• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Offf..Kızlar evinizdeki böceklerle nası başa çıkıyorsunuz:((

ipekkk_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2016
244
79
18
34
Sinirlerim bozuldu cidden bu sene ne çektim bunlardan üstelik İLAÇLANAN apartmanda oturmama rağmen yazın çıyan görmüştüm şimdi de ikidir kocaman hamam böceği ama bildiğiniz hormonlular..Şimdilik tek yaşadığım için her görüşümde büyük sıkıntı yaşıyorum,müdahale edecek kimse olmuyor..Bu problemle başa çıkan var mı?Onlarda çekindiğimi anlıyor sanki koca böcükler karşıma geçip alay edeceler neredeyse:((

düzenli aralıklarla ilaç kullanın. tablet olur başka bişey olur. ama apartmanda varsa ve yuvası kurutulmadıysa zor kurtulursunuz. böcek işi sıkıntı.

Apartmanın genel olarak ilaçlaması lazım. Sen ne kadar dikkat edersen et. İlaçlamaya evlerden gelir

Sürekli yoklar ama bir çıkıyor tam çıkıyorlar:KK43:

ayda bir ilaçlayın madem evi. bi de tabletler oluyor onlardan da koyarsınız. arada böcek çıkması da normaldir ama bence.

bu sene biz de çok çektik. her yer kalorifer böceği.

Ilk evlendigimde yeni bulasik makinemin icinde alman hamam bocegi denilen bocekler uremisti. Sozde ilaclanan her turlu bakimi yapilan bir siteydi ama tasindiktan sonra ogrendim ki kanallarindan geliyormus bunlar. Yeni tasindigim evde de cikmaya baslayinca artik cildiracaktim sinirde agliyordum o derece :) meger bulasik makinesindenmis o zaman anlayabildim.servis makineyi aldi motorunu herseyini temizlediler yenilediler oyle kurtulabildim. Kucuk araliklardan motor kismina geciyorlarmis.Ama kabus gibiydiler gercekten.

Yani bunlarin kaynagini bulman temizletmen lazim.evde biryere illa yuva yapmislardir :KK43:

ayda bir ilaçlayın madem evi. bi de tabletler oluyor onlardan da koyarsınız. arada böcek çıkması da normaldir ama bence.

bu sene biz de çok çektik. her yer kalorifer böceği.
Ama öyle de sağlık için çok zararlı..Evde gördüklerim normale göre büyüktü baya acaba ilaçtan etkilenmemiş olabilirler mi sizinkiler de büyük mü böyle?hamam böceği ile kalorifer böceği çok benziyor

Ilk evlendigimde yeni bulasik makinemin icinde alman hamam bocegi denilen bocekler uremisti. Sozde ilaclanan her turlu bakimi yapilan bir siteydi ama tasindiktan sonra ogrendim ki kanallarindan geliyormus bunlar. Yeni tasindigim evde de cikmaya baslayinca artik cildiracaktim sinirde agliyordum o derece :) meger bulasik makinesindenmis o zaman anlayabildim.servis makineyi aldi motorunu herseyini temizlediler yenilediler oyle kurtulabildim. Kucuk araliklardan motor kismina geciyorlarmis.Ama kabus gibiydiler gercekten.

Yani bunlarin kaynagini bulman temizletmen lazim.evde biryere illa yuva yapmislardir :KK43:
Hadii yaa:((şimdilik 2 tane gördüm ama inanın kocamanlardı normalden büyüklerdi siz hiç öyle olanlarla karşılaştınız mı peki?

Ev de ilaçlanıyor yanı sıra kenar ve köşelere sıkıyor şirket personelleri ama bunlara etki etmiyor olabilir mi çünkü karşılaştıklarım kocamandı!
İlaçlamacılar sormadımı size ne tür böcekten rahatsızsınız diye.Bize soruyorlar her defasında.Ona göre ilacı ayarlıyorlar.Belki hafif geliyordur kullandıkları ilaç etkisizdir.

Hadii yaa:KK43:(şimdilik 2 tane gördüm ama inanın kocamanlardı normalden büyüklerdi siz hiç öyle olanlarla karşılaştınız mı peki?

