Off bu kaynanalar gelin dertleşelim!!!!

BENSU

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2012
133
22
118
İstanbul
loğusalıkta 27. günüm şu saat itibari ile kaynanamı gönderdim ve omuzumdan koca bi yük indi kızlaaaaar. 22 GÜN annem kaldı yanımda kaynanamda 3-4 günlüğüne geldi ama sanki 3 4 ay kalmış gibi bi ağırlık var üzerimde. ikide bir herşeye karışmalar üstüne birde alınganlığı yokmuu offffffff offfff içim doldu valla. Hatta çocuğumu zehiriyordu . Emziğini bulaşık deterjanına ıslayıp bi bardağa koydum kendisinede söyledim koydum die sen al o emziği gecenin 4 ünde unutmuş bardağın iaçlı olduğunu çocukta emsin sabaha kadar. Allaha şükür çocuğumda bişey yok sonrada eşime ve bana siz beni suçluyosunuz die burnumuzdan getirsin offffff offfffff

bulaşık deterjanı da nerden cıktı , ilk yanlışı sen yapmışsın

yapma yaaa yanlışı doğruyu bende biliyorum sadece sıcak suda kaynatmayı ama benim kaynanam gibi birisi bakarsa o memeyi neyle temizliyceni şaşarsın ... yere 50 defa düşse 1 defa yıkamaz neyse konunun içinden sadece bu kısmı kesip almanız da enteresan

Tepki gostermene hic gerek yok yere kac kerede dusse kaynat emzigi yeterli deterjanli suda neymis durulamayla ciksa bile yinede olmamasi gerek

ortalık karışmış
tamam deterjanlı su yanlış ama loğusa kadına evde uygulanan baskıda yanlış. hele kendi annen ve kayınvaliden bir aradaysa ne yapacağını şaşırıyorsun gerçekten. ona bişe desen olmuyor ötekine desen hiç olmuyor. canını sıkmamaya çalış, eşinle aranı iyi tut sen, geçecek merak etme canım. benimde 4 aylık bir kızım var, gerçi bu konuda fazla çekmedim kayınvalidem uzakta olduğunu için ama çok dert yananları dinledim. bir süre sonra çekiyorlar ellerini. bu süre zarfında tamam de geç, yapmazsan yine yapma. sonuçta eşin var arada. sen nasıl loğusalığa alışmaya çalışıyorsa oda babalığa alışmaya çalışıyor yıpratmayın birbirinizi bu süreçte. emzik konusuna gelince küçük bir tavsiye kaynatmanın yeterli olmadığına inanıyorsan karbonatlı suya koy. hem mikrobu kırılır hem de ağzında olan pamukçuğa (dilinin üzerinde oluşan beyaz tabaka) iyi gelir. hayırlı uğurlu olsun bebeğin

vuslatcım her zamanki gibi soğukkanlılığını burdada korumuşsun bayılıyorum sana

Lohusalik zaten oyle biseyki insan en ufak seyi bile abartabiliyo alinabiliyo gecicek skma canini uzulmede bebisinle guzel vakit gecirmeye bak;-)

Son düzenleme:

çok teşekkür ederim canım geçicek inşallah bu dönemde insan sizin gibi mantıklı ve iç rahatlatıcı cümleler duymak istiyor... bunun adıda soğukkanlılık değil insanlık bence!!

çok teşekkür ederim canım geçicek inşallah bu dönemde insan sizin gibi mantıklı ve iç rahatlatıcı cümleler duymak istiyor... bunun adıda soğukkanlılık değil insanlık bence!!

biz seni rahatlatırız, dinleriz varsa eğer sorunlarına çözümler üretiriz. sanırım ilk bebeğin, önerilere ihtiyacın olacaktır muhakkak. yarın sadece ben mi yaşıyorum bunları diyeceksin. hayır sadece sen yaşamıyorsun. baktın mı bilmiyorum ama bakmadıysan gel aramıza. bebeklerimizin ve ruhsal hallerimizin hepsini paylaştık burada zamanında

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-sonrasi-annelerin-sorunlari/553656-lohusalar-kulubu.html

canımmm en hassas dönemindesin birazda bundan dolayı büyüyor gözünde benimki emzik almadı bu konuda uzmanımız vuslata bıraktım sözü zaten ki o da döktürmüs buna hic süphem yoktu biliyodum.neyse gelelim sana normal zamanda nasıl kaynanan bilmiyorum ama su bir kac hafta bir olan bin oluyor insanın gözünde..inan gececek zamanla evladının sana olan bir gülüsüyle dünyanın en mutlu insanı olan sen inan bunların hepsini unutacaksın..

