Off bıktım artık.ne yapacağımı şaşırdim

Aysenimi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2022
11.332
11.760
248
31
Merhaba arkadaşlar.uzun zamandır muzdarip olduğum bir sorunla yine karşınızdayım.başka başka konularda da yazdığım üzere 30 yaşına girer girmez bir anda 10 kilonun üstünde kilo aldım ve almaya da devam ediyorum.hayatimin hiçbir döneminde kilo sorunu yaşamamış bir insandım.bir anda kilo alınca başlarda mücadele etmeye çalıştım ama baktım olmuyor yaşımdan dolayı galiba diyerek durumu kabullendim.pantalonlarımı falan değiştiridim artık.tek bacağım girmiyordu artık.neyse dedim heralde bundan sonra böyle olacak en azından şimdiki kilomu koruyayım.yeni pantolonları baya bol almıştım.şimdi ikisi de dar gelmeye başladı.bu gidişle bu birkaç aylık pantolonları da değiştirmek zorunda kalacağım.bu süreçte acaba tiroitlerde falan mı sorun var diye dahileyeye gidip bir sürü test yaptırdım.ne var ne yok baktırdım.acaba kadınsal hormonlarda mi bir sorun var dedim gittim yine ne var ne yok baktırdım.yok Allah yok.hiçbir sorun yok.eee ben neden 2 ayda bir kilo almaya devam ediyorum.hani kilo alınca enerji ihtiyacı arttığı için zayıf olduğun zamanki kadar kilo almazsın derler maşllah 45 kilo kadın gibi kilo almaya devam ediyorum.çok yemiyorum.hareketsiz değilim.günde en az 10 bin adım atarım.artık insan içine çıkamayacak hâle geldim.her gören kilo almışsın da kilo almışsın.hatta ilk görüşten sonra üstüne tekrar sen baya kilo almışsın diye ekliyorlar bir de.bu işin sonu nereye gidecek bilmiyorum.100 kilo olana kadar durmayacak anlaşılan.o kadar korkuyorum ki artık geleceğimden.elimden de hiçbir şey gelmiyor.başına bu tarz bir şey gelen arkadaş var mı? Ya da yakınında duyanlar var mı yardımcı olabilecek? Sinir hastası olacağım artık.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar.uzun zamandır muzdarip olduğum bir sorunla yine karşınızdayım.başka başka konularda da yazdığım üzere 30 yaşına girer girmez bir anda 10 kilonun üstünde kilo aldım ve almaya da devam ediyorum.bir anda kilo alınca başlarda mücadele etmeye çalıştım ama baktım olmuyor yaşımdan dolayı galiba diyerek durumu kabullendim.pantalonlarımı falan değiştiridim artık.tek bacağım girmiyordu artık.neyse dedim heralde bundan sonra böyle olacak en azından şimdiki kilomu koruyayım.yeni pantolonları baya bol almıştım.şimdi ikisi de dar gelmeye başladı.bu gidişle bu birkaç aylık pantolonları da değiştirmek zorunda kalacağım.bu süreçte acaba tiroitlerde falan mı sorun var diye dahileyeye gidip bir sürü test yaptırdım.ne var ne yok baktırdım.acaba kadınsal hormonlarda mi bir sorun var dedim gittim yine ne var ne yok baktırdım.yok Allah yok.hiçbir sorun yok.eee ben neden 2 ayda bir kilo almaya devam ediyorum.hani kilo alınca enerji ihtiyacı arttığı için zayıf olduğun zamanki kadar kilo almazsın derler maşllah 45 kilo kadın gibi kilo almaya devam ediyorum.çok yemiyorum.hareketsiz değilim.günde en az 10 bin adım atarım.artık insan içine çıkamayacak hâle geldim.her gören kilo almışsın da kilo almışsın.hatta ilk görüşten sonra üstüne tekrar sen baya kilo almışsın diye ekliyorlar bir de.bu işin sonu nereye gidecek bilmiyorum.100 kilo olana kadar durmayacak anlaşılan.o kadar korkuyorum ki artık geleceğimden.elimden de hiçbir şey gelmiyor.başına bu tarz bir şey gelen arkadaş var mı? Ya da yakınında duyanlar var mı yardımcı olabilecek? Sinir hastası olacağım artık.
Şuan kaç kilosun? Benim bünyem hep zayıftı. Ama o kadar zayıftım ki çocuk gibiydim.31yasinda kilo almaya başladım ayda 1 kilo aldım ilk başta önemsemedim zaten zayıfım diye ama sonra kendimi durduramadim her ay 1 kilo aldım 1 sene içinde 80 kilo oldum. Sonra durdu kilom ama dikkat ettim mesela yediklerime dikkat etmeye başladım ama tabi diyet yapcak kadar değil. Bu ara yine coştum dikkat etmiyorum 82 oldum. Yani yediklerini azalt mesela gece yatmadan yiyorsan yemeyi bırak. Bende şeker çıktı. Ondan olduğunu düşünüyorum çünkü açıklığa gelemiyorum. Karnım açıklığı an elim ayağım boşalıyor gözlerimin önünde biseyler çıkıyor.

Merhaba arkadaşlar.uzun zamandır muzdarip olduğum bir sorunla yine karşınızdayım.başka başka konularda da yazdığım üzere 30 yaşına girer girmez bir anda 10 kilonun üstünde kilo aldım ve almaya da devam ediyorum.bir anda kilo alınca başlarda mücadele etmeye çalıştım ama baktım olmuyor yaşımdan dolayı galiba diyerek durumu kabullendim.pantalonlarımı falan değiştiridim artık.tek bacağım girmiyordu artık.neyse dedim heralde bundan sonra böyle olacak en azından şimdiki kilomu koruyayım.yeni pantolonları baya bol almıştım.şimdi ikisi de dar gelmeye başladı.bu gidişle bu birkaç aylık pantolonları da değiştirmek zorunda kalacağım.bu süreçte acaba tiroitlerde falan mı sorun var diye dahileyeye gidip bir sürü test yaptırdım.ne var ne yok baktırdım.acaba kadınsal hormonlarda mi bir sorun var dedim gittim yine ne var ne yok baktırdım.yok Allah yok.hiçbir sorun yok.eee ben neden 2 ayda bir kilo almaya devam ediyorum.hani kilo alınca enerji ihtiyacı arttığı için zayıf olduğun zamanki kadar kilo almazsın derler maşllah 45 kilo kadın gibi kilo almaya devam ediyorum.çok yemiyorum.hareketsiz değilim.günde en az 10 bin adım atarım.artık insan içine çıkamayacak hâle geldim.her gören kilo almışsın da kilo almışsın.hatta ilk görüşten sonra üstüne tekrar sen baya kilo almışsın diye ekliyorlar bir de.bu işin sonu nereye gidecek bilmiyorum.100 kilo olana kadar durmayacak anlaşılan.o kadar korkuyorum ki artık geleceğimden.elimden de hiçbir şey gelmiyor.başına bu tarz bir şey gelen arkadaş var mı? Ya da yakınında duyanlar var mı yardımcı olabilecek? Sinir hastası olacağım artık.
Bende kilo alamıyorum diye dert yakinirdim 😒 cocuk dogurdum gerekli yerede ki kilolar gitti gereksiz yere tuvalete gideceğim zaman yada regl olucağım zaman göbeğim çıkıyor siz son zamanlarda agir bir mental durum yaşadınız mi acaba bagirsak vs durumlarına baktırdınix mi bazi insanlar benim eşimde de var stres olunca kilo alıyor yemese bile

Merhaba arkadaşlar.uzun zamandır muzdarip olduğum bir sorunla yine karşınızdayım.başka başka konularda da yazdığım üzere 30 yaşına girer girmez bir anda 10 kilonun üstünde kilo aldım ve almaya da devam ediyorum.hayatimin hiçbir döneminde kilo sorunu yaşamamış bir insandım.bir anda kilo alınca başlarda mücadele etmeye çalıştım ama baktım olmuyor yaşımdan dolayı galiba diyerek durumu kabullendim.pantalonlarımı falan değiştiridim artık.tek bacağım girmiyordu artık.neyse dedim heralde bundan sonra böyle olacak en azından şimdiki kilomu koruyayım.yeni pantolonları baya bol almıştım.şimdi ikisi de dar gelmeye başladı.bu gidişle bu birkaç aylık pantolonları da değiştirmek zorunda kalacağım.bu süreçte acaba tiroitlerde falan mı sorun var diye dahileyeye gidip bir sürü test yaptırdım.ne var ne yok baktırdım.acaba kadınsal hormonlarda mi bir sorun var dedim gittim yine ne var ne yok baktırdım.yok Allah yok.hiçbir sorun yok.eee ben neden 2 ayda bir kilo almaya devam ediyorum.hani kilo alınca enerji ihtiyacı arttığı için zayıf olduğun zamanki kadar kilo almazsın derler maşllah 45 kilo kadın gibi kilo almaya devam ediyorum.çok yemiyorum.hareketsiz değilim.günde en az 10 bin adım atarım.artık insan içine çıkamayacak hâle geldim.her gören kilo almışsın da kilo almışsın.hatta ilk görüşten sonra üstüne tekrar sen baya kilo almışsın diye ekliyorlar bir de.bu işin sonu nereye gidecek bilmiyorum.100 kilo olana kadar durmayacak anlaşılan.o kadar korkuyorum ki artık geleceğimden.elimden de hiçbir şey gelmiyor.başına bu tarz bir şey gelen arkadaş var mı? Ya da yakınında duyanlar var mı yardımcı olabilecek? Sinir hastası olacağım artık.
Yaş ilerledikçe metabolizma yavaşlıyor, bol su ve egzersiz bir de 3 beyazdan uzak dur, bir de geniş pantolon almayı bırak, acilen egzersiz yap ve eski pantolonlara sığmaya çalış 😅

