ODTÜ'de başörtülü kızlara taciz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

tunamega

Guru
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2012
176
22
318
Eskişehir
faşist, çakma özgürlükçü ve sadece kendi görüşünden olana saygı isteyen geri kafalı bazı arkadaşların "cemaate karşı olmak" adına yaptığı terbiyesizlik. kendi yaşıtı olan kızlarla ok işaretleri yaptıkları dövizleriyle güya dalga geçmekte, sırıtarak -sanki yaptığı matah birşeymiş gibi- takip etmekte. değişik insanlar vesselam.

ODTÜ'de başörtülü kızlara taciz ? Video en son haber

diğer tarafta bu başörtülüler açısından bakarsak da bayılıyorsunuz mağdur duruma düşmeye. noldu şimdi iki faşist sizi kovdu siz de kuyruğunuzu kıstırıp kaçtınız. kaç kişisiniz orada dövizleri alıp da yırtmayı, ağızlarının payını vermeyi beceremiyor musunuz? cevap versenize siz de susup uslu uslu dinliyorsunuz. ezilmeye bu kadar meraklı başka bir insan grubu olamaz zaten. siz de çok ilginçsiniz.

sizin tavrınız da bayag bi ilginç doğrusu.
ne olmalıydı kapalılar onların üzerine yürüyüp kavga mı çıkarmalıydı..
ondan sonra " yobazlar işte" denirdi.
hanımefendi taaa ilk baştan ODTÜ'lü öğrencilerin böyle birşey yapmaması icap ederdi.
burda açık kapalı olaylarını alevlendirmenin bi mânâsı var mı?
millet olarak yeterince sotelendik zaten. bari burda bunlar konuşulmasın.
not: her kapalı kadın cemaate mensup değildir.

bugün özel olarakmı seçildi konular heryerde kapalı açık yok siyaset ve böyle her konuyada yazdım
kapatın artık bu konuları milleti birbirine düşürüyosunuz.
şimdi buraya biri kapalılar haklı diğeri öbürü diycek tartışma çıkacak niye tartışmaya meyilli konular açılıyor yahu
bu arada yazınızda baya garip geldi bana

"yobazlar işte" demeleri için herhangi bir şey yapmalarına gerek yok zaten her şartta yaftalanıyorlar. iki gün sonra unutulacak bu olay ve mağduriyetleriyle kalacaklar. demek istediğim, sustukça daha fazla faşist muameleye maruz kalmaları kaçınılmazdır. cevap vermeleri/karşı çıkmaları gerekirdi. kaçmaları çok abes.

Her başörtülüyü cemaatçi sanan beyinden bi cacık olmaz..
Odtüden 7 kere de mezun olsa tık yokkk...

arkadaşım ne münasebet ne yobazı felan ,insanlar artık başörtüye felan takılmıyor,kimsenin öyle bi sıfatı yok yani ben başörtülüyüm başka dinlerde arkadaşlarım ,patronlarım oldu şöyle muamele görmedim,her kesimden 3_5 kendini bilmez çıkabilir buda onun bir örneği ,tebrikler mune kapatmaya yetişemiyor ,her gün açıkmış ,kapalıymış,bide cemaat kattınız içine ben söyleyim konunuz patlar,sevgiler.

70 lerde sağ ve sol görüşlü insanlar sizin dediğiniz gibi yapmışlar. ve yüzlerce ÖLÜ ve KAYIP.
buülke bi CUMARTESİ ANNELERİNİ daha kaldıramaz.
gezi olaylarında müdahele edildi ne oldu, aynı ülkenin vatandaşları birbirine dayak attı. bu mu yani. saç başa mı girsin.Allah aşkına bu kadar basit düşünmeyin yaaaaaaa açılan konular biraz daha geniş düşünülmüş olsun.,
bizim açık arkadaşlarımızla bi problemimiz yok, açık arkadaşların da bizimle bi problemi yok.
gelayana gelen 3-5 kişinin yaptığı bu hareketi açık arkadaşlarınmızın tümüne mâl edemeyiz.
orda yapılacak en doğru hareketi yapmış kızlar, sataşmalara karşılık vermemiş. ayagından ayakkabıyı çıkartıp " Allah Allah" diye kovalasa mıydı?

gündem konusunu ortaya getiriyorum sadece. yoksa bir saat haber izleyen insan zaten ülke gündemini bilir. kafadan gündem düşürmüyorum.

yobaz olayını ben çıkarmadım, cevap verdim. cemaat olayını da çıkaran da ben değilim, kullanılan dövizlerin üstünde cemaate atıf var zaten. (bkz:haber içeriği)

k.k da bu tarz konuların sonu belli olduğu için pek ılımlı yaklaşmıyorum artık,sevgiler.