Baslarda 2 3 taneydi.biter falan heralde dedim.oldurmeyeyim hayvanciklari yaziktir falan diye dusundum hatta :)sonra cogaldilar onune gecemedim. Boy boydular tabi anali yavrulu. Işık sevmiyorlar gorunce yaklasinca kaciyorlardi hemen kuytulara. Internete yazinca cikar alman hamam bocegi diye benimkiler onlardi. Eger buysa ilacla falan gecmez kesinlikle hizli uruyorlar hizli hareket ediyorlar

İlaçlamacılar sormadımı size ne tür böcekten rahatsızsınız diye.Bize soruyorlar her defasında.Ona göre ilacı ayarlıyorlar.Belki hafif geliyordur kullandıkları ilaç etkisizdir.
İlaçlama yapılırken görmemiştim ki o nedenle ayrıca belirtmedim..Bence de ilaçlar onlara hafif geliyor olabilir çünkü normale göre baya büyükler ve ona rağmen çok hızlılar!!

Belki apartmanda ilaclama oldugu icin evlere kaciyorlardir,bilemedim.
Raidin bi ilaci var orumcek,hamambocegi,karincalara karsi 3ay etkili.Ama yerleri sildiginizdd etkisi geciyor tekrarlamak gerekiyor.

Ben en alt kattayim bahce bizde. Bayada yesillik, agac filan hic ilaclama yapmadik. Evde bocek olmuyor. Yazin akrep ve kertenkele geliyor arada bir. Bizim kediye oyuncak cikiyor. :KK70: Sayesinde hic sikinti cekmedik. Ölülerini alip attim sadece.
Ama hamam bocekleri cok hizli uruyor diye biliyorum yuvayi bulmadan kedi bile soyunu kurutamaz heralde :KK70: yuva yaptiklari catlak delik yerlere bakin direk orayi ilaclayin ve kapatin yoksa yine olur.

Baslarda 2 3 taneydi.biter falan heralde dedim.oldurmeyeyim hayvanciklari yaziktir falan diye dusundum hatta :)sonra cogaldilar onune gecemedim. Boy boydular tabi anali yavrulu. Işık sevmiyorlar gorunce yaklasinca kaciyorlardi hemen kuytulara. Internete yazinca cikar alman hamam bocegi diye benimkiler onlardi. Eger buysa ilacla falan gecmez kesinlikle hizli uruyorlar
Bunun daha büyüğü ve koyu rengi..Ama anlattıklarınız özellikler aynen bunlar için de geçerli..Normalden büyük olmalarına rağmen baya hızlılar..Üzerine ilaç sıkayım dedim bir tanesinin hemen uzadı gitti hayvan bana mısın demedi!Yani öyle büyükleri görünce açıkçası biraz da irkiliyorum öyle büyüklerle karşılaşma da ne yapmam gerekir,siz nasıl hallediyordunuz karşılaşınca hemen kaçıyorlar,ilacı da tınlamıyorlar!!

Ama öyle de sağlık için çok zararlı..Evde gördüklerim normale göre büyüktü baya acaba ilaçtan etkilenmemiş olabilirler mi sizinkiler de büyük mü böyle?hamam böceği ile kalorifer böceği çok benziyor

sağlık için zararlı olduğunu sanmıyorum. çünkü o ilaçlar eskisi gibi solunmaması gereken ilaçlardan dğeil. yani ilaçlayıp evden çıkmanıza gerek yok. zaten tablet de işinizi görecektir ki ona temasınız bile olmayacak zaten.

bizim evdekiler şöyle;
http://www.pestcontrolservices.co.nz/uploads/8/8/6/1/88614996/cockroachs_orig.jpg

ilaçtan etkilenmemiş olma durumu da şöyle.

atıyorum ilaçladınız. etkilenenler öldü. ama yuvalarında hala yumurta olabiliyor. bu durumda yumurtalar canlandıkça yeni böcekler geliyo. bunu engellemenin yolu da yuvayı kurutmak sanırım.

İlaçlama yapılırken görmemiştim ki o nedenle ayrıca belirtmedim..Bence de ilaçlar onlara hafif geliyor olabilir çünkü normale göre baya büyükler ve ona rağmen çok hızlılar!!
Tatlım yalnız ben apartmana yapılan ilacı demiyorum.Dairenize şahsi olarak yapılanı diyorum.İnşallah yanlış anlatmadım.Dolap içlerine kadar yapıyolar.İki gün silmiyorsun.Hiçbir şey kalmıyor.

Back
X