senin bu agresifliğin karşısında dağ olsa dayanmaz kaç kişiyi haşlamış ya insanlar buraya problemlerini çözmek bilmediklerini sormak için başvuruyo yenisin daha forumda millete saldırma o yok ya bilmiyodum diye azarladıkların tecrübeli anneler insanlara kafa tutacağına yararlanmaya çalış olur mu

bence sen hamilelik psikolojisi ile beni geçmişsin . Konuya ve bana önerilerde bulunan arkadaşlarımı ben dikkate alıp teşekkür ettim zaten hıı bu arada sanada yinede teşekkür ederim arkadaşım da şu yazdıklarına bakılırsa seninki agresifliğin tam tanımı:))

çok saol canım yaa kaynanam normalde çok karışan bi insan deil ama malum bu dönemde baya bilmiş oluyorlar bende zaten eşimin hatrına gidesiye kadar sabrettim şükür şu anda daha iyiyim
inşallah bebişimin bana gülen zamanlarınıda görebilirim:))

konuya böyle ortadan dalış yaptım ama kusura bakmayın.konu sahibi arkadaşa biraz daha hasas yaklaşmak lazım nitekim kendisi de bizim gibi lohusalık döneminden geçiyor ve bu dönemi bazılarımız kolay bazılarımız zor atlatıyoruz. ben o zor atlatanlardandım.herkesin her dediği batıyodu,sinirleniyodum hırçınlaşıp saatlerce ağlıyordum hemde öyle böyle ağlamak değil hönküre hönküre.tabiki birbirimize sorular sorup cevap vereceğiz ama adı üstünde ''lohusalar kulübü'' lohusalık depresyonu geçiren insanlar olabilir gayet normal

serap85 senin gibi eleştirel yaklaşımlar özellikle bu dönemde hiç hoş gelmiyor insana maalesef daha da sinirlendiriyor aksine.ayrıca saldırma konusuna sen daha hakimsin.her neyse konuya gelecek olursak,lohusalık dönemi insan anatomisinin değişim yaşadığı daha önce hiç karşılaşmadığı fiziksel ve ruhsal etkileşimler, çarpışmalar dönemidir ve her kadın bu dönemi farklı yaşar her kadın mizacına yakın yaşar bu dönemi.bu dönemde etrafta bilinçli insanlara ihtiyaç artar,yani önemli olan tecrübeli anne olmak değil,bilgili anne olmak. eğer tecrübeli anneler bu konuda uzman olsalardı en başta kendi annelerimiz ve kayın validelerimiz lohusayı çıldırtmak yerine, onları sakin olmaya ve bebeğine sevgi ile yaklaşarak çabucak alışmasına, durumu çok daha kolay atlatmasına yardımcı olurlardı.

bensu ben 4 aylık tecrübesiz bir anneyim.ancak şu ana kadar öğrendiğim şeyi seninle paylaşmak istiyorum.işin sırrı sadece huzurlu ve sakin olmakmış o zaman bebeğinin isteklerini anlayabiliyormuş insan =))) lohusalık dönemim berbat geçti bu arada. annem vardı benimde düşün arkadaş gibiyizdir normalde ancak 20 günde beni çıldırttı bu çocuk aç mama verelim (yazın 36 derece sıcağında)üşüteceksin.(sürekli) büyüklerin bir bildiği var.yaklaşık 2.5 ay göğüslerimde mastit oluştu stres tende olurmuş biri iyileşti diğeri başladı.yani vızır vızır beynimin eti yenmeseydi daha sakin geçirebilirdi diye düşünüyorum şimdi. bu arada 31 yaşındayım anneme göre 5 yaşındayım neyse artık o evinde ben işi bıraktım bende bebeğim ile birlikteyim.bu arada kaynana uzakta o burada olsaydı kendimi intihar ederdim =))))) kısacası sakin ol arkadaşım bebeğini en iyi sen bakabilir ve onu en iyi sen anlayabilirsin.bir de hijyen için bebeğin malzemelerini sabunlu sıcak su yeterli gelirmiş.

cookk haklısın canım insan bu dönemde nerdeyse yanlız kalsa daha iyi olur diyecegim hayır o kadar cok karısmasalar kendi halerine bıraksalar daha iyi olacak belkide onlarda hesapta iyilik yapıyorlar iste ancak bence emzigi deterjanlı suyla yıkamak ne kadar yanlıssa söylendigi halde verme denildigi halde cocuga o emzigi vermekte bir o kadar yanlıs bence..

çok teşekkür ederim kızlar söylediklerinizi okudukça çok daha iyi oluyorum . Gerçekten bu dönem farklı oluyor normalde mantığım daha ağır basarken şimdilerde o kadar duygusalımki ... canım annem bebeğe ve bana o kadar güzel baktı ki kaynanam sadece 3- 4 günlüğüne geldi ve yaptığı herşeyi başıma kalktı . en sonunda bende patladım ve aldı cevabını ... Ondan sonrada bana kızım ben alınganım benden kaynaklı diyor . Off neyse hatırlamak dahi istemiyorum çünkü kendüisi ile ilk defa bu kadar yüz göz olduk ve ben bu duruma düşmeyi kendime yakıştıramıyorum. En iyisi uzak ve resmi olmak .....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…