Acik kapali muhabbeti aldi basini gidiyor....
herkes bir birine saygi duysa hicbir problem kalmicak....
avrupa ulkeleri bile bukadar cok kapali acik muhabbeti yapmiyor kapali muslumanlarla....

norvecmiydi tam hatirlayaliyorum kapali bir bayana saldiriya gecilmisti....
tum ulke ayaklandi magdura destek verildi....

daha biz bizi anlayamiyoruz.....
birakin herkes icinden nasil geciyor sa oyle yasasin....
her koyun kendi bacagindan asilir....
insani dis gorunusle degil karekteriyle yargilayip sevelim....

dinimiz hos goru dinidir herkes istedigi gibi yasasin neyle mutlu oluyor sa kimseyi yargilamak haddimize dusmez....

Bunlar gezi olaylarını yeniden çıkartabilme çabasından başka bir şey değil.
Üniversiteler açılıyor ve akıllarınca sıcak sonbahar oluşturmaya çalışıyorlar....

Bu olayı birde tersinden düşünelim.

Özel Fatih üniversitesinde tesettürlü bayanlar diğerlerini üniversite kampüsünde taciz etseler... Acaba nasıl bir infial olurdu...

bu çok çağdaş güya aydın arkadaşlar kendılerıne yakışanı yapmışlar zaten odtüde onların tekelınde ya onlar ıstemıyor dıye okumazlar o arkadaşlar da....keşke neyı savunurken ne hale geldıklerını görebilseler.....asıl örümcek beyınlı bu pankartı acanlarr bence kımsenın egıtım hakkı kımseyı ılgılendırmezz herkes esıt egıtım hakına sahıp ...neyın gazı bu anlamadım :) yazık böylelerı de üniversite mezunu olup odtü mezunuyum dıye artıslık yapacaklar ya cok komık ....

Bu aralar ne hikmetse 3-5 kendini bilmez baş örtülü insanlara laf söylüyor, taciz ediyor, bilinçli olduğunu düşünüyorum, ayrımcılığı körükleme adına yapılan şeyler fakat bu mizansenler kimin başının altından çıkıyor, işte bu muamma.

Bu ülkede sokaktaki insanı kendi haline bıraksalar, fitne fesat tohumları serpmeseler insanların yüreğine, kimse kimseye dönüpte tek laf etmez, farkında olanlar etmiyor da zaten, 41 yaşındayım, oldukça muhafazakar bir yerde büyüdüm, ne 80'li yıllarda ne de sonrasında sokakta dolaşan giyimi farklı farklı olan hiçbir kadın dönüp diğerine birtek kötü söz söylemedi, aksine hepsi aynı camialarda beraber altın günleri yapıp sohbetler ettiler, bizim semt yine aynı, gittim gördüm hiçbirşey değişmemiş, teyzeler yine iç içe çünkü onlar birbirini giyimlerine göre değil yüreğine göre değerlendiriyor, herkes birbirinin içinden geçenleri biliyor. İnsanlar birbirini biliyor aslında, bu yaşananlar mı? Bunlar sokaktaki insanı yansıtmıyor, bu bir ayrıştırma uğraşısı, hangi kendini bilmezler yapıyor bilemem ama biz birlik olursak istediklerine ulaşamazlar.

Biz kadınları ötekileştirmeye çalışanlar utansın.

