ama hamam bocekleri cok hizli uruyor diye biliyorum yuvayi bulmadan kedi bile soyunu kurutamaz heralde :KK70: yuva yaptiklari catlak delik yerlere bakin direk orayi ilaclayin ve kapatin yoksa yine olur.
Aman aman nazar değmesin:))Ama akrep de sıkıntılı ya dikkat edin gözden kaçar evde kaybolur falan aman!

sağlık için zararlı olduğunu sanmıyorum. çünkü o ilaçlar eskisi gibi solunmaması gereken ilaçlardan dğeil. yani ilaçlayıp evden çıkmanıza gerek yok. zaten tablet de işinizi görecektir ki ona temasınız bile olmayacak zaten.

bizim evdekiler şöyle;
http://www.pestcontrolservices.co.nz/uploads/8/8/6/1/88614996/cockroachs_orig.jpg

ilaçtan etkilenmemiş olma durumu da şöyle.

atıyorum ilaçladınız. etkilenenler öldü. ama yuvalarında hala yumurta olabiliyor. bu durumda yumurtalar canlandıkça yeni böcekler geliyo. bunu engellemenin yolu da yuvayı kurutmak sanırım.
Tableti de araştıcağım yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim

Bina ilaçlanırken kendi evini de ilaçlat. Özellikle yavruladığını gördüyseniz hiç beklemeyin.
Su giderlerini kapatın. Kapı eşiklerinde boşluk varsa silikon falan bir şeyler yapın kapatın. Özellikle su olan yerlere kapsüller koyun. Yerlerde kırıntı kalmasın.

Bina ilaçlanırken kendi evini de ilaçlat. Özellikle yavruladığını gördüyseniz hiç beklemeyin.
Su giderlerini kapatın. Kapı eşiklerinde boşluk varsa silikon falan bir şeyler yapın kapatın. Özellikle su olan yerlere kapsüller koyun. Yerlerde kırıntı kalmasın.
Evlerin içi de ilaçlandı zaten ve inanın evdeki düzenimden asla taviz vermem..Gördüklerim yavru değil bilhassa kocamanlardı normale göre kesin büyüklerdi ,ilaç sıktım tınlamadı bile bir tanesi hemen kaçtı kuytuya köşeye.siz daha önce böyle büyük olanlarla karşılaştınız mı!?

Evlerin içi de ilaçlandı zaten ve inanın evdeki düzenimden asla taviz vermem..Gördüklerim yavru değil bilhassa kocamanlardı normale göre kesin büyüklerdi ,ilaç sıktım tınlamadı bile bir tanesi hemen kaçtı kuytuya köşeye.siz daha önce böyle büyük olanlarla karşılaştınız mı!?
Maalesef çok kötü anılarım var. Travma oldu resmen. Kimseyi iğrendirmemek adına yazmıyorum. :kusmuk:
Ev eski ve bahçe içinde yüksek girişti. Alt katımız bahçeye açılan bodrumdu. Her yerden geliyorlardı ama ev eskiydi. İlaçlama kar etmiyordu. Çünkü geldikleri yer evin dışı. İlaçla bitse yine geliyorlardı binadan. Sorun binanın sorunuydu aslında.
Çözüm taşınmak oldu.
Nacizane tavsiyem taşınırsanız eşyalarınızın tamamını temizleyip poşeyleyip öyle götürünki yumurtaları gelmesin.

Maalesef çok kötü anılarım var. Travma oldu resmen. Kimseyi iğrendirmemek adına yazmıyorum. :kusmuk:
Ev eski ve bahçe içinde yüksek girişti. Alt katımız bahçeye açılan bodrumdu. Her yerden geliyorlardı ama ev eskiydi. İlaçlama kar etmiyordu. Çünkü geldikleri yer evin dışı. İlaçla bitse yine geliyorlardı binadan. Sorun binanın sorunuydu aslında.
Çözüm taşınmak oldu.
Nacizane tavsiyem taşınırsanız eşyalarınızın tamamını temizleyip poşeyleyip öyle götürünki yumurtaları gelmesin.
Taşınma gibi bir durum yok ama evimden çok memnunum fakat keşke yardımcı olsanız ben artık midemi bıraktım canınım derdine düştüm gibi bir şey:)Gerçi siz de travmatik etkiler bırakmış hiç hatırlamayın,unutun gitsin o halde:)

Taşınma gibi bir durum yok ama evimden çok memnunum fakat keşke yardımcı olsanız ben artık midemi bıraktım canınım derdine düştüm gibi bir şey:)Gerçi siz de travmatik etkiler bırakmış hiç hatırlamayın,unutun gitsin o halde:)
Umarım yardımcı olacak birileri çıkar.
Çünkü biz kurtulmak için ağır ilaçla bile ilaçlattık ama olmadı.

Aman aman nazar değmesin:))Ama akrep de sıkıntılı ya dikkat edin gözden kaçar evde kaybolur falan aman!

Oyle cok olmuyor bu yaz sadece 2 tane girmisti mesela akrep. Daha cok kertenkele giriyor. Kedi olmasa evde fink atarlardi muhtemelen cunku ortaliklarda dolanmiyorlar ben canlisina rast gelmedim cunku saklaniyorlar ama kedi goruyor öldurup ortaliga birakinca anca buluyorum. :KK70: Bizden kacarda ondan kacamaz. :KK70: Eve giren kelebek ve sinek bile fazla yaşamiyor :KK70:

Sinirlerim bozuldu cidden bu sene ne çektim bunlardan üstelik İLAÇLANAN apartmanda oturmama rağmen yazın çıyan görmüştüm şimdi de ikidir kocaman hamam böceği ama bildiğiniz hormonlular..Şimdilik tek yaşadığım için her görüşümde büyük sıkıntı yaşıyorum,müdahale edecek kimse olmuyor..Bu problemle başa çıkan var mı?Onlarda çekindiğimi anlıyor sanki koca böcükler karşıma geçip alay edeceler neredeyse:KK43:(

banyo giderlerine zirai ilaçlardan dökün daha etkili oluyorlar fakat eve girmeyin o gün havalandırın zehirlenirisiniz yoksa dökerken eldiven ve ağzınıza maske gibi birşey kullanmayı unutmayın.

Biz ilaçlattık 2 yıl garanti verdi firma
1 yıl geçti dışardan içeriye giren böcekte ölüyor kendi kendine, müstakil ev olmasına rağmen. Ters dönmüş olarak leşlerini buluyoruz :KK45:

Back
X