- 4 Mayıs 2011
- 24.320
- 45.720
- 798
Bdv nefes alıryuzlerce kisinin burda okey oynadigini dusunemiyorum :))))
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bdv nefes alıryuzlerce kisinin burda okey oynadigini dusunemiyorum :))))
Bdv nefes alır
ahaahha bide okeyde kaybettim diye gelip agliyomus bizim hanimlarrBdv nefes alır
Konulara ayda bi cevap gelirmiş artıkBdv candır can
ama güzel olur olsa ya...yani bu işler nasıl oluyor bilmiyorum da oluyorsa kazen değerlendirsin bence :)ahaahha bide okeyde kaybettim diye gelip agliyomus bizim hanimlarr
Konulara ayda bi cevap gelirmiş artık
ama güzel olur olsa ya...yani bu işler nasıl oluyor bilmiyorum da oluyorsa kazen değerlendirsin bence :)
Bende çözdüm ama geç oldu bende senin gibi keşke cekseymisim resmini çok zekiceBen pro
Çözdüm. Cevap geldi mi? Buradan mı atıyoruz yoksa özelden mi.İlk çözen üyemize pro üyelik hediye ....
Eki Görüntüle 1903387
Sudoku Nedir ?
Rakamlarla oynanmaktadır ama matematikle ilgisi yoktur. Toplama veya çarpma bilgisi gerektirmez. Soldan sağa ve yukarıdan aşağıya dokuz kareden oluşan oyun, kendi içinde de dokuzar karelik bölümlere ayrılmıştır. Bu karelere 1′den 9′a kadar rakamlar yerleştiriyorsunuz. Sudoku Japon tipi bulmacadır, harfler yerine rakamlar kullanılarak çözülür.
Bulmacanın zorluk derecesine göre ipuçları verilir. Her sırada ve kendi içinde bölünmüştür ve her dokuz karelik bölümde aynı rakamdan sadece bir tane olabilir. Sudoku uzmanları, oyunun sadece mantık yürüterek oynanacağını, bu yüzden de en çok Avrupa’da Sudoku çılgınlığı, Amerika’yı kasıp kavurmaktadır ve oynayan sayısı her geçen gün artmaktadır. Sudoku zekâ gücünü geliştirici entelektüel bir rakam bilmece türü. Otobüste, trende, öğlen aralarında, tenefüslerde rahatlıkla oynanabilecek bir oyun.
Sudoku Nasıl Oynanır
Toplamda 9×9=81 kare olan kümelere 1′den 9′a kadar rakamlar yerleştirilir. Her bir rakam, her bir satırda ve her bir sütunda sadece bir kez kullanılabilir. Her bir rakam, 3×3=9 kareden oluşan bloklarda da sadece bir kez kullanılabilir. Bulmacayı tamamlamak için tabloyu öyle bir şekilde doldurmalısınız ki dokuz kareden oluşan her satır, her sütun ve her blok 1′den 9′a kadar bütün rakamları içersin, hiçbir rakam tekrarlanmasın ve eksik kalmasın. Bazı rakamlar bulmacaya zaten yerleştirilmiş olacaktır. Bu rakamlar ne kadar artarsa bulmaca o kadar kolaylaşır. Bir sudoku bulmacanın çözümü zorluk derecesine göre 20 dakika ile 2 saat arasında değişebilir.
Not : Pro üyeler katılamaz...
Eski bulmacayı mı çözmüşüm. Aferin sana tanti..Çözdüm. Cevap geldi mi? Buradan mı atıyoruz yoksa özelden mi.
Geç kaldın tatlısıEki Görüntüle 1904390 Bugunun su dokusu cozuldu mu?
Aman bir yakalayamadim, bugunku biraz zorladi. Tukenmezden kursun kaleme gectim.Geç kaldın tatlısı
Kısmet yarına artıkAman bir yakalayamadim, bugunku biraz zorladi. Tukenmezden kursun kaleme gectim.