ODTÜ'de tacize uğrayan kızlara gelince cevap vermemeleri ezildikleri anlamını taşımıyor, bence gayette güzel yapmışlar sessiz kalmakla, birilerinin sağduyulu olması gerekiyormuş, sağduyuyu o kızlar göstermiş, bazen sükunet söylenecek birkaç sözden çok daha etkilidir, helal olsun onlara.

bir ülkeyi yıkmak ıstıyorsan zaten ıc savaş çıkaracaksın böyle din dil ırkk dee tamam bizim toplumumuzda bu gaza cok güzel gelırrr ortalık karışır bırbırımızı yakıp yıkarız akıllı bır mıllet olamadık daha maalesef dedıklerıne harfiyen katılıyorum....

Alevi-Sünni
Kapalı-Açık
kaşınması en kolay ve kışkırtmada en çok kullanılacak konular oyuna gelme Türkiyem.

Şu sıralar doları tavan yaptırıp hükümeti gözden düşürme çabasıda vardı ancak mit tarafından deşifre edildi. Merkez bankasında operasyon yapılıp faiz lobisiyle iş yapanlar ortaya çıkartıldı...

Bu işin altında bir iş varDurduk yere başörtülüye taciz olayı değil bu sanki.O kişiler gerçekten cemaatle ilgili bir işler yapıyor olabilir orada belki o yüzden tepki göstermişlerdir.Çünkü ben ODTÜ'lülerin özgürlüklere saygılı insanlar olduğunu düşünüyorum.Durduk yere böyle birşey yapıldıysa çok ayıp etmişler tabi ki.Bu da bir çeşit yobazlıktır.

Medya bazı şeyleri eksik aktarıyor her zamanki gibi, öncelikle ordaki başörtülü kızlar öğrenci değil, orda yurt tanıtımı için bulunan cemaat mensupları. Üniversiteye yeni kayıt yaptıran kızların yanına gidip devlet yurtlarında kızlar uluorta düşük yapıyor, ahlaksızlık almış gidiyor, bizim yurtlara gelin diye öğrenci topluyor, bunu yaparken de diğer yurtları karalıyorlar. Bu kızlardan ben öğrenciyken bile vardı, ne hikayeler anlatırlardı... Öğrenciler de akıllarınca bu tanıtımları yapan kızları protesto ediyorlar ama iş protestodan çok çirkin bir taciz gibi görünüyor...
Neyse sonuçta verilmesi gereken tepki bu olmamalıydı, o kızlar öğrenci değilse orda işleri yok, gider güvenliğe söylersin, ilgilenmezlerse dekana çıkar durumu anlatır, yabancıları attırırsın (sonuçta ne olursa olsun o bahçeye öğrenci olmayanların girmesi yasak) böyle şov yapmanın bir anlamı yok... haklıysan bile haksız duruma düşersin bu çirkin tutumla.
3-5 işgüzarın yaptığı bu çirkin davranış hiçbir kesime maledilmemeli, tam da insanları açık-kapalı diye ayırmaya çalışanların ekmeğine yağ sürmemeli... bu ülkede hepimiz kardeşiz, bugüne kadar kardeşçe yaşadık, bu çirkin oyunlara gelmemeli, bizi kutuplaştırmalarına izin vermemeliyiz.

Son düzenleme:
Amacı dini yaşamak değil, kendi dinini başkalarına aşılamak isteyenlere karşı verilmiş bir cevap aslında.. ama çok yersiz ve saçma bir olay. özgürüm ve özgürlükçüyüm diye orada burada gezinip, üzerine böyle bir iş yapıyorsan, bu yaptığının terbiyesizlik olduğunu kabul edeceksin.

olay o kadar itici ki, cemaatin öğrenci avına çıkması bile daha sempatik gözüküyor

söylemeden geçemeyeceğim, bu olaydaki saçmalıktan daha da saçma bir şey varsa, medyadır. 'başörtülü kızlara taciz' nasıl insanı fişekleyen bir haber? burada forum başlığında da aynısı yazıyor, hatta her yerde aynı şekilde anlatıyor. olay yine açık kapalıya döndürülmeye çalışıyor ve ne yazık ki herkes yine bu oyuna düşüyor.

kimseye başörtülü olduğu için yapılmış bir şey yok, okulda cemaat misyonerliği istenmediği için yapılmış bir eylem var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…