Benim de durum aynı. Tek çözüm diyet ve spor başka yolu yok yani. 20 günde 2.5 kilo verebildim sonra çok değil bir hafta kadar yine istediğimi yedim içtim derken verdiğimi tekrar almışım hemen. Metabolizma eskisi kadar hızlı çalışmıyor, diyetin etki etmesi min 1 hafta sürüyor bu arada.
Ben 20 saat açlık deniyorum, başaramazsam 18 saat falan yine dayanıyorum. Akşam 6 7'den sonra ağzıma hiçbir şey sokmuyorum, belki çay o da şekersiz. Sabah uyanınca öğle saatlerine kadar direnmeye çalışıyorum.

30’dan sonra kadınlar olarak her zaman dikkat etmemiz gerekiyor yapacak bir şey yok diyet yapacaksınız

Yaş ilerledikçe metabolizma yavaşlıyor, bol su ve egzersiz bir de 3 beyazdan uzak dur, bir de geniş pantolon almayı bırak, acilen egzersiz yap ve eski pantolonlara sığmaya çalış 😅
Benim metabolizmam yavaşlamadı çöktü resmen.bir de bende aşırı keskin bir geçiş yaşandı.25, 26 yaşlarında o kadar zayıftım ki sürekli hasta oluyordum.yatakta yatarken kemiklerim batıyordu.yiyordum yiyordum doymak nedir bilmiyordum.hatta birkaç kere anne ben niye bir türlü doymuyorum, sürekli birseyler yemek zorunda kalıyorum diye ağladığımı bilirim.hergün 1 kalıp cikolata yerdim belki 3,5 kilo alırım doye.sanki o kız öldü hayatı boyunca kilo sorunu yaşayan bambaşka biri geldi.bir uç noktadan diğer uç noktaya geçtim.birlikte çok zayıfız çok zayıfiz nasıl kilo alacağız diye dertlendiğim arkadaşlar aynı bir ben böyle oldum.

Son düzenleme:
Şuan kaç kilosun? Benim bünyem hep zayıftı. Ama o kadar zayıftım ki çocuk gibiydim.31yasinda kilo almaya başladım ayda 1 kilo aldım ilk başta önemsemedim zaten zayıfım diye ama sonra kendimi durduramadim her ay 1 kilo aldım 1 sene içinde 80 kilo oldum. Sonra durdu kilom ama dikkat ettim mesela yediklerime dikkat etmeye başladım ama tabi diyet yapcak kadar değil. Bu ara yine coştum dikkat etmiyorum 82 oldum. Yani yediklerini azalt mesela gece yatmadan yiyorsan yemeyi bırak. Bende şeker çıktı. Ondan olduğunu düşünüyorum çünkü açıklığa gelemiyorum. Karnım açıklığı an elim ayağım boşalıyor gözlerimin önünde biseyler çıkıyor.
1.68 e 63 oldum.senin de dediğin gibi ben de aşıri zayıftım.başım hastalıktan kurtulmazdı.rüyamda görsem inanmazdım şu kiloya.aynı durumu yaşamışız maalesef.ama en azından yalnız değilmişim.biraz daha böyle gidebilir diyorsun haa.çok korkutucu.bende şeker yok.ama benim de aç kalınca elim ayağım kesiliyor.ben neden de bulamadım.şeker olsa dahiliyede çıkardı herhalde orası bakıyor.

40 lı yaşlarıma kadar hep 52 53 kiloda gittim
bu aralar yaş 43 gebeliklerim hariç ilk defa 57 58 oldum bende korkmaya başladım artık kilo mu alacağım diye
sağlık olsun tabi de çok kilolu olmak istemeyiz hiçbirimiz
yaş ile de alakalı Aysenimi tabi tahlillere de baktırmak lazım

Ben de sizinle aynı dertten muzdaripim. Spora başladım canım çıkıyor gram oynamıyor. Nedir bu anlamadım inanın.

30 dan sonra alınan kiloların verilmesi daha zorlaşıyor . Metabolizma da yavaşlıyor tabi.
Spor ve diyet konusunda istikrarlı olman lazım yani belki ayda 1 kg bile verme ihtimalin var vazgeçmemelisin .

Bide düzenli ilişki kilo aldırır tabi tek başına bi sebeb olarak algılamayın uyku kalitesi hormonlar iştah açma da etkisi
Bazıları bunuda spor olarak görüyor ama sevısmek sadece bir cıkolata kadar kalori yaktırır

İki ay salsam 3 kg alıyorum o yüzden beslenme düzenimi tamamen değiştirdim 30 oluyorum bu sene.
Un ve şeker işlenmiş paketli yediğimde hemen şişiyorum onu fark ettim ve akşam atıştırmalığı+her hafta alkolden vazgeçmem lazım öbür türlü kilo kendini koruyor artı -2 kg oynuyor
Bence olay tamamen bu ve beslenme saatleriniz aynı olmalı her gün benzer saatlerde yemek yemeniz lazım. Spordan ziyade beslenme etkiliyor belirli bir yaştan sonra daha çok. Çünkü ben yüzmeye falan da gidip spor da yapıyor kilo veremiyordum

Ben de sizinle aynı dertten muzdaripim. Spora başladım canım çıkıyor gram oynamıyor. Nedir bu anlamadım inanın.
Benim de öyle.2 sene sadece marul yesem bana mısın demeyecek sanki? Survivor da erkekler 20, 25 kilo verirken kadınların kilo vermek şöyle dursun bir de kilo almalarını şimdi anlıyorum.yok kadınlarda olmuyor bu kilo verme işleri.

Benim de öyle.2 sene sadece marul yesem bana mısın demeyecek sanki? Survivor da erkekler 20, 25 kilo verirken kadınların kilo vermek şöyle dursun bir de kilo almalarını şimdi anlıyorum.yok kadınlarda olmuyor bu kilo verme işleri.
Maalesef. Yaş ile birlikte metabolizma sanırım durma noktasına geliyor. Ben artık bu döngüden o kadar sıkıldım ki. Hiç bir şey yiyemedigim halde sürekli + da olmak. Sizin boyunuz uzun ve kilonuz şişmanlik gibi değil.
Önemli olan kilo alımını durdurabilmeniz umarım durdurabilirsiniz.

30lu yaşlarda metabolizma biraz yavaşlıyor ama asıl 50'den sonra kilo alınıyor. Siz bence bir diyetisyene gidin. Diyetisyenler genelde çok sıkı diyet veriyorlar, siz onu biraz esnetebilirsiniz ama en azından sağlıklı, kilo aldırmayan ve doğru bir beslenme tarzını öğrenip alışkanlık haline getirebilirsiniz. En önemlisi şeker ve paketli gıdaları hayatınızdan çıkarmak ve çok sebze 'ye yönelmek. Diyetisyen desteği ile başarırsınız.

Düz kan testinde bir şey cikmadiysa seker yükleme testi iste. Zaten hastanedesin cok zor da olmaz.

Doğum kontrol ilacı falan kullanıyorsanız uzun vadede kilo yapar bende yaptı 7 8 yılda 20 küsur kilo aldım. Diyetisyene başladım 2 ayda 8 kilo verdim tavsiye ederim. İpin ucunu salinca kaçıyor malesef 80ler benim için hayaldi gerçek oldu 😂

Siz 3 kere cocuk yapip 3ünüde aldiran hatta 4.olursa onuda aldiririm diyen kadin degilmisiniz bnce bu yuzdendir bu kilolar aldiracaginiz cocugu yapmayin madem belki kilo almazsiniz bide boyle deneyin

